Dodaj do ulubionych

proszę o ocenę projektu

27.01.07, 11:13
jak w temacie

www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=161
z góry dziękuję za opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:53
      o widze że ten projekt będzie mnie troszke prześladował :)
      wybierając swój brałam granat pod uwage,był w czołówce,bardzo podoba mi sie ten
      projekt jednak został wyeliminowany...
      mimo wszystko jest ok :)
      • dalmacja1 Re: proszę o ocenę projektu 27.01.07, 13:37
        witam!
        jaki w efekcie projekt wybrałaś? i co zadecydowało o eleminacji Granatu?
        • Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:03
          Wyeliminowałam go ze zwględu na kominek w nieodpowiednim miejscu, zależy mi na
          bardziej zamkniętej niż otwartej kuchni, robiąc tak w granacie zniknie
          kominek...poza tym uważam że kominek musi być w część wypoczynkowej a nie w
          jadalni
          jeśli Ty chcesz mieć kuchnie otwartą to ten projekt jest ok
          www.archi-projekt.com.pl/ aps 126
          • dalmacja1 Re: proszę o ocenę projektu 27.01.07, 14:23
            no właśnie! ten nieszczęsny kominek... liczyłam, że być może uda się zmienić
            miejsce komina i kominka na tę ścianę w części wypoczynkowej, ale nie znam się
            na tym,. więc nawet nie wiem czy to możliwe.

Kuchnię otwartą przeboleję, choć najlepsze wyjście to dla mnie takie jak na
            'Twoim' projekcie czyli szerokie drzwi przesuwane, czyli w zależności od potrzeb
            półotwarta bądź zamknięta.

Za Granatem przeważają względy wizualne elewacji (rzecz gustu). Bardzo podoba mi
            się także duuża łazienka na piętrze.

Generalnie jest mi teraz bardzo trudno, bo miałam wybrany zupełnie inny projekt
            (wybierany 1,5 roku), a teraz okazało się że plan zagospodarowania
            przestrzennego dopuszcza TYLKO dachy dwuspadowe :( i teraz na gwałt szukam
            projektu z takim dachem i bynajmniej nie jestem z tego powodu szczęśliwa. Mój
            błąd...
            • Gość: Agiiis Re: proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:08
              myśle że przesunięcie kominka to spory koszt i nie wiem czy sie da, nie
              zagłębiłam sie w to tak bardzo..poza tym ktoś podpowiedział mi coś bardzo
              mądrego:dwa wejścia do kuchni,albo jedno ale nie przez salon,w którym będą
              np.goście a Ty z zakupami będziesz tamtędy paradowała :)
              widze że jesteśmy w podobnej sytuacji,też miałam inny projekt na oku i tak sama
              sytuacja - zagospodarowanie przestrzenne -dachy spadowe !! to straszne...mi
              podobają sie jednospady..
              w moim projekcie będzie kilka zmian, przenosze komin na przeciwległą ściane bo
              chce zamienić kolejność pomieszczeń,tzn pierwsza kotłownia a druga łazienka,
              zlikwiduje kawałek ściany (nośnej) w wejściu do salonu żeby, troszke powiększyć
              optycznie holl, w garażu zamiast okna będą drzwi..i chyba tyle
              życze powodzenia, mam nadzieje że znajdziesz fajny domek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka