Dodaj do ulubionych

Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu"

12.11.04, 13:03
W najnowszym "TS" przyznanie kolejnej edycji nagrod "Doskonalosc Roku".
W interesujacych nas kategoriach, czyli zapachach, zwyciezyly:
-Love in Paris Niny Ricci ( damski, eksluzywny)
-Today Avon ( damski, popularny).
Meski, coroczny dodatek do TS- "Styl" przyznal nagrody dla 2 najlepszych
zapachow:
-Scent Intense Costume National ( to dla mnie pozytywne zaskoczenie)
-Allure Homme Sport Chanel

Ponadto, w numerze, sporo art. o perfumach, jak i wykorzystanie ubran CdG w
sesjach mody meskiej, heh.
Obserwuj wątek
    • misscollins Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 13:25
      Dziękuję za posta, Forever. Jednak gorąco namawiam - nie dawajcie wiary
      rankingom gazetowym. Nie wierzę,w doskonałość "Love in Paris". Ciekawa jestem
      ponadto, kto w Polsce dystrybuuje Scent Intense CN. Za obstawianie miejsc w
      rankingach w przemyśle perfumeryjnym w Polsce w dużej mierze odpowiedzialni są
      dystrybutorzy.
      • coralin Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 13:34
        Zgadzam się. Nie dalej jak miesiąc temu mieli chyba konkurs, w którym do
        wygrania był zapach ...Love in Paris. Dystrybutor stara sie :) Jakos nigdy nie
        wygrał zapach, który nie był ostro reklamowany "na łamach".
        • charade Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 13:51
          Nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby oceniać jakiś zapach po tym, że
          otrzymał jakiś tytuł, zwłaszcza od takiego pisemka. Nie bardzo rozumiem, co
          takiego doskonałego jest w Love in Paris... Dla mnie to przeciętny kwiatowy
          zapaszek. Czego się jednak można było spodziewać po "Twoim Stylu" ?
          • forevermore79 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 14:01
            Dokladnie, zgadzam sie- dla mnie wyznacznikiem jest tylko moj nos, no i
            trwalosc zapachu :-). Warto jednak wiedziec, jak u danych firm stoi marketing,
            heh. Doceniam takze "Twoj Styl", choc miewa swe wzloty i upadki- jest to jednak
            dosc cenne zrodlo informacji, jesli chodzi o branze kosmetyczna.
            Za to Costume National- to wciaz male zaskoczenie, gdyz dostepny jest na razie
            w waskiej sieci sklepow. Co ciekawe, do meskiej Doskonalosci kandydowal takze
            np. Amouage Gold. Co do Love in Paris- znosny zapach, ale dosc malo wybijajacy
            sie- tak jak wiekszosc tegorocznych, masowych premier.
            • gocha221 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 14:03
              jezeli docenili meskie Scent intense, to obowiazkowo powinni nagrodzic damski
              Scent!!!!(nie intense) jest przepiekny i ta cala młosc w paryzu mu do piet nie
              dorasta!! o!!!!
              • forevermore79 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 14:16
                Meskie i damskie zapachy ocenialy 2 odrebne jury, a zreszta Scent Intense, to
                unisex- wiec nie ma problemu :-)).
                A co do "Doskonalosci Roku", warto dodac, ze moi przyjaciele- wlasciciele
                perfumerii czekaja zawsze na nie z utesknieniem i nadzieja, ze wsrod
                nagrodzonych kosmetykow bedzie jak najwiecej marek, ktore prowadza.
                Status "Doskonalosci", udokumentowany dodatkowo nalepka na produkcie i plakatem
                w perfumerii zwieksza przecietnie sprzedaz danej rzeczy o ponad 30 procent.
                I tu dla Nich nie licza sie tylko zapachowe sentymenty, ale konkretne zyski-
                klienci chetniej siegaja po produkt uznany, czyli w ich mniemaniu lepszy i
                skuteczniejszy- a ze to machina reklamowa, to juz inna sprawa.
                • gocha221 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 15:33
                  to samo jest z Nike. kazda ksiażka z nalepka" nominacja" lub Nike" zaczyna sie
                  sprzedawac jak swieze bułeczki.Społecznswto chyba jednak lubi, zeby paluszkiem(a
                  jeszce lepiej nalepka) pokazac to jest dobre, trzeba kupic, bez tego nie da
                  rady:-))Taka nagroda zapachowa, moim zdaniem, obniza wartosc perfum, bo sie
                  robią super-popularne. Zreszta nagrody za 2004 rok powinny byc moim zdaniem
                  przyznawane w styczniu, kiedy juz ten 2004rok na dobre sie skonczy.
                  no ale wtedy nie miałoby co napedzac sprzedazy swiatczenej:-))
                  • lalka_01 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 16:46
                    w tamtym roku "Doskonaloscia TS" byl Black Cashmere, co wcale nie uczynilo go
                    zapachem dla wszystkich :-).
    • luloo1 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 17:05
      Jasne, zwycięzcy dyskusyjni, zwłaszcza Nina Ricci. Nikt nie mówi o tym zapachu
      i nie słychać zachwytów ludzi. Dla mnie doskonałość to dobra sprzedaż + coś, co
      w zapachu jest wyjątkowe na tyle, by wyróżniał się on na tle innych propozycji
      firm.
    • balbina_alexandra Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 19:13
      Słyszałam o tym, iż nalepka z hasłem Doskonałość Roku niesamowicie podkręca
      sprzedaż :) osobiście Twój Styl jest tym żeńskim pismakiem, które drażni mnie
      chyba najbardziej, jakoś tak wydaje mi się dużo badziej pretensjonalny niż inne
      szmatławce. Już dawno straciłam rachubę kto jaki tytuł kiedyś zdobył, zwłaszcza
      że chyba Marie Claire ogólnoświatowo też ma takie nagrody? A może Cosmo? :) Te
      rankingi oczywiście wiarygodne nie są dla mnie, pewnie dobry marketing bierze
      tu górę. Osobiście uważam że jesli chodzi o zapachy, to nie widzę na razie nic
      takiego co by mnie ujęło na równi z Black Cashmere czy The Parfum Jourdana -
      ale nie ukrywam, wśród najnowyszych premier te zapachy, które spodobaly mi się
      najbardziej to właśnie Love in Paris, oraz Miracle So Magic. Może nie na tyle
      żeby od razu gnać na złamanie karku i kupować, ale moze kiedyś, kto wie :)

Pamiętam jak wtedy zdziwił mnie laur dla Black Cashmere. Bardzo mocno
      zdziwił :))) no na tle J'adore'ów czy Coco M. to taki dość specyficzny
      zapach... No i nie sądzę, żeby sprzedaż wzrosła, jakoś nadal cięzko go na kimś
      wyczuć w tłumie.
      • sorbet Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 20:12
        Właśnie:-) trzeba TS przyznać "odwagę" za Black Cashmere i Scent Intense.
        Aczkolwiek obok jest Chanel Allure Sport:-P. A nie wiedziałem, że Intense to
        unisex. Wydaje mi się, że jest bardziej spokojny niż Scent, hehe.

W nr też jest artykuł o Luca Turin. Niestety tutaj wyczytałem to samo co w
        internecie, na stronie chyba wydawcy książki. Czyżby autorka nie miała czasu
        jednak książki przejrzeć? Mogłaby zasięgnąć po opinie Taje:-))

A w Elle także pisano o niszowych, Etro, Annick Goutal, Creed....
        Jedno jest pewne. Perfumy znowu są w centrum zainteresowań. Wszak święta
        bliskie:-)
        • dori7 Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 21:15
          sorbet napisał:

> Jedno jest pewne. Perfumy znowu są w centrum zainteresowań. Wszak święta
          > bliskie:-)

Taak, i recze glowa, ze sprzedaz bardzo reklamowanych i jeszcze opatrzonych
          nalepka "doskonalosci roku TS" Love in paris bardzo wzrosnie dzieki dzialaniom
          polujacych na gwiazdkowy prezent, a kompletnie zagubionych w swiecie zapachow
          mezow/narzeczonych/chlopakow/kochankow/itd. :))
          • bombella Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 24.12.04, 17:00
            "Love in Paris" to bardzo nieciekawy zapach, nie zachwyca niczym szczegolnym,
            nie powala, ani nie wywoluje we mnie szacunku (nawet jak czegos nie lubie to
            czasem mnie zachwyca oryginalnoscia). Malo tego na mnie sie w ogole nie trzyma,
            pol godziny i go nie ma. Nawet nie wiem jak sie rozwija, bo znika zanim zdazy.
            Na tle innych doskonalosci TS jak Black Cashmiere czy Allure wypada strasznie
            blado. Moze TS potrzebowal kasy i dal reklame temu zapachowi.

• agmusz Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 23:32
      A czy zwrócliście uwagę, kto jest w jury Doskonałości i kto jest jedną z
      najlepiej ubranych kobiet- a właściwie dwie:)? . A przy okazji być jedną z
      najlepiej ubranych Polek to jednak coś znaczy:)
      • sorbet Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 12.11.04, 23:55
        agmusz napisała:

> A czy zwrócliście uwagę, kto jest w jury Doskonałości i kto jest jedną z
        > najlepiej ubranych kobiet- a właściwie dwie:)? . A przy okazji być jedną z
        > najlepiej ubranych Polek to jednak coś znaczy:)

To zależy od kogo dostaje ten tytuł, hihi.

Tutaj zarzuty dot. głównie tego, że wygra to, co się reklamuje w czasopismach.
        Dlatego Scent Intense - w miarę trudno dostępny to miła niespodzianka.

Na ranking na BN głosowałem na Pure Jil Sander - hehe nic mi nie przyszło do
        głowy. Kilka innych osób na Daim Blond Serge Lutens (zamsz i morele:-). A nie
        znam tego zapachu. Brrr:-)

Nasz ranking będzie wkrótce:-P
        • agmusz Re: Zapachowe "Doskonalosci Twojego Stylu" 13.11.04, 09:47
          Jasne, że wygrywa ten, kto sie dobrze zareklamuje czyli np. da prezenty dla
          czytelników w jakimś konkursie. A transakcja wiązana Ty głosujesz na ten
          zapach, a my w zamian robimy najlepiej ubraną Polką:).
    • luloo1 Scent 24.12.04, 20:28
      Mnie najbardziej zakoczyła nagroda właśnie dla Scent intense.Zapach kompletnie
      nieznany, nawet tu na forum nie było o nim mowy, nikt go nie wyniuchał...a tu
      nagle takie wyróżnienie... To zastanawia.Przynaje tytuł całkowicie uzasadniony,
      bo zapach jest dośc wyjątkowy, ładny, delikatnie kadzidlany, subtelny i
      kobiecy. Przypomina mi trochę Kingdom.
      • sorbet Re: Scent 24.12.04, 23:35
        Luloo, napisałem, Forever też:-) nawet chyba z 2 razy:-)
        • luloo1 Re: Scent 25.12.04, 15:03
          Słusznie zauważyłeś (bo ja odnoszę podobne wrażenie), że klasyczny Scent jest
          mocniejszy i bardziej wyrazisty niż czarna wersja intense. A z tym unisexem to
          mnie forever zaskoczyłeś:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka