Dodaj do ulubionych

Dominująca tapeta

IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.15, 13:50
Witam. Niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania. Poprzedni właściciele, sześćdziesięciolatkowie, urządzili je w trochę ... "emeryckim" stylu. Dominują beże i ciepłe brązy, złote karnisze itp, itd. Nie mam kasy na generalny remont, więc muszę się na razie ratować wystrojem i dodatkami. I tu mam pytanie: jak zneutralizować wizualnie tapetę w salonie. Tapeta jest jasnobeżowa, w regularnych odstępach, w układzie szachownicy występuje na niej motyw kwiatowy, ciemnobeżowy. Przypomina to wzór z wałka, taką technikę zdobienia ścian popularną na wsi za czasów mojej babci. Tyle że wałek był potężny ;) Chce dodać trochę koloru, żeby odwrócić uwagę od ścian. Mam rudą kanapę i proste meble w kolorze jasnego drewna. Mam pomysł żeby sufit pomalować na jakiś zimny jasny kolor.... co jeszcze mogę zrobić? Pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • ekspert_pracownia.inside Re: Dominująca tapeta 30.07.15, 22:01
      Proponuję zneutralizowanie tapety, pomalowanie na kolor, który będzie tłem do innych, ciekawszych elementów. Faktury pewne nie uda się wygubić, dlatego kolorem dodatkowo nie warto jej podkreślać.
      • ewelonkaa11 Re: Dominująca tapeta 30.07.15, 22:08
        A nie chcesz zedrzeć tych tapet i pomalować ściany na np. lekko szare ?
        • Gość: Aga_Zgaga Re: Dominująca tapeta IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.15, 16:35
          Kiedyś zedrę, pewnie w przyszłym roku. Teraz nie mam na to czasu i sił. Pomalowanie tej tapety chodzi mi po głowie, boję się tylko, że wtedy będą widoczne złączenia jej arkuszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka