Dodaj do ulubionych

Dorota Masłowska. Hit: 'Pelagia i biały buldog'...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:49
no to feministki-genderki-queerki znienawidza teraz maslowska- pluc na jong,
boginie kobiecej lieteratury...skandal siostry skandal!
Obserwuj wątek
    • Gość: editor Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 15:34
      Czekam, nadal czekam, az szanowny tygodnik udostepni te sekcje komus, komu
      mniej zalezy na efekciarstwie, a bardziej na rzetelnosci i umie sprostac
      (ominac, przeskoczyc, wykorzystac) pulapkom jezykowym. Czyli na
      literaturoZNAWCE.
    • Gość: pulpa Re: Dorota Masłowska. Hit: 'Pelagia i biały buldog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.04, 22:13
      no właśnie ja ciekawa jestem, czy siostry szanują ericę, ona tak dużo tych
      mężczyzn używa. nasze siostry mają inaczej niż te w Ameryce mam wrażenie.
      Bardzie skupiają się na kontemplacji własnego ciała, niż na wykorzystywaniu
      męskiego.
      Jestem włąsnie po lekturze Zwierciadła, gdzie czytałam o jednaniu sie z własną
      krwią i wsłuchiwaniu się w nią. To o menstruacji było, sa specjalne warsztaty
      na ten temat - jak by któras miała trudnośc w dogadaniu się z własną podpaską,
    • Gość: kobieta Re: Dorota Masłowska. Hit: 'Pelagia i biały buldo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 13:42
      a moze pani Maslowska skonczy najpierw studia, urodzi dziecko, napisze kolejna
      ksiazke(ksiazki), pozyje troche, doswiadczy, poczyta...a dopiero potem wezmie
      sie za pisanie recenzji ksiazek w ogolnopolskim tygodniku? Jakis minimum
      samokrytycyzmu-to minimum przyzwoitosci w tym przypadku. Pozdrawiam.
      swoja droga, czy juz naprawde nie mamy zadnych krytykow na podoredziu?
      • Gość: pokolenia o skromnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:02
        zeby umiec pisac z rozmachem, trzeba przejsc szkole skromnosci. podejrzewalam
        siebie o resentyment (Maslowska taka mloda i mniej niz ja wyksztalcona a juz
        wylansowana na "Awtorytet"), ale kiedy moja babcia, ktora ma osiemdziesiat trzy
        lata i nic nie wie o warszawkowych rozgrywkach sarknela na widok
        ostatniego "kitu hitu', uznalam ,ze pierwszy oglad mnie nie mylil. nie takich
        recenzji chcemy sluchac, my kobiety roznych pokolen, dla ktorych slowo zawsze
        bylo najwazniejsze, nie. opis wazniejszy niz popis droga Doroto! powsciagliwosc
        jest nadal cnota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka