Gość: ally IP: 10.0.0.* 11.11.01, 14:51 Gdzie można znaleźć prawdziwego faceta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don Juan Re: Gdzie są IP: 212.191.70.* 11.11.01, 14:54 Tutaj na Forum . To ja wlasnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanin Re: Gdzie są 11.11.01, 16:02 Na grzybobraniu. Będzie pod krzaczkiem tuż obok borowika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Gdzie są IP: 10.128.131.* 11.11.01, 16:09 Co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwy"? Bo jeśli to oznacza odpowiedzialny, zaradny,inteligentny, przystojny, elegancki, czuły, wyrozumiały, mądry, kochajacy dzieci, wierny - to nie ma takich. Wzorce wyginęły na wojnie i z każdym pokoleniem sytuacja się pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Gdzie są 11.11.01, 17:29 Gość portalu: nana napisał(a): > Co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwy"? Bo jeśli to oznacza odpowiedzialny, > zaradny,inteligentny, przystojny, elegancki, czuły, wyrozumiały, mądry, > kochajacy dzieci, wierny - to nie ma takich. Wzorce wyginęły na wojnie i z > każdym pokoleniem sytuacja się pogarsza. .. zmien srodowisko ... koniecznie ... bo sama siebie obrazasz tak piszac !!!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: do Enancjo IP: 10.128.131.* 11.11.01, 19:28 Coż Cię Enancjo tak oburzyło? Czym według Ciebie siebie obrażam? Podaj swoją definicję prawdziwego (nie mylić z przyzwoitym) mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: do Enancjo 11.11.01, 21:42 Bo jeśli to oznacza odpowiedzialny, zaradny,inteligentny, przystojny, elegancki, czuły, wyrozumiały, mądry,kochajacy dzieci, wierny - to nie ma takich. Wzorce wyginęły na wojnie i z każdym pokoleniem sytuacja się pogarsza. .. a masz tyle lat zeby to tak oceniac i splycac do hasel i stereotypow. .. prawdziwy to cos wiecej niz to co piszesz, nie mowiac juz nic o wzorcach, wojnach i pokoleniach . Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: do Enancjo IP: 10.128.131.* 12.11.01, 02:15 enancjo napisał(a): > Bo jeśli to oznacza odpowiedzialny, zaradny,inteligentny, przystojny, > elegancki, czuły, wyrozumiały, mądry,kochajacy dzieci, wierny - to nie > ma takich. Wzorce wyginęły na wojnie i z każdym pokoleniem sytuacja się > pogarsza. > > .. a masz tyle lat zeby to tak oceniac i splycac do hasel i stereotypow. > .. prawdziwy to cos wiecej niz to co piszesz, nie mowiac juz nic o wzorcach, > wojnach i pokoleniach . > Enancjo > Zdradź Enancjo tajemnicę, co to jest to coś wiecej.Podaj swoją oryginalną definicje, bez spłycania. A jeśli chodzi o wzorce, to przykro mi ale syn wychowywany wyłącznie przez matkę, mimo jej wielu starań nigdy nie będzie takim mężczyzną, jakim mógłby być, mając za wzór ojca o cechach wymienionych przeze mnie lub wychowywany w rodzinie pełnej, rodzinie takiej, jakich dziś niewiele. A dzieci wynoszą przede wszystkim z domu wzorce zachowań i postępowania w dorosłym życiu. Chyba,że uważasz, że nie mamy wcale kryzysu rodziny, że narastająca liczba rozwodów to fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doberman Re: Gdzie są IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 16:29 a może to my jesteśmy właśnie prawdziwi a wy stajecie się coraz bardziej "plastikowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Enancjo i Nana IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.11.01, 23:16 Nie kłócić się !!! Każde z was ma swoją definicję prawdziwego faceta i bardzo dobrze, bo inaczej trudno byłoby dobierać się w pary. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
szatanek No wiec ja Was oswiece!!! 12.11.01, 00:33 Prawdziwy mezczyzna to taki przy ktorym ja sie czuje jak przwdziwa kobieta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka..t Re: No wiec ja Was oswiece!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 00:39 szatanek napisał(a): > Prawdziwy mezczyzna to taki przy ktorym ja sie czuje jak przwdziwa kobieta. > Pozdrawiam. > szukam takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: No wiec ja Was oswiece!!! IP: 10.128.131.* 12.11.01, 01:33 Ta definicja mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mina Re: No wiec ja Was oswiece!!! IP: *.turboline.skynet.be 12.11.01, 05:55 Przejdz sie po cmentarzach. Prawdziwych facetow tam od groma. Zwroc uwage zwlaszcza na groby oblozone zawsze swiezymi kwiatami, przy ktorych o kazdej porze dnia stoi jakas baba - placzaca, zastygla w kamiennym wyrazie twarzy, z nieobecnym wzrokiem lub jadowitym usmiechem. Czasami w ramionach tuli male dziecko. W ten sposob rozpoznasz groby skurwysynow - za nimi tesknimy najbardziej, gdy nam ich zabraknie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomerank Re: No wiec ja Was oswiece!!! IP: *.*.*.* 12.11.01, 08:46 Nic dodać, nic ująć. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobietta Re: Gdzie sa˛? - no wlasnie, gdzie??? IP: *.nyc.rr.com 12.11.01, 05:24 A swoja droga racja, w tym kraju o ciekawszego osobnika plci meskiej wyjatkowo trudno ... posucha i nieurodzaj. Nie uwazacie ze liczba kobiet na poziomie jest wprost nieproporcjonalna do liczby wybrakowanych Polakow plci nijakiej/meskiej? Panowie - spokojnie, bez obrazy, nie wykluczam, ze znajduja sie wsrod was szlachetne wyjatki (tak jak wsrod wyzej wspomnianego grona rodaczek znajda sie wyjatkowo nieciekawe elementy ) - tylko dlaczego was tak malo? Sama nie wiem , moze to tylko ja mam takiego pecha? Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna Re: Gdzie są 12.11.01, 08:17 A ja lubie polskich mezczyzn - opiekuja sie kobieta, w przeciwienstwie do tych obcych.(tylko ze zaczepiaja na ulicy). Ale z innej beczki: nie reaguje na mezczyzn tak jak na Polakow, chociaz by ze wzgledu na jezyk, ktory przemawia do mnie. Np. "Masz ladna pupe czy pupcie" to takie ummmm, a np po angielsku :I like your bottom" Polscy mezczyzni sa ciepli. Ale chyba dostanie mis sie od pan za ich "psucie". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna i jeszcze chce dodac 12.11.01, 09:24 Tak, tacy przy ktorych czuje sie kobieca, i tacy ktorzy wydobywaja najlepsze cechy ze mnie. I wole Polakow,bo sa bardzo mescy. A mezczyzni z innych krajow (m.in. z Zachod. Europy) sa za bardzo "sfeminizowani" moze. Nie wiem. Moze glupio mowie.. Prosze sprostowac jezeli sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobietka Re: i jeszcze chce dodac IP: *.nyc.rr.com 14.11.01, 07:04 No ja szczerze mowiac nie uwazam zeby polscy panowie wyrozniali sie pod wzgledem troskliwosci... a z tym 'sfeminizowaniem' mezczyzn innych nacji to lekka przesada (chociaz w sumie slyszalam o tzw. 'zespole miekkiego mezczyzny' czy jakos tak w skandynawii, i bynajmniej nie chodzi tu o zadne zbereznictwa ;-). Chyba ze sie rozumie przez 'sfeminizowanie' latwosc okazywania uczuc i wewnetrzne cieplo - kwestia terminologii. No ale to tylko moja prywatna opinia, uksztaltowana na podstawie moich wlasnych doswiadczen - ja tam zawsze mialam klopoty ze znalezieniem odpowiedniego faceta w polsce - albo mi sie trafial jakis napuszony 'maczo' z wyjatkowo natretnymi mackami, albo jekliwy maminsynek, ktoremu mamusia pierze kalesonki... Moze to kwestia pecha, ale jakos zawsze sie zdarzalo, ze ci normalni, kochajacy, troskliwi, w sam raz posrodku tej skali, nigdy nie byli Polakami. A jesli chodzi o sprawy jezykowe - j. polski jest strasznie obcesowy jesli chodzi o te sprawy - albo niemilosiernie techniczny, albo okropnie wulgarny i obcesowy. Mi osobiscie bardziej odpowiadaja na przyklad takie slowa jak 'pussy' i 'boobies', 'nipples' etc. niz ich polskie odpowiedniki. No coz - raz jeszcze - rzecz gustu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: do wszystkich + NANA 12.11.01, 09:59 .. nie kloce sie,ale bronie tego zdeptanego, beznadziejnego bezwartosciowego, gatunku mezczyzn jaki pozostal na tej planecie, .. definicja tu podana jest Ok i dziala w obie strony, .. co dodac .. ( tez dziala w obie strony )prawdziwek w kazdym lesie to rzadki okaz, gorszym i plytszym wartosciom w relacjach damsko - meskich jest w naszym wspolczesnym Swiece latwiej( wina chyba obustronna ), natomiast, niemal natychmiastowe wymagania idace za tym wszystkim sa wysokie i ta roznica staje sie czesto przyczyna konfliktow, .. nie zgadzam sie ze jest kryzs rodzinny .. ale jest kryzs konfrontacji sposobu realizowania wartosci wyniesionych z domu ktore spotykaja sie na forum nowej rodziny, ktora zyje w zupelnie innych realiach i wymaganiach swiata wspolczesnego, niz te w ktorych sie wychowala, .. kobiety ( w wiekszosci ) odwiecznie szukaja prawdziwego mezyczyzny i tak zawsze na nich patrza, natomiast faceci (w wiekszosci) odwiecznie szukaja prawdziwej kobiety, ale pierwsze spojrzenie na Was kochane Panie ma zawsze inny charakter...wartosci, wartosciowania, pozdrawiam Enancjo PS : .. poza tym jak to by bylo gdyby te prawdziwek byl prawdziwkiem dla kazdej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna Do Enancjo 12.11.01, 10:11 Troszke zwolnij, tak mowisz skomplikowanie ze nic nie kontaktuje, a tak bardzo chce. ppozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: od Enancjo 12.11.01, 10:55 niegrzeczna napisał(a): > Troszke zwolnij, tak mowisz skomplikowanie ze nic nie kontaktuje, a tak bardzo > chce. ppozdr. .. ok juz bede grzecznym :)) Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
watka Ja tez do Enuncjo mam.. 12.11.01, 11:41 PRETENSJE!!! Nie wyjasniles co to znaczy,ze ja wypalam emocje (w milosnych wierszach) i ze to moze byc niebezpieczne. No wiec....??? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: do WATKA od Enancjo. 12.11.01, 13:10 watka napisał(a): > PRETENSJE!!! Nie wyjasniles co to znaczy,ze ja wypalam emocje (w milosnych > wierszach) i ze to moze byc niebezpieczne. No wiec....??? .. sry chyba nie dotarlem do tego posta.... :)) .. bo tak to dla mnie wyglada, ze wypalasz sie w tych wierszach ( ktore z reszta sama nazywasz milosnymi, tylko pisanymi do kogo .. milosc sie wyznaje .. a szukanie to inna para butow ). Sa bardzo ladne :)), lubie je... .. niebezpieczne .. bo w konfrontacji z rzeczywistoscia i uczuciami w niej wystepujacymi mozesz przegrac, gdyz moze sie okazac niemozliwoscia tak rozladowac napiecia jak potrafisz to zrobic sama dla siebie za pomoca pisanych przez Ciebie wierszy. .. nie wiem .. ale wydaje mi sie ze Twoje wiersze sa pisane przez Ciebie dla Ciebie ... ale podobaja mi sie. .. to moze byc niebezpieczne ( nie musi ) i nie odbieraj tego zle i prosze bez pretensji :)), przynajmniej poetom to uczucie powinno byc obce ....!!!! pozdrawiam i namawiam do dalszego pisania, Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś