19.02.06, 18:42
ja wiem ,ze juz był poruszany wątek związany z " wpadkami" ale czy wam
zadziałał i pomógł ten postinor duo??? prosze o odp.bo nie wiem co mam już
mówić siostrze.dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • 1zeus1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:42
      Skad wiesz ze wpadka jak pytasz o postinor?
      • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 18:44
        bo wiem, powiedziała mi a raczej opradziła się mnie. podobno zażycie go w 72 h
        po wpadce zapobiega ciązy.
        • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:46
          72h do ZDECYDOWANIE ZA DLUGO. Zamiast sluchac glupot ktore "ktos tam kiedys
          powiedzial", biegnij po ten lek i dokladnie sluchaj ci ci lekarz powie.
          Ja pierwsza tabletke wzielam niecale 2h po wpadce, a druga w ciagu 10 godzin od
          pierwszej.
          • roman_tyczka tabletka poronna jako antykoncepcja 20.02.06, 12:59
            maialina1 napisał:

> 72h do ZDECYDOWANIE ZA DLUGO. Zamiast sluchac glupot ktore "ktos tam kiedys
            > powiedzial", biegnij po ten lek i dokladnie sluchaj ci ci lekarz powie.
            > Ja pierwsza tabletke wzielam niecale 2h po wpadce, a druga w ciagu 10 godzin
            od> pierwszej.
          • katarzyna_z Re: WPADKA 20.02.06, 13:31
            na ulotce pisze do 72h(najlepsze działanie), wiec skoro nie czytasz ulotek tego
            co zażywasz, nie wprowadzaj w błąd innych %/
    • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:45
      Oczywiscie ze pomogl. Skutecznosc tego leku jest bliska 100procent (99, iles
      tam). Ale bierze sie go jak najszybciej po wpadce, i tylko z przepisu lekarza,
      wiec zamiast siedziec na forum, to biegnij czym predzej do gina.
      • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 18:46
        ona juz wzięła. minęło ok.14 godzin od ' tego" zanim wzięła. strasznie się boij
        a ja juz nie wiem co robić :( pomóżcie
        • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:47
          Wziela obydwie?
          • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 18:47
            nie, jedną , tak lekarz zalecił a nastepną 12 godzin pożniej
            • f_emmefatale Re: WPADKA 19.02.06, 18:50
              Spokojnie..tak jak już Ci napisano-skuteczność bliska 100%. To tak jak pigułki.
              A te 72 h to dobry czas malinko (przepraszam,że przekrecam,ale nie pamietam
              dokladnie). Jeśli dojdzie do zapłodnienia to z tego co wiem Postinor może
              zniszczyć zarodek do 72h. Tyle,że o tym nie ma w ulotce..

Poza tym..przecież nie musi do tego dojść. Spokojnie-stosunek to nie od razu
              ciąża ;) trzeba mieć szczęscie by w nią zajśc,a co dopiero po połknięciu tej
              tabletki.
              • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:54
                f_emmefatale napisała:

>
                > Poza tym..przecież nie musi do tego dojść. Spokojnie-stosunek to nie od razu
                > ciąża ;) trzeba mieć szczęscie by w nią zajśc,

Tak, tak, tu sie zgadzam! :)
            • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:53
              No to najwidoczniej lekarze zalecaja jak im sie spodoba. Ja moje wzielam tak
              jak napisalam powyzej (tak jak mi kazal moj gin) i jest logiczne ze najlepiej
              jest je wziac jak najszybciej, ale skoro twoj lekarz kazal tak a nie inaczej,
              to znaczy ze tak trzeba je wziac. Ja lekarzem nie jestem.
              Bedzie dobrze. Jeszcze nie slyszalam o przypadku zeby ktos po postinorze byl w
              ciazy (chyba ze jest za pozno wziety, wtedy ciaza moze byc, i to z zagrozeniem
              zdrowia dziecka, moze sie urodzic z jakimis wadami). Ale 14 plus 12 godzin to
              nie jest duzo czasu. Gorzej jak ktos bierze po 72h (tak jak pisales o gory, jak
              dla mnie szok! kto wam takie glupoty opowiedzial?)
              • bzz_bzz Re: WPADKA 19.02.06, 21:01
                Koleżanka miała chyba na myśli "w ciągu 72h od wpadki".. A te 14 godzin, to też
                pewnie było najwcześniej, jak się dało :).
    • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 18:54
      dzięki za opd. Ale chyba sie nie uspokoję jak nie pójdzie do ginekologa i nie
      zrobi testu. boże ludzie jak ja się boję, ręce mi się trzęsą , w ogóle cała się
      trzęse. dzieki za słowa otuchy. a tak na marginesie ta prezerwatywa została
      porwana ,, a w czasie wyciągania kilka kropel spadło na łóżko więc chyba
      istnieje możliwośc ,że nic " tam" się nie dostało? możliwe/
      • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:55
        Jak to "porwana"? W strzepy? :)
        • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 18:56
          no nie, ten zbiorniczek się oderwał :(
          • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:58
            hahaha, no, jesli oderwal sie zbiorniczek, to wytrysk trafil do pochwy,
            logiczne. Ale bez obaw. Przeczytaj moj post ponizej.
      • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 18:58
        W kazdym razie jest tak jak napisala femme_fatale: w ciaze jest naprawde trudno
        zajsc. Wszystkie te opowiesci o kilku kroplach albo o ospermionym palcu w
        pochwie, to jakies skrajne przypadki, ktore ja przypisuje dramatycznym
        opowiesciom nastolatek, a nie prawdziwym przypadkom.
        Zazwyczaj w ciaze zachodzi sie, PRZY USILNYCH STARANIACH (regularne pelne
        wytryski podczas dni plodnych i nie tylko, plus zdrowe odzywianie obydwu
        partnerow) po (statystycznie) 5 miesiacach.
        • wysoka9 Re: WPADKA 19.02.06, 19:01
          a tak na marginesie w jakim wikeu miałaś ten przypadek? bo tu chodzi o 20
          letnią dziewczynę
          • maialina1 Re: WPADKA 19.02.06, 19:04
            Mialam 2 wpadki (taka z wzieciem postinoru), raz w wieku 18 lat, a drugi w
            wieku 22 albo 21, juz nie pamietam.
            Poza tym mialam kilka wpadek gdzie nic nie wzielam (bo stweirdzalismy z
            partnerem ze bedzie co ma byc, moze byc dzidzia) i nie zaszlam w ciaze. Z tymze
            akurat nie byly to nigdy dni plodne. Wtedy kiedy padlo na dni plodne, to
            wlasnie wzielam postinor.
        • f_emmefatale Re: Wpadka 19.02.06, 19:02
          Wyobraz sobie....kobiety licza skrupulatnie dni płodne,. odzywiaja sie jak
          nalezy, sa nawet pozycje wspomagajace zaplodnienie. Kobieta lezy z biodrami w
          gorze....naprawde trzeba sie postarac, a jak juz wziela Posinor.
          Ehh..wiem,ze sie łatwo mówi-sama tez bym panikowała.

No coż. Jak schiza to schiza.
          niech po tem zrobi testy-najlepiej 2 i to w odstepie czasowym,bo schiza nie
          przejdzie. przeciez podczas ciazy też można miesiczkowac ;)

Bedzie spoko. Nie denerwować się tam!
          • wysoka9 Re: Wpadka 19.02.06, 19:03
            a i jeszcze u niej to sa dni bezpłodne. chyba zaraz zemdleję ze strachu
            • maialina1 Re: Wpadka 19.02.06, 19:06
              Pfiiiii! Do tego dni bezplodne!
              I po co ta panika!?
              Wiem, wiem, latwo mi mowic.
              Ale uwierz mi, twoja schiza jest totalnie bezpodstawna.
            • f_emmefatale Re: Wpadka 19.02.06, 19:08
              No widzisz!

Wszystko przemawia przeciw.

Dni niepłodne, połkneła postinor, nie wie czy sperma dostała sie do
              pochwy...dłuuuga droga.

Jak dni niepłodne to gesty śluz, jak gęsty śluz to utrudnione wejsce plemników
              do macicy. Plemniki sa 'wstrzeliwane' przez szyjkę podczas penetracji. Musialo
              wiec dojsc do wytrysku-skuru zbiorniczek byl pelny oznacza to,ze wytrysk
              nastapil w prezerwatywie,czyli nie zostaly wstrzelone ;)

Jakby mialy nozki to by przyszly,a tak..nie martw się. Nie przejdą przez
              zapchaną śluzem szyjkę,a już napewno nei przebiją się przez blokadę hormonalną
              jaką jest Postinor.

(ja teraz taka mąrda jestem,a jeszcze niedawno...hehe)
              • wysoka9 Re: Wpadka 19.02.06, 19:10
                w czwartek wbiere się ginekologa , to poinformuję was, dzieki za wszystko ,
                jestem wam bardzo wdzięczna.
                • widokzmarsa Re: Wpadka 19.02.06, 20:29
                  ale musisz mieć świetnego lekarza. Tobie patrzy między nogi a wydaje opinię na
                  temat siostry.. Wyslij mi na priva jego telefon
                  • dorianne.gray Re: Wpadka 20.02.06, 01:06
                    :))))))))))))))))))
                  • f_emmefatale Re: Wpadka 20.02.06, 01:10
                    A co?

Też chcesz żeby Ci 'popatrzył między nogi'?
                    • widokzmarsa Re: Wpadka 20.02.06, 12:52
                      a fuj, jesli już bawić się w lekarza to wolę z tobą, śliczna...
                      • f_emmefatale Re: Wpadka 20.02.06, 13:02
                        ;)
    • wzr1 Re: WPADKA 20.02.06, 00:00
      Powiedz że to może zamoedować
    • vandikia Re: WPADKA 20.02.06, 13:04
      tylko za pół roku, czy rok nie pisz wątku w stylu: co mam powiedzieć siostrze,
      bo ona nie może zajśc w ciążę. PS. wcześniej łykała postinor jak landrynki.

Ludzie czy wy w ogole jestescie swiadomi tego co robicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka