akarolak 23.04.09, 07:57 planuję budowu domu w okolicach Łodzi, domu w konstrukcji drewnianej ale nowoczesnego nie leśniczówki z boazerią, ani chaty witkiewiczowskiej, niestety wszystkie projekty gotowe to właśnie głównie letniskowe domki z gankiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
art-tu Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu 23.04.09, 08:35 Raczej czeka cie projekt indywidualny - warto w dobrej pracowni. Dom z bali czy szkielet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: 194.42.116.* 23.04.09, 09:31 początkowo myślałem o balach ale podobają mi sie bale co najmniej 30- 40 cm, a nie cieńsze które wyglądają wg. mnie "letniskowo". Ponieważ koszt takich bali jest sporo większy niż najczesciej stosowanych ca 24-28 cm to chyba jednak skoncentruję się na szkielecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: *.telpol.net.pl 23.04.09, 10:18 Witam, Jesteśmy zainteresowani tematem. Proszę o szczegóły na masaarchi@gmail.com. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 11:33 Witam Panią, Z chęcią podejmę się tematu zaprojektowania Pani/Pana domu. Proszę o podanie na maila numeru telefonu bądź adresu mailowego celem skontaktowania się i zapoznania z Pani oczekiwaniami. Pozdrawiam, Bartosz bdj@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 11:43 Witam, Jestem zainteresowany tym ciekawym tematem, proszę o kontakt. Pozdrawiam, nsarchitekt@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
art-tu Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu 23.04.09, 14:32 Z bali droższy, ale warto. Wiem coś o tym, sama kiedyś miałam dom szkieletowy- w momencie sprzedaży słyszałam pytania: "drewniany- czyli z bali czy nie daj bóg szkielet?". Miałam duże problemy ze sprzedażą, skusił sie człowiek po latach życia w Ameryce. Ja lubię budownictwo szkieletowe, ale przeciętny Kowalski nie ma zaufania. I słusznie, Polscy wykonawcy nie potrafią. Jest to system który wymaga wyjątkowo dobrych, starannych, solidnych wykonawców. Ponadto -moim skromnym zdaniem- my, Polacy, budujemy za duże domy (nie wiem co Ty planujesz), wiec potem "siadamy" na wykończeniówce. Bo to koszt najczęściej znacznie wyższy niż stan surowy. I zdecydowanie nie warto budować dużego, wykończonego wg polskich przyzwyczajeń domu. Warto pomyśleć o mniejszym, ale bardziej funkcjonalnym, wyposażonym w pompę ciepła, kolektory domu ale z bali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a/fortes Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.04.09, 22:07 Fortes studio tel. 728891679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyryl75 Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu IP: *.acn.waw.pl 26.04.09, 15:36 501872111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Polecam GRW Planning&Architecture IP: 77.222.248.* 17.06.09, 12:56 Witam, Polecam GRW Planning&Architecture. Miałem okazje z nimi pracować. Godni polecenia. Architektura, wnętrza i ogród. www.grw.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kitidani Re: architekt dom drewniany-nowoczesny Łódź poszu 17.06.09, 22:09 Witam, Jestem architektem z uprawnieniami i niekonwencjonalnymi pomysłami. Jeśli jeszcze nie znalazł Pan architekta proszę o kontakt na maila gazeta.pl lub arch.e@tlen.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś