Dodaj do ulubionych

Brzydka kelnerka

11.07.11, 18:55
Najadłam się wstydu jak nigdy w życiu. Byłam wczoraj w restauracji z nowo poznanym facetem Wydawał się obecujący, ale to co wczoraj odstawił, to nigdy mi się w życiu nie zdarzyło.
Podeszła do nas kelnerka przyjąć zamówienie, nie powiem - po prostu brzydka, a on do niej, żeby zawołała inną kelnerkę, bo on jest w stylowej restauracji i nie życzy sobie obsługi, jak to się wyraził, przez "jakąś raszplę". Tamta sie rozpłakała, aż mi było jej żal, potem przyszedł szef kelnerów i zaczął go przepraszać (nie wiem za co!). Do końca kolacji czułam się jak jakaś trędowata, czuła te spojrzenia i drwiąc uśmieszki gości i obsługi. A on sobie nic z tego nie robił i nawet nie zostawił napiwku.
Z drugiej strony ja będąc taką brzydką dziewuchą nie próbowałabym bym nawet kelnerką, bo to trochę jednak nie na miejscu. Nie zrozumcie mnie źle, że go rozumiem i pochwalam. W każdym razem więcej już się z nim nie spotkam.
Obserwuj wątek
    • asiu_3 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 18:58
      Tez bym sie wiecej nie spotkala z takim bucem.
    • lovelovekisskiss Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:14
      Powinnaś była wyjść zaraz po tym, kiedy obraził kelnerkę. To, że po tym wszystkim miałaś jeszcze ochotę cokolwiek z nim jeść, niezbyt dobrze świadczy o tobie.

Oczywiście zakładając, że ta sytuacja naprawdę miała miejsce.
      • mallina Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:42
        przeciez ona mysli jak ten facet(ze brzydka osoba nie powinna byc kelnerem), tyle, ze nie wypowiedziala swojej opinii na glos.
        pasuja do siebie:-)
        • piesfafik Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:49
          Bardzo jestem ciekawa co znalazlo sie w zupie czy innym kotlecie ktory ten facet dostal
          • mallina Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:56
            na pewno jakas dobra przyprawa;-)
            • 3.14-roman Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:36
              Hmm... a ja zastanawiam się, czy panu nie podano czasami sosu czosnkowego :)
              • grassant Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:41
                podano ślinę. też jest antybakteryjna.
          • grassant Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:38
            ząb pani G.
      • seksuolog Nie tylko to 11.07.11, 19:50
        lovelovekisskiss napisała:

> Powinnaś była wyjść zaraz po tym, kiedy obraził kelnerkę. To, że po tym wszystk
        > im miałaś jeszcze ochotę cokolwiek z nim jeść, niezbyt dobrze świadczy o tobie.
        > Oczywiście zakładając, że ta sytuacja naprawdę miała miejsce.

Najpierw jest pytanie (oczywiście zakładając...) dlaczego personel natychmiast nie wywalil tego typa na zbity pysk a wlasciwie sprawa kawlifikowala sie do wezwania policji za publiczne obelgi.

Ale oprocz tego jest tu cos wiecej niz tylko "niezbyt dobrze świadczy o tobie". Bo autorka zdradza nam co sama mysli i serwuje taki tekst:

>Z drugiej strony ja będąc taką brzydką dziewuchą nie próbowałabym >bym nawet kelnerką, bo to trochę jednak nie na miejscu

Swiadcza dobitnie ze jest mentalnie takim samym zerem jak ten facet tylko on odwazyl sie na szczyty bezprawia wywolujac taka awanture. Publiczne pietnowanie kogos z powodu wygladu jest nietolerancja i dyskryminacja, tym bardziej czlowieka wykonujacego swoja prace. W normalnym spoleczenstwie kawlifikowaloby sie to do wezwania policji i oskarzenia. Natomiast dobrze swiadczy o tej restauracji ze przestrzega zakazu dyskryminacji i przyjmuje ludzi do pracy wylacznie na podstawie kwalifikacji oraz o samej kelnerce.

Nalezy wiec zyczyc autorce i temu typowi by kiedys dopadla ich samych zmiana fizjonomii i narazili sie na podobne obelgi.
        • madzioreck Re: Nie tylko to 11.07.11, 21:19
          > Najpierw jest pytanie (oczywiście zakładając...) dlaczego personel natychmiast
          > nie wywalil tego typa na zbity pysk a wlasciwie sprawa kawlifikowala sie do wez
          > wania policji za publiczne obelgi.

To proste: era konsumenta, klient nasz pan. Może Cie zmieszać z błotem, a Ty się masz uśmiechać i przeprosić:/
    • sootball Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:50
      No jak śmiała. Będąc brzydką możesz się co najwyzej powiesić, byle tylko dyskretnie, żeby nie kalać brzydotą zbyt wielu biednych, wrażliwych oczu.
      • maitresse.d.un.francais Re: Brzydka kelnerka 14.07.11, 12:40
        No jak śmiała. Będąc brzydką możesz się co najwyzej powiesić, byle tylko dyskretnie, żeby nie kalać brzydotą zbyt wielu biednych, wrażliwych oczu.

aaaaa! piękne!
    • triismegistos Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:54
      Ja bym chyba po czymś takim zwiała z knajpy.
      • rocambolesca Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 19:57
        Mi to wygląda na prowokację.
        • 3.14-roman Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:21
          Zwłaszcza, że jest to pierwszy wpis autorki na forum gazety.
          • pip-is-me Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:21
            3.14-roman napisał:

> Zwłaszcza, że jest to pierwszy wpis autorki na forum gazety.

I co z tego, że pierwszy? Masz z tym jakiś problem?
        • triismegistos Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:44
          Pomijając fakt, czy ta akurat historia jest prowokacją są tacy ludzie, jak opisany powyżej buc. I to jest przerażające....
          • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:48
            przerazajace jest to, ze bedzie ich co raz wiecej, bo takie buce plodza nastepne, ktore beda sie zachowywac minimum w sposob identyczny.
    • plutokrata Pasujecie do siebie 11.07.11, 19:58

Co widac po Twym poscie. Kiedys siedzialem przy barze w Outback Stakehouse, klient powiedzial do barmanki ( pieknej zreszta....) ze byl tu pare miesiecy temu i od tego czasu mocno przytyla. laska zwiala na zaplecze, przyszedl menadzer, zabral facetowi napoczete piwo, odprowadzil go do drzwi i cos mu powiedzial, nie wiem co ale klient uciekl biegiem. Wiara przy barze nagrodzila menadzera oklaskami a on powiedzial z duma, ze "ten juz tu nie wroci" :)

• ursyda Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:02
      prawie się nabrałam
    • mumia_ramzesa Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:14
      Grunt, ze kolacja byla dobra!
    • 0ffka trolling wiecznie żyw 11.07.11, 20:22
      ROTFL...
    • zamysleniee Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:27
      normalnie historia na telenowelę.
    • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:39
      moge? moge? moge? Moge! No powiedzcie ze moge!
      https://www4.picturepush.com/photo/a/4782787/480/Inne-pieprzoty/japie....jpg?v0
    • zeberdee24 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:48
      Z tego miejsca protestuję przeciwko obniżającemu się z roku na rok poziomowi nauczania w gimnazjum oraz liceum, coraz niższa jakość trolli oraz fatalne wyniki matury potwierdzają zapaść polskiego szkolnictwa.
      • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:53
        dlaczego zwalasz na szkole to, czego powinni nauczyc rodzice w domu?
        • zeberdee24 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:17
          Szkoła jest ważniejsza niż rodzice w modelu życia społecznego który u nas się przyjął, nasze społeczeństwo(podobnie jak wszystkie społeczeństwa krajów rozwiniętych) uważa państwowe instytucje za organa porządkujące życie społeczne, zatem to instytucje mają nas kształtować do właściwego funkcjonowania w społeczeństwie, i są za to odpowiedzialne i powinny ponosić odpowiedzialność za swoje złe funkcjonowanie. Nie jesteśmy zbiorem struktur klanowych gdzie faktycznie to rodzina decyduje o tym jak kształtowani są jej członkowie.
          • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:22
            aha, czyli temu ze szczyle w podstawowkach sa spasione jak tuczniki winna jest wułefistka?
            • zeberdee24 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:34
              Nie wuefistka tylko państwo które organizuje nieliczne i nieciekawe zajęcia w-f, po których w dodatku uczniowie nie mają się jak umyć żeby iść w cywilizowanym stanie na pozostałe zajęcia, więc wolą je sobie odpuścić za pomocą lewego zwolnienia. Rodzice przecież nie powiedzą dziecku że ma jeść od dzisiaj pół schabowego i więcej warzyw, szczególnie że sami nie byli uczeni jak właściwie się odżywiać, to państwowa instytucja powinna uczyć tego czego rodzice często nie są w stanie nauczyć swojego dziecka, gdyż ma ku temu kompetencje.
            • berta-death Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:57
              > aha, czyli temu ze szczyle w podstawowkach sa spasione jak tuczniki winna jest
              > wułefistka?

Kucharka, nie wuefistka.
          • devilyn Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 21:14
            Wychowania uczą rodzice nie szkoła,..szkoła tylko może wspomagać.
    • zamysleniee Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:56
      kartą menu strzelić w łeb to mało
      • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 20:57
        mozna nasrac do mielonego, albo nasikac do rosolu.
    • fajnajozia Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:23
      Że też wam ta klenerka nie j.e.b.n.ę.ł.a w te piękne ryje ???
    • oxf Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:24
      w szoku jestem. Szkoda ze ten przelozony nie wyprosil go z tej restauracji. Staff powinien miec oparcie w takich sytuacjach. Zdarzaja sie klienci hamscy i powinni byc wypraszani. Szkoda mi tej kobiety. Wogole nie rozumiem co to znaczy ze ona jest brzydka to nie powinna byc kelnerka? To smieszne.
      • mariela1987 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:31
        uważasz,ze ,,brzydkie"kobiety nie powinny być kelnerkami- jesteś taka sama jak ten gość. Ja na miejscu szefa wyprosiłabym go z restauracji.

Uważam siebie za atrakcyjną kobietę i myślę, ze nie ma brzydkich kobiet tylko zaniedbane. Kelnerka z jakiegoś powodu dostała pracę ( zapewne miała doświadczenie) wiec nie rozumiem w ogóle sytuacji. Jakaś telenowela..
        • kosc_ksiezyca Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:06
          Mariela, czy Ty się umiesz podpiąć pod właściwy wątek? Odpowiadasz autorce czy oxf? :D
      • pip-is-me Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:24
        oxf napisał:

> w szoku jestem. Szkoda ze ten przelozony nie wyprosil go z tej restauracji. Sta
        > ff powinien miec oparcie w takich sytuacjach. Zdarzaja sie klienci hamscy i pow
        > inni byc wypraszani. Szkoda mi tej kobiety. Wogole nie rozumiem co to znaczy ze
        > ona jest brzydka to nie powinna byc kelnerka? To smieszne.

Wiem, że zaraz na mnie nakrzyczycie, ale tak już jest, że pewne zawody nadają się tylko dla ładnych, a i inne nie. Wyobrażasz sobie w telewizji jakiegoś potwora?
        Co nie zmienia sprawy, że powinien to załatwić dyskretnie, na przykład zasugerować kierownikowi po cichu, żeby lepiej dopierał personel. A tak wyszedł na chama i ja też.
        • oxf Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:31
          wiesz ja nie do konca rozumiem pojecie brzydka?? Czyli jaka 150 kg masy?? Smierdzialo od niej? Mysle ze ona nie jest modelka na wybiegu, nie to jest jej funkcja. Ma przyjac zamowienie byc mila, moze nie dostac napiwku jesli klientowi sie nie podoba. To moze jej sie przytrafic. Wiesz ja po prostu jestem w szoku. Pewnie ze wolalbym by same pienke laski krecily sie obok mnie, ale robienie komus przykrosci w taki sposob?? Trzeba miec niesamowity tupet. I wlasnie to jest problem. Mozesz tez wybrac inna restauracje ale mysle ze to restauracji nie chodzi na na ogol dka kelnerek ale dla menu. Choc oczywiscie jakby byly jakies bardzo ladne kelnerki bytlby na pewno atut, ale zeby tak kogos potraktowac???
        • 3.14-roman Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:33
          "na przykład zasugerować kierownikowi po cichu, żeby lepiej dopierał personel"

Myślisz, że jakby tę kelnerkę wsadzić do pralki i wyprać, toby wyładniała?
          • triismegistos Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 11:41
            Jak to co, wywalić na zbity łeb, co będzie jakaś raszpla ludziom apetyt psuła!
        • wolny.nick Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:33
          > ię tylko dla ładnych, a i inne nie. Wyobrażasz sobie w telewizji jakiegoś potwo
          > ra?
          Nie trzeba sobie wyobrażać

> Co nie zmienia sprawy, że powinien to załatwić dyskretnie, na przykład zasugero
          > wać kierownikowi po cichu, żeby lepiej dopierał personel. A tak wyszedł na cham
          > a i ja też.
          No, jak kelnerka była niedoprana, to zmienia postać rzeczy ;)
        • mm969696 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:42
          jeśli naprawdę myślisz to co napisałaś to ci współczuje bardzo. A z jakiej racji on miałby cokolwiek sugerować kierownikowi. Jełsi dziewczyna został zatrudniona to znaczy że się nadaje do tej roboty. A ciebie wraz z twoim facetem powinni wyrzucić na zbity ....
    • tymczasowaola Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 21:32
      A ten szef kelnerów to był chociaż ciachem?
      • pip-is-me Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:25
        tymczasowaola napisała:

> A ten szef kelnerów to był chociaż ciachem?

Normalny był. A co to ma do rzeczy?
    • puch_puch Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:24
      No cóż, pozazdrościć narzeczonego.
      Jak nic będzie Cie tłukł :) po porodzie kobiety nie wyglądaja zbyt zachęcająco, a skoro on taki wrażliwiec... wiej!
    • czarna_konczita Mój były miał podobnie tyle że z kasjerkami 11.07.11, 22:31
      W kolejce do kasy zawsze wybierał taką z ładną kasjerką. Mówił, że brzydka kasjerka zabiera mu radość z zakupów. Nawet jak gdzie indziej była krótsza kolejka, to nie stawał tam. Strasznie mnie to wpieniało. Dlatego nigdy nie chciał chodzić do Biedronki ani Lidla, bo mówił, że tam są brzydkie kasjerki (ale wiecie - coś w tym jest. Rzeczywiście są brzydkie, w każdym razie brzydsze niż w Tesco czy LeClercu). Raz jak stanęłam do kasy z kasjerką, która mu się nie podobała, to kazał mi wyjść kolejki i narobił mi tylko wstydu. Niedawno widziałam go w sklepie z jego nową "wybranką" i robił to samo.
      • oxf Re: Mój były miał podobnie tyle że z kasjerkami 11.07.11, 22:34
        no ale nie ublizal tym kobietom ze mizerne sa przeciez.
    • 3.14-roman Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:35
      A wiecie, co w tym jest fajne?
      Że i nasza przemiła autorka i jej przemiły też będą kiedyś brzydcy i do tego starzy :) Tu nawet dopieranie w Persilu nie pomoże :)
      • wolny.nick Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:40
        Nie. Najlepsze jest to, że kiedyś przyjdzie bęcwałowi iść do lekarza, a tu zonk - najlepszy specjalista, to brzydka raszpla
        • 3.14-roman Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:58
          Albo jeszcze lepiej - będzie miał poważny wypadek, zawiozą go do szpitala z ogromnym krwotokiem... a tam wyjdzie do niego lekarka, najlepsza w mieście, 200 kilo żywej wagi.

Ciekawe, czy będzie wolał umrzeć (w sumie mógłby, dla dobra ludzkości. Nagroda Darwina gwarantowana).
          • triismegistos Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 11:42
            Like it!
    • disa Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 22:48
      żartujesz, że po czymś takim nie wyszłaś ?
      Niestety Szef Kelnerów musiał Was przeprosić - taka byłą jego praca i takie miał pewnie wytyczne przepraszać klientów debili za wszystko (ja bym Was wyprosiła)
      Jeśli obsługa była złośliwa, a owa brzydka w Waszych oczach kelnerka była lubiana to.... to współczuję Ci, że zjadłaś tam to co wyszło z kuchni.
      • leziox Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:38
        Bywa tak,ze brzydka kelnerka przynosi wiecej obrotów dla wlasciciela,niz sexy-lale,zatrudniane na sezon.To nie tylko wyglad,wielkosc cycka decyduje o tym,czy kelnerka jest dobrym pracownikiem czy nie.Sa lokale gdzie takie kelnerki pracuja latami i maja mnostwo gosci,ktorzy sie ciesza,gdy ich obsluguja-fachowo,szybko,rzetelnie.
        To bydle wspomniane na poczatku wátku,nie zasluguje w ogole,aby byc przez kogokolwiek obslugiwanym,albowiem biorac pod uwage jego kulture osobistá,prawdziwym miejscem dla niego bylaby obora i koryto-wspolne ze swiniami.Naturalnie nieco dalej od swin,bo swinie to inteligentne i mile zwierzéta.
        • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:20
          wez nie obrazaj swin. One sa przynajmniej pozyteczne.
          • grassant Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:59
            dają doopy, giczy, jęzora do skonsumowania :)
    • mm969696 Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:36
      pip-is-me jesteś tak samo głupia jak ten twój niedoszły facet.
    • grassant Re: Brzydka kelnerka 11.07.11, 23:45
      wrzuć mi nazwe/adres tej knajpy. nie chciałbym tam trafić.
    • grassant Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:12
      przyszedł szef kelnerów

raczej kelnerek :) co to za stylowa knajpa, w której są kelnerki???
    • berta-death Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:56
      Podziwiam, że odważyłaś się zjeść to co wam napakowali po tym wszystkim do talerza.
      • qw994 Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 08:58
        Dokładnie :)
        • grassant Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 09:02
          troll jest wszystkożerny.
          • soulshunter2 Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 09:11
            > czuła te spojrzenia i drwiąc uśmieszki gości i obsługi. A on sobie nic z tego nie robił
            > i nawet nie zostawił napiwku.
            przynajmniej teraz wiesz autorko skad te drwiace usmieszki gosci i obslugi.
      • funny_game Re: Brzydka kelnerka 12.07.11, 09:05
        berta-death napisała:

> Podziwiam, że odważyłaś się zjeść to co wam napakowali po tym wszystkim do tale
        > rza.

Jej wewnętrzne piękno pokonało w żołądku ślinę kucharza i włosy łonowe kelnerki, jestem pewna :F
    • wez_sie chamstwo, ale... 12.07.11, 09:37
      sam tez nie lubie jak mnie obsluguje nieapetyczna kelnerka.
      juz wole glupia tipsiare-blachare, ktora myli zamowienie, niz mila, ale smutna szara myszke...
      • 25augustyna Re: chamstwo, ale... 12.07.11, 10:28

Powinnaś była wyjść zaraz po tym, kiedy obraził kelnerkę. To, że po tym wszystkim miałaś jeszcze ochotę cokolwiek z nim jeść, niezbyt dobrze świadczy o tobie.
        To Ty masz obrzydliwe wnętrze, że nie zareagowałaś odpowiednio na takie chamstwo.
        To czy była brzydka to odczucie subiektywne. Mało, na świecie jest dużo ludzi zdeformowanych przez wypadki, poparzenia niepełnosprawnych etc. Jak zareagowałby Twój partner gdyby Tobie przytrafiło się coś takiego? A jakby urodziło się Wam dziecko niepełnosprawne? A Ty sama umiłabyś takie dziecko zaakceptować ?
        Życzę mądych przemyśleń i!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka