Dodaj do ulubionych

Czasopisma branżowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:23
Witam architektów, czy moglibyście napisać jakie czasopisma branżowe czytacie
i jakie są godne polecenia.
Obserwuj wątek
    • rutinofino Re: Czasopisma branżowe 17.09.06, 17:20
      detail jest niezły
    • Gość: pianazludzen Re: Czasopisma branżowe IP: *.pools.arcor-ip.net 17.09.06, 18:03
      Detail jest dobry, pokazane sa czesto ciekawe rozwiazania techniczne. W Polsce
      jednak kosztuje okk 70 zl jeden jego numer.

Ja czytam regularnie dwutygodnik Bauwelt, dostalam w prezencie prenumerate.
      Dobry jest tez holenderski (ale w jez. angielskim) A10 do dostania w MPIKu, i
      nie jakos horrendalnie drogi (chyba niecale 30 zl). Wnetrza ma fajne hiszpanski
      Diseno Interior (tez w MPIKu, cena ponizej 40 zl).

W bibliotece szkolnej u mnie na uczelni maja fajne: YA, wspomniany Detail, z
      urbanistyki: Topos. Nie wiem czy maja Domus i El Croquis, te tez sa b. fajne.

• Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:03
      no mnie na wydatki typu czasopismo za 30zl raczej nie stac(biedna studentka
      hehe)ale czytam architekture muratora, archivolte i wg mnie najciekasza A&B
    • Gość: pstryk Re: Czasopisma branżowe IP: *.acn.waw.pl 18.09.06, 02:43
      W Polsce to najbardziej popularne są detail, baumeister, elcroquis itp.
      Architektura Murator jest obleśna, nawet jak publikują ładny projekt.
      A lektura "recenzji" panów, którzy tam piszą, to strata czasu, biorąc pod lupę
      to co sami budują/projektują.
      • Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:30
        no fakt jak widze pod artykulem podpis "g.stiasny" to mi sie troche odechciewa
        czytac...no ale na drozsze pisma przynajmniej na razie mnie nie stac...
        • Gość: pianazludzen Re: Czasopisma branżowe IP: *.pools.arcor-ip.net 18.09.06, 19:49
          naprawde polecam A10, wychodzi chyba o 2 miesiace a kosztuje 27 czy 30 zl - to
          chyba nie wiele wiecej niz 2 numery architektury?

ja jako niewinne dziewcze prenumerowalam na 1 i drugim roku architekture murator
          i mam jeszcze cale skladowisko tego badziewia:) never ever :)
          • Gość: znika Re: Czasopisma branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:48
            no rozejrze sie za tym w takim razie:)
    • Gość: czytacz Re: Czasopisma branżowe IP: 83.70.106.* 18.09.06, 22:21
      Architectural Review
      Detail
      A&B
    • Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:57
      Chętnie przekażę (sprezentuję) kilka roczników Architektury, Muratora,
      Baumaistra i innych. Pozdrawiam
      • calo Re: Czasopisma branżowe 20.09.06, 16:23
        A&B jest fajne, Architektury jakos nie lubie.
        Casabella jest super, mozna kupic w empiku. albo przegladac na uczelnianej
        czytelni, jezeli na takowa masz jeszcze wstep. i Detail obowiazkowo.
      • cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 25.09.06, 10:48
        Gość portalu: Doradzacz napisał(a):

> Chętnie przekażę (sprezentuję) kilka roczników Architektury, Muratora,
        > Baumaistra i innych. Pozdrawiam
        czy oferta promocyjna jest jeszcze aktualna?
        • Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:56
          jak najbardziej, aktualna.
          • cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 27.09.06, 11:23
            Nie bardzo mam pomysł jak to zorganizować, bo to trochę pewnie waży...może
            przypadkiem jesteś z Krakowa? :)))
            • Gość: Doradzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:21
              Niestety z Wawki jestem..ale do Kielec mogę podrzucić
              • cyberka_81 Re: Czasopisma branżowe 28.09.06, 11:05
                To jeszcze mam kilka pytań...
                ile całość może ważyć? czy zmieści się między 5-10,10-15 kg?
                i czy ewentualnie mógłbyś po wpłacie na konto wysłać mi to paczką ekonomiczną?
                bo to koszt ok.14zł... a za paliwo zapłacę o wiele więcej...Jeśli tak, to
                proszę o numer konta na e-mail paulla@poczta.onet.pl a ja wpłacę 20 zł, OK?
                • Gość: Dordzacz Re: Czasopisma branżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:59
                  Najlepiej do mnie zadzwoń, być może znajoma podrzuci Ci pisma do krakowa i
                  odbierzesz na AGH...poślij sms-a na nr 503-483-652, lub zadzwoń.
                  Pozdrawiam
                  • a.r.c.h.i.t.e.c.t Re: Czasopisma branżowe 29.09.06, 12:39
                    pojawiaja sie juz e-gazety

super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka