Dodaj do ulubionych

Trafostacje

IP: *.chello.pl 30.04.09, 14:26
nie no jasne ze lepiej wygladaja jak ktos zrobi dla nich cos albo nawet cokolwiek, niestety bardzo rzadko jest kasa nawet na to cokolwiek...i szpeci dalej
Obserwuj wątek
    • Gość: common man Re: Trafostacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 14:59
      Ta pierwsza w formie podobna jest do prezentowanej ostatnio kaplicy.......hłe, hłe
    • mrnk Re: Trafostacje 30.04.09, 16:38
      Przedstawione przykłady budzą grozę, zwłaszcza dwa ostatnie (krematorium?, czarny kamien UFO?). Małe trafo nie muszą byc paskudnymi budkami. Przykłady budyneczków wykorzystujących ozdobną ceramikę na elewacjach można jeszcze ciągle spotkać na Dolnym Śląsku; niektóre przetrwały wojnę.
    • Gość: king bruce lee Re: Trafostacje IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.09, 17:00
      tak małe budyneczki ceglane przypominające kapliczki można spotkać w całej polsce. tutaj mówimy o znacznie większych trafostacjach. jak dla mnie są ok i wcale nie straszą
    • Gość: Architekciuch Re: Trafostacje IP: *.opgk.krakow.pl 05.05.09, 09:08
      Do mrnk - jeśli Cię straszy budynek NL Architects to może sobie o nim poczytaj gdzieś... i zaparz meliskę :D
    • Gość: skyscraper Re: Trafostacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.09, 19:52
      te trafo pokazane w artykule są świetne; we Wrocławiu na Zalesiu jest taka fajna modernistyczna trafostacja przy ul.Moniuszki i inna, kawałek dalej przy ul.Sniadeckich, nawet z herbem Wrocka, co by się mrnk-owi podobała:) tradycjonalista toć przecie... Trafostacja, bunkier, śmietnik, to typowe przemysłowe budyneczki w małej skali, którym warto poświęcać uwagę; fantastycznie, że w Europie znajdą się instytucje, które płaca architektom za ich projektowanie, bo u nas zleca sie to automatem elektrykowi, który następnie zamawia u konstruktora "obudowę"; koszmar; dlatego mamy takie maszkarony, jakie mamy; a przecież same tylko drzwi do trafo z tymi wąskimi żaluzjami, są świetnym elementem architektonicznym; podobny problem mamy w Polsce z deptakami - jako że zarządza nimi jakiś tam ZDIUM, to zlecają ich projektowanie drogowcom, a nie architektom; to jest granda w biały dzień...
    • Gość: kika Re: Trafostacje IP: *.centertel.pl 06.05.09, 21:06
      superobrzydliwa trafostacja jest w Katowicach,między Wydziałem Prawa
      a Wydziałem Nauk Społecznych Uniwerstetu Śląskiego,przy "rzece" Rawie,
      obok ruin Torkat - lodowiska!
      Obrzydliwa okolica i obrzydliwa trafo...
      Szlag człowieka trafia!
    • Gość: celyna Re: Trafostacje IP: 193.24.24.* 13.05.09, 11:37
      ja mam trafo pod podłogą, mieszkam w bloku z wielkiej płyty:)
    • 6grudnia Re: Trafostacje 19.05.09, 15:10
      sprzedam działkę we Wrocławiu
      www.jarnoltow.zafriko.pl/
    • Gość: 28 Re: Trafostacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.11, 07:11
      skyscraper - a do tego tych drzwiczek nie wolno dotykać, nie tylko paskudna calość, ale i niebezpieczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka