Dodaj do ulubionych

Problem z tapetą?

14.09.13, 16:05
Witam wszystkich:)
Mam pytanie odnośnie tapety do pokoju daję tutaj przykład allegro.pl/eko-jbw-tapeta-rasch-ornament-braz-i3531259302.html tapeta ma wymiary 0,53 na 10 m . Moja ściana na której chce tapetę ma 3,75 na 2,55 chodzi o to ze przyklejając po kolei na ścianę pasmami musiałabym to 10 m podzielić na 7 części ale przechodząc do sedna czy będzie mi to pasowalo do siebie jak będę ucinać i przyklajać pasmami? , i co znaczy ze WYMAGA PASOWANIA WZORU PRZESUNIĘCIE WZORU - 64 cm o co to chodzi? czy 2 rolki mi wystarczą??? proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • babcia_kasi Re: Problem z tapetą? 14.09.13, 22:32
      Jeżeli pierwszy raz tapetujesz, to może być ciężko.Tapeta z przesunięciem wzoru to trochę
      "wyższa szkoła jazdy".
      Rozwiń 2 tapety na podłodze i spróbuj "dopasować" wzór.Z tyłu tapety mogą być znaki-kreski, strzałki-wskazujące na początek wzoru, który się będzie powtarzał co 64cm .
      Ponadto-gdybyś cięła tapetę bez wzoru, to z 1 rolki wytniesz tylko 3 pasma-w 4-tym braknie , lekko licząc, 20 cm.A tapętę się mierzy z lekkim nadmiarem 5-7 cm i obcina na dole, po wyschnięciu, nożykiem do tapet.JeZeli jeszcze jest wzór, to musisz "stracić" (obciąć) nadmiar wzoru.Wyjdzie 6 pasm i ścinki.
      • zaprojektujemy Re: Problem z tapetą? 14.09.13, 23:13
        Jeśli tapeta dobra i droga to nie walcz sama, szkoda materiału. Tzn. na pewno położysz, ale czy efekt będzie taki jakby to zrobił fachowiec? Nie sądzimy. Wbrew pozorom naprawdę jest różnica znaczna nawet przy zwykłym malowaniu ścian, o tapecie, czy kładzeniu podłogi nawet nie wspominając.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka