Dodaj do ulubionych

Dom typOwy pod Pszczyną

IP: *.chello.pl 21.04.09, 13:00
Ściema na maksa.
Dom jest brzydki. To że pasuje na każdej działce to chyba jakas kpina. A kwadrat nie wejdzie? Wystarczy tylko odpowiednie wymiary, jak i odpowiednią średnicę w przypadku koła. Panie Robercie radze panu aby pan go nie promował, bo PR w który pan włozyl mnóstwo pracy legnie w gruzach;)
Obserwuj wątek
    • Gość: pszczelarz Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 13:18
      Prosto, estetycznie, naturalnie. Miodzio.
    • Gość: eee tam Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: 217.153.125.* 21.04.09, 13:37
      domek muminkow...przerost formy nad trescia, wole inne realizacje promesow...
    • stanleykubrick Re: Dom typOwy pod Pszczyną 21.04.09, 13:40
      Konieczny pod względem zabawnych i mimo wszystko w jakiś sposób trafnych idei jest ok, ale nie obierałbym tego w hasło dom typowy. Uproszczając, w końcu klientowi, któy kupuje taki dom nie zależy na zabawie formalnej i wpisaniu domu w działkę. Chce kupić tanio projekt, który od ręki będzie mógł zacząć budować.
    • Gość: PS Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: 77.233.245.* 21.04.09, 13:52
      Kazdy, kto kiedys mil do czynienia z nieregularnym ksztaltem pokoi wie, jak ciezko jest cos takiego umeblowac i ile wiecej to kosztuje, nie mowiac juz o marnych wrazeniach wizualnych wewnatrz.
      Stara wschodnia sztuka FS mowi, ze pokoje nie powinny miec scian o kacie ostrym.
    • Gość: rtg Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:09
      ..ani ostrym ani byc "nad okrągłe"

Pewnie ze - " Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ten projekt powtarzać - mówi Konieczny."
      najlatwiejszy pieniadz to pieniądz z domow powtarzalnych.
      ...a gdzie idee p.Koniecznego, ktory zawsze podkresla indywiualna dusze domu .
      Nie krytykuje p.Koniecznego jako architekta bo jest swietnym projektantem ale akurat ten projekt nijak sie ma do jego wczesniejszych propozycji
      Z przykrością się zgodzę ze to mała ściema,brzydka ściema . Nie wszystko co inne jest od razu sztuką
    • Gość: jedrek Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:10
      Dość nietypowa nazwa ten dom typowy :) Rozumiem że R.K. miał na względzie uniwersalność tego obiektu, zarówno co do położenia na działce jak i dostępności dla klienta. Sukces? Wg. mnie pół na pół - plus: wolałbym go od "katalogowych domków"; minus: z doświadczenia wiem, że będą problemy (tzn. wyższe koszty) z umeblowaniem i optymalizacją funkcjonalności pomieszczeń. Policzcie sobie ile będzie kosztować kuchnia na wymiar na przykład.. :/ i na koniec trochę hejtingu: R.K. i Promes i tak lubię - choćby za odwagę i bezkompromisowość :D
      • eri.4 Re: Dom typOwy pod Pszczyną 21.04.09, 14:25
        ładne only drewno na elewacji, ale jak będzie za 5 lat??
    • Gość: s Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 21.04.09, 14:27
      bedzie jeszcze ladniejsze!
    • Gość: common man Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:46
      No cóż, skończyły się oryginalne sensowne pomysły trzeba brać się za mniej sensowne. Samo życie. Ale myślę, że znów za jakiś czas poszukiwań będzie coś trafionego, a to rzeczywiście nie warto promować bo spłyci cały interesujący dorobek RK.
    • Gość: KRASCHAN Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 15:20
      KWK-PROMES ? niekoniecznie !!!
    • Gość: andy Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 15:30
      To nie jest dom typowy, tylko dom typOwy. ;)
    • Gość: tadek chrust Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.subscribers.sferia.net 21.04.09, 16:26
      mało wyrafinowany dom,mała architektura wypompowanego architekta,...
    • Gość: Tofik Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 17:19
      dom typOwy - brzyyydal
    • Gość: MagiaLenia Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 22.04.09, 14:00
      no szanuję p.Koniecznego jako projektanta-ale ten film....no trudno się nie zgodzić z powtarzanym tu hasłem "ściema"... powiedzmy od razu, że w czasach kryzysu nie ma co wybrzydzać-trzeba zrobić dom typowy, to się robi , a potem trzeba umieć się jakoś zgrabnie z tego wytłumaczyć...ja to rozumiem:( ale przyznam, że dom wcale nie wydaje się być"pasujący" wszędzie, ustawny "jak się chce", ani też bardzo piękny. Może i jest oryginalny, ale nawet ten tekst o jednoprzestrzennym wnętrzu z tym trzonem w środku. Szanuję Architekta, ale za wcześniejsze projekty:)
    • broughsuperior Re: Dom typOwy pod Pszczyną 22.04.09, 17:06
      tylko że ten pieniek prezentowany był na kilkanaście miesięcy przed kryzysem. także nie chodzi tu o wybrzydzanie
    • Gość: mis Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 17:06
      NA PIERWSZYM ZDJĘCIU WIDAC JAK "IDEALNIE" TEN DOM PASUJE DO TŁA W JAKIM SIE ZNAJDUJE. WIDAC INSPIRACJE STODOŁĄ:/
      KONIECZNY SIE WYPALA...

TYLKO PROMUJE SWOJE PROJEKTY A TO WCALE NIE JEST DOBRA ARCHITEKTURA. ON NIE SZANUJE PIERWSZEJ ZASADY ARCHITEKTURY: PO PIERWSZE FUNKCJA!!! A NIE PÓŁKOLISTO/PROSTOKĄTNE POKOJE, W KTÓRYCH CIĘŻKO SZAFE NAWET USTAWIĆ.

JEŚLI TO SA "USTAWNE" POKOJE TO JESTEM ŚWIĘTY!!!

KONIECZNY PEWNIE ERGONOMII NIE ZALICZYŁ...
    • Gość: radek Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: 87.204.211.* 22.04.09, 17:06
      a mi osobiście projekt się podoba.
      Tylko problem będzie z umeblowaniem...
    • Gość: Krzyś Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.centrum.gliwice.pl 22.04.09, 18:02
      To nie ŚCIEMA - to BAJER , taki starchitektoniczny bajer, który możemy kierować do ludzi z podejściem "nie ważne co zaprojektuje mi architekt, ważne żeby był znany" :D
    • Gość: fanarch Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.72-81-b.business.telecomitalia.it 22.04.09, 21:28
      Dla mnie to genialnie prosty projekt. Brawo Maestro po raz kolejny! Wiesz Robercie, że gdyby mogli to by Cię zakatrupili ;-) Tak trzymać!
    • Gość: zainteresowany Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 23:07
      Wie ktoś ile taki dom kosztuje? za m2?
      I czy da się doprojektować garaż na dwa samochody?
    • Gość: zainteresowany Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 23:11
      Bo mam działkę 14 m szerokości, 38 głębokości.
      14m od ulicy. Da się coś takiego postawić?
      I koniecznie garaż na dwa samochody!
    • Gość: majster Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.72-81-b.business.telecomitalia.it 23.04.09, 07:59
      Da się. Piętro niżej z fajnym przejściem tą samą komunikacją na parter i piętro.
    • stanleykubrick Re: Dom typOwy pod Pszczyną 23.04.09, 09:14
      U nas w kraju jeszcze nie było/ma podejścia zamawiania u znanych architektów domów. Może to się zmieni, dzięki sukcesowi KWK, bo zawsze to więcej architektury jednak - mimo tytułu tego artykułu - niepowtarzalnej.
    • Gość: sas Re: Dom typOwy pod Pszczyną IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 23.04.09, 11:43
      co ty tu piszesz?? raz: kto to jest znany architekt. dwa: znany architekt, a przynajmniej zapracowany ma tyle roboty ze nie ma czasu zaprzatac sobie glowy jakimis domkami. trzy: czasem kaprys, albo naprawde dobry pieniadz powoduje ze takim domkiem sie zajma.
    • stanleykubrick Re: Dom typOwy pod Pszczyną 23.04.09, 12:03
      Piszę o tym, że sytuacja w której klient chciałby zamawiać u architekta idnywidualny projekt, a nie korzystać z katalogu byłaby dobra dla architektury. Oczywiście większość biur, moje też, nie byłoby zainteresowane, bo wolę duże zamówienia. Znany w sensie faktycznie medialnie rozpoznawalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka