11.06.15, 16:22
dajecie radę bez klimy?
bo ja w samochodzie to już od pierwszych marcowych promieni słońca włączam klimę na full
w biurze trochę później, ale ...chyba jestem uzależniona, o ile szanowne forum uzna, że można mieć takiego fioła:)
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 16:26
      a mogę podrążyć Twoją psyche troszkę?

czy zdarza Ci się na czerwonym w korku czuć wzrok innych kierowców stojących obok na sobie?
      • varia1 Re: gorrąco 11.06.15, 16:35
        a co to ma wspólnego z klimatyzacją?
        ale odpowiem
        czasem kierowcy patrzą na mnie dziwnie kiedy kończę makijaż albo coś tam sobie śpiewam

• mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 16:40
          varia1 napisała:

> czasem kierowcy patrzą na mnie dziwnie kiedy kończę makijaż albo coś tam sobie
          > śpiewam

a tak... to jest jedna z tych zdumiewających cech kobiet...makijaż do lusterka wstecznego i oblizywanie warg celem rozprowadzenia nawonałożonej warstwy szminki bez względu na warunki na drodze...

mnie się kiedyś zdarzyło wyciskać syfka na brodzie i zostałem przyłapany...:)
          • varia1 Re: gorrąco 11.06.15, 16:46
            nie robię makijażu w trakcie jazdy, tylko wtedy kiedy widzę czerwone i wiem ze ten stan potrwa kilkanaście czy kilkadziesiąt sekund
            • piataziuta Re: gorrąco 11.06.15, 17:49
              i opóźniasz ruch na skrzyżowaniu
              prawie zawsze jak ktoś z opóźnieniem rusza na zielonym, to jest to kobieta poprawiająca makijaż lub grzebiąca w torebce

co by nie być szowinistyczną dodam, że prawie zawsze, gdy ktoś odpie... coś głupiego na drodze to jest to dziad po 60tce
              • varia1 Re: gorrąco 11.06.15, 18:04
                nieee, no przecież pociągnięcie ust błyszczykiem trwa 3 sekundy, jakąś podstawę makijażu robię w domu, nie chcę straszyć sąsiadów:D
                mnie się zdarza, ze jak ktoś odwala coś głupiego to na bank ma rejestrację z Wołomina :)
                • piataziuta Re: gorrąco 11.06.15, 18:23
                  o, to prawda!
                  mój facet kolekcjonuje w pamięci WWLowe akcje
                  najlepszy przypadek zatrzymał się na rondzie i wysiadł na siku :D
                  • lled Re: gorrąco 11.06.15, 18:45
                    kiedys bylem trafiony przez taka pania ktora tez tylko podciagala swoje niedociagniecia na twarzy. i pozniej pretensja z jej strony: 'ale dlaczego pan sie zatrzymal?'
                    BO BYLO CZERWONE SWIATLO!
                    od tamtej pory jak widze we stecznym kobiete ktora robi wszystko za wyjatkiem zwracania uwagi na droge, to uciekam na inny pas.
                    • varia1 Re: gorrąco 11.06.15, 18:50
                      no rozumiem twoje przerażenie :) mam nadzieję zatem że nigdy nie musiałeś zwiewać przede mną
                      na pewno sie nie stuknęliśmy, bo nie miałam jak dotąd takich doświadczeń mimo że prawko mam już całkiem leciwe
                      • lled Re: gorrąco 11.06.15, 23:34
                        na sto procent sie nie stuknelismy :)
                • mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 23:00
                  varia1 napisała:

> mnie się zdarza, ze jak ktoś odwala coś głupiego to na bank ma rejestrację z Wo
                  > łomina :)

heh...coś w tym jest... dziś widziałem w starym mondeo kombi czterech nieogolonych na numerach WWL ...przez otwarte okna opierali nieogolone gęby na szybach... pewnie mieli klimę włączoną i zastanawiali się dlaczego nie działa...Nr 1 w tablicach jest jednak WPL...

kiedyś jechałem za ciągnikiem z dwoma przyczepami załadowanymi wielkimi belami ze słomy...Był skwar i jedna z nich dostała samozapłonu.... wyprzedziłem skład i na wysokości ciągnika krzyknąłem: Panie! słoma się Panu pali...na co on spojrzał w tył i skręcił na najbliższe pole gdzie gęsto były zastawione kopy z siana....a pole graniczyło z lasem....pojechałem dalej bo mam sprawną klimę i leciało disco polo
                • obrotowy WV - znaczy sie ? 15.06.15, 14:36
                  varia1 napisała:
                  ze jak ktoś odwala coś głupiego to na bank ma rejestrację z Wołomina :)

ale za to sama rejestracja - WV - ladnie wyglada...
          • piataziuta Re: gorrąco 11.06.15, 17:50
            ja lubię dłubać w nosie i obojętne mi czy ktoś patrzy
    • czoklitka Re: gorrąco 11.06.15, 16:32
      strrrrassznie
    • eat.clitoristwood Klimakterium może? ;) 11.06.15, 17:52
      • varia1 Re: Klimakterium może? ;) 11.06.15, 18:05
        ale mi jest tak gorąco odkąd pamiętam... chyba że klimakterium mogło się zacząć w wieku 5 lat
        • piataziuta Re: Klimakterium może? ;) 11.06.15, 18:25
          ja mam tak samo, też mi ciągle gorąco, też mam klimę w samochodzie na maksa od marca
          i też się wszyscy śmieją, że to klimakterium
          (śmieją się, bo mam 28 lat)
    • coffei.na Re: gorrąco 11.06.15, 18:25
      No,też średnio przyswajam gorąco...ale to juz wiesz boś mamunia moja...
      Mamoooo gdzie mnie bierzesz na wakacje? ??
      • varia1 Re: gorrąco 12.06.15, 10:47
        córuś, 1 lipca wypadamy do Gdańska, bądź w Modlinie ale nie bierz dużo ciuchów bo planujemy shopping na miejscu :) miejsce w samolocie chcesz przy oknie?
        • coffei.na o yeah!!! 13.06.15, 06:23
          To ja moze od razu goła przybędę!! Więcej mi nakupisz 😁
          • varia1 Re: o yeah!!! 15.06.15, 10:47
            nie no jakieś gatki jednak wdziej, bo w Modlinie strasznie wieje ;)
    • molly_wither Re: gorrąco 11.06.15, 19:47
      U mnie nie jest tak goraca, jak u ciebie, ale w biurze tak, bo ostatnie pietro i dach sie nagrzewa. Klime wlaczam ok poludnia,a po godzinie zaczyna mnie drapac w gardle wiec wylaczam na pol godziny i znowu wlaczam i tak w kolko. Ale nie choruje, a taka jedna zastepowala mnie jeden dzien i na drugi dzien sie od klimy rozchorowala i poszla na zwolnienie. Mnie to nic nie zabije, chyba ze sama z soba skoncze....
      • mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 22:53
        molly_wither napisał(a):

> y rozchorowala i poszla na zwolnienie. Mnie to nic nie zabije, chyba ze sama z
        > soba skoncze....

molly...to by była niepowetowana strata...wyartykułuj proszę co chcesz aby odwieść się od myśli eS. nie to, że występuję w roli policyjnego negocjatora ale może masz jakieś ostatnie życzeni
        • molly_wither Re: gorrąco 15.06.15, 15:28
          Moje ostatnie zyczenie zawarles w swojej sygnaturce. Moge ci ew. podpowiedziec, w która część mojego ciala MOZESZ mnie pocałowac.

mariuszg2 napisał:

> molly...to by była niepowetowana strata...wyartykułuj proszę co chcesz aby odwi
          > eść się od myśli eS. nie to, że występuję w roli policyjnego negocjatora ale mo
          > że masz jakieś ostatnie życzeni
    • sid_15 Re: gorrąco 11.06.15, 20:37
      Tak, a w pokoju w biurze mam zimno jak w psiarni.
    • six_a Re: gorrąco 11.06.15, 23:02
      ja z wiekiem robię się niezwykle tolerancyjna na upały. na starość będę chodzić w swetrze w 33 stopnie.
      w domu mam tylko osuszanie, a i to po jakimś czasie muszę wyłączyć, bo zamarzam. w samochodzie na 22/21, a na full to nigdy, bo bym tego hałasu nie zdzierżyła.
      • mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 23:09
        six_a napisała:

> ja z wiekiem robię się niezwykle tolerancyjna na upały. na starość będę chodzić
        > w swetrze w 33 stopnie.

przypuszczam iż już motek nawijasz i szydełkiem zaciągasz ścieg sweter swój w mozole dziergając...a myślałąś o tym, że starości nie dożyjesz? i to zupełnie bez powodu choć jak Cię znam to zwalisz wszystko na jakiegoś Bogu ducha winnego faceta...
    • kura_wuja Re: gorrąco 11.06.15, 23:44
      Co wy wiecie o goraco? Goraco jest wtedy, kiedy jest z 30C + wilgotnosc 90%-95%. Teraz to jest zaledwie cieplo. Klima jest dla mieczakow i starych babci oraz dziadkow.
      • mariuszg2 Re: gorrąco 11.06.15, 23:57
        racja....upał najlepiej chłodzić szklanką gorącej herbaty z cukrem i cytryną....prawa termofizyki działają idealnie wtedy
      • varia1 Re: gorrąco 12.06.15, 10:53
        mam męża z Afryki więc wiem co to gorąco:) może jestem starą babcią zatem :D
        słyszysz Coffcia, córko moja odnaleziona?
        • coffei.na Re: gorrąco 15.06.15, 12:10
          Wooow!! To ja jestem mulatka?? Wprawdzie opalam się mega szybko,tyłek też mam murzyński!! Jaaa ale super!!
          To kiedy wracamy do naszej Ojczyzny??!
          • varia1 Re: gorrąco 15.06.15, 12:56
            eeeeee, nie wiem, wszystkie moje jak dotąd znane mi dzieci były białe...
            projekt Afryka rozpoczęłam całkiem niedawno, jakieś 6-7 lat temu chyba
            • coffei.na Re: gorrąco 15.06.15, 13:48
              matko! weź Ty się zdecyduj w końcu..biała,czarna czy ruda?? Bo full pakiet niemożliwy jest...:/
              • varia1 Re: gorrąco 15.06.15, 13:58
                córko, wszystko jest możliwe, mówię ci to ja, matka twa, kobieta po przejściach :)
                dzieci mam białe, a drugiego męża z Afryki
                dzieci mięszanych nie planuję bom za stara
                • coffei.na Re: gorrąco 15.06.15, 14:53
                  varia1 napisała:

> dzieci mięszanych nie planuję bom za stara

ja! ja! a jeszcze mogę....wszak to moje powołanie.....:P
              • kalllka Re: gorrąco 15.06.15, 14:00
                Ja tam lubię każda kawę / byle dobrze zaparzona/ często jej nie pije albowiem każdy nadmiar stwarza niedobory/ zwłaszcza magnezu/
                Varia, jak to varia, pewnie przez swoją imienna różnorodność i chciałbyiboisie:)
                Gdybym miała wam radzić- zacząć od arabiki.
                pózniej to już south africa / choćby po to by się nauczyć "robić " afrikaans:/
                • varia1 Re: gorrąco 15.06.15, 18:18
                  ale że niby czego się boję ? bo z przegrzania chyba nie chwytam?
    • mariuszg2 Re: gorrąco 12.06.15, 00:24
      ej no...jusz koniec na jutro? dziś nadeszło tak niepostrzeżenie...cholera!

spójrzmy na to od marzeń strony...sobótka tuż tuż....lato straszy klimy wszystkich aut killing 'em softly... także ten...dla Pań i Panów...muzyczka w klimacie... i oby auta wam sprawne były, wody pragnienia gasiły a ciała ogień żądz nieciły...

branoc!

www.youtube.com/watch?v=S5bfDdPkkyg
    • paco_lopez Re: gorrąco 12.06.15, 21:20
      Heh. A ja od środy przebywałem w finlandii. Już jestem spowrotem, a za oknem burza. W finlandii było 15 stopni, a woda w jeziorze miała 10, ale i tak zrobiliśmy zestaw sauna - jezioro- sauna - jezioro pod dwa browary. Mnie to gorąco jest już od kwietnia, a klimy na full nigdy nie włączam, bo ta mnie najlepiej może załatwić.
    • wez_sie Re: gorrąco 15.06.15, 14:19
      No szczerze to sie nie dziwie ze ci cieplo
    • mariuszg2 Re: gorrąco 10.08.15, 23:29
      varia1 napisała:

> dajecie radę bez klimy?

leżymy nago na materac po horyzont na oścież vis a vis bloku okien bez blasku życia - też po ciemaku...świerszcz nie cyka ani cykada nie kląska. ciekawimy się czy półmrok świateł otworów roletami zduszon kryje oczu grzech...a w oddali bezdźwięczne świateł czerwieni pyłganie z wierzchołków szkła i stali otępiałego citi... ....że też człowieka zapomina zapach konwalii majowy zapach w sosnowym zagajniku...

gitosko co nie?
      • paco_lopez Re: gorrąco 11.08.15, 10:34
        pewno że gitosko. my się na ogrodzie florydyzujemy w basenie codziennie. natura głucha nie jest i słyszy przez lata : ooooojjjj jaka u nas xujowa pogoda, ciągle zimno i pada i zimno i pada i wysłucha biadolenia panien z mokrą głową i się ulituje, a wtedy tak zaczynają odwracać kota ogonem, że ten się o 360 stopni obróci niepostrzeżenie. Kto pierwszy zakwęka że mu zimno ten syf.
    • obrotowy a będzie jeszcze gorrecej - i jak tu zyc... 11.08.15, 15:41
      Panie Premierze... ? - chcialoby sie zapytac..

Ale Premier sam zwial do Brukseli - to komu tu sie teraz pozalic ?
    • kachaa17 Re: gorrąco 11.08.15, 17:54
      Ponad tysiąc ludzi pracuje na plantacji borówki w moim regionie. W pełnym słońcu. Jakoś upał im nie straszny. Ja przez upał właśnie odpadłam więc w domu jest znośnie, nawet bez klimy daję radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka