Gość: dumny gej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 01:43 zadamy gejowskich malzenstw, adopcji i parad !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dumny gej Re: Polak heteryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:25 i dzieki unii wszystko to uzyskamy ! a heretycy moga nam naskoczyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEJ TRUP WOJNAR Re: Polak heteryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:50 Przyłączam siĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
feministka0.75 Polak sklada sie z nienawisci 06.06.04, 19:03 polacy ogolnie nienawidza. Wrecz potrzebuja wroga, bez niego zycie straciloby sens. Kiedys nienawidzilismy niemcow, potem Wielkiego Barata... Teraz jestesmy w rozterce - kogo tu nienawidzic. Brak wspolnego wroga bardzo podzielil nasz narod. A szkoda bo "tam gdzie dwoch sie bija tam trzeci korzysta". A jak sie zaczyna bic 38 mln to kto na tym korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTOL Re: Polak heteryk IP: 217.154.139.* 09.06.04, 14:32 Swietny felieton. Szkoda, ze wiekszosc czytajacych te kolumne wysokich obcasow ma juz wyrobione dosyc tolerancyjne zdanie na ten temat. pzrzesladowania mniejszosci seksualnych, a za takie mozna uznac wspomniane w felietonie wystapienie posla prawicy, powinny byc karane sadownie. jezeli wolno bezkarnie wyglaszac takie rzeczy z mownicy sejmowej to kto bedzie sie przejmowal codzienna homofobia kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet proszę o oswiecenie-w jakich krajach adopcja jest 09.06.04, 14:41 dozwolona- to raczej rzadkie co? socjalizacja ma tak silny wplyw psychikę- ze wychowanie dziecka z predyspozycjami heteroseksualnymi w rodzinie homoseksualistów przyczyniloby sie do zaburzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: prosze o oswiecenie-w jakich krajach adopcja IP: *.b.pppool.de 09.06.04, 15:24 nie jestem pewna, ale chyba w Holandii. to czy wychowanie heteroseksualnego dziecka przyczyniloby sie do zaburzen w jego rozwoju nie jest takie pewne. To sa tylko przypuszczenia. o ile wiem nikt nie robil takich badan. Przeciez dziecko nie jest krolikiem doswiadczalnym, nie mozna umiescic takiego dziecka w odmiennej rodzinie i obserwowac je przez powiedzmy 20 lat. Byloby to nieetyczne. Z tego powodu jestem przeciwna adopcji przez pary homoseksualne. Tylko z tego powodu. Mam znajomych "z branzy" i tak naprawde nie mysle o nich w tych kategoriach, dla mnie sa oni po prostu ludzmi, takimi jak ja, z wszelkimi wadami i zaletami. To kto z kim sypia w ogole mnie nie obchodzi. Nie rozumumiem nagonki na homoseksualistow, wszak sa to dorosli ludzie i to oni decyduja z kim sa zyc. co komu to przeszkadza? Czy ludzie juz nie maja innych problemow w tym kraju???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Polak heteryk IP: 195.217.253.* 09.06.04, 16:29 Ta Dunin to glupsza z felietonu na felieton. Wszystkiemu winien beton katolicki! Taaaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Polak heteryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:50 Ale przynajmniej podpisuje sie wlasnym imieniem pod swoimi felietonami, a nie, n.p. nazwa proszku do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 09.06.04, 17:08 no coz pomyslcie te wszystkie panienki ktore tak za homo tu sie ujmujecie o paru rzeczach: 1. a kto im broni byc razem? nikt bylo jest i bedzie homo bo rozne sa zboczenia wiec i to jest od wiekow tolerowane, a jest to zboczenie .. no chyba ujmowac to chcecie jako milosc do blizniego ..hehehe 2. nikt nikogo gluptasy nie przesladuje to homo chca wiecej praw i jakos sobie tego nie mozecie uzmyslowic, ze to wcale o nic innego nie chodzi, przyklad jesli kolega pobije kolege to w sadzie bedzie karany za pobicie jesli kolega okaze sie homo to bedzie karany za przesladowanie mniejszosci sexualnej czy to jest sprawiedliwe? wcale nie bo to wciaz pobicie, chcecie przegiecia i tak popieprzonego prawa polskiego w zupelnie nierealny kierunku? 3. czy ktoras/ktorys z was obnosi sie z tym ze spi z mezem/zona/kochankiem/kochanka itd czyli osoba plci przeciwnej? nie nie paradujecie pol nagie itd przez ulice robiac cyrk z prawa wiec po co parady homo? ano po to aby pokazac ze ich jest bardzo duzo a to nie tak maly odsetek jest homo, ale ten maly odsetek chce duzo praw, bo to latwiej np bedzie im uciec przed byciem sadzonym za pedofilie (to taki przyklad) moga wtedy rzucac kazdemu ze on jest przesladowany bo jest homo, wyrzucic z pracy zwykla kasie czy jasia mozna ale homo bron cie frania bo to bedzie przesladowanie mniejszosci nie zastanowilyscie sie co? 3. adopcja? no kurza twarz w morde jeza jesli wybrales byc homo to chyba wiadomo ze mezczyzna z mezczyzna czy kobieta z kobieta dzieci miec nie bedzie to o co chodzi swiadomy wybor, a co potrzebne sa dzieci do molestowania i wykrzywiania im swiatopogladu? dwoch tatusiow czy dwie mamusie to nie norma to skrzywienie spoleczne, czy wam sie juz w glowkach przewraca? 4. co nastepne dozwolony sex z nieletnimi? nie zastanawiacie sie nad tym to przeciez zaslona dymna aby ludzi odciagnac od spraw waznych takich jak wybory, jak to co sie dzieje w kraju, jak to ze politycy was okradaja na kazdym kroku i robia wam wode z mozgu i homo tez czas na pobudke co? 5. chca zyc w spoleczenstwie niech zyja ale niech przestrzegaja norm danego kraju, co chcecie aby male grupki wodzily za nos cale spoleczenstwo? czy napewno chcecie tego Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Polak heteryk 09.06.04, 18:29 Drogi Viper, strasznie protekcjonalny ton przybrales ("panienki" "gluptasy"), a to - jak sam wiesz zapewne - jest bardzo irytujace i podnosi cisnienie rozmowcy. Ale postaram sie przymknac oko na te niegrzeczne zwroty i mimo wszystko odpowiedziec z szacunkiem na Twoje pytania, a przy tym podac przy tym kilka nowych pytan ku rozwadze Twojej i innych forumowiczow. > 1. a kto im broni byc razem? nikt bylo jest i bedzie homo bo rozne sa > zboczenia wiec i to jest od wiekow tolerowane, a jest to zboczenie .. Uzywasz latwego slowa-wytrychu ktore, poniewaz jest mocne, pozornie zamyka usta rozmowcy i zwalnia z dalszego wysilku myslowego. Ale zatrzymajmy sie nad nim na chwile. Zdefiniuj "zboczenie". Czy zjawisko dotyczce 10% spoleczenstwa jest zboczeniem? A 15%? A 8%? Gdzie lezy granica? Czy zboczeniem jest mechanizm obserwowany rowniez w swiecie zwierzecm, a wiec z punktu widzenia biologii "naturalny"? Na czym wlasciwie zasadza sie istota "zboczenia"? Czy rzeczywiscie homoseksualizm byl "od wiekow" tolerowany? Czy naprawde nie slyszales o przesladowaniach gejow, od zwyklego zatruwania zycia, poprez wyroki sadowe (Oscar Wilde!), do bestialskiego mordowania za cichym pozwoleniem spoleczenstwa? > 2. nikt nikogo gluptasy nie przesladuje to homo chca wiecej praw i jakos sobie > tego nie mozecie uzmyslowic, ze to wcale o nic innego nie chodzi, > przyklad > jesli kolega pobije kolege to w sadzie bedzie karany za pobicie jesli kolega > okaze sie homo to bedzie karany za przesladowanie mniejszosci sexualnej czy to > jest sprawiedliwe? Wszystko zalezy od konkretnej sytuacji. Czasem rzeczywiscie pobicie jest tylko pobiciem, a czasem ma tlo ideologiczne i sad musi to wziac pod uwage. Gdybys powiedzmy pojechal za granice, a tam zostal pobity przez jakichs lokalnych szowinistow krzyczacych "s********j Polaczku", to tez nie byloby zwykle pobicie i nie powinno byc jako takie potraktowane. Co do przegiec - oczywiscie zdarzaja sie zawsze, ale wole juz przegiecie w strone nadmiernej dbalosci o tolerancje, niz w strone przyzwolenia na nienawisc. > 3. czy ktoras/ktorys z was obnosi sie z tym ze spi z > mezem/zona/kochankiem/kochanka itd czyi osoba plci przeciwnej? Nie, poniewaz swiat jest urzadzony dla takich jak ja i ja nie musze na kazdym kroku udowadniac ze mam prawo do godnego zycia. A geje musza. > nie paradujecie pol nagie itd przez ulice robiac cyrk z prawa wiec po co > parady homo? Jakbys zyl cale zycie w poczuciu winy i nizszosci, to tez moze chcialbys pokazac swiatu ze wyzwoliles sie z kompleksow i po prostu cieszysz sie soba takim jaki jestes. Taki pokaz jest tez forma edukacji spoleczenstwa, cos w stylu: "zobaczcie - nie wszyscy sa tacy sami, my tez istniejemy i mam prawo do zycia" Oczywiscie parada ma tez wymiar polityczny, i slusznie, bo prawa gejow sa u nas zenujaco zaniedbane. > latwiej np bedzie im > uciec przed byciem sadzonym za pedofilie (to taki przyklad) Co za bzdura! Az mi wstyd ze w ogole musze polemizowac z takim "przykladem". Pedofilia nie mam nic wspolnego ze sklonnosciami homoseksualnymi. (Moze zasugerowales sie niepotrzebnie fonetyczna zbliznoscia rynsztokowego okreslenia "pedal" z okresleniem "pedofil"?) Statystyki mowia wrecz ze przytlaczajaca wiekszosc sprawcow pedofilii to mezczyzni heteroseksualni. > 3. adopcja? no kurza twarz w morde jeza jesli wybrales byc homo to chyba > wiadomo ze mezczyzna z mezczyzna czy kobieta z kobieta dzieci miec nie bedzie > to o co chodzi swiadomy wybor, a co potrzebne sa dzieci do molestowania i > wykrzywiania im swiatopogladu? dwoch tatusiow czy dwie mamusie to nie norma to > skrzywienie spoleczne, czy wam sie juz w glowkach przewraca? Tak, adopcja to temat kontrowersyjny, nawet w srodowisku gejowskim. CHociaz nie ma zadnych dowodow statystycznych na to ze wychowanie przez rodzicow homo wplynie na orientacje dziecka, lub jego "skrzywienie" w jakikolwiek sposob (tak jak wychowanie w rodzinach hetero jakos nie sprawia ze jestesmy w 100% spoleczenstwem hetero), to jednak przez wzglad na niewystarczajaca ilosc danych, nietolerancje srodowiska, i delikatna nature zagadnienia, zwolennikow adopcji przez pary homo jest niewielu. > 4. co nastepne dozwolony sex z nieletnimi? Nie rozumiem zwiazku? Jest chyba zasadnicza roznica miedzy uprawianiem seksu za obopolna zgoda przez dwojke doroslych, a krzywdzeniem dzieci. Czlowieku! Gej to taki sam obywatel jak Ty, rozni sie jedynie tym ze kreca go faceci, a nie babki. To nie czyni go automatycznie przestepca/oszustem/spiskowcem/pedofilem/gwalcicielem/cwaniakiem etc. etc. To tak jakby nagle sugerowac ze ludzie preferujacy pozycje na jezdzca czesciej okradaja samochody. > to przeciez zaslona dymna aby ludzi odciagnac od spraw waznych takich jak > wybory, jak to co sie dzieje w kraju, jak to ze politycy was okradaja na > kazdym kroku i robia wam wode z mozgu Ha! Argument dobry, tylko wymierzony w zla strone! Poniewaz politycy nie chca zajmowac sie tymi trudniejszymi sparwami, to uzywaja kwestii obyczajowych do podbudowania swojej popularnosci oraz jako wlasnie zaslony dymnej. Zawsze to latwiej powygadywac troche na zepsucie moralne narodu (a jak to ladnie brzmi z mownicy!) niz zrobic cos konkretnego, czyz nie? > 5. chca zyc w spoleczenstwie niech zyja ale niech przestrzegaja norm danego > kraju, co chcecie aby male grupki wodzily za nos cale spoleczenstwo? Jestes niesprawiedliwy. Nie chodzi o "wodzenie za nos", tylko podstawowe prawa jakie maja inni czlonkowie spoleczenstwa, np. prawo do rozliczania podatkow z ukochana osoba, prawo do dziedziczenia po niej etc. etc. A takze szacunek dla swojego zwiazku, a co za tym idzie przyzwolenie spoleczne na spedzanie razem swiat, wspolne wizyty u rodziny, i trzymanie za reke partnera kiedy umiera w szpitalu. Uff, rozpisalam sie, nawet nie wiem czy bylo warto, ale nie moge obojetnie przejsc obok takich krzywdzacych slow jak Twoje. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 09.06.04, 20:02 bukfa napisała: ) ) 1. a kto im broni byc razem? nikt bylo jest i bedzie homo bo rozne sa ) ) zboczenia wiec i to jest od wiekow tolerowane, a jest to zboczenie .. ) ) Uzywasz latwego slowa-wytrychu ktore, poniewaz jest mocne, pozornie zamyka usta rozmowcy i zwalnia z dalszego wysilku myslowego. Ale zatrzymajmy sie nad nim na chwile. Zdefiniuj "zboczenie". Czy zjawisko dotyczce 10% spoleczenstwa jest zboczeniem? A 15%? A 8%? Gdzie lezy granica? Czy zboczeniem jest mechanizm ) obserwowany rowniez w swiecie zwierzecm, a wiec z punktu widzenia biologii ) "naturalny"? Na czym wlasciwie zasadza sie istota "zboczenia"? poczytaj psychologie zanim swiat zaczal byc politycznie poprawny jak okreslane sa takie zachowania sexualne a wtedy dowiesz sie dlaczego to sie nazywa zboczenie, zaobserwuj swiat zwierzecy ile tam jest homo, wtedy sie dowiesz ze kupulacja to w zasadzie "metoda na przedluzanie zycia" gatunku, tylko niektore gatunki malp maja sklonnosci sexualne w niewielkim % a raczej ulamku, to znaczy ze jak w spoleczenstwie kradnie 15% ludzi to to jest ok? mozna to nazywac norma? cos zle kombinujesz to czy jest to 10% czy 0.0001% nie ma nic do rzeczy zboczenie jest zboczeniem i dla twojej info, sklonnosci sexualne w kazdym nawet wyzwolonym spoleczenstwie ma co najwyzej 2%, z czego zboczonych jest ulamek procenta (roznie podaja od 0.5 do 1%), ale to ze to sa naglasniane rzeczy wyglada jakby co drugi byl homo a tak nie jest ) Czy rzeczywiscie homoseksualizm byl "od wiekow" tolerowany? Czy naprawde nie ) slyszales o przesladowaniach gejow, od zwyklego zatruwania zycia, poprez wyroki ) sadowe (Oscar Wilde!), do bestialskiego mordowania za cichym pozwoleniem spoleczenstwa? a kto mu kazal obnosic sie z tym? czy to moja wina ze ktos jest homo? jak jest niech sobie bedzie ale ja nie musze o tym wiedziec wystarczy ze to widze po jego zachowaniu, mordowano ludzi z roznych powodow to znaczy trzeba tez dac specialne prawa dla jednostek? oj nie za bardzo to tak jest nie mozna sklasyfikowac kazdego przypadku, ) ) 2. nikt nikogo gluptasy nie przesladuje to homo chca wiecej praw i jakos s ) obie tego nie mozecie uzmyslowic, ze to wcale o nic innego nie chodzi, ) ) przyklad jesli kolega pobije kolege to w sadzie bedzie karany za pobicie jesli kolega okaze sie homo to bedzie karany za przesladowanie mniejszosci sexualnej czy to jest sprawiedliwe? ) Wszystko zalezy od konkretnej sytuacji. Czasem rzeczywiscie pobicie jest tylko ) pobiciem, a czasem ma tlo ideologiczne i sad musi to wziac pod uwage. Gdybys ) powiedzmy pojechal za granice, a tam zostal pobity przez jakichs lokalnych ) szowinistow krzyczacych "s********j Polaczku", to tez nie byloby zwykle pobicie i nie powinno byc jako takie potraktowane. nie rozumiem, od jakiej sytuacji? pobicie jest pobiciem, i czy ty myslisz ze ktos sie przejmuje tym ze ktos kogos wyzwie glupi polaczek lub smierdzacy rumun? nie bo w takim ukladzie trzeba by zamknac polowe spoleczenstwa wiezieniach za to ze w porywie chwili zle sie wyrazili, widzisz w momencie kiedy prawnicy zaczeli dochodzic do modifikowania konstytucji mamy prawo dla prawnikow i wedle ich potrzeb bo to oni zbijaja na tym kase i oni beda to prawo modifikowali w sposob ktory tobie i innym wytlumacza ze jest najlepszy (oczywiscei dla nich) ) Co do przegiec - oczywiscie zdarzaja sie zawsze, ale wole juz przegiecie w ) strone nadmiernej dbalosci o tolerancje, niz w strone przyzwolenia na nienawisc no coz nie zgadzam sie z tym bo to wlasnie ty i ja bedziemy placic za przegiecia, osobiscie nie obchodza mnie twoje finanse ale co do moich to wara, wydam swoja kase tak jak ja chce ) ) 3. czy ktoras/ktorys z was obnosi sie z tym ze spi z ) ) mezem/zona/kochankiem/kochanka itd czyi osoba plci przeciwnej? ) Nie, poniewaz swiat jest urzadzony dla takich jak ja i ja nie musze na kazdym ) kroku udowadniac ze mam prawo do godnego zycia. A geje musza. wcale nie musza, dlaczego musza? po to aby irytowac 80% spoleczenstwa ktora tego nie chce ogladac? po to aby powodowac wywolywac rozroby i pozniej mowic ze sa przesladowani?, to wiekszosc spoleczenstwa ma sie przystosowac do 1% homo? ty chyba zartujesz, to tak jakbys przyjechala do chin i kazalaby sie im uczyc polskiego bo ty nie znasz chinskiego prawo tworzone jest dla wiekszoci, i dostosowywane do jednostki, jednoski jednak maja obowiazek dostosowac sie do prawa, np mowia tobie ze masz jezdzic nie wiecej jak 100kmh, mimo ze lubisz szybciej to jest wlasnie to dostosowanie sie w jedna i druga strone (wiem ze uproszczenie ale chce aby bylo to czytelne) ) ) nie paradujecie pol nagie itd przez ulice robiac cyrk z prawa wiec po co ) ) parady homo? ) ) Jakbys zyl cale zycie w poczuciu winy i nizszosci, to tez moze chcialbys pokazac swiatu ze wyzwoliles sie z kompleksow i po prostu cieszysz sie soba takim jaki jestes. Taki pokaz jest tez forma edukacji spoleczenstwa, cos w stylu: "zobaczcie - nie wszyscy sa tacy sami, my tez istniejemy i mam prawo do zycia" Oczywiscie parada ma tez wymiar polityczny, i slusznie, bo prawa gejow sa u nas zenujaco zaniedbane. ty po pijaku pisalas to czy na prochach? to swiat ma tolerowac 1% homo bo wlasnie 1% tak sie podoba? jaja sobie z pogrzebu robisz? to ze sie wyzwolil z kompleksow to jego sprawa a nie moja, jak go tolerujesz to niech przyjdzie do ciebie i to powie mnie to zwisa i nie chce tego wiedziec bo mam swoje sprawy wazniejsze od jakiegos homo jakie zaniedbanie praw dla homo? co ze maja miec specialne miejsca na parkingu czy dostawac preferencyjnie prace albo zupki regenerujace? o czym ty mowisz? to ze zdurniala belgia i holandia czy inna dania robia idiotyzm w swoim kraju nie znaczy ze w polsce ma byc tez bzdura polityczno prawna to ze oni istnieja to kazdy wie dokladnie ) ) latwiej np bedzie im ) ) uciec przed byciem sadzonym za pedofilie (to taki przyklad) ) ) Co za bzdura! Az mi wstyd ze w ogole musze polemizowac z takim "przykladem". ) Pedofilia nie mam nic wspolnego ze sklonnosciami homoseksualnymi. (Moze ) zasugerowales sie niepotrzebnie fonetyczna zbliznoscia rynsztokowego okreslenia "pedal" z okresleniem "pedofil"?) ) Statystyki mowia wrecz ze przytlaczajaca wiekszosc sprawcow pedofilii to ) mezczyzni heteroseksualni. a tu sie bardzo mylisz stwierdzono ostatnio ze wiekszosc homo ma sklonnosci pedofilskie, ja wiem jak sie mowi i pedal i pedofil i wiem na czym polega roznica, to ze wiekszosc pedofili to mezczyzni heteroseksualni to tylko dlatego ze homo jest mniej, ale mimo ze jest ich mniej to wiekszosc (statystyki roznie podaja ze to moze byc az 70%!!!) ma sklonnosci do pedofilii wlasnie wstyd polemizowac jak sie nie wie co sie mowi bufka, poczytaj, poszukaj dowiesz sie ) ) 3. adopcja? no kurza twarz w morde jeza jesli wybrales byc homo to chyba ) ) wiadomo ze mezczyzna z mezczyzna czy kobieta z kobieta dzieci miec nie bed ) zie to o co chodzi swiadomy wybor, a co potrzebne sa dzieci do molestowania i ) ) wykrzywiania im swiatopogladu? dwoch tatusiow czy dwie mamusie to nie norm ) a to skrzywienie spoleczne, czy wam sie juz w glowkach przewraca? ) ) Tak, adopcja to temat kontrowersyjny, nawet w srodowisku gejowskim. CHociaz nie ma zadnych dowodow statystycznych na to ze wychowanie przez rodzicow homo ) wplynie na orientacje dziecka, lub jego "skrzywienie" w jakikolwiek sposob (tak jak wychowanie w rodzinach hetero jakos nie sprawia ze jestesmy w 100% ) spoleczenstwem hetero), to jednak przez wzglad na niewystarczajaca ilosc danych, nietolerancje srodowiska, i delikatna nature zagadnienia, zwolennikow adopcji przez pary homo jest niewielu. no wlasnie % homo jest maly tak samo jak procent dzieci ktore pozniej beda homo, ale zapomnialas o molestowaniu dzieci, o tym ze duzo homo ukrywa sie w malzenstwach wstydzac sie tego ze sa homo, itd to moze mie Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk - cd dla bufki 09.06.04, 20:03 bukfa napisała: > > 3. adopcja? no kurza twarz w morde jeza jesli wybrales byc homo to chyba > > wiadomo ze mezczyzna z mezczyzna czy kobieta z kobieta dzieci miec nie bed > zie to o co chodzi swiadomy wybor, a co potrzebne sa dzieci do molestowania i > > wykrzywiania im swiatopogladu? dwoch tatusiow czy dwie mamusie to nie norm > a to skrzywienie spoleczne, czy wam sie juz w glowkach przewraca? > > Tak, adopcja to temat kontrowersyjny, nawet w srodowisku gejowskim. CHociaz nie ma zadnych dowodow statystycznych na to ze wychowanie przez rodzicow homo > wplynie na orientacje dziecka, lub jego "skrzywienie" w jakikolwiek sposob (tak jak wychowanie w rodzinach hetero jakos nie sprawia ze jestesmy w 100% > spoleczenstwem hetero), to jednak przez wzglad na niewystarczajaca ilosc danych, nietolerancje srodowiska, i delikatna nature zagadnienia, zwolennikow adopcji przez pary homo jest niewielu. no wlasnie % homo jest maly tak samo jak procent dzieci ktore pozniej beda homo, ale zapomnialas o molestowaniu dzieci, o tym ze duzo homo ukrywa sie w malzenstwach wstydzac sie tego ze sa homo, itd to moze miec wplyw nie uwazasz? > > 4. co nastepne dozwolony sex z nieletnimi? > > Nie rozumiem zwiazku? Jest chyba zasadnicza roznica miedzy uprawianiem seksu za obopolna zgoda przez dwojke doroslych, a krzywdzeniem dzieci. no bo takie sa propozycje w holandii i danii aby obnizyc granice wieku w ktorym mozna miec legalnie sex do 12 lat, cos kiepsko z info u ciebie bufka > Czlowieku! Gej to taki sam obywatel jak Ty, rozni sie jedynie tym ze kreca go > faceci, a nie babki. To nie czyni go automatycznie > przestepca/oszustem/spiskowcem/pedofilem/gwalcicielem/cwaniakiem etc. etc. > To tak jakby nagle sugerowac ze ludzie preferujacy pozycje na jezdzca czesciej > okradaja samochody. ja nie mowie ze oni sa przestepcami, nie wyczytasz tego u mnie wrecz twierdze ze sa byli i beda w spoleczenstwi to ty takie poczynilas wywody czego ja nie rozumiem czyzbys tak uwazala? > > to przeciez zaslona dymna aby ludzi odciagnac od spraw waznych takich jak > > wybory, jak to co sie dzieje w kraju, jak to ze politycy was okradaja na > > kazdym kroku i robia wam wode z mozgu > > Ha! Argument dobry, tylko wymierzony w zla strone! Poniewaz politycy nie chca > zajmowac sie tymi trudniejszymi sparwami, to uzywaja kwestii obyczajowych do > podbudowania swojej popularnosci oraz jako wlasnie zaslony dymnej. Zawsze to > latwiej powygadywac troche na zepsucie moralne narodu (a jak to ladnie brzmi z > mownicy!) niz zrobic cos konkretnego, czyz nie? politycy szukaja zaslony dymnej w polsce do ich konkretnych planow i to oni (SLD) wyciagneli ten temat kontrowerysjny aby lubie mieli zajecie i nie za bardzo obserwowali jak SLD rozkrada polske, dobrze jednak kombinujesz na koncu > > 5. chca zyc w spoleczenstwie niech zyja ale niech przestrzegaja norm daneg > o kraju, co chcecie aby male grupki wodzily za nos cale spoleczenstwo? > > Jestes niesprawiedliwy. Nie chodzi o "wodzenie za nos", tylko podstawowe prawa > jakie maja inni czlonkowie spoleczenstwa, np. prawo do rozliczania podatkow z > ukochana osoba, prawo do dziedziczenia po niej etc. etc. A takze szacunek dla > swojego zwiazku, a co za tym idzie przyzwolenie spoleczne na spedzanie razem > swiat, wspolne wizyty u rodziny, i trzymanie za reke partnera kiedy umiera w > szpitalu. widzisz nadal nie wiesz co mowisz prawo podatkowe w polsce jest takie jakie jest i mozna sie rozliczac na tzw "singla" dziedziczenie to sprawa zapisu notarlialnego/spadku/itd, nie rozumiem to znaczy w polsce maja homo zabronione spedzanie swiat? co ty bredzisz? w szpitalu mozna tez wizytowac partnera bez problemu a to ze rodzina moze nie tolerowac delikwenta to juz chyba nie sprawa panstwowa, bo nie mozna ustawowo narzucic milosci rodzinnej co ty chcesz kolchoz z polski zrobic? przyznaj sie pilas > Uff, rozpisalam sie, nawet nie wiem czy bylo warto, ale nie moge obojetnie > przejsc obok takich krzywdzacych slow jak Twoje. > POzdrawiam. uwierz mi warto bylo pokazac co myslisz, bo ktos moze to skrytykowac a ty jak to przeczytasz to moze sie zastanowisz i przestaniesz tyle pic bo wypisujesz czasami straszne bzdury obojetnie przechodzisz kolezanko obok wielu powazniejszych rzeczy niz prawa jakiegos homo ktory ma ciebie gleboko w d__pie ale potrzebuje gluptasa aby dostac swoje prawa a pozniej to ty dopiero zobaczysz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa cd 09.06.04, 20:57 Viper, doczytaj sobie dokladnie moj nick, bo go przeinaczasz. I nie uzywaj argumentow ad personam bo to zle o Tobie swiadczy. viper39 napisał: > > 4. co nastepne dozwolony sex z nieletnimi? > no bo takie sa propozycje w holandii i danii aby obnizyc granice wieku w > ktorym mozna miec legalnie sex do 12 lat, cos kiepsko z info u ciebie bufka Rzeczywiscie nie wiedzialam o tym - ale to juz temat za zupelnie osobna dyskusje. Co do ma do kwestii praw homoseksualistow? > ja nie mowie ze oni sa przestepcami Sugerujesz np. sa pedofilami, a to przestepstwo w swietle prawa. > widzisz nadal nie wiesz co mowisz prawo podatkowe w polsce jest takie jakie > jest i mozna sie rozliczac na tzw "singla" Oczywiscie ze mozna, ale razem korzystniej! >dziedziczenie to sprawa zapisu notarlialnego/spadku/itd Nie kazdy robi testament. W przypadku naglej smierci partner homo nie dostanie nic. > nie rozumiem to znaczy w polsce maja homo zabronione > spedzanie swiat? co ty bredzisz? w szpitalu mozna tez wizytowac partnera bez > problemu a to ze rodzina moze nie tolerowac delikwenta to juz chyba nie > sprawa panstwowa Chodzilo mi o to, ze gdyby pary homo mialy przywileje w swietle prawa, to swiadomosc spoleczenswta tez by sie zmienila. Ludzie przestaliby ich postrzegac jako "zboczencow" i zaakceptowali fakt ze moga byc normalnym skladnikiem tkanki spolecznej. Co za tym idzie, zmiejszylaby sie nieufnosc/wrogosc/nienawisc i rodziny homo moglyby zyc normalnie. > nie mozna ustawowo narzucic milosci rodzinnej Oczywiscie, ale mozna ksztaltowac wrazliwosc i odrzucac krzywdzace zabobony. > przestaniesz tyle pic bo wypisujesz > czasami straszne bzdury Przyznasz ze to dosc chamska sugestia? > obojetnie przechodzisz kolezanko obok wielu powazniejszych rzeczy niz prawa > jakiegos homo Nic nie wiesz o mnie i o tym kolo czego przechodze obojetnie, a obok czego nie. >ktory ma ciebie gleboko w d__pie ??? > ale potrzebuje gluptasa aby dostac swoje prawa a pozniej to ty dopiero >zobaczysz NO wlasnie - co dopiero zobacze? Jednak spiskowa teoria dziejow? Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: cd 09.06.04, 21:50 bukfa napisała: > Viper, doczytaj sobie dokladnie moj nick, bo go przeinaczasz. I nie uzywaj > argumentow ad personam bo to zle o Tobie swiadczy. przepraszam za przeliterowanie, zdarza sie > > ja nie mowie ze oni sa przestepcami > Sugerujesz np. sa pedofilami, a to przestepstwo w swietle prawa. mowie ze statystyki mowia ze homo maja sklonnosci pedofilskie, nie oskarzam ich o nic > widzisz nadal nie wiesz co mowisz prawo podatkowe w polsce jest takie jaki > e jest i mozna sie rozliczac na tzw "singla" > Oczywiscie ze mozna, ale razem korzystniej! korzystniej byloby nie miec problemow z homo a sa, prawo nie moze byc rozdrobnione na rozne grupy widzimisie > >dziedziczenie to sprawa zapisu notarlialnego/spadku/itd > Nie kazdy robi testament. W przypadku naglej smierci partner homo nie dostanie nic. nie moja wina ze nie pomysla o partnerze wczesniej, to juz ich sprawa, i mnie sie nie podoba wydawanie pieniedzy z moich podatkow na prawa homo, chcesz to im plac ja nie chce > Chodzilo mi o to, ze gdyby pary homo mialy przywileje w swietle prawa, to > swiadomosc spoleczenswta tez by sie zmienila. Ludzie przestaliby ich postrzegac jako "zboczencow" i zaakceptowali fakt ze moga byc normalnym skladnikiem tkanki > spolecznej. Co za tym idzie, zmiejszylaby sie nieufnosc/wrogosc/nienawisc i > rodziny homo moglyby zyc normalnie. no nie wiem co sugerujesz oni sa zboczencami, przywileje maja takie jak kazdy z nas, ja wcale nie chce byc w tej samej tkance niech oni sobie beda sami tkanka. a to ze rodziny homo nie zyja normalnie to przeciez nie zmienimy natury, to jest nienormalne, > > nie mozna ustawowo narzucic milosci rodzinnej > Oczywiscie, ale mozna ksztaltowac wrazliwosc i odrzucac krzywdzace zabobony. ksztaltowac znaczy narzucac, kazdy jest wrazliwy do pewnego stopnia, nie ma krzywdzacych zabobonow, oni sa homo to nie zabobon to zboczenie, sami wybrali takimi byc nie ja wybieralem im to to tak jakbys mnie obwiniala o to ze pijesz wodke i palisz papierosy, albo jeszcze lepiej obwiniac panstwo bo tego nie zabronilo milosci nie na sie narzucic jak ich ktos nie lubi czy nie toleruje to nie zmienisz tak szybko tego czlowieka zdania, zreszta on ma prawo do swojego zdania co? to on tworzy wiekszosc a nie homo > > przestaniesz tyle pic bo wypisujesz > > czasami straszne bzdury > > Przyznasz ze to dosc chamska sugestia? absolutnie nie przyznam, bo czasami wypisujesz bzdury jakbys byla pijana > > ale potrzebuje gluptasa aby dostac swoje prawa a pozniej to ty dopiero > >zobaczysz > > NO wlasnie - co dopiero zobacze? Jednak spiskowa teoria dziejow? popatrz na kraje ktore daly im prawa, wtedy sie przekonasz, to spisek ale w te druga strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nextor Re: Polak heteryk - cd dla bufki IP: *.home.cgocable.net 10.06.04, 08:47 troche sie gubisz w zeznaniach viper , bo raz piszesz , ze "wybral homo, jego sprawa, jego wybor", a potem , ze sporo homo zyje w malzenstwach , bo wstydza sie , ze sa homo ... homo nie wiadomo ? wiec jak to jest , wybrali sobie , czy po prostu tacy sie urodzili ??? Z gory dziekuje za jasnie oswiecenie :P Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk - cd dla bufki 10.06.04, 14:10 Gość portalu: nextor napisał(a): > troche sie gubisz w zeznaniach viper , bo raz piszesz , ze "wybral homo, jego > sprawa, jego wybor", a potem , ze sporo homo zyje w malzenstwach , bo wstydza > sie , ze sa homo ... homo nie wiadomo ? wiec jak to jest , wybrali sobie , czy > po prostu tacy sie urodzili ??? > Z gory dziekuje za jasnie oswiecenie :P wybor i wstyd ze swojego zboczenia, ukrywanie swojego zboczenia przed spoleczenstwem aby nie byc napietnowanym.... wyjasnienie proste cos z koncypowaniem u ciebie kiepsko dzis ale jakos moze to ciebie oswieci Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Polak heteryk 09.06.04, 20:43 viper39 napisał: > poczytaj psychologie zanim swiat zaczal byc politycznie poprawny jak >okreslane > sa takie zachowania sexualne a wtedy dowiesz sie dlaczego to sie nazywa > zboczenie To ze przestarzale podreczniki psychologii okreslaja homoseksualizm tak a nie inaczej to dla mnie zaden autorytet. Konkrety prosze. > zaobserwuj swiat zwierzecy ile tam jest homo, wtedy sie dowiesz ze > kupulacja to w zasadzie "metoda na przedluzanie zycia" gatunku A to akurat nieprawda. Wlasnie wspolczesna zoologia mowi cos zupelnie innego. Homoseksualizm jest w swiecie zwierzat zjawiskiem powszechnym. (Zobacz na przyklad ksiazke Bruce'a Bagemihla Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity. St. Martin's Press, 1999) > tylko niektore gatunki malp maja sklonnosci sexualne w niewielkim % Znow nieprawda. Badania potwierdzaja szerokie wystepowanie zachowan homoseksualnych u wielu gatunkow ssakow i ptakow. > to znaczy ze jak w spoleczenstwie kradnie 15% ludzi to to jest ok? mozna to > nazywac norma? cos zle kombinujesz Zlodziejstwo tepi sie ze wzgledu na szkodliwosc spoleczna i krzywde wyrzadzona innym. To zjawisko zupelnie innego rzedu, Twoja analogia jest falszywa. W kwestii zachowan seksualnych natomiast nie ma mowy o szkodliwosci o ile rzecz odbywa sie za zgoda obopolna doroslych partnerow. Jak wiec definiujemy zboczenie? Chyba tylko czysto statystycznie? NO bo jesli zboczeniem jest kazda aktywnosc seksualna nie prowadzaca do prokreacji, to jest nim takze seks oralny, analny, seks z zastosowaniem antykoncepcji, masturbacja... Czy tak uwazasz? > zboczenie jest zboczeniem To nie jest zadna definicja. To tylko powtarzanie stereotypu. > sklonnosci sexualne w kazdym nawet wyzwolonym spoleczenstwie > ma co najwyzej 2% Chyba homoseksualne? Zreszta to tez nieprawda. Skad bierzesz te dane?? > mordowano ludzi z roznych powodow to znaczy trzeba tez dac specialne prawa > dla jednostek? Nie, chodzi o to ze demokratyczne panstwo prawa nie moze dawac przyzwolenia na przesladowanie mniejszosci i jawne propagowanie nienawisci do jakiejkolwiek grupy. > nie rozumiem, od jakiej sytuacji? pobicie jest pobiciem, i czy ty myslisz ze > ktos sie przejmuje tym ze ktos kogos wyzwie glupi polaczek lub smierdzacy > rumun? Tak, bo zarowno pobicie, jak i obrazanie sa karane. W przypadku pobicia na tle narodowosciowym/religijnym/orientacji seksualnej kara jest niejako podwojna (za rekoczyn i za motywacje). Nie wiem coz w tym takiego dziwnego? > no coz nie zgadzam sie z tym bo to wlasnie ty i ja bedziemy placic za > przegiecia Wole placic za przegiecia niz zyc w ciemnogrodzie. Cos za cos. > wcale nie musza, dlaczego musza? po to aby irytowac 80% spoleczenstwa ktora > tego nie chce ogladac? Tlumaczylam juz w poprzednim poscie jakich praw domagaja sie gejowie i dlaczego te sprawy sa potrzebne do godnego funkcjonowania. Pozwolisz ze nie bede sie powtarzac. > prawo tworzone jest dla wiekszoci Tak, ale miara danej kultury jest tez to jak potrafi chronic mniejszosci. Co do Twojego przykladu z przekraczaniem predkosci - taki zakaz jest po to zeby chronic nasze wspolne bezpieczenstwo na drodze. Geje o ile wiem tez musza sie do niego stosowac, no nie? Przeciez nie mowimy o calkowitym zniesieniu prawa i powszechnej anarchiii, tylko o zadbaniu o to zeby pewna grupa mniejszosciowa miala zabezpieczone prawo do normalnego funkcjonowania w zwiazku partnerskim, tak samo jak mamy je my, heteroseksualni. > ty po pijaku pisalas to czy na prochach? to swiat ma tolerowac 1% homo bo > wlasnie 1% tak sie podoba? jaja sobie z pogrzebu robisz? A dlaczego ma NIE tolerowac? Czyz tolerancja nie jest lepsza od nienawisci? > mnie to zwisa i nie chce tego wiedziec bo mam swoje sprawy > wazniejsze od jakiegos homo Przeciez nikt CI nie kaze isc na parade gejow ani na nia patrzec? Jest mnostwo takich grup ktorych zainteresowania sa mi doskonale obojetne (mysliwi, pletwonurkowie, kola gospodyn wiejskich itp. itd) albo nawet wstretne, ale nie odmawiam im prawa do spotykania sie i do publicznych imprez. Chodzi tylko o to zeby dac innym zyc. > jakie zaniedbanie praw dla homo? co ze maja miec specialne miejsca na >parkingu > czy dostawac preferencyjnie prace albo zupki regenerujace? o czym ty mowisz? Chyba wyjasnilam to juz? Widze ze jednak musze sie powtarzac... Mowie o prawnych przywilejach wynikajacych z zycia w usankcjonowanycm zwiazku partnerskim. > a tu sie bardzo mylisz stwierdzono ostatnio ze wiekszosc homo ma sklonnosci > pedofilskie ???? Gdzie tak stwierdzono? Mozesz mi podac zrodlo? CHyba na antenie Radia Maryja? Oficjalne stanowisko NIMH i innych prestizowych medycznych/psychologicznych organizacji swiatowych jest jasne - zwiazek pomiedzy pedofilia i sklonnosciami homoseksualnymi nie istnieje. > to ze wiekszosc pedofili to mezczyzni heteroseksualni to tylko dlatego > ze homo jest mniej, ale mimo ze jest ich mniej to wiekszosc Nieprawda. Wlasnie procent heteroseksualnych mezczyzn wsroc pedofilow jest WYZSZY niz procent heteroseksualnych mezczyzn w spolecznstwie. Skad Ty bierzesz te swoje statystyki? Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 09.06.04, 22:46 bukfa napisała: > > poczytaj psychologie zanim swiat zaczal byc politycznie poprawny jak > >okreslane > To ze przestarzale podreczniki psychologii okreslaja homoseksualizm tak a nie > inaczej to dla mnie zaden autorytet. Konkrety prosze. konkrety byly pisane do polowy lat 80, moze to i przestarzale wedlug ciebie ale w tej dziedzinie cos nic nowego nie wynaleziono a zmieniono poglady na politycznie poprawne aby nie ranic homo uczuc, i o jakie konkrety prosisz? bo nie rozumiem, o to ze dwoch mezczyzn nie moze miec dziecka ze soba? czy to wystarczy? > > zaobserwuj swiat zwierzecy ile tam jest homo, wtedy sie dowiesz ze > > kupulacja to w zasadzie "metoda na przedluzanie zycia" gatunku > > A to akurat nieprawda. Wlasnie wspolczesna zoologia mowi cos zupelnie innego. > Homoseksualizm jest w swiecie zwierzat zjawiskiem powszechnym. > (Zobacz na przyklad ksiazke Bruce'a Bagemihla Biological Exuberance: Animal > Homosexuality and Natural Diversity. St. Martin's Press, 1999) na tej ksiazce w jakims stopniu opieram swoje wywody, poczytaj ja dobrze a sie przekonasz ze to wcale tak nie wyglada jak sobie to zrozumialas, i niestety autor tej ksiazki probuje sie wycofac z tych bardzo "zaawansowanych" stwierdzen o homosexualnosci zwierzat, bo tak naprawde nie wiadomo dokladnie co sie dzieje w psychice zwierzaka, nie wiadomo czy np w czasie nie zrozumienia zwierzak nie wysyla zapachu podobnego do zapachu samicy, wzrok co poniektorych zwierzat tez nie taki jak trzeba, itd, z czlowiekim sie mozna dogadac ze zwierzeciem nie, > Zlodziejstwo tepi sie ze wzgledu na szkodliwosc spoleczna i krzywde wyrzadzona innym. To zjawisko zupelnie innego rzedu, Twoja analogia jest falszywa. wcale nie, moje porownanie jest jak najbardziej prawdziwe, pytajce o normy, nie umiesz sie wybronic i mowisz o falszu > W kwestii zachowan seksualnych natomiast nie ma mowy o szkodliwosci o ile rzecz odbywa sie za zgoda obopolna doroslych partnerow. Jak wiec definiujemy > zboczenie? Chyba tylko czysto statystycznie? NO bo jesli zboczeniem jest kazda aktywnosc seksualna nie prowadzaca do prokreacji, to jest nim takze seks > oralny, analny, seks z zastosowaniem antykoncepcji, masturbacja... Czy tak > uwazasz? dobre tu ci sie udalo powiedziec cos smiesznego, nie kazdy stosunek konczy sie poczeciem dziecka nawet w przyrodzie, wiec wychodzi na to ze na swiecie mamy samych zboczencow, dowalilas jak slepy lysemu o kolorze wlosow > > sklonnosci sexualne w kazdym nawet wyzwolonym spoleczenstwie > > ma co najwyzej 2% > > Chyba homoseksualne? Zreszta to tez nieprawda. Skad bierzesz te dane?? tak homosexualne, masz racje, a % sama sobie poszukaj w dobie internetu mozna znalezc wszystko jak sie nie chce czytac ksiazek podpowiem, badania nad pschika ludzka i skonnosciami homo..;-))) > Nie, chodzi o to ze demokratyczne panstwo prawa nie moze dawac przyzwolenia na przesladowanie mniejszosci i jawne propagowanie nienawisci do jakiejkolwiek > grupy. znaczy dawanie jednej grupie ludzi wiekszych praw, bo to sie tak przedstawia, czyli dyskryminowanie wiekszosci, to tak jak np bialy mezczyzna w usa, jest tyle praw ktore preferuje czarnych i kobiety ze czasami mozna znalezc biura miejsce okupowane przez ludzi nie majacych zielo0nego pojecia co sie wokolo nich dzieje (patrz chicago, NYC, LA czy SF) > Tak, bo zarowno pobicie, jak i obrazanie sa karane. W przypadku pobicia na tle narodowosciowym/religijnym/orientacji seksualnej kara jest niejako podwojna (za rekoczyn i za motywacje). Nie wiem coz w tym takiego dziwnego? podaj przyklad kraju, bo nie znam takiego przypadku jesli to jest biala osoba to pobicie jest pobiciem, jesli czarna to od razu krzyczy ze to rasizm, homo ze przesladowanie... kasa kolezanko kasa nic innego. to dziwne ze ty tego nie rozumiesz > Wole placic za przegiecia niz zyc w ciemnogrodzie. ciemnogrodem to ty jestes kolezanko bo ktos przed nosem tobie pokazal flage europejska z homo w godle i myslisz ze to juz eu a to nie od tego zaczyna sie eu, kazdy narod i kazdy czlowiek ma prawo do swojego zdania i swojej opinii i dopuki ta opinia i zdanie nie przeszkadza wiekszosci (hetero) nie ma sprawy, ta opinia prezetnowana w sposob jaki homo sie prezentuja praktycznie narzuca kazdemu ich styl, a to juz nie jest tolerowane, i o tym mowimy ale tobie nie chce sie oczu otworzyc > Tlumaczylam juz w poprzednim poscie jakich praw domagaja sie gejowie i dlaczego te sprawy sa potrzebne do godnego funkcjonowania. Pozwolisz ze nie bede sie powtarzac. tak cos mowilas o rownosci, i rozliczaniu sie, mylisz pojecia nie wiesz co mowisz, i nie powtarzaj sie > Tak, ale miara danej kultury jest tez to jak potrafi chronic mniejszosci. > Co do Twojego przykladu z przekraczaniem predkosci - taki zakaz jest po to zeby chronic nasze wspolne bezpieczenstwo na drodze. Geje o ile wiem tez musza sie do niego stosowac, no nie? Przeciez nie mowimy o calkowitym zniesieniu prawa i powszechnej anarchiii, tylko o zadbaniu o to zeby pewna grupa mniejszosciowa > miala zabezpieczone prawo do normalnego funkcjonowania w zwiazku partnerskim, > tak samo jak mamy je my, heteroseksualni. swiat ma prawo do chronienia kazdego obywatela z osobna i calego spoleczenstwa, ale to wcale nie znaczy dawanie grupie ludzi wiekszych praw anarchia jest preferowanie pewnych grup spolecznych bo wzbudza to niepokoje spoleczne kazdy ma to samo prawo, nie ma prawo dla homo i dla hetero, czy to potrafisz zrozumiec? > A dlaczego ma NIE tolerowac? Czyz tolerancja nie jest lepsza od nienawisci? tolernacja dziala w dwie strony, oni musza tolerowac spoleczenstwo w ktorym sie znajduja, a spoleczenstwo juz ich toleruje, przeciez maja te same prawa, nikt ich nie wypedza za bycie homo? ja przynajmniej o tym nie slyszalem > Przeciez nikt CI nie kaze isc na parade gejow ani na nia patrzec? Jest mnostwo > takich grup ktorych zainteresowania sa mi doskonale obojetne (mysliwi, > pletwonurkowie, kola gospodyn wiejskich itp. itd) albo nawet wstretne, ale nie > odmawiam im prawa do spotykania sie i do publicznych imprez. > Chodzi tylko o to zeby dac innym zyc. malo orientujesz sie w swiecie kolezanko, ja nie mam mozliwosci np zrezygnowania z parady w NYC bo homo dostaja pozwolenie na parade i moge tylko omijac manhattan (ci w berlinie tez wiedza o czym mowia) by byc jak najdalej od tego szmacianego towarzycha ktore narzuca mi siebie ja nie narzucam im sie paradami milosci, oni zyja i to dobrze, ale im chodzi o wiecej, ty jednak tego nie mozesz zrozumiec mieszkajac w polsce > Gdzie tak stwierdzono? Mozesz mi podac zrodlo? CHyba na antenie Radia Maryja? > Oficjalne stanowisko NIMH i innych prestizowych medycznych/psychologicznych > organizacji swiatowych jest jasne - zwiazek pomiedzy pedofilia i sklonnosciami homoseksualnymi nie istnieje. ty chyba malo jednak jestes oczytana w czymkolwiek radze sie zaopatrzyc w wiedze bo blade masz pojecie o tym, od trzech lat coraz wiecej sie czyta roznego rodzaju statystuyki medyczne i psychologiczne stwierdzajce bezposredni zwiazek (juz nie posredni) miedzy homo i pedofilia, polecam literature anglojezyczna na ten temat > Nieprawda. Wlasnie procent heteroseksualnych mezczyzn wsroc pedofilow jest > WYZSZY niz procent heteroseksualnych mezczyzn w spolecznstwie. Skad Ty bierzesz > te swoje statystyki? > > Dziekuje za uwage. napewno mamy inne zrodla, choc wydaje mi sie ze ja mam zrodlo a ty zmyslasz i to bardzo mnie smieszy jako oswiecona osoba powinnas wiedziec gdzie szukac statystyk w anglojezycznych publikacjach mnam nadzieje ze malo osob cie "uwazalo" Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Polak heteryk 09.06.04, 23:21 Viper, bardzo nieprzyjemnie dyskutuje sie z kims kto zwraca sie do rozmowcy w sposob obrazliwy. Chialam z Toba podyskutowac, bo temat mnie interesuje, ale za bardzo mi przeszkadza Twoj nieuprzejmy ton i brak dobrej woli w naszej wymianie mysli. Zarzucasz mi np. nieznajomosc zrodel i statystyk, wrecz ich wymyslanie (sic!) a sam nie podajesz zadnych konkretow. Zreszta przeciwienstwie do mnie - jak byc moze zauwazyles zacytowalam opracowanie Bagemihla o homoseksualizmie u zwierzat, oraz dane NIMH w spawie zwiazku homoseksualizmu z pedofilia. A Ty piszesz o blizej nie sprecyzowanych "roznego rodzaju statystykach medycznych" nie podajac co to za badania i statystyki. Kilka razy prosilam Cie o dokladne podanie zrodel z ktorych czerpiesz informacje, ale jakos przemilczasz moje prosby. Za to wielokrotnie podkreslasz ze ja "malo orientuje sie w swiecie", ze "nic o tym nie wiem mieszkajac w Polsce" i ze powinnam siegnac do internetu i zrodel angielskojezycznych. Czyli atakujesz mnie personalnie, a przeciez nie wiesz ani gdzie mieszkam, ani jakie znam zrodla (i w jakim jezyku pisane) na temat homoseksualizmu (na razie Ty nie wykazales sie znajomoscia zadnych...). Jak mozemy zatem prowadzic rzeczowa dyskusje? Biological Exuberance: Anima > l > > Homosexuality and Natural Diversity. St. Martin's Press, 1999) > > na tej ksiazce w jakims stopniu opieram swoje wywody, poczytaj ja dobrze a sie > przekonasz ze to wcale tak nie wyglada jak sobie to zrozumialas, i niestety > autor tej ksiazki probuje sie wycofac z tych bardzo "zaawansowanych" stwierdzen > o homosexualnosci zwierzat, bo tak naprawde nie wiadomo dokladnie co sie dzieje > > w psychice zwierzaka, nie wiadomo czy np w czasie nie zrozumienia zwierzak nie > wysyla zapachu podobnego do zapachu samicy, wzrok co poniektorych zwierzat tez > nie taki jak trzeba, itd, z czlowiekim sie mozna dogadac ze zwierzeciem nie, > > > > Zlodziejstwo tepi sie ze wzgledu na szkodliwosc spoleczna i krzywde > wyrzadzona innym. To zjawisko zupelnie innego rzedu, Twoja analogia jest > falszywa. > > wcale nie, moje porownanie jest jak najbardziej prawdziwe, pytajce o normy, nie > > umiesz sie wybronic i mowisz o falszu > > > W kwestii zachowan seksualnych natomiast nie ma mowy o szkodliwosci o ile > rzecz odbywa sie za zgoda obopolna doroslych partnerow. Jak wiec definiujemy > > zboczenie? Chyba tylko czysto statystycznie? NO bo jesli zboczeniem jest > kazda aktywnosc seksualna nie prowadzaca do prokreacji, to jest nim takze seks > > oralny, analny, seks z zastosowaniem antykoncepcji, masturbacja... Czy tak > > > uwazasz? > > dobre tu ci sie udalo powiedziec cos smiesznego, nie kazdy stosunek konczy sie > poczeciem dziecka nawet w przyrodzie, wiec wychodzi na to ze na swiecie mamy > samych zboczencow, dowalilas jak slepy lysemu o kolorze wlosow > > > > > sklonnosci sexualne w kazdym nawet wyzwolonym spoleczenstwie > > > ma co najwyzej 2% > > > > Chyba homoseksualne? Zreszta to tez nieprawda. Skad bierzesz te dane?? > > tak homosexualne, masz racje, a % sama sobie poszukaj w dobie internetu mozna > znalezc wszystko jak sie nie chce czytac ksiazek > podpowiem, badania nad pschika ludzka i skonnosciami homo..;-))) > > > > Nie, chodzi o to ze demokratyczne panstwo prawa nie moze dawac przyzwoleni > a > na przesladowanie mniejszosci i jawne propagowanie nienawisci do jakiejkolwiek > > grupy. > > > znaczy dawanie jednej grupie ludzi wiekszych praw, bo to sie tak przedstawia, > czyli dyskryminowanie wiekszosci, to tak jak np bialy mezczyzna w usa, jest > tyle praw ktore preferuje czarnych i kobiety ze czasami mozna znalezc biura > miejsce okupowane przez ludzi nie majacych zielo0nego pojecia co sie wokolo > nich dzieje (patrz chicago, NYC, LA czy SF) > > > > Tak, bo zarowno pobicie, jak i obrazanie sa karane. W przypadku pobicia na > > tle narodowosciowym/religijnym/orientacji seksualnej kara jest niejako podwojna > > (za rekoczyn i za motywacje). Nie wiem coz w tym takiego dziwnego? > > podaj przyklad kraju, bo nie znam takiego przypadku jesli to jest biala osoba > to pobicie jest pobiciem, jesli czarna to od razu krzyczy ze to rasizm, homo ze > > przesladowanie... kasa kolezanko kasa nic innego. to dziwne ze ty tego nie > rozumiesz > > > > Wole placic za przegiecia niz zyc w ciemnogrodzie. > > ciemnogrodem to ty jestes kolezanko bo ktos przed nosem tobie pokazal flage > europejska z homo w godle i myslisz ze to juz eu a to nie od tego zaczyna sie > eu, kazdy narod i kazdy czlowiek ma prawo do swojego zdania i swojej opinii i > dopuki ta opinia i zdanie nie przeszkadza wiekszosci (hetero) nie ma sprawy, ta > > opinia prezetnowana w sposob jaki homo sie prezentuja praktycznie narzuca > kazdemu ich styl, a to juz nie jest tolerowane, i o tym mowimy ale tobie nie > chce sie oczu otworzyc > > > Tlumaczylam juz w poprzednim poscie jakich praw domagaja sie gejowie i > dlaczego te sprawy sa potrzebne do godnego funkcjonowania. Pozwolisz ze nie > bede sie powtarzac. > > tak cos mowilas o rownosci, i rozliczaniu sie, mylisz pojecia nie wiesz co > mowisz, i nie powtarzaj sie > > > Tak, ale miara danej kultury jest tez to jak potrafi chronic mniejszosci. > > Co do Twojego przykladu z przekraczaniem predkosci - taki zakaz jest po to > > zeby chronic nasze wspolne bezpieczenstwo na drodze. Geje o ile wiem tez musza > > sie do niego stosowac, no nie? Przeciez nie mowimy o calkowitym zniesieniu > prawa i powszechnej anarchiii, tylko o zadbaniu o to zeby pewna grupa > mniejszosciowa > miala zabezpieczone prawo do normalnego funkcjonowania w > zwiazku partnerskim, > tak samo jak mamy je my, heteroseksualni. > > swiat ma prawo do chronienia kazdego obywatela z osobna i calego spoleczenstwa, > > ale to wcale nie znaczy dawanie grupie ludzi wiekszych praw > anarchia jest preferowanie pewnych grup spolecznych bo wzbudza to niepokoje > spoleczne > kazdy ma to samo prawo, nie ma prawo dla homo i dla hetero, czy to potrafisz > zrozumiec? > > > A dlaczego ma NIE tolerowac? Czyz tolerancja nie jest lepsza od nienawisci > ? > > tolernacja dziala w dwie strony, oni musza tolerowac spoleczenstwo w ktorym sie > > znajduja, a spoleczenstwo juz ich toleruje, przeciez maja te same prawa, nikt > ich nie wypedza za bycie homo? ja przynajmniej o tym nie slyszalem > > > Przeciez nikt CI nie kaze isc na parade gejow ani na nia patrzec? Jest > mnostwo > takich grup ktorych zainteresowania sa mi doskonale obojetne > (mysliwi, > pletwonurkowie, kola gospodyn wiejskich itp. itd) albo nawet > wstretne, ale nie > odmawiam im prawa do spotykania sie i do publicznych > imprez. > Chodzi tylko o to zeby dac innym zyc. > > malo orientujesz sie w swiecie kolezanko, ja nie mam mozliwosci np > zrezygnowania z parady w NYC bo homo dostaja pozwolenie na parade i moge tylko > omijac manhattan (ci w berlinie tez wiedza o czym mowia) by byc jak najdalej od > > tego szmacianego towarzycha ktore narzuca Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 10.06.04, 14:46 "bukfa napisała: Viper, bardzo nieprzyjemnie dyskutuje sie z kims kto zwraca sie do rozmowcy w sposob obrazliwy. Chialam z Toba podyskutowac, bo temat mnie interesuje, ale za bardzo mi przeszkadza Twoj nieuprzejmy ton i brak dobrej woli w naszej wymianie mysli. Zarzucasz mi np. nieznajomosc zrodel i statystyk, wrecz ich wymyslanie (sic!) a sam nie podajesz zadnych konkretow. Zreszta przeciwienstwie do mnie - jak byc moze zauwazyles zacytowalam opracowanie Bagemihla o homoseksualizmie u zwierzat, oraz dane NIMH w spawie zwiazku homoseksualizmu z pedofilia. A Ty piszesz o blizej nie sprecyzowanych "roznego rodzaju statystykach medycznych" nie podajac co to za badania i statystyki. Kilka razy prosilam Cie o dokladne podanie zrodel z ktorych czerpiesz informacje, ale jakos przemilczasz moje prosby. Za to wielokrotnie podkreslasz ze ja "malo orientuje sie w swiecie", ze "nic o tym nie wiem mieszkajac w Polsce" i ze powinnam siegnac do internetu i zrodel angielskojezycznych. Czyli atakujesz mnie personalnie, a przeciez nie wiesz ani gdzie mieszkam, ani jakie znam zrodla (i w jakim jezyku pisane) na temat homoseksualizmu (na razie Ty nie wykazales sie znajomoscia zadnych...). Jak mozemy zatem prowadzic rzeczowa dyskusje? " po pierwsze nie chcialem tobie napisac wprost ze nie czytalas tej ksiazki ktora cytujesz, a jesli te ksiazke czytalas to powiedz mi o jakim ptaku (wymienia sie tam pare ale w szczegolnosci jeden nad ktorym badacze poswiecili wiecej czasu) jest uznawany za homo i dlaczego? dlatego nie chcialem byc niegrzeczny i mowic ze klamiesz totalnie. ale sama sie tego domagasz. nastepne to to ze nie daje zrodel, a to jest po to abys nie wyczytala suchych liczb gdzies i nie odwolywala sie do nich, abys znalazla zrodlo i przeczytala je cale szukajac konktretnej odpowiedzi, za dlugo jestem na forum i wiem ze pozniej ludzie powoluja sie w glupi sposob na to co podawalem, a tak niestety sie troche trzeba pomeczyc, wiem ze ciezko ze mna dyskutowac bo w zasadzie brak ci diswiadczenia na temt tego co sie dzieje na swiecie, to wszystko, ja wiem ze w polsce to wszystko jest nowe i to takie europejskie ale nie wszystko co swiatowe/europejskie jest warte to nasladowania i to jest najwazniejsza rzecza ktore powinnas wyczytac z mojego textu, co do homosexualizmu to poczytaj sobie statystyki roznego rodzaju ktore mozna dostac nawet na internecie np o samobojstwach, do nich dolaczane sa wyjasnienia dlaczego ktos popelnial samobojstwo, wieszkosc z tych samobojstw byla z NIEAKCEPTOWANIA samego siebie i swojego zboczenia www-lib.usc.edu/~retter/suicstats.html czytaj statystyki oficialne najlepiej universyteckie podobno sa najbardziej obiektywne ale z nimi tez trzeba uwazac bo na zachodzie za badania sie placi wiec trzeba uwazac by nie natrafic na badania ustawione pod katem udowodnienia jakiegos zjawiska wystepujacego w malych ilosciach i przedstawianego globalnie wiem ze jest ze mna trudno rozmawiac ale coz trzeba sie pomeczyc aby miec info i wtedy cos ciekawego powiedziec ktos wczesniej powiedzial w tej dyskusji ze mozna w prosty sposob zmodyfikowac prawo podatkowe i juz moga sie wspolnie rozliczac, pewnie ze mozna, i wlasnie te proste ulatwienia powinny byc wprowadzane ale ulatwienie powinno byc dla wszystkich a wiec i dla hetero par zyjacych ze soba, nie mozna sie koncentrowac na jednej malej grupce spolecznej bo bedziesz miala problemy tak jak to jest z mniejszoscia niemiecka ktora chce utowrzyc heimat (ale to inny temat) beda problemy z kazda grupka spoleczna i dojdzie do balaganu prawnego w panstwie a to juz jest kompletny metlik prawo w panstwie powinno byc proste czytelne dla kazdego, im bardziej skomplikowane tym wieksza mozliwosc naciagania go, popatrz co sie dzieje w polsce czy chcesz miec wiekszy balagan? co do osobnego tematu o homosexualizmie to temat taki sam jak mniejszosc niemiecka czy bialoruska itd, z tym ze homosexualisci sa bardziej zorganizowani i bardziej widoczni i dlatego to nurtuje i kluje w oczy, bo oni tego chca, chca balaganu i chca aby w widoczny sposob ktos ich pobil (np na paradzie) bo wtedy moga rzadac wiecej, mnie bardziej interesuje aspekt prawny tego zjawiska i skutki ktore pozniej sa latwe do przewidzenia dla ludzi ktorzy chca widziec wiecej niz tylko biednego homo ktory tak nawiasem nie jest taki biedny ... Twoje wspominanie NIMH (national institute of mental health) jest malym bledem, bo oficialnie oni juz od paru lat nie chca udowadniac i zajmowac sie homosexualizmem ze wzgledu na sama nazwe instytucji ktora sugerowalaby ze to jest choroba, wiec ten instytut zajmuje sie przypadkami klinicznyni roznego rodzaju "odjazdow" i w statystykach ujmuje tez homosexualizm ale bedac politycznie poprawnym nie moze ujac tego jako chorobe, tak jak np badania w ktorych ujeto homo, ale nie jest to tylko o homo www.nimh.nih.gov/suicideresearch/highrisksuicide.cfm a wiec podawanie NIMH tez nie jest trafione przez ciebie, poprostu nazwa skojazyla sie tobie ale dokladnie nie wiedzialas co tam mozesz znalezc to tak kilka przykladow powodzenia PS. wrzuc na google haslo "homosexuality & statistics" i poczytaj te uniwersyteckie wywody raz jeszcze mnie interesuje bardziej aspekt prawny zjawiska i walka grup spolecznych o wiecej praw oraz co moze to spowodowac w danym panstwie (balagan) niz samo zjawisko homo- bo to istnialo, jest i bedzie, ale wcale nie musi istniec w wersji fundamentalnej jak np walczacy islam co do twojego orientowania sie w swiecie to moze to byc roznie albo nie orientujesz sie albo naciagasz fakty gdybys mieszkala na zachodzie wiedzialabys do czego prowadzi dawanie praw dodatkowych grupom spolecznym ktore w ten sposob maja prawne uprzywilejowania znajomosc zrodel wychodzi w rozmowie, u mie wyszla u ciebie nie wyszla nie wiem czy mozemy prowadzic rzeczowa dyskusje, aby ja porwadzic trzeba siedziec w fotelu na przeciw, to takie male szachy slowne, obserowac kazdy ruch i gest oponenta, wiedziec kiedy zmienia sie glos, widzec nerwowe gesty, itd.... pozniej mozna wypic drinka....lub jesli jestes hetero isc do lozka (piszesz jak kobieta wiec pod warunkiem ze jestes kobieta).....;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: Polak heteryk 09.06.04, 22:54 bukfa napisała: > Uzywasz latwego slowa-wytrychu ktore, poniewaz jest mocne, pozornie zamyka usta > rozmowcy i zwalnia z dalszego wysilku myslowego. Ale zatrzymajmy sie nad nim na > chwile. Zdefiniuj "zboczenie". Czy zjawisko dotyczce 10% spoleczenstwa jest > zboczeniem? A 15%? A 8%? Gdzie lezy granica? Czy zboczeniem jest mechanizm > obserwowany rowniez w swiecie zwierzecm, a wiec z punktu widzenia biologii > "naturalny"? Na czym wlasciwie zasadza sie istota "zboczenia"? Na tym, że gdyby to zboczenie rozszerzyło sie na cały rodzaj ludzki, nie pożylibyśmy długo. > Czy rzeczywiscie homoseksualizm byl "od wiekow" tolerowany? Czy naprawde nie > slyszales o przesladowaniach gejow, od zwyklego zatruwania zycia, poprez wyroki Nie ma czegoś takiego jak 'geje'. > Co do przegiec - oczywiscie zdarzaja sie zawsze, ale wole juz przegiecie w > strone nadmiernej dbalosci o tolerancje, niz w strone przyzwolenia na nienawisc I tak rodzi się totalitaryzm. Żadnych przegięć. > Nie, poniewaz swiat jest urzadzony dla takich jak ja i ja nie musze na kazdym > kroku udowadniac ze mam prawo do godnego zycia. A geje musza. Bzdura. Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak geje. Po drugie, nie muszą, oni po prostu chcą obrzydzać nam życie. A właściwie nie homoseksualiści jako ogół, a jedynie paru świrusów plus grupa sfiksowanych hetero-tolerantów. > Jakbys zyl cale zycie w poczuciu winy i nizszosci, to tez moze chcialbys pokaza > c > swiatu ze wyzwoliles sie z kompleksow i po prostu cieszysz sie soba takim jaki > jestes. Każdy ma jakieś problemy. Jedni mają problemy z kręgosłupem inni sa homoseksualistami. > Taki pokaz jest tez forma edukacji spoleczenstwa, cos w stylu: > "zobaczcie - nie wszyscy sa tacy sami, my tez istniejemy i mam prawo do zycia" Czyli wychodzą i pitolą nam rzeczy oczywiste. Są natrętni. > Oczywiscie parada ma tez wymiar polityczny, i slusznie, bo prawa gejow sa u nas > zenujaco zaniedbane. Bzdura. Mają dokładnie takie same prawa jak każdy inny obywatel tego kraju. > Co za bzdura! Az mi wstyd ze w ogole musze polemizowac z takim "przykladem". > Pedofilia nie mam nic wspolnego ze sklonnosciami homoseksualnymi. Jedno i drugie to zboczenie - jednak oba są rózne. Duzym nadużyciem jest używanie słowa 'pedofil' jako synonimu dla 'homoseksualista'. > Jestes niesprawiedliwy. Nie chodzi o "wodzenie za nos", tylko podstawowe prawa > jakie maja inni czlonkowie spoleczenstwa, np. prawo do rozliczania podatkow z > ukochana osoba, prawo do dziedziczenia po niej etc. etc. Należy zmienić prawo podatkowe, a nie tworzyć przywileje dla zboczeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy nie dla adopcji przez gejów IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.06.04, 17:03 jak się panowie bzykacie to się bzykajcie, a jak chcecie mieć dziecko to sobie zróbcie. Nie ma pewności czy takie wychowanie nie skrzywdziłoby dziecka również przez reakcje otoczenia więc lepiej nie ryzykować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathom Re: Polak heteryk IP: 217.153.176.* 09.06.04, 22:26 A ja bym ich wszystkich rostrzelał. Dlaczego? Bo chce i chce miec do tego prawo. Oni czegos chca ja tez czegos chce. I czuje sie dyskryminowany z powodu tego ze nikt mi nie pozwala na chodzenie z pistoletem i strzelania do wszystkich palantów. Przeciez to jest DYSKRYMINACJA!!!!! Chyba zorganizuje demonstracje...... Skoro geje i lesbijki chca miec prawo do paradowania to ja chce miec prawo do dania im w morde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: Polak heteryk IP: *.b.pppool.de 10.06.04, 11:03 Ale Ty prymitywny jestes! Az sie czlowiekowi niedobrze robi, kiedy sie czyta te ziejace nienawiscia, glupota i ciemnogrodem posty!!!!! To co piszecie swiadczy o Was a nie o gejach. Nie nadajecie sie do zycia w demokratycznym panstwie, raczej w bolszewickiej Rosji gdzie popularne bylo plemienne haselko: kto nie jest z nami, jest przeciwko nam. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 10.06.04, 14:50 Gość portalu: Fema napisał(a): > Ale Ty prymitywny jestes! Az sie czlowiekowi niedobrze robi, kiedy sie czyta te> > ziejace nienawiscia, glupota i ciemnogrodem posty!!!!! To co piszecie swiadczy > o Was a nie o gejach. Nie nadajecie sie do zycia w demokratycznym panstwie,> raczej w bolszewickiej Rosji gdzie popularne bylo plemienne haselko: kto nie > jest z nami, jest przeciwko nam. i ty to fema piszesz z niemiec gdzie na codzien przesladuje sie turkow, jugoli, zydow, homo, pluje sie na polakow? wooooow swietna demokracja, wiec zastanow sie moze dlaczego sie to dzieje, moze dlatego ze te grupy maja zbyt duzo danych im praw? moze to korci kogos? i co w tym zlego jesli spoleczenstwo sie broni przed malymi grupkami chcacymi wiecej praw? czy reszta spoleczenstwa nie ma juz praw do obrony i zycia tak ja oni chca? czy tylko prawo mniejszosci sie ma liczyc? czy tylko do nich trzeba sie dostosowywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathom Re: Polak heteryk IP: *.jelonki.net.pl 10.06.04, 17:05 Homosom pomyliła sie tolerancja z akceptacją. Ja jestem jak najbardziej tolerancyjny! Jak chcą sobie obciągać nawzajem to niech to sobie robią ale ja nie chce o tym wiedziec bo tego NIE AKCEPTUJE! Homosi w stosunku do mnie tez są tolerancyjni bo wiedzą ze mam ochote ich wszystkich ROZWALIC, nie mniej jednak nidgy by tego NIE ZAAKCEPTOWALI wiec tego NIE ROBIE. Czy to jasne??? Nie trzeba mniec studiow ukonczonych aby takie subtelnosci rozróżniać. Ale róbicie tak dalej a sie w koncu doczekacie! Tu nie oto chodzi aby was ZLIKWIDOWAC ale wystarczy ze nikt wam nie da pracy, no chyba ze jakis inny homos.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: Polak heteryk IP: 62.80.63.* 13.06.04, 16:55 sprawdz w slowniku co znaczy DEAMAGOGIA. podejrzewam ,ze nie masz pojecia co to znaczy, ale mimo wszystko ja uprawiasz (to tak jak w tej anegdocie: prostak nagle odkryl, ze mowi proza!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: Polak heteryk IP: 62.80.63.* 13.06.04, 16:52 Mieszkam tu juz jakis czas i twierdze, ze Niemcy to najbardziej tolerancyjny narod jaki znam. nikt nie przesladuje Turkow, Jugoli (uzywajac Twojego jezyka...), na mnie jeszcze jakos nikt nie naplul (dziwne, nie? przeciez jam Polka:)) homo sobie zyja spokojnie, przez nikogo nie niepokojeni. Jak chcesz wyglaszac takie bzdurne opinie to moze najpierw pomieszkalbys w Niemczech??? Powiem Ci szczerze, ze lepiej sie tu czuje niz w naszej katolickiej, "wspanialej", zasciankowej Ojczyznie.Twoje durnowate posty sa najlepszam przykladem polskiej ciemnoty. pozdrawiam i zycze wiecej ROZUMU. ps. miara demokracji jest stosunek do mniejszosci, ale demokracja w Twoim pojeciu to twarde egzekwowanie praw wiekszosci kosztem mniejszosci (czyli prawo dzungli, nas jest wiecej, my jestesmy silniejsi i to do nas k..... musza sie wszystkie homo i inni odmiency dostosowac. inaczej won!). wodac, wiele jeszcze przed Toba, mlotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILCHA Re: Polak heteryk IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 21:23 tO OCZYWISTA PROWOKACJA. nAJPIERW MOŻE PRECZYTAJ W SŁOWNIKU CO OZNACZA SŁOWO HERETYK. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk 14.06.04, 02:44 Gość portalu: Fema napisał(a): > Mieszkam tu juz jakis czas i twierdze, ze Niemcy to najbardziej tolerancyjny > narod jaki znam. nikt nie przesladuje Turkow, Jugoli (uzywajac Twojego > jezyka...), na mnie jeszcze jakos nikt nie naplul (dziwne, nie? przeciez jam > Polka:)) homo sobie zyja spokojnie, przez nikogo nie niepokojeni. Jak chcesz > wyglaszac takie bzdurne opinie to moze najpierw pomieszkalbys w Niemczech??? > Powiem Ci szczerze, ze lepiej sie tu czuje niz w naszej > katolickiej, "wspanialej", zasciankowej Ojczyznie.Twoje durnowate posty sa > najlepszam przykladem polskiej ciemnoty. pozdrawiam i zycze wiecej ROZUMU. > > > ps. miara demokracji jest stosunek do mniejszosci, ale demokracja w Twoim > pojeciu to twarde egzekwowanie praw wiekszosci kosztem mniejszosci (czyli prawo> dzungli, nas jest wiecej, my jestesmy silniejsi i to do nas k..... musza sie > wszystkie homo i inni odmiency dostosowac. inaczej won!). > wodac, wiele jeszcze przed Toba, mlotku. fema nad toba matole to usiasc i plakac nic wiecej nie pomoze nie masz pojecia co to demokracja (radze sprawdzic slownik) nie mieszkam w polsce ale w usa, gdzie mniejszosciowe prawa sa przeginane do potegi n-tej, i dlatego przestrzegam polakow w polsce aby mieli to na uwadze a co do niemiec fema matole jeden to jeszcze taki polak w polsce sie nie urodzil aby byc niemcem i byc do konca tolerowanym przez niemcow, niemcy to pewnie jest jeden z najbardziej nie tolerancyjnych narodow, oni maja problemy tolerowac niemcow wschodnich co ty za bzdury wypisujesz tumanie (fajnie mi idzie to wyzywanie ale jak juz zaczelas to ja kontyunuuje) o i jeszcze jedno zanim zamieszkalem w usa, mieszkalem w niemczech i dlatego twierdze ze tam ta jest, a z tej zasciankowej ojczyzny to podobno pochodzisz co? czy nie smieciu jeden jak mowisz o swojej ojczyznie? miara demokracji nie jest stossunek do mniejszosci bo w demokracji nie ma ani wiekszosci ani mniejszosci baranie jeden, kazdy ma rowne prawa i obowiazki i kazdy je przestrzega poza tym sa niektorzy co to twierdza ze kazde slowo postawione przy demokracji ogranicza te demokracje ale tego taki matol jak fema nie moze wiedziec prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Polak heteryk a moze nie? 16.06.04, 16:09 cos ciekawego mi wpadlo o homo- Dyktatura równości Tygodnik "Wprost", Nr 1124 (13 czerwca 2004) link ponizej wprost.pl/ar/?O=61285 Odpowiedz Link Zgłoś