wrr3 16.12.05, 17:55 ma ktos na scianch duluxa kolory swiata - paselowa orchideę, lub magnolie lub pastelowy jaśmin bede wdzieczna za fotki :) potrzebuje zobaczyc w realu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaszka Re: dulux kolry swiata 16.12.05, 18:24 Witam Malowaliśmy pokój dzienny duluksem-pastelową orchideą, jest to kolor bardzo delikatny jakby połączenie beżu i delikatnej cytrynki. Jak kupowaliśmy mieliśmy obawy, że jest prawie biały ale bez obaw w pomalowanym pomieszczeniu wygląda delikatnie i ładnie.Zawsze należy wybierać odcienie o ton, dwa jaśniejsze niż te które są w palecie duluksa, co do tego mam doświadczenie,gdyż pomalowaliśmy przedpokój zielonym groszkiem (nie jestem pewna nazwy ale było to związane z groszkiem)i wyszedł strasznie ciemny, prawie nora!A kolor wydawał nam się super, może byłby dobry właśnie o te dwa tony jaśniejszy... Przemalowaliśmy następnego dnia na trawę morską, na szczęście farby te pięknie kryją poprzednie warstwy! Odpowiedz Link Zgłoś
gaszka Re: dulux kolry swiata 16.12.05, 18:32 Przepraszam ale nie zmieściłam się w poprzednim wątku,a chciałabym Ci pokazać jak wygląda pastelowa orchidea u mnie w pokoju. Wtym celu zajrzyj na strony forum wnętrza.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=30134206 Zdjęcia nie odzwierciedlają w 100% koloru, bo to było późne popołudnie... Mam nadzieję, że chociaż troszkę Ci pomogłam, gaszka Odpowiedz Link Zgłoś
wrr3 Re: dulux kolry swiata 16.12.05, 18:43 dzieki wielkie graszka dokladnie o to mi chodzilo ja dzis kupilam 3 tesery pastelowa orchidea jasny bez - ale ten wyszedl strasznei ciemno :( i magnolie ( ale dla meni chyba za brzoskwiniowa :( chyba za grubo malowalam tymi testerami i wyszly kolory nie bardzo jutro wrzuce fotki jest jeszcze pastelowy jasmin czekam na innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrr3 Re: dulux kolry swiata 16.12.05, 18:44 gaszka ze tez mi sie to "r" wcisneloo wstydze sie bardzo ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaszka Re: dulux kolry swiata 16.12.05, 21:24 Przepraszam,że jeszcze raz zawracam Ci głowę. Chciałam powiedzieć że ja też kupowałam testery (drooogie!), również pastelowy jaśmin. Jaki z tego wniosek? No chyba taki, że testery te dają ciemniejsze barwy niż ich odpowiedniki w puszkach, może dlatego że są zbyt gęste... Pastelowy jaśmin miał u nas zabarwienie lekko zielonkawe, może troszkę pistacjowe, jest to barwa raczej "zimna" niż "ciepła". Tobie, z tego co piszesz , zależy raczej na ciepłych kolorkach. Życzę udanego wyboru kolorów farb i miłego dla oka efektu końcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia82 Re: dulux kolry swiata 26.12.05, 09:54 ja malowalam magnolia i orchidea i wyszly idealnie jak na wzorniku. ale zawiodlam sie na delikatnym lososiu-masakra!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: dulux kolry swiata 26.12.05, 16:31 testery są lepsze gatunkowo (trzeba uważać) - kolory bardziej nasycone. Orchidea jest jaśniutka - znajomi pomalowali córce pokój (dla mnie za mdły, ale do innych pomieszczeń super). Osobiście mam wszystkon w Duluxie (mąż z branży) i kolory są bardzo intensywne jak dla mnie. Nawet te z mieszalnika (mam kolory świata i mieszalnik na ścianach) - kolory ciemniejsze. pzdr i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wrr3 Re: dulux kolry swiata 27.12.05, 11:18 www.album.astral.pl/album/fotos/667/64/901/7.jpeg tak mi wyszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś