Dodaj do ulubionych

sprawa kobieca

07.12.11, 18:55
ameryki nie odkryłem, ale wygląda na to, że wigilia i jej urządzanie to sprawa kobieca. byłem dzisiaj na zebraniu w szkole i podniesiona została kwestia wigilii dla dzieci, a mnie z tyłu głowy głos mówi, że ja to pierniczę. jak zwykle co roku pojewię się tam gdzie mam się pojawić. zjem , to co tylko mi bedzie jakoś tam smakować. jak dzieciaki dostana prezenty, to sprzątne papiery, odczekam i wróce do domu zadowolony, że juz po wszystkim. dlaczego kobiety ciągle się nakręcają na ten dzień. ja rozumiem, że jest przesilenie, oś matki ziemi zmienia położenie i atomy to czują, a nam się wydaje że coś tam musimy. nawet moja nihilistyczna teściówka zaczyna jakies nerwowe ruchu wykonywać, a potem jest mega zmęczona. po diabła ?się pytam
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: sprawa kobieca 07.12.11, 18:59
      paco_lopez napisał:

> po diabła ?się pytam

Pewnie dlatego, bo na takich pacolopezów liczyć nie można.
      • paco_lopez Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:11
        a wjakim sensie nie można ? ja tam nie chce żadnej wigilii.
        • my_favourite_axe Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:12
          paco_lopez napisał:

> a wjakim sensie nie można ? ja tam nie chce żadnej wigilii.

dzieci tez nie chcą?
          • paco_lopez Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:16
            sęk w tym, że dzieci bez prezentów, tez tej imprezy by nie kupiły.
            • my_favourite_axe Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:18
              a to szkoda.
        • lacido Re: sprawa kobieca 08.12.11, 08:41
          nie możesz tego powiedzieć na głos?
          • paco_lopez Re: sprawa kobieca 08.12.11, 09:09
            juz mówiłem. to nic nie daje.
            • lacido Re: sprawa kobieca 08.12.11, 20:33
              znaczy co? przychodzą z policja i Ci dzieciaka wyrokiem sądu na szkolną wigilię odprowadzają? ;)
              • paco_lopez Re: sprawa kobieca 09.12.11, 21:50
                oj coś się nie rozumiemy. masz dzieci ?
                • lacido Re: sprawa kobieca 09.12.11, 21:58
                  co tu rozumieć? dziecko nie chce wigilii nie pchasz je na nią - proste :)
                  dziecko chce wilgilę - wysilasz się i przygotowujesz na równi z innymi rodzicami
    • samuela_vimes Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:01
      https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201112/1323262484_by_dredi3_500.jpg
    • berta-death Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:01
      Już myślałam, że panie z rady rodziców wyznaczyły ci jakieś bojowe zadanie a tu okazuje się, że chcesz się jedynie spostrzeżeniami podzielić.
    • my_favourite_axe Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:04
      Nie bądź taki skromny, Ty też masz swój wkład w wigilię - zjesz przecież :)

A teściowa zmęczona bo może jesteś na obraz i podobieństwo teścia?
      • paco_lopez Re: sprawa kobieca 07.12.11, 19:21
        teściowa wyprzedziła swoją epokę i nie choduje teścia. układ jest taki: ona musi, więc ja zjadam, bo mi jej szkoda że się narobiła, a skoro się narobiła, to jest zmęczona, a ja nie przychodze i po garach nie zglądam. w kwestii żarcia jestem samowystarczalny. pod nos mi podkładać nie trzeba. jest gorzej kiedy widzę molestowanie. no zjedz , no może to, może tamto. to mi na nerwy działa. nie cierpie nadprodukcji żywności. u mnie w domu lodówka raczej pusta niż pełna.
        • raduch Re: sprawa kobieca 07.12.11, 23:18
          Prawie dobrze, ale jednak pewnych niuansów nie łapiesz. Twoja rola to się ukorzyć i przeprosić za grzechy ostatniego roku, na pewno zostaną zapomniane. W ten niezwykły czas idzie zgodę zawrzeć nawet z teściową, no naprawdę. Tylko nie spiernicz tego i jak łoisz wódkę ze szwagrem to dyskretniej, a świątecznych potraw nie traktuj głównie jako zagrychy. Będzie dobrze. ;)
          • ursyda Re: sprawa kobieca 08.12.11, 09:12
            W ten
            > niezwykły czas idzie zgodę zawrzeć nawet z teściową, no naprawdę.

no proszę cię
            • raduch Re: sprawa kobieca 08.12.11, 11:55
              ursyda napisała:

> W ten
              > > niezwykły czas idzie zgodę zawrzeć nawet z teściową, no naprawdę.
              >
              >
              > no proszę cię

Miło, ze ktoś mnie poważnie potraktował. :)
    • maitresse.d.un.francais aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 07.12.11, 19:05
      Krasnoludki może?

Myśl, lopeziku, myśl.
      • soulshunter Re: aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 07.12.11, 19:06
        przeciez jedenie samo sie przygotowuje w jakis niepojety sposob.
        • my_favourite_axe Re: aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 07.12.11, 19:07
          soulshunter napisał:

> przeciez jedenie samo sie przygotowuje w jakis niepojety sposob.

A te prezenty dla dzieci przywiezie święty mikołaj :)
          Po co te baby tak się gorączkują świętami, skoro wszystko się samo robi?
          • scibor3 Re: aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 07.12.11, 19:17
            No jak to po co? Chcą parytet ze świętym Mikołajem.
      • paco_lopez Re: aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 07.12.11, 19:14
        a jaki żal jak się nie zje . ja tam własnie po to jestem, żeby zjeść. a jakby nie było zrobione , to myslisz że interpelacje bym zgłaszał. ty myśl lepiej , po co to wszystko.
        • rudenko Re: aha, ZJESZ - a kto przygotuje jedzenie? 08.12.11, 12:12
          paco_lopez napisał:

> ja tam własnie po to jestem, żeby zjeść.

Ha ha poco piękne te Twoje złote myśli :-)))))))
    • headvig Re: sprawa kobieca 08.12.11, 06:51
      a o duchu świąt i powodach religijnych nikt nie pamięta? z drugiej strony co się dziwić, święta stały się komercją, wytworem koncernów nakręcających szarą masę na wydanie jak największej ilości gotówki, przesłanie że to ma być jakaś pascha skromna odeszło w zapomnienie eh
      • lacido Re: sprawa kobieca 08.12.11, 08:42
        w tradycyjnej szkole jest dzielenie się opłatkiem przynajmniej między uczniami danej klasy
        • headvig Re: sprawa kobieca 08.12.11, 13:34
          mówimy o domu a nie o szkole, a w szkole łamią się opłatkiem bo pani każe i lepsze to niż lekcje
          • lacido nie 08.12.11, 20:32
            mówimy o szkole
            • paco_lopez Re: nie 09.12.11, 21:52
              nieh każdy napisze o czym mówi :) ja mówię, że obyłbym sie bez wigilii zarówno w szkole jak i w domu.
              • lacido Re: nie 09.12.11, 22:01
                zaraz, to masz 13 lat i dlatego o szkolnej wigilii piszesz? powiedz rodzicom że jesteś ateistą i takie szopki masz w d.e :D
    • wez_sie kobiety lubia sie umeczac... 08.12.11, 08:54
      kobiety lubia sie umeczac, bo mysla, ze w ten sposob je ktos w koncu doceni.
      bessensu.
      • wersja_robocza Re: kobiety lubia sie umeczac... 08.12.11, 09:06
        wez_sie napisał:

> kobiety lubia sie umeczac, bo mysla, ze w ten sposob je ktos w koncu doceni.
        > bessensu.

Przypadkowo raz powiedział prawdę.
        • wez_sie Re: kobiety lubia sie umeczac... 08.12.11, 09:13
          kiedys tez mi sie udalo
    • koham.mihnika.copyright jako zwierzeta stadne odczuwamy 08.12.11, 09:09
      potrzebe rytualu. Wzmacnia w nas poczucie wiezi, przynaleznosci do grupy.
      • kochanic.a.francuza Re: jako zwierzeta stadne odczuwamy 09.12.11, 15:13
        Nawet odczuwam ta potrzebe wiezi, ale jak sobie wyobraze ogrom pracy i "nieogrom" wdziecznosci (bo jedno dziekuje nie wynagrodzi dwoch tygodni goraczkowanaia sie), zaraz mi sie odechciewa wiezi i zamawiam cos tam w necie. Ladnie zapakowane juz i ze swiatecznymi dekoracjami. Taniej wychodzi, a od pierogow z kapusta jest naprawde duzo znacznie smaczniejszych potraw. Swieta spedze przy lekturze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka