Dodaj do ulubionych

"Dorabiamy" budynki...

IP: *.chello.pl 27.04.09, 13:35
cieszy fakt ze sa jeszcze ludzie, ktorzy mysla o sobie w kateogrii inzynier a nie artysta...
Obserwuj wątek
    • Gość: jozue Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.chello.pl 27.04.09, 14:12
      powodzenia panie Maćków, wrocek wymiata!
    • Gość: mm Re: "Dorabiamy" budynki... IP: 94.254.245.* 27.04.09, 15:09
      swietne projekty i wreszcie madre podejscie do architektury, efekty widac :)

• Gość: en111 Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.chello.pl 27.04.09, 16:25
      do kuba: ty to chyba nie masz pojęcia o architekturze i masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu...
      ale oczywiście Macków roolez
    • Gość: angie Re: "Dorabiamy" budynki... IP: 83.230.32.* 27.04.09, 17:14
      hej ja mam ważne pytanie.zamierzam studiować architekture i jestem w 3gimn.za kilka miesięcy w LO].I mam problem.A więc nie wiem na jaki profil mam iść.Mam do wyboru mat-geo-fiz ,i mat-geo-j.ang.wy powiecie napewno ,że na ten z fizyką.ale ja nie lubie fizyki i mam z niej dost.Co mam robić?
    • Gość: Anja Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.4web.pl 27.04.09, 18:58
      matematykę z fizyką wybierz :) I ćwicz rysunek, najlepiej w maturalnej klasie chodź na jakieś zajęcia dodatkowe z rysunku, żeby przejść zgrabnie przez egzaminy :]

A fizyka niestety na architekturze jest i na większość uczelni jest wymagana, napisana przynajmniej na poziomie podstawowym, niestety! Może trafisz na dobrego nauczyciela, skąd wiesz :)
    • Gość: ohmygosh Re: "Dorabiamy" budynki... IP: 78.8.221.* 27.04.09, 19:10
      wrocek? hmmmm :/
    • Gość: MagiaLenia Re: "Dorabiamy" budynki... IP: 156.17.226.* 27.04.09, 20:38
      Ważne jest gdzie będziesz studiować. Ja sądzę, że angielski bardziej Ci się przyda na architekturze niż fiza(we Wrocku na pewno). Nie wiem jak jest w tej chwili, ale podejrzewam, że egzamin wstępny(matura) z fizyki MOŻE dodać trochę punktów,ale nie jest koniecznością. Na studiach natomiast fizyka sprowadzi się jedynie do: mechaniki budowli (której będziesz się uczyć od podstaw-więc wiedza z wcześniejszych lat Ci nie wiele pomoże) i szczątkowych informacji o cieple, świetle i dźwięku-tak więc jak nie lubisz fizyki a jesteś dobry z rysunku to się nie zmuszaj. Pamiętaj jednak, że na politechnice będziesz rozwiązywać zadania-tego nie unikniesz-niemniej trochę inne niż w szkole średniej na fizyce:)
    • Gość: rtg Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 07:49
      jak dla mnie Nnn1 Kuba wie o czym pisze i Mackow wlasnio to powiedzial . nas uczono zeby nie byc rzemieslnikami , ze nie mamy nic wspolnego z inzynierami-konstrukjtorami itd . Po czesci to racja ale oczywiscie nie do konca.
      Mackow pisze ze dokleja budynki, jest niejako usługodawcą, rozwiazuje probelmy jak BOb:P z tym ze jest architektem . Nie trzeba sie bac slowa inzynier , rzemieslnik . Mozna byc konstruktorem, rzemieslnikiem i w tym swietnym architektem. Trzeba tylko jak zawsze wszystko dobrze ze soba zgrać.
      NIe trzeba od razu podnosic KAZDEJ budowli do randi sztuki ponadczasowej.
    • Gość: rtg Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 07:55
      ...pomijając wywiad , piona dla Maćkowa za realizacje
    • Gość: harter Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 09:30
      trzeba mu przyznać że renoma wypadła superaśnie, piękne dzieło sztuki architektonicznej, super zrewitalizowana.
    • Gość: kuba Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.chello.pl 28.04.09, 09:44
      rtg wlasnie o to mi chodzilo, dzieki za sprostowanie bo nie chcialo mi sie odpisywac tamtemu asowi

uzylm tego slowa celowo, i wlasnie w tym kontkescieo ktorym piszesz, by dac upust frustracji odnosnie podesjscia mlodych projektantow- oni mysla ze sa "artystami", takimi światłymi, z glowami pelnymi swietnych pomyslow a zapominaja o tym ze projektowanie w naszym zawodzie to jest 10% czasu, jak ktos dobrze trafił to moze 15% a reszta to cholernie ciezka monotonna praca.

ale widocznie gdzies to musialem zaslyszec i tu zacytowac bo napewno jest inaczej ale EN111 wyjasni wam wszystkie niejasnosci bo widac ze ma ogromny talent architketoniczny a w dodatku świetny polonista bo czyta miedzy wersami rzeczy ktorych nikt nie widzi

gratulacje dla maćkowa, świetna robota panowie!
    • Gość: magda Re: "Dorabiamy" budynki... IP: 78.133.167.* 28.04.09, 09:59
      i paniom ;)
    • Gość: kuba Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.chello.pl 28.04.09, 13:52
      pardą madame, paniom gratuluje jeszcze bardziej!:)
    • Gość: kubasnopek Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.chello.pl 28.04.09, 22:37
      Bardzo sympatyczny wywiad:-) Cieszę się, że pracownia Maćków jest we Wrocławiu, gdyby nie ona byłoby u nas kiepsko:)
    • Gość: gosc Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.ghnet.pl 28.04.09, 22:37
      a gdzie chesz studjowac arch w kraku?
    • Gość: dominika Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.icpnet.pl 29.04.09, 00:21
      Miałam szczescie niedawno zwiedzać Renome z Panem Maćkowem. Niesamowite jest z jaka pasja potrafi opowiadac o kazdym detalu. Mowił ze niekture elementy elewacji musieli rysowac w 1:1 aby mozna bylo je wykonac.
    • Gość: ja Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.acn.waw.pl 30.04.09, 20:26
      www.travian.pl/?uc=pl10_73692
    • Gość: mnm Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.ists.pl 01.05.09, 19:32
      rysowanie w 1:1 nie jest czyms szczegolnym przy nowych pomyslach. robi sie tez modele w 1:1 .
    • Gość: jedrek Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 21:18
      Pan Maćków ciekawie umie opowiadać o architekturze, konkretnie i barwnie, tym bardziej podoba mi sie jego podejście. Dywagacje na temat "artysta" kontra "rzemieślnik" na forum moim zdaniem bezpodstawne - trzeba być najpierw rzemieślnikiem aby przemienić się w artystę (jak mówi powiedzenie - geniusz się rodzi a talent trzeba wypracować). Pan M. przemienił się już w artystę ponieważ wciąż uważa się za rzemieślnika, bo skromność to cecha artysty. Renoma znakomita, bardzo lubię również Factory - moim zdaniem najlepiej wyglądającą i rozplanowaną galerię handlową we Wro. Będę kibicował tej pracowni
    • Gość: pf Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.ntlworld.ie 03.05.09, 18:48
      szkoda ze pan mackow zapomnial ze to nie on buduje a robotnicy i wykonawca i nie on projektuje tylko inzynier konstruktor. ale to swieta klatwa architektow, oni zawsze robia wszystko, "buduja" i "projektuja" i w sumie malo wazne ze technicznej wiedzy u architektiow tyle co kot naplakal, wszystko dobieraja z katalogow producenta i zwyklego podciagu pod okno by nawet nie policzyli po 5 latach studiow. ot takie smutne story.
    • Gość: pf Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.ntlworld.ie 03.05.09, 18:54
      i przepraszam ze dodam. architekt nie jest i nigdy nie bedzie inzynierem.
    • Gość: rrt Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.ntlworld.ie 03.05.09, 19:06
      co wy piep.rzycie, jaki wroclaw, gdzie to? I co z tego, ze sa ''znani'' u siebie na podworku skoro w swiecie sie nie licza.
    • Gość: Niestety Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 22:17
      Projekty jak z miasta powiatowego, a nie takiego które chce zaistnieć jako miasto europejskie.
    • Gość: dziub Re: "Dorabiamy" budynki... IP: *.bredband.comhem.se 04.05.09, 08:00
      Jesteś NIESTETY zakompleksiony... Żebyś ty widział jakie DNO potrafią postawić w "europejskim" Malmö.... Galeria handlowa, podpowiem, nazywa się Entré :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka