Gość: Olga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:23 Witam architektów, czy moglibyście napisać jakie czasopisma branżowe czytacie i jakie są godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pianazludzen Re: Czasopisma branżowe IP: *.pools.arcor-ip.net 17.09.06, 18:03 Detail jest dobry, pokazane sa czesto ciekawe rozwiazania techniczne. W Polsce jednak kosztuje okk 70 zl jeden jego numer. Ja czytam regularnie dwutygodnik Bauwelt, dostalam w prezencie prenumerate. Dobry jest tez holenderski (ale w jez. angielskim) A10 do dostania w MPIKu, i nie jakos horrendalnie drogi (chyba niecale 30 zl). Wnetrza ma fajne hiszpanski Diseno Interior (tez w MPIKu, cena ponizej 40 zl). W bibliotece szkolnej u mnie na uczelni maja fajne: YA, wspomniany Detail, z urbanistyki: Topos. Nie wiem czy maja Domus i El Croquis, te tez sa b. fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:03 no mnie na wydatki typu czasopismo za 30zl raczej nie stac(biedna studentka hehe)ale czytam architekture muratora, archivolte i wg mnie najciekasza A&B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: Czasopisma branżowe IP: *.acn.waw.pl 18.09.06, 02:43 W Polsce to najbardziej popularne są detail, baumeister, elcroquis itp. Architektura Murator jest obleśna, nawet jak publikują ładny projekt. A lektura "recenzji" panów, którzy tam piszą, to strata czasu, biorąc pod lupę to co sami budują/projektują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:30 no fakt jak widze pod artykulem podpis "g.stiasny" to mi sie troche odechciewa czytac...no ale na drozsze pisma przynajmniej na razie mnie nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianazludzen Re: Czasopisma branżowe IP: *.pools.arcor-ip.net 18.09.06, 19:49 naprawde polecam A10, wychodzi chyba o 2 miesiace a kosztuje 27 czy 30 zl - to chyba nie wiele wiecej niz 2 numery architektury? ja jako niewinne dziewcze prenumerowalam na 1 i drugim roku architekture murator i mam jeszcze cale skladowisko tego badziewia:) never ever :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:48 no rozejrze sie za tym w takim razie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Czasopisma branżowe IP: 83.70.106.* 18.09.06, 22:21 Architectural Review Detail A&B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:57 Chętnie przekażę (sprezentuję) kilka roczników Architektury, Muratora, Baumaistra i innych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: Czasopisma branżowe 20.09.06, 16:23 A&B jest fajne, Architektury jakos nie lubie. Casabella jest super, mozna kupic w empiku. albo przegladac na uczelnianej czytelni, jezeli na takowa masz jeszcze wstep. i Detail obowiazkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 25.09.06, 10:48 Gość portalu: Doradzacz napisał(a): > Chętnie przekażę (sprezentuję) kilka roczników Architektury, Muratora, > Baumaistra i innych. Pozdrawiam czy oferta promocyjna jest jeszcze aktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:56 jak najbardziej, aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 27.09.06, 11:23 Nie bardzo mam pomysł jak to zorganizować, bo to trochę pewnie waży...może przypadkiem jesteś z Krakowa? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:21 Niestety z Wawki jestem..ale do Kielec mogę podrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 28.09.06, 11:05 To jeszcze mam kilka pytań... ile całość może ważyć? czy zmieści się między 5-10,10-15 kg? i czy ewentualnie mógłbyś po wpłacie na konto wysłać mi to paczką ekonomiczną? bo to koszt ok.14zł... a za paliwo zapłacę o wiele więcej...Jeśli tak, to proszę o numer konta na e-mail paulla@poczta.onet.pl a ja wpłacę 20 zł, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dordzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:59 Najlepiej do mnie zadzwoń, być może znajoma podrzuci Ci pisma do krakowa i odbierzesz na AGH...poślij sms-a na nr 503-483-652, lub zadzwoń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.r.c.h.i.t.e.c.t Re: Czasopisma branżowe 29.09.06, 12:39 pojawiaja sie juz e-gazety super! Odpowiedz Link Zgłoś