Gość: MI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:50 Napisz proszę o co właściwie chodzi w informacji na Twoim linku. Wyliczenie ilości materiałów potrzebnych do budowy domu jest ciekawe, ale niewiele z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: do BOB B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:26 bob daje ten link od niepamietnych czasow nikt nie wie o co mu chodzi ,dlaczego jest to w wordzie i dlaczego tyle miejsca potrzeba na tego typu bzdety a ty chcesz wiedzieć dlaczego??? spytaj go lepiej dlaczego word i caly office jest piracki to ci powie ze taki kupil w firmie ktorej juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: do BOB B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503&wv.x=1&a=19584913 Popatrz na datę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: do BOB B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:50 No, czyli po staremu jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. A miałem człowieka za niepoprawnego idealistę. ps: dzięki za link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob. b Re: do BOB B IP: *.chello.pl 15.10.06, 18:22 Forsa , forsa , forsa to jest co mnie w pewien sposób nakręca . A niezbyt wielu ludzi libi wydawać zbyt dużo jeśli to nie jest konieczne . Ale mjest także i pewna misja publiczna którą popieram sformuowana przez ludzi o niepodważalnym naukowym autorytecie : Uwaga cytat : Memoriał Komitetu Prognoz przy Polskiej Akademii Nauk 1 . Wydatki na mieszkania zwiększają finalny popyt na towary i sługi w skali jak 1 do 5. 2 . Bez poprawy sytuacji mieszkaniowej nie można liczyć na szybszy postęp w likwidacji opóźnień w poziomie cywilizacyjnym . 3 . Za niezbędne minimum należy uznać zbudowanie co najmniej 3 miliony mieszkań 4 . Niezbędne są nowe efektywne technologie budowy mieszkań dotychczasowe nie spełniają bowiem tego zadania Sprawa jest najwyższej wagi społecznej, gospodarczej i politycznej . Powinna stać się przedmiotem ogólnonarodowej dyskusji W imieniu Komitetu Prognoz “ przy Prezydium PAN Przewodniczący: czł. rzecz. PAN Leszek KUŹNICKI – pełny tekst www.polska2000.edu.pl/?Opracowania Zachęcany przez tak poważne gremium ( przedostatnie zdanie ) nie mogłem sobie odmówić . Ile to raaze BĘDĄ MNIE ZACHĘCAĆ TAK UCZONE GŁOWY Druga okazja może si.ę nie trafić . Co do wyliczeń jak tu : mogą się zdarzyć drobne nieścisłości Np: niektórzy zarzucają że na strop domu trzeba 28 ton betonu a ja napisałem 35 ton : zgoda mino to i tak nawet dla 25 ton praca ręczna przy mieszaniu i transpoorcie ręcznie na 3 m wysokiści , to kosztowna zabawa :Link do pliku: voila.pl/jl4iz/?1 Bardzo zabawna jest też opinia obiegowa , że fachowców do roboty budowlanej brak , a statystyki poważnych gremiów mówią wrecz o sytuacji odwrotnej , że brak roboty dla fachowców z powodu malejącego zatrudnienia ( czytać link proszę ).Dziękuję za uwagę i zainteresowanie tematem ( towar niezbednego uzytku dom po Polsku ) Baj , baj do zobaczenia na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: do BOB B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:37 Co do 1,2,3, to się zgadzam. Co do p.4 to używane obecnie technologie budowlane są bardzo efektywne, a po doświadczeniach z fabrykami domów chyba lepiej do tego nie wracać. Wiele technik jest u nas niedocenianych lub nieznanych. Nie wyważajmy otwartych drzwi. Co do Twoich wyliczeń to poważnie niedoceniasz kosztów robocizny i transportu, a także trochę bardziej zaawansowanych elementów budynku jak okna i drzwi. Co do robocizny to liczy się ilu fachowców może zająć się budową w konkretnym miejscu i czasie oraz z bardzo konkretne i stale rosnące stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.b Re: do BOB B IP: *.chello.pl 15.10.06, 21:27 Gość portalu: MI napisał(a): , a po doświadczeniach z fabrykami domów chyba lepiej do tego nie wracać. Wiele technik jest u nas niedocenianych lub nieznanych. Nie wyważajmy otwartych drzwi. Co do Twoich wyliczeń to poważnie niedoceniasz kosztów robocizny i transportu, a także trochę bardziej zaawansowanych elementów budynku jak okna i drzwi. Mamy już XXI wiek wrcanie do fabryk domówe Mamy za raczej na zawsze i to dobre ale uciec od podstawowego materiału pod nazwą beton w XXI wieku będzie trudne . Stanowi podstawę kostrukcji wszystkich domów I to już od czasów rzymskich Link do pliku: voila.pl/0d2c7/?1 Robocizna ręczna owszem droga jest ale po co ręcznie budować od roboty są maszyny. A do mieszania i podawania betonu są wydajne mszynerie do 30 ton na godzinę . Okna i drzwi pytasz za ile , to około 100 zł w m2 domu ( bez złotych klamek ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: do BOB B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:09 romek, idź się pieścić z miotłą. Atutowa czeka. Odpowiedz Link Zgłoś