Dodaj do ulubionych

czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc?

12.04.06, 22:18
dla mnie nic takiego nie ma kiedy nie ma miłosci nie ma sensu zyc
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 12.04.06, 22:20
      zgadzam sie z Toba:)
    • cala_w_kwiatkach Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 12.04.06, 22:21
      miłość daje wewnętrzną stabilność, radość, energie i chęc do życia
    • danuta.abc Tak 12.04.06, 22:52
      Zdrowy rozsądek i zimna krew
      • dre6 Zapomniejscie o pieniadzach :). 13.04.06, 01:41
        Sama miloscia nie mozna zyc ani zaplacic czynszu.
        • polla4 A zdrowie? 13.04.06, 01:45
          Zdrowie jest najważniejsze!
          • dre6 Re: A zdrowie? 13.04.06, 01:59
            Masz racje. Chora milosc to nie to :).
            • w510 Re: A zdrowie? 13.04.06, 08:09
              ZDROWIE! Zdrowy on, zdrowa ona - wtedy milosc moze kwitnac.
              • fangora Re: A zdrowie? 13.04.06, 08:17
                A ja ostatnio sie zastanawiałam i doszłam do wniosku,że dla mnie najwazniejsza
                jest praca. Tzn, posoadanie stałych dochodów- co za tym idzie poczucie
                stabilnosci i bezpieczeństwa, niezależności. Bez tych czynników nie byłabym
                szczęśliwa. Nie sama miłościa człowiek zyje.
                • mmagda6 Re: A zdrowie? 13.04.06, 14:08
                  fangora napisała:

> A ja ostatnio sie zastanawiałam i doszłam do wniosku,że dla mnie
                  najwazniejsza
                  > jest praca. Tzn, posoadanie stałych dochodów- co za tym idzie poczucie
                  > stabilnosci i bezpieczeństwa, niezależności. Bez tych czynników nie byłabym
                  > szczęśliwa. Nie sama miłościa człowiek zyje.

Mysle, ze pomieszalas pojecia. Praca gwarantuje zaspokojenie podstawowych
                  potrzeb. Potem masz wybor - dac sie pochlanac, albo uwazasz, ze powinna odejsc
                  na drugi plan, bo sa wazniejsze rzeczy. Kariera i walka o zawodowy rozwoj czy
                  moze cos innego?
              • blackroses_7 Re: A zdrowie? 13.04.06, 13:49
                no tak tylko chodzio to co jest ważniejsze, co byś wybrała. Skoro ty mówisz ze zdrowie to po co Ci ono jeżeli nie masz dla kogo żyć?
                • sumire Re: A zdrowie? 13.04.06, 14:26
                  Zaraz zaraz.
                  Każdy człowiek ma dla kogo żyć - kocha się nie tylko swojego faceta czy babę.
                  Kocha się rodzinę (przeważnie), przyjaciół, nawet i psa. A przede wszystkim
                  siebie się powinno kochać. No, przynajmniej lubić.

Zapytaj kogoś ciężko chorego, co by wybrał.
                  • kamaaa2 Re: A zdrowie? 13.04.06, 19:53
                    tak.. własnie uświadomiłam sobie, ze zyje po to zeby moj kochany piesek mogł sie do mnie przytulic i czuc sie bezpieczny..
                  • blackroses_7 Re: A zdrowie? 13.04.06, 20:18
                    też o tym napisałam ze kocha sie nie tylko swojego faceta i próbuje pokazać że to łasnie miłośc jest najważniejsza bo dla was wydaje sie logiczne że zawsze jest ktos kogo sie kocha dlatego niektóre z was mówia ze najwazniesjze jest zdrowie Ale wyobraźcie sobie że nie macie kogo Kochać, nie macie nikogo bliskiego! ani matki ani ojca ani chłopaka ani babci ani nawet jak napisałas psa!
                    >>Zapytaj kogoś ciężko chorego, co by wybrał.
                    a zapytaj kogoś zdrowego kto nie ma ani matki ani ojca ani partnera ani przyjaciela aninawet psa I jak myślisz co by wybrał? Dlatego własnie pisze że miłośc szeroko pojęta jest najważniejsza (nie chodzi tylko o taką miłośc pomiędzy mężczyzną i kobietą, bo większośc własnie tak to zrozumiało)
        • xy2 Re: Zapomniejscie o pieniadzach :). 13.04.06, 15:50
          dre6 napisała:

> Sama miloscia nie mozna zyc ani zaplacic czynszu.

Co do pieniedzy. Dlaczego tym, którzy je maja wydaje sie czesto, że ktoś kocha
          ich za kase? Może dlatego, ze życzliwi sugerują?

Jak to jest, co myślicie o tym?
          • second_time Re: Zapomniejscie o pieniadzach :). 13.04.06, 16:22
            jesli ktos slucha wylacznie "zyczliwych" to ma jak ma w sumie na wlasne zyczenie
    • brasilka2 Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 11:06
      Dla mnie jest. Brazylia. To moja największa miłość.
    • widokzmarsa Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 11:13
      gdyby miłość była najważniejsza i niezbędna do życia, większość ludzi by nie
      żyła. Można mieć dobrze działający mózg bez miłości(jakieś pasje) - wtedy też
      chce się żyć i działać
      • anulkina Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 11:36
        Miłość jest baaardzo wazna, ale najwazniejsze jest.. zycie i zdrowie moich
        bliskich i by nigdy nie spotkało ich nic zlego..
        • ania.downar Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 18:02
          anulkina napisała:

> Miłość jest baaardzo wazna, ale najwazniejsze jest.. zycie i zdrowie moich
          > bliskich i by nigdy nie spotkało ich nic zlego..

Czyli milosc? :-)))
    • caprissa Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 11:37
      nie:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
    • lilarose Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 13:38
      Nie
    • blackroses_7 Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 13:47
      niektórzy z was chyba nie zrozumieli pytania przezciez autorka wątku nie napisała że można żyć tylko miłością (tak jak np ja nie mogłabym żyć tylko pieniędzmi)i że miłościa zapłacisz rachunki Pytanie było co jest dla was najważniejsze Cos w stylu co byś wybrał czy np. miłośc i brak paniędzy czy pieniądze i brak miłości. Albo czy byście wybrali życie bez mnóstwa pieniędzy z wielką miłością czy życie z dużą kasą z namiastką miłości. Ja wybieram miłośc oczywiscie wiem ze tylko nia żyć nie mozna i tez potrzebuje pieniędzy, zdrowia itd jednak bez miłości to wszystko nie miałoby sensu (milość równiez w pojęciu rodziny, matki, ojca itd) Bo nawet jak żyjesz i jestes zdrowa to po co? skoro nie masz nikogo bliskiego Dlatego jakbym miała wybierac to wybieram MIŁOŚĆ
    • onlyju Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 15:57
      prawda to. ale często wypiera ją przecież żal (np. z powodu zdrady), złość
      (ibidem), głupota (ibidem).
      • xy2 Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 16:00
        A czesto grono znajomych, które ma nieudane życie
        • onlyju Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 16:00
          a z tym się chyba nie spotkałam.
          • xy2 Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 16:02
            To dobrze, nie masz czego żałować
    • kolorowywidelec Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 17:56
      Najważniejsza jest piłka nożna,no ale to też rodzaj miłości przecież,prawda?
      Ważniejsza od miłości jest też przyjaźń oraz zdrowie. Bez pracy też jakoś
      kiepsko by się żyło. Jest więc chyba pare wązniejszych rzeczy od miłości.A może
      się mylę, bo nikt mnie nigdy nie kochał(nie mówie o rodzicach itp)?
      • ania.downar Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 18:05
        Dla mnie milosc to tez jedynie czesc skladowa zycia.
        • kolorowywidelec Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 18:13
          ooooo właśnie "cześć składowa życia"chyba własnie tego słowa szukałem:-)
          Super byc kochanym i kochać, ale bez miłosci tez mozna zyc i normalnie
          funkcjonowac czego jest żywym i namacalnym przykładem
    • skorpionica11 praca praca praca i stablizacja finansowa !!!!!!!! 13.04.06, 18:19
    • i.v.a Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 18:22
      Dla mnie najważniejsza jest córeczka i zdrowie.
      • blackroses_7 Re: czy jest dla was cos wazniejsze niz miłosc? 13.04.06, 20:22
        córeczka czyli miłośc do drugiego człowieka:) nie no każdy sie wypiera a i tak wychodzi że to miłośc jest najwazniejsza:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka