giwia 11.05.05, 08:26 Właśnie na jednym z forow perfumowych wyczytałam, że Hiris , o którym marzę, pachnie jak.... marchewka. NIech ktoś mnie pocieszy i napisze , że to nonsens Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elve Re: Hiris jak marchewka 11.05.05, 09:02 no niestety, nie pocieszę Cię - rzeczywiście niektórzy tak go czują. dla mnie to taki miękki puder zmieszany z zapachem papieru. ciekawe perfumy :) Odpowiedz Link
sagita_74 Re: Hiris jak marchewka 11.05.05, 11:57 Jak tylko zobaczyłam Twojego posta to chciałam gorąco zaprzeczać. Napisać litanię pochwał... Ale po zastanowieniu nie będę. Pomyśl, im więcej ludzi tak myśli, tym lepiej dla nas, miłośniczek Hirisa. Zabezpiecza nas na pewno fakt, że on tak potwornie się zaczyna... Nic się nie martw, pachnij iryskiem! Pozdrowienia S. PS - gdzie można go kupić jeszcze? Odpowiedz Link
giwia do sygid 11.05.05, 12:14 Mam go obiecanego ale czy jeszcze sie go kupi??? Podobno wycofują?1? Odpowiedz Link
sorbet "Karotka" 11.05.05, 15:29 Zdaje się że "karotka" przewija się delikatnie w Hermes'a Un Jardin sur le Nil. A jest i taka woda L'Artisan (nie znam jej) Fleur de Carotte, marchew, róża, imbir, ogórek i estragon. Natomiast Hiris mi się nie kojarzy z marchewką w ogóle:-) Początek bardzo trudny, oleisty i ziemisty. Podejrzewam, że to "surowy" irys. Kilka zapachów irysowych tak pachnie. Później jest pięknie. Mechacholijny, minimalistyczny. Nie sądzę, że Hermes wycofuje Hiris. W Polsce dostępne chyba tylko flagowe zapachy, chyli EdM i UJslN. Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: Hiris jak marchewka 11.05.05, 16:27 A jak z trwaloscia tego zapachu? Bo sie przymierzam ale nie wiem czy warto bo pachnie cudownie ale z papierka znikal blyskawicznie. No i na pocieszenie ja tam zadnej marchewki nie czuje! Odpowiedz Link
kasiulek Re: Hiris jak marchewka 12.05.05, 13:25 A ja chcialabym zapytac, czy mozna go gdzies w Polsce dostac? Odpowiedz Link
kalia_t Re: Hiris jak marchewka 18.05.05, 11:29 W niedzielę widziałam go w podpoznańskiej Sephorze /Swadzim Auchan. Ostatnie dwa flakony w poj. 100 ml.:) Odpowiedz Link
olesiam Re: Hiris jak marchewka 12.05.05, 21:06 Hiris jest boski, trwały, pieknie sie rozwija i na mnie nie pachnie marchewką (początek przypomina herbate pu-erh), to tyle w filmowym skrócie:) Pozdrawiam O. Odpowiedz Link