potworski 08.07.13, 20:41 A jak tak, to z czym=z makaronem czy z ryżem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stephanie.plum Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 20:49 z szałwią, duszoną cukinią pokrojoną w kosteczkę i ciągnącymi się kawałkami mozarelli :~) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 20:53 Super, a dodajesz jeszcze oddech słowika boliwijskiego i nektar z kwiatu drzewa chlebowego? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 20:57 nie, tylko uncję konfitury z mysich piczek. oddech by wszystko zepsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 22:35 stephanie.plum napisała: > tylko uncję konfitury z mysich piczek. co to jest mysia piczka? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 23:16 w sumie to nie wiem, ale słyszałam, że taka konfitura to prawdziwy rarytas. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:15 przeczytalam 'oddech slownika' to w sumie by sie zgadzalo w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:05 z jednym albo z drugim, zależy od nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:16 a w temacie to preferuje makaron bez zupy Odpowiedz Link Zgłoś
zaraz_ka Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:59 ototo, kluchy lane mmmmmm... smak dziecinstwa ryz i makaron tez przejdzie, w koncu to pomidorowa, obok szczawiowej ulubiona i nie, nie musialam rwac z pola jak twierdzi pewien (p)osel Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:54 o qrna stary....ty żyjesz....mam w lodufce...jutro zeżre Twoje zdarowje job matć twaja suczyj syn......bjez makarona ili niczjewo druhowo...da..... zażgi sjeba cigrejet bo żjenu ni wapros nje sakzu....szutka taka!.... Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 21:58 ale z cyrylicą to miałabym problem Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Lubicie zupę pomidorową i tylko z ryzem. 08.07.13, 22:02 ale mam tajny typ: dosypuje sie troche zielonego groszku. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Lubicie zupę pomidorową i tylko z ryzem. 08.07.13, 22:17 do kieszeni chyba? gdzie groszek a gdzie pomidorowa. jap. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: Lubicie zupę pomidorową i tylko z ryzem. 10.07.13, 16:49 six_a napisała: > do kieszeni chyba? gdzie groszek a gdzie pomidorowa. > jap. Ty niby bystra kobieta jestes, ale jednak w nogach sypiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Lubicie zupę pomidorową i tylko z ryzem. 10.07.13, 16:51 kto powiedział, że jestem kobietą? to są wredne pogłoski i nie należy ich słuchać, bo można się przejechać, i to zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Zjemy cos razem ? 10.07.13, 17:34 six_a napisała: > kto powiedział, że jestem kobietą? to są wredne pogłoski i nie należy ich słuch > ać, bo można się przejechać, i to zdrowo. Nawet viem - jak wygladasz. To sie - zdaje sie - telepatia zwie ? No to smacznego: ) www.jakpomasle.pl/kuchnia/zupa-pomidorowa-z-makaronem/ Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Zjemy cos razem ? 10.07.13, 17:39 rozumię, czyli jak wrzucę dewolaja do pomidorowej to będzie pomidorowa "czysta" z dewolajem. tak. albo do bigosu jak napcham gruszek, to będzie bigos tradycyjny z gruszkami. no tak to można każdą potrawę zabić. ble. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy beef in red wine ? 10.07.13, 17:52 nosz viem.... ze Tobie to nielatwo dogodzic... ale jak nie chcialas nic extra - to robimy rzut na tradycje :) 2w1... mozna sie od razu i napic i najesc... (beef in red wine...) lecker-bentos-und-mehr.blogspot.de/2012/04/steak-mit-kartoffelgratin-und-rotwein.html Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: beef in red wine ? 10.07.13, 21:48 dzięki za zaproszenie. niestety nie mogę. jestem zagranico. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: beef in red wine ? 10.07.13, 23:33 six_a napisała: > dzięki za zaproszenie. niestety nie mogę. jestem zagranico. z Toba trace poczucie wszelkich granic... like Mario... Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 23:10 Lubię pomidorową z ryżem ze świeżych pomidorów, nie żadnych przecierów. mogę ją jeść nie częściej, jak co 3, 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear ryż ze świeżych pomidorów? 08.07.13, 23:25 wow, patent w Chinach gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 23:23 Coś czuję, że to niekoniecznie o zupę Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Lubicie zupę pomidorową? 08.07.13, 23:32 bardzo.... z makaronem oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 00:37 > Lubicie zupę pomidorową? Nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 09:13 Z ryżem, makaronem tudzież z kluskami lanymi. Dodaję duże selera naciowego i lubczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie na rosole 09.07.13, 09:38 na rosole, z makaronem i ze zmiksowano marchewko Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 09:39 z ryżem a na drugie gołąbki z zatrzepaną zupą,która robi za sos Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 10:03 Dzień dobry coffie, A gdzie "kluski slunskie"?miały być pod każdym postem,a tu proszę tylko śląska oszczędność ( bez kompotow) Ps ciekawe jak po silesiansku ryż byłby :| Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 10:16 > Dzień dobry coffie, > A gdzie "kluski slunskie"?miały być pod każdym postem,a tu proszę tylko śląsk > a oszczędność > ( bez kompotow) > > Ps > ciekawe jak po silesiansku ryż byłby :| Ello Kallllllllllla :) Dyć żech Ci padała łońskirok!! Pieromel kandy...godej takej to nie spamjynto :/ Ryż...jezucherkusiu...ale wjym co to je majz!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 10:25 coffei.na napisała: > Dyć żech Ci padała łońskirok!! Pieromel kandy...godej takej to nie spamjynto :/ > > Ryż...jezucherkusiu...ale wjym co to je majz!!! :) Cofcia, ależ ty erotycznie godosz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 10:32 > > > Dyć żech Ci padała łońskirok!! Pieromel kandy...godej takej to nie spamjy > nto :/ > > > > Ryż...jezucherkusiu...ale wjym co to je majz!!! :) > > Cofcia, ależ ty erotycznie godosz. ;-) Hahaha powiadasz prawie jak Gomez Addams do swej Morticii??? :) Wiesz Stokrocia...znam parę ciekawych słów...ale one przybierają na mocy wyłącznie wypowiadane wprost..... Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 09:51 > wolę rosół. z kaczki,gęsi,kaczko-gęsi,kury czy gołębia?? Z gołębia chyba najlepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
ob_cykana jak nazwać zupę 09.07.13, 10:10 Zrobiłam zupę z zielonego groszku z koperkiem albo inaczej koperkową z zielonym groszkiem z ryżem Uwielbiam obie tzn. z zielonego groszku i koperkową, ale tym razem zrobiłam miks i wyszedł rewelacyjny smak. Mam problem z nazwą takiej hybrydy ????? A co do pytania pomidorowa z makaronem oczywiście jest najlesza Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 13:18 U mnie rosół przed pomidorową. Pomidorowa, bardziej smakuje mi z makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Lubicie zupę pomidorową? 09.07.13, 16:23 Wszystko jedno, pod warunkiem, że zrobi ktoś inny Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 14:10 tak. z makaronem - takim cienkim jak do rosołu :) mniam! i duuużo śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
babciajadzienka Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 15:19 lubie zupe pomidorowa... gotowacv. Najlepiej smakuje z makaronem. Potem dodaje smietany. Gotuje taka sezonowa, czyli klasyczne warzywa i koper, seler, pietruszka. Taka lekka. Chetnie ja jedza. Jest syta. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 17:06 lubimy zupę pomidorową. nie lubimy kleiku mącznego ze śmietaną, lekko zabariwonego na różowo przecierem pomidorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 21:39 hehe potforski otfiera stołówke i ustala menuuuu pierfsza pozycja juz jest www.youtube.com/watch?v=ElAouzT12kU Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 21:48 Chyba próbuje otworzyć puszkę ( panpomidora) albo z Marilyn Monroe. Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 21:58 no pomidorowa ala Marilyn Monroe nazwa kusząca ale musialby byc krem krem pomidorowy ala Marilyn czerwone jak jej usta wchodze w to www.youtube.com/watch?v=A4YfHPM36zk Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Lubicie zupę pomidorową? 10.07.13, 23:04 Wszelki duch..Potworski wrca,jak to on ,w wielkim stylu!!Pomidorowa dzis byla,z makaronem,drobnym,tzw. rosolowym.Gdzies byl jak cie nie bylo?? Odpowiedz Link Zgłoś