agszop 08.04.03, 17:51 czy ktos buduje ten projekt? czy ktos ma doswiadczenia z biurem projektowym Horyzont? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: money b Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: *.chello.pl 08.04.03, 23:15 co tam wierzba, to dopiero wypas: domnahoryzoncie.pl/dom.php?name=Wiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooti Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 00:40 Hiehiehie, alllle domek; taki uaaadny. Kiedys Chyla spiewal o krakowiaczku, ze "juz ci tam zaczyna ciiijac "Krakowiaczek ci ja!!". No wiec ja mam w zwyczaju mowic, ze to jest domek pocijany ;) Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragag Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 20:05 ja akurat buduję ten projekt i jestem bardzo zadowolona i z wyglądu i z techniki. jestem w trakcie robienia stropu (faktycznie wytrzyma nalot bombowy), no a później dach. Jedynie z czym mam problem to usytuowanie piecyka dwufunkcyjnego , ponieważ zmieniłam trochę kuchnię, po prostu zlikwidowałam kotłownię i zrobiłam z niej kuchnię z jadalnią, dzieloną na pół. chciałam zrobić piecyk w łazienice, ale ktoś mi powiedział że teraz nie wolno umiejscawiać piecyków w łazienice, no to gdzie w kuchni? nie ewiem co mama zrobić. ale jeżeli tobie podoba się ten projekt w oryginalnej wersji to polecam. Podoba się wszystkim moim znajomym, jedie tyle że jednak jest trochę duży. ale gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam aga g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: 217.153.60.* 09.04.03, 10:20 Dopiero zaczynam wspolprace z tym biurem, na razie jest bardzo ok! Chce wybudowac Magnolie ale nad Wierzbą tez sie zastanawialam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Mamon Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: 213.33.69.* 09.04.03, 10:34 Nie buduj tego projektu- to kicz nad kicze. Estetycznie, technicznie: dno. Pewno jezdzisz nowoczesnym samochodem skoro stac Cie na budowe domu. Jak myslisz: jak pasuje np. VW Golf rocznik 2001 do tego szalasu? Porownaj estetyke i zastanow sie nad jej logika. Uklony, inz. Mamon :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: money b Re: WIEZRBA I z Horyzontu IP: *.chello.pl 09.04.03, 20:49 jeżeli wolisz tradycyjne domy, nie przypominające raczej renaulta picasso, poszukaj czegoś w dobrym starym stylu. Domy typowe oferowane przez tego typu pracownie z typowością, zakładającą prostotę konstrukcji i neutralność formy, jak widać niewiele mają wspólnego. Pooglądaj sobie starszą architekturę, taki zmodernizowany klasycyzm z lat 20- tych, jeszcze tego trochę zostało. Całkiem ładne tradycyjne domy widziałem w katalogu firmy wunsch i wolanowski ze szczecina chyba. a najlepiej to zaprojektować coś dla konkretnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
agszop Re: WIEZRBA I z Horyzontu 10.04.03, 13:20 ktorego? Wiery, Magnolii czy Wiezrby ? Odpowiedz Link Zgłoś
agszop Re: WIEZRBA I z Horyzontu 10.04.03, 13:18 jesli o mnie chodzi Wierzba I ma juz sciany i niedlugo dachowkę - dach wytrzyma nalot bombowcow (pomimo ze dom ma tylko 130 m i wlasciwie tylko parter to belki sa jak dla jakiegos kilkunastopietrowego budynku). Szukam "wierzbowiczow", zeby uniknac innych bledow (w projekcie jest ich masa) i jednoczesnie zeby przestrzec innych. Architekt pani J.Gross-Mazusrka ma gdzies delikatnie mowic swoich klientow i kontakt z nia jest mocno utrudniony. Odpowiedz Link Zgłoś