Dodaj do ulubionych

Ubrałyście już choinkę?

23.12.03, 07:25
No właśnie, a jak z choinką? Nie mam zbyt dużo wolnego czasu w tym roku na
bieganie po sklepach, więc zapewne skończy się na zeszłorocznych ozdobach.
Macie może jakieś pomysły na ciekawe ozdoby? Mój mały Tomek ma dopiero dwa
lata, może za rok dwa on przejmie na siebie robienie świecidełek i
łańcuchów :-)

Wesołych Świąt!
Obserwuj wątek
    • pyza81 Re: Ubrałyście już choinkę? 23.12.03, 09:10
      Tak my mamy już ubraną, żywą choinkę w donicy ;))
      Ozdoby są te same co w zeszłym roku, ale myślę że w przyszłym roku nowe zrobi
      moja prawie 2 letnia Zuzia.

Wesołych Świąt
    • magda176 Re: Ubrałyście już choinkę? 23.12.03, 23:54
      kasia_345 napisała:

> No właśnie, a jak z choinką? Nie mam zbyt dużo wolnego czasu w tym roku na
      > bieganie po sklepach, więc zapewne skończy się na zeszłorocznych ozdobach.
      > Macie może jakieś pomysły na ciekawe ozdoby? Mój mały Tomek ma dopiero dwa
      > lata, może za rok dwa on przejmie na siebie robienie świecidełek i
      > łańcuchów :-)

Ja przez wiele lat nie miałam w ogóle choinki, robiłam tylko różne dekoracje
      bobki, malowane orzechy i kasztany w szklanych misach itp. Dopiero w zeszłym
      roku kupilismy dużą choinke w donicy, głównie ze względu na synka. Teraz tez
      mamy świerk w donicy i po raz drugi te same ozdoby: zestawienie bieli i
      fioletu (bo mam ściany w tonacji fioletowych bombek które w zeszłym roku były
      w Ikei. Do tego taśmy ozdobne z Almi Decor, zamiast łańcuchów polecam zwykłą
      rafię (kup. W kwiaciarni). Ładne są też ozdoby ze słomy(widziałam w
      Castoramie, w Ikei) albo drewniane malowane figurki (tez w Castoramie tylko
      nie są najtańsze jak się chce ubrać spore drzewko). Taka choinka jest chyba
      bezpieczniejsza dla dwulatka, mój synek dopiero jak skończył trzy to pojął że
      bombki się dosyc łatwo tłuką a choinka nie słuzy do wspinania. Między gałęzie
      choinki można powtykać posprayowane na różne kolory zwykłe gałązki z krzaków.
      A suszone owoce? Tez można je pomalować. Ładnie wygląda tez choinka
      udekorowana suszonymi pączkami róż, tylko trzeba je odpowiednio wcześniej
      ususzyć. A jeżeli drzewko jest ładne i ma gęste gałęzie to w”stanie surowym” w
      wersji minimalistycznej bez ozdób też mogłoby być. No ale nie jak się ma
      dzieci. Wesołych Świąt!

• kasia_345 Rozebrałyście już choinkę? 22.01.04, 11:38
      No właśnie, co po rozebraniu choinki? Wracacie do starych aranżacji, robicie
      coś nowego? Ja u siebie mam z reguły dużą choinkę, więc przed jej ustawieniem
      muszę trochę przearanżować pokój, przesunąć stół, fotel. Jak wypada usunąć już
      choinkę zawsze wykorzystuje ten moment do zmiany.

kasia
      • izalil Re: Rozebrałyście już choinkę? 22.01.04, 12:03
        Moja choinka stała w salonie obok szafki po prawej stronie (zdjęcie na stronie
        www). Wcześniej w tym miejscu stała rozkładana suszarka, na dodatek była ona
        widoczna od wejścia - gości witały suszące się majtasy. Koszmar. W związku z
        umieszczeniem tam choinki suszarka zmieniła lokalizację i stoi teraz przy
        regale w gabinecie. I tak już zostało po rozebraniu choinki. Więc też mam nową
        aranżację.

pozdr
        izalil
        • bartunio_o Gacie na badylu 22.01.04, 13:32
          Moi znajomi też lubią łamać konwencje. Zdarzyło im się na choince powiesić
          suszące się gacie, ale to chyba tylko raz, do zdjęcia dla jakiegoś czasopisma.
          Na codzień wieszają pranie na jakimś badylu co mają w salonie, wiesz taki
          przerośnięty fikus czy inny badyl.

Bartłomiej
          • ewik_75 Re: Gacie na badylu 22.01.04, 16:49
            Bartunio !!!!

Jestem Twoja fanka !!!
            LOL.... ;)
            Slicznie to ujales ;)
            • bartunio_o Re: Gacie na badylu 22.01.04, 17:20
              ewik_75 napisała:

> Jestem Twoja fanka !!!
              > LOL.... ;)
              > Slicznie to ujales ;)