Dodaj do ulubionych

Architekci na sali rozpraw

IP: 94.254.186.* 24.03.09, 12:14
rozumiem że rozwinęła się dyskusja na forum pod wpisem o konkursie we Wrocławiu, ale wrzucanie tutaj tej informacji przez GW to jest jednak przesada- to jest informacja na gazetę a nie bryłę.
Obserwuj wątek
    • Gość: 3faf Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 12:16
      to jest napiętnowanie złych przykładów zachowań w zawodzie. Moim zdaniem słusznie, że tutaj to zamieścili!
    • Gość: ABC Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.iwacom.net.pl 24.03.09, 12:29
      warto sie chyba uczyc na bledach, najlepiej cudzych, jak w tym przypadku...
    • Gość: ABC Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.iwacom.net.pl 24.03.09, 12:31
      a co do opini, to zgadzam sie z 3fafem. zawod architekta to nie tylko mlekiem i miodem plynacy prestiz, ale takze ciemne strony i zmagania z szara rzeczywistoscia
    • Gość: architekt Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.chello.pl 24.03.09, 13:12
      jak ci sie urodzi dziecko, jedno, drugie to sam zaczniesz kombinowac kazda zlotowke zeby bylo choc troche lepiej....to raz. a po dwa, zogda- dobrze ze to sie pietnuje jako przestroge. albo trzeba krasc rozważnie albo tyrac na dwa etaty...the choice is yourz
    • Gość: obserwator Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:16
      a co z ustawionymi konkursami, niech mi ktos pokaze duzy sarpowski konkurs bez ustawki, ???????? lublin stelmach ma wszystko ustawione, dzieli i rzadzi z urzednikami, kraków tez ma swoich, wawka tez, dziadostwo, nawet ksieza przy swiatyni opatrznosci dali sie sku...c... szkoda
    • Gość: gość spoza Re: Architekci na sali rozpraw IP: 94.254.186.* 24.03.09, 14:20
      Jeżeli byli sami to jest zawodowo po nich na długo, ale jeżeli biorą wszystko na siebie kryjąc kogoś (wiadomo gdzie) to mogą być spokojni co będzie jak to wszystko ucichnie za 2,3 lata
      Zawsze tak to działa.
    • Gość: architek_tka Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:51
      Najbardziej smutne jest to że miałam z tym człowiekiem zajęcia i go ceniłam, bardzo.
      A teraz, co to za tłumaczenie,ze dzieci, że każda złotówka.
      Zapominamy o jednym, to dobry, bardzo dobry architekt, znany, nagradzany, zleceń mu nie brakowało, na chleb też. Panie Dariuszu D: WSTYD, nic cie człowieku nie usprawiedliwia!
    • Gość: absolwent arch wro Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 17:43
      w ten sposób mogli każdego ustawić, czyt. wrobić. Najpierw prowokują, a jak ktoś się skusi (to tylko człowiek)to oskarżają go o oszustwa.. Ten kraj schodzi na psy.. szkoda tylko ludzi..
      Domyślam się kto jest Dariuszem D. Miło wspominam zajęcia z nim. Dla mnie pod pewnym względem autorytet. Obecnie pracuję w Warszawie. Powiem jedno.. Nie architektów, a urzędników powinno się wsadzać za branie łapówek. Specjalnie wyszukują haki, żeby spowolnić proces uzyskiwania pozwolenia na bud., użytkowanie, warunków zabudowy. Cel takiego działania jest oczywisty, wyłudzenie pieniędzy..
    • Gość: s Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.adsl.cybercity.dk 24.03.09, 18:40
      a gdzie domniemianie niewinnosci?
    • Gość: architekciuch Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.mobile.playmobile.pl 24.03.09, 19:21
      Strach się od babci cukierkiem na ulicy poczęstować ;) bo zaraz po sądach będą ciągać... Rzeczywistość państwa prawa i sprawiedliwości.
    • Gość: Arch 68 Re: Architekci na sali rozpraw IP: 89.108.203.* 24.03.09, 19:51
      Ludzie co wy piszecie??

W porządku gość, wziął bo każdy by wziął,sprowokowali go, tylko urzędnicy są be, itd.

Jeżeli młodzi architekci (niektórzy tutaj)tak piszą to robi się niedobrze, bo już widać że sami wykorzystalibyście taką "okazję".
      Spieprzajcie zagranicę, bo jak tak to ma wyglądać to standardy w tej branży będą jeszcze niższe niż są teraz jak się zawodowo rozpędzicie.

Jesteście przerażający, gorsi od zwykłych cwaniaków i dresiarzy. Za komuny bylibyście pewnie kapusiami, bo tak było wygodniej.
      A co do Dariusza D. - to że był dobrym nauczycielem to co, znaczy że może taki numer wywinąć?

Już widzę tą pokoleniową zmianę..
      Kariera, cwaniactwo, zbyt szybko poczuliście dobre pieniądze w czasie ostatniego już kończącego się boomu.
    • Gość: student_arch_wroc Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 19:55
      Trzeba zwrócić uwagę , iż chcą iść na ugodę z prokuraturą , czyli jakby się do winy przyznawali.
      CBA to kiepska służba , lecz ludzie pracujący tam swoje cele wybierają (chyba) nie przypadkowo, może mieli wcześniej jakieś sygnały o obu panach.
    • Gość: s Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.adsl.cybercity.dk 24.03.09, 20:14
      pokazcie ktore konkursy sa ustawiane!
    • Gość: egtaegtae Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 20:30
      masz racje Arch 68. Relatywizm wsród młodych szerzy się coraz bardziej..:(:(
    • Gość: arch Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 22:41
      arch68 - pomyslalbym, ze nie pracujesz w zawodzie.. chyba nie znasz polskiej rzeczywistosci..
    • Gość: ktoś Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 22:52
      wy ludzie, stuknijcie sie w glowe; wzieli na siebie wine, przyznali sie fdo wyludzenia, ale nie do lapowek bo NIE BYLO TAKICH PLANOW; na wczesniejszej rozprawie to wyraznie mowili, ale gazety nigdy prawdy nie napisza bo lepiej zniszczyc czlowieka; oni chca na ugode isc zeby rozprawa nie trwala latami i zeby sarpu przy tym w sadzie nie szargali, zeby to sie po prostu szybko skonczylo

gdyby chcieli walczyc o swoje, nie braliby winy wprost na siebie, Dariusz D.okazal skruche,a to jest zasada nr1 w sadzie, przyznal sie do ogromnego bledu - Mariusz K.nie wiadomo, bo jego nikt nie cytuje, bo nie jest medialny, lepiej cytowac prezesa SARP; ale uwierzcie, oni chca sie dogadac z prokuratura JAK KAZDY

a propos, wiecie ze tam sie prokurator zmienia jak w zegarku? na ostatniej rozprawie znow byl inny wiec CBA odpuscilo bo juz od dawna padla im koncepcja lapowkarstwa w urzedzie; ale musza zachowac twarz wiec ciagna to, upieraja sie - prokuratura znaczy, naganiana przez CBA..........

nie wyobrazamy sobie my wszyscy na pewno tego, jak to wszystko jest tam powiazane i jak te gnoje kombinuja zeby kolejnym ludziom zycie spieprzyc; kazdy z was by wykorzystal okazje zeby wyciagnac od naiwnego inwestora kase - ale oni wyciagneli kase ZA studium, ktore mu zrobili; pokazywali to wielokrotnie, a ten facet im nie zaplacil do dzis podobno; ostatni gnojek i tyle; wyciagajac pieniadze od klienta mozna nazwac to jakkolwiek, mozna mu siano z muzgu chciec zrobic, naobiecywac cuda i juz, jak durny, to uwierzy; ale oszukiwanie ludzi jest przeciez karalne, bo wszyscy tacy krysztalowi jestesmy, no nie? lacznie z sedziami, na czele z nimi i prokuraturą; niech ich wszystkich szlag
    • Gość: monalisa Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 22:56
      ciekawe KTO WSTAWIL TEN POST TUTAJ I TAMTEN O BAZIE??? czy to ta sama osoba? czy ta osoba jest nieprzychylna Dariuszowi D., ze wstawia takie posty na architektoniczny portal o kreowaniu przestrzeni? do cholery jak mozna takie sukinkoctwo uprawiac??? czy wszystkie sprawy sadowe architektow sa tutaj zamieszczane??? a tamci dwaj architekci z Trojmiasta? jakos nie widze postu, a sprawa jest w GW opisana na kilka szpalt! o D Dariuszu D. i Mariuszu K. nigdy GW tyle nie napisala, wiec dlaczego tutaj jest ten post? kto jest tutaj adminem, ludzie? zdemaskujcie tych gnojkow! tchórze tchórze tchórze tchórze tchórze
    • Gość: heeeeeelo Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 23:02
      Wiecie co, gdyby pan Dariusz nie zrobił tej głupoty (wiemy to my i on najlepiej),to byście i tak na niego psioczyli. U nas w RP jest tak, ze każdego człowieka publicznego, kto cokolwiek robi tam, gdzie jest kasa (np organizuje konkursy), zawsze wszyscy zniszczą, skrytykują itd. ZAWSZE. Wiec wyszłoby na jedno, ze Dariusz jest fuj fuj bo zawsze osoba publiczna komuś się narazi, szczególnie tym przegranym w konkursach. U nas nie myśli się dobrze o ludziach, nie myśli się dobrze o pracy, życiu, świecie, opiniodawcy skupiają się na tym, co złe. I to podkreślają. I wielka szkoda, ze architekci do takich ludzi należą. A pomyśleć, że to powinien być etyczny zawód... Ale wiemy wszyscy, my architekci, że nie jest. Ale pokażcie mi zawód wysoce etyczny...
    • Gość: jeszczenowszy Re: Architekci na sali rozpraw IP: 87.240.207.* 24.03.09, 23:05
      acha?
    • Gość: CBA Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.09, 23:46
      Wiem jedno, gdyby do mnie przyszedł facet z czterema milionami to też wziąłbym bez zastanowienia. Arch 68 też by wziął i jeszcze kombinował jak poprosić o piąty milion.
    • Gość: dosyć Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.gprs.plus.pl 25.03.09, 00:01
      CBA, pierwszy raz byś wziął, ale drugi raz już nie, bo miałbyś już przechlapane dzięki takim ludziom, jak tutejsi; i co, będziemy tak dywagować, czy by ktoś wziął, czy nie? ile można?! nudne to już.
    • Gość: Suchy Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.09, 08:25
      Popieram Monalisę i podpisuję sie pod każdym słowem - ten artykuł wygląda wśród innych conajmniej dziwnie, a już zdjęcie praktycznie nie ukrywające twarzy to chyba jakieś osobiste porachunki autora.
      Architektom mogę w tej sytuacji tylko współczuć i życzyć dużo sił, choć myślę że najgorsze za nimi, wyliżą rany. A dlaczego? Bo jestem lekarzem i wiem jak CBA potrafiło zaszczuć kilku moich kolegów po fachu za przysłowiowe czekoladki, dziwnym trafem też we Wrocławiu.
    • Gość: ann Re: Architekci na sali rozpraw IP: *.chello.pl 25.03.09, 08:36
      ja też mialam z tym gościem zajęcia, przykre;/
    • jeannouvel Re: Architekci na sali rozpraw 25.03.09, 09:22
      ja się zgadzam z heeeeeelo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka