Gość: maja IP: *.family4.net 21.07.01, 22:42 Jak depilowac bikini (i troche wiecej), i nie miec okropnych pryszczy. Uzywam depilatora, zachowuje higiene, ale i tak mam te nieszczesne "kropki".Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek GOLENIE bikini IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 19:31 Przestań depilować, zacznij golić! Wyrywanie i głęboka depilacja kremem powoduje wrastanie nowych włosków i "nieszczęsne pryszcze"- takie są predyspozycje Twojej skóry i większości, nic nie poradzisz. Użyj najzwyklejszej w świecie maszyki do golenia (nie musi być za 25zł - taka za 2 złote też działa i jest całkowicie bezpieczna), odrobine piany ale bez mydła (może być Gilette Satin Care albo jakakolwiek "męska") i pamiętaj by nie golić pod włos "<" tylko z kierunkiem włosa ">". Po goleniu opłucz się letnią (nie gorącą) wodą i użyj jakiegokolwiek specyfiku "after shave" w celu dezynfekcji (pożycz od chłopaka, męża albo taty) i słowo honoru że nic ci się nie stanie... Faceci robia to codziennie - w dodatku NA TWARZY! i żyją, choć zdarzają się też pechowcy - ale ich pomińmy:) Po kilku dniach powtórz "zabieg" i znów poczujesz sie jak nowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susan Re: GOLENIE bikini IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 23.07.01, 10:41 Wiesz, Piotrek, jeżeli skóra Mai jest wrażliwa, to twoje rady za wiele jej nie dadzą. Miło że się odezwałeś, ale jakby ci to powiedzieć...Bikini jakby trochę różni się od twarzy, i niestety wiele z nas walczy z podrażnieniami skóry w tych okolicach. Ja np. po opisanej przez ciebie metodzie mam ogromne i bolesne problemy. Maju miła, ja też od lat poszukuję skutecznej metody...I nic! Może tego lata spróbuję wosku, ale trochę sie boję tego bólu :-( Na razie marzę o depilacji laserowej na stałe...Ale - total drożyzna no i nie do końca sprawdzone. Pozdrawiam, Susan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: depilacja bikini IP: 217.96.16.* 23.07.01, 13:32 Miałem ten problem na twarzy. Z wrazstających włosów nie można się wyleczyć. To poprostu predyspozycje skóry. Dla mężczyzn ratunkiem może okazać się zapuszczenie 2-dniowego zarostu i golenie go maszynką z trymerem. Wiem, że nie o to chodzi kobietom, żeby mieć 2-mm szczecinkę w okolicach bikini. Sprawdzonym przeze mnie sposobem jest: po umyciu twarzy (lub jakiej kolwiek innej części ciała), obfite nasmarowanie jej kremem lub lotionem - bardzo obficie! następnie nałożenie kremu do golenia - radzę zrezygnować z tych w spray''u i kupić np. Wilkinson''a w tubie do skóry wrażliwej - krem nakładamy na "TŁUSTĄ" skórę, później golimy Z WŁOSEM - nigdy pod włos. Po goleniu, również radzę zrezygnować z toników i after shave''ów zawierających alkohol - to wysusza skórę - szczególnie wrażliwą. Radzę po umyciu znowu natłuścić kremem (np. na noc - jeśli to możliwe ;-) ) Pozdrawiem i życzę powodzenia. Ślązak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IW Re: depilacja bikini IP: 212.134.55.* 24.07.01, 14:26 Witajcie, najlepszym i najbardziej trwalym sposobem depilacji bikini jest wosk. Robie to u kosmetyczki od 3 lat i rewelacja. Nic sie nie dziej, a co najwazniejsze starcza nawet na 2 tygodnie. A bol jest na pewno do wytrzymania. Zreszta po takim czasie - dla mnie to rutyna. Goraco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: depilacja bikini IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 16:44 Depilujesz tylko linie bikini, czy równiez miejsca intymne? Jak to wygląda u kosmetyczki? Pozdrawiam o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susan Pytanie IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 24.07.01, 17:32 Witaj, mam takie jedno pytanko. Jak długie musza być włoski aby nadawały się do depilacji woskiem? Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Susan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Pytanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 18:44 Gość portalu: Susan napisał(a): > Witaj, mam takie jedno pytanko. Jak długie musza być włoski aby > nadawały się do depilacji woskiem? > Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam > Susan Z doświadczenia wiem, że nie za długie (przy zbyt długich włosach nie można szybkim ruchem zerwać plastra z woskiem i jest to bardziej bolesne, bo dłużej rwiesz)i nie za krótkie(nie wyrwiesz wszystkich). Najepsza długość to ok 7-10mm. Odpowiedz Link Zgłoś