Dodaj do ulubionych

Jak go przekonac, zeby wzial tabletke???

19.10.06, 10:15
Cześć, mam problem, wczoraj byłam u ginekologa, okazało się, że mam jakieś
bakterie, czy grzybice. Jestem z chlopakiem (jednym partnerem) od poltora
roku. Lekarz przepisal mi tabletke do polkniecia (jednorazowo), i to samo dla
mojego faceta.
Powiedzialam mu wczoraj przez tel., ze tez bedzie musial wziac, ze pewnie,
jak tylko ja sie lecze(bo juz baralam to kilka razy), to zarazam sie
spowrotem od niego. Ze to tylko jeden proszek.

Na to on, ze nie bedzie nic brał "szpikowal sie lekami".

Mamy po 20lat. A moze facet w tym wieku to jeszcze dzieciak? Nie wiem, jak go
przekonac, bo pozneij to ja cierpie. Tabl. antykon. tez ja biore.

Macie jakis pomysl? On jest taki uparty!

Z gory dziekuje, pozdrawiam, Marta

P.S. Moze ktoras z Was miala podobny/taki sam problem?
Obserwuj wątek
    • gintaras Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:18
      Zastosuj metodę "na kota" - włóż mu tabletkę do ulubionego posiłku ;)
      • xtrania Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 13:39
        Przepraszam za to, co zaraz powiem, ale twój facet to idiota :/ radzę popracować
        nad jego IQ. A co do grzybicy to poczekaj niech się u niego rozwinie to się
        nauczy brać tabletki...
    • twitti Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:19
      ni jak, rozpusc mu w jedzeniu..:) a tak serio to powiedz ze nic nie bedziecie
      robic, bo nie chcesz co chwila sama brac leki.. to drugie na pewno zadziala!
    • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:19
      wiesz, ja ci poradze tak jak mi poradził weternyarz, co sie tyczy kota -
      rozdrobnić tabletke w miseczce z ulubionym pokarmem a jeżeli bedzie spryciarz
      to wstrzyknac a jak ostatcznie sie nie da to złapac za łapki, nózki, mordke
      rozdziaić (wczesniej zatkac nosek zeby sie poddusił samczyk) i luuu w
      pyszczydło z kroplomierza a potem znowu cegami zamknac ryjka i czekac az
      przełknie.

to proste, go ahead!
      • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:58
        Po wszystkim przemyj rany wodą utlenioną załoz sobie kilka szwów i nałóz
        wyjałowiony opatrunek
    • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:21
      pokaz mu zdjęcia penisa po kilku latach grzybicy (w atlasie medycznym powinny
      byc takie zdjęcia), albo pokaż mu pochwe po kilku latach grzybicy, albo ...
      • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:57
        aaaaaaaaaaaaa
        bedzie miała sex z głowy na kilka lat :))
        • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 14:23
          nooo, to się zdąży podleczyć :)

poza tym nie mówiłem, żeby pokazał zdjęcia myszki-kiszki swojej, tylko tak
          ogólnie, jak wygląda taka zarosnięta grzybkami
    • maialina1 proste! 19.10.06, 10:21
      Proste: nie zjesz tabletki, nie bedzie seksu, bo nie będę się od ciebie
      zarażac, jestes chory, a chorzy sie leczą.
      • izabellaz1 Re: proste! 19.10.06, 10:31
        Zgadzam się z maialina. Nie weźmiesz tabletki - nie będzie seksu. Dlaczego tylko
        ty masz "truć" lekami. Przecież to syzyfowe leczenie. Będziesz się co chwila od
        niego zarażać. Bierzesz tabletki antykoncepcyjne, bierzesz leki
        przeciwgrzybiczne a facet nic:/?
    • popka5 Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:31
      Tabletka tabletka, do tego jeszcze jakos pewnie uda ci sie go przekonac, ale
      dziwie sie ze nie dostal kremu?! Przy grzybicy powinien dostac rowneiz krem do
      smarowania sie dwa arzy dziennie :)
      Zdrugiej strony twoj facet jest malo dojrzaly :-(
      • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:32
        Krem clotrimazolum kosztuje grosze, można go kupić bez recepty.
        • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:33
          patrz pani a krem sułtański wycpofali menu restauracji ratuszowa. skandal!
          • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:35
            hyhyhy ale był potwornie kaloryczny :))
            • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:36
              a co ten wasz, przeciwpieczarkowy to niby odchudzający jest?!
              • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:40
                nasz??? a któ mowił ze nasz? Takie plotki tylko słysząłam ze bez recepty :)
                Nie odchudzi portfela znacząco, w każdym razie.
                • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:42
                  no ale jak zjem to mnie odchudzi? a moze jak posmaruje to mi odchudzi?
                  a była taka piosenka "nie wierz nigdy kobiecie"
                  wy cos kombinujecie, układ kremowy, no po prostu układ kremowy!
                  • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:53
                    Jak zjesz to się odchudzisz w drodze sraczki cp najwyzej :))
                    Ty piosenkom nie wierz, bo to czysta komercja, chodzi o nakręcenie koniunktury
                    kremowy moze byc golf, pod brązowy zakiet
                    • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:54
                      czekoladowy żakiet, miało być
                      • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 14:22
                        ale ta piosenka taka szczera była, jaklże jej nie wierzyc kiedy szczera jest?
        • popka5 Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:47
          dziwe sie ze lekarz jej tego nie pwoiedzial
      • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:32
        ale na poewno ma dojrzała grzybicę a to juz jest coś. nie łam sie młoda. zawsze
        to jakaś dojrzałość:)
        • wawamarta Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:41
          Wszystko ok, ja wiem, jakie sa tego konsekwencje, tylko nie wiem, czemu on tego
          nie rozumie! Zastanawiam sie, jak mam do tego podejsc, jak jeszcze raz odmowi,
          mam nawrzeszcec??? Przestac sie odzywac? Chce, zeby poczul sie winny, ja juz od
          ponad roku biore tabl. anty, poza tym juz nie raz baralam na grzybice.
          • radek-kirschbaum Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:43
            powiedz że neni z bzykanka i czesc.
            takl na serio serio
            i powiedz, że go nie dopuscisz az do smierci
            bo smierdzi;)
          • popka5 Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:49
            moze wytlumacz mu to jak krowie na rowie?!
          • dzikoozka Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:54
            Nie denerwuj się, tylko zupełnie spokojnie powiedz, że bez leczenia nie ma
            seksienia. i juz.
    • dr.tapczan Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:48
      ten kolo to leszcz, postaw sprawe jasno, twarda badz, nieustepliwa
    • vera1 Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 19.10.06, 10:54
      Jedyna rada:Zmienić faceta na mądrzejszego. Zdarzają się, zdarzają..
    • dzikoozka PS ważna rada 19.10.06, 10:56
      jak masz problemy tego rodzaju to NIE JEDZ SŁODYCZY
      prześłodzenie sprzyja grzybicom
      kup emulcję Lactacyd do mycia zamiast zwykłęgo mydła
      stosuj profilaktycznie Lactovaginal (ale po wyleczeniu)
      • popka5 Re: PS ważna rada 19.10.06, 10:59
        z tymi slodyczami to i ja skorzystam :) i to bardzo dobrze, ze nie mozna, bo ja
        sie wlansie odchudzam :))
        • nehti Re: PS ważna rada 19.10.06, 11:51
          Rada mojej mamy : do cieplej wody dolać trochę octu ( chodzi o zmianę ph) myc
          się zawsze w takiej wodzie jesli ma się skłonności do grzybicy
          • walutka Re: PS ważna rada 19.10.06, 12:09
            Po czym poznać ,że się ma grzybicę albo jakieś zakażenie. Właśnie podobnie po
            dużych upławach o nieprzyjemnym zapachu i ja takie kiedyś miałam,nie poszłam od
            razu do ginekologa tylko po jakimś czasie i niestety już prawie tegonie miałam
            i powiedziłam lekarzowi jak to wyglądało wcześniej,powiedział,że nic tam nie
            zobaczył,nie skierował mmnie na inne badania. Teraz sądzę,że jednak vcoś tam
            było tylko lekarz kiepski i powinnam iść do kolejnego ale tearz już tego nie
            mam.
            • popka5 Re: PS ważna rada 19.10.06, 15:40
              Objawy sa rozne, zalezy od grzybka :)
              Najczesciej jest to: pieczenie, swedzenie, zaczerwienienie, opuchlizna,
              wydzielina w roznych konsystencjach: gesta, rzadka, grudki.
              • popka5 Re: PS ważna rada 19.10.06, 15:42
                przejrzyj to

www.resmedica.pl/ffxart10996.html
    • purple_haze nie przekonuj go, tylko zmień 19.10.06, 15:37
      na inteligentniejszy model
    • zwykladziewczyna5 Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 20.10.06, 03:42
      Kolejny post bedacy potwierdzeniem mojego, ze kobiety biorace antykoncepcje
      hormonalna robia to zwykle dlatego, ze facet nie chce uzywac prezerwatywy,
      czyli jest egoista, a one sie poswiecaja. Tu mamy do czynienia z osobnikiem,
      ktory nie docenia tego, ze jego partnerka "szpikuje sie lekami". Wlasnie, czy
      uwaza, ze ona powinna?
      Jesli bedziecie uzywali prezerwatywy, to on nie zarazi sie grzybica. Wlasnie,
      powiedz mu to. Mozesz mu tez powiedziec, ze masz dosc tabletek i czy zalozy
      gumke. Jesli kocha, to zalozy. Ale, co ja gadam, kobiety nie tylko ze spia
      latami z facetami, ktorzy nie zamierzaja sie z nimi zenic, to uprawiaja seks z
      takimi, ktorzy je nie kochaja. Rozumiem, ze nie kazda kobieta chce milosci albo
      malzenstwa, ale wiele latami czeka na slub albo chocby deklaracje milosci. Duzo
      postow tutaj bylo na ten temat.
      • martha_l Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 20.10.06, 09:35
        A co ma piernik do wiatraka? Przecież ona nie pisała nic o wyborze
        antykoncepcji tylko o tym, że jej facet nie chce wziąć jednej tabletki przeciw
        grzybom.

• grogreg Re: Jak go przekonac, zeby wzial tabletke??? 20.10.06, 09:48
      Dziwne pytanie zadajesz?
      Nie polknie tabletki? Nie bedzie barabara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka