dalmacja1 27.01.07, 11:13 jak w temacie www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=161 z góry dziękuję za opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:53 o widze że ten projekt będzie mnie troszke prześladował :) wybierając swój brałam granat pod uwage,był w czołówce,bardzo podoba mi sie ten projekt jednak został wyeliminowany... mimo wszystko jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalmacja1 Re: proszę o ocenę projektu 27.01.07, 13:37 witam! jaki w efekcie projekt wybrałaś? i co zadecydowało o eleminacji Granatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:03 Wyeliminowałam go ze zwględu na kominek w nieodpowiednim miejscu, zależy mi na bardziej zamkniętej niż otwartej kuchni, robiąc tak w granacie zniknie kominek...poza tym uważam że kominek musi być w część wypoczynkowej a nie w jadalni jeśli Ty chcesz mieć kuchnie otwartą to ten projekt jest ok www.archi-projekt.com.pl/ aps 126 Odpowiedz Link Zgłoś
dalmacja1 Re: proszę o ocenę projektu 27.01.07, 14:23 no właśnie! ten nieszczęsny kominek... liczyłam, że być może uda się zmienić miejsce komina i kominka na tę ścianę w części wypoczynkowej, ale nie znam się na tym,. więc nawet nie wiem czy to możliwe. Kuchnię otwartą przeboleję, choć najlepsze wyjście to dla mnie takie jak na 'Twoim' projekcie czyli szerokie drzwi przesuwane, czyli w zależności od potrzeb półotwarta bądź zamknięta. Za Granatem przeważają względy wizualne elewacji (rzecz gustu). Bardzo podoba mi się także duuża łazienka na piętrze. Generalnie jest mi teraz bardzo trudno, bo miałam wybrany zupełnie inny projekt (wybierany 1,5 roku), a teraz okazało się że plan zagospodarowania przestrzennego dopuszcza TYLKO dachy dwuspadowe :( i teraz na gwałt szukam projektu z takim dachem i bynajmniej nie jestem z tego powodu szczęśliwa. Mój błąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:08 myśle że przesunięcie kominka to spory koszt i nie wiem czy sie da, nie zagłębiłam sie w to tak bardzo..poza tym ktoś podpowiedział mi coś bardzo mądrego:dwa wejścia do kuchni,albo jedno ale nie przez salon,w którym będą np.goście a Ty z zakupami będziesz tamtędy paradowała :) widze że jesteśmy w podobnej sytuacji,też miałam inny projekt na oku i tak sama sytuacja - zagospodarowanie przestrzenne -dachy spadowe !! to straszne...mi podobają sie jednospady.. w moim projekcie będzie kilka zmian, przenosze komin na przeciwległą ściane bo chce zamienić kolejność pomieszczeń,tzn pierwsza kotłownia a druga łazienka, zlikwiduje kawałek ściany (nośnej) w wejściu do salonu żeby, troszke powiększyć optycznie holl, w garażu zamiast okna będą drzwi..i chyba tyle życze powodzenia, mam nadzieje że znajdziesz fajny domek Odpowiedz Link Zgłoś