Dodaj do ulubionych

Strach przed opinią publiczną?

19.05.03, 09:10
Strach przed opinią publiczną? A może nad nietrwałością takiego związku?
W rodzinie miałem małżeństwo - On był starszy o 22 lata od niej.
Przeżyli razem 26 lat i byli bardzo udaną parą, która wszystkich wprawiała w
podziw.
Obserwuj wątek
    • burza4 Re: Strach przed opinią publiczną? 20.05.03, 12:39
      lawendowy_sloggi napisał:

> Strach przed opinią publiczną? A może nad nietrwałością takiego związku?
      > W rodzinie miałem małżeństwo - On był starszy o 22 lata od niej.
      > Przeżyli razem 26 lat i byli bardzo udaną parą, która wszystkich wprawiała w
      > podziw.

Ja tez mam taki przykład wśród znajomych - różnica 16 lat. Mój mąż zresztą też
      jest jest ode mnie "znacząco" starszy. Myślę, że tak jak w życiu - każdy
      związek jest indywidualny. Tyle że takie związki niosą ze soba może trochę
      więcej problemów, po pierwsze dlatego, ze zawsze ktoś ma już jakąś przeszłość,
      która rzutuje na obecne życie. Po drugie - inny bagaż doświadczeń, inne grono
      znajomych, czasem temu drugiemu ciężko jest nawiązać z nimi kontakt, bo po
      prostu żyje innymi sprawami i w trochę innym świecie... Z czasem różnce się
      niwelują, bo inaczej wygląda związek załóżmy 20 letniej dziewczyny z 35-letnim
      facetem - w tym momencie rozdźwięk jest znacznie większy, niż jak są ze sobą
      mając odpowiednio 35 i 50 lat.
      • bayah Nie na temat 04.03.04, 10:43
        Znajoma zaprosila ostatnio do restauracji swoje 2 kolezanki i mnie z mezem.
        Myslalam, ze padne ze smiechu widzac twarze jakichs znajomych mojego meza,
        gapiacych sie gdy wychodzil z knajpy z czterema, srednio 15 lat od niego
        mlodszymi, kobietami...
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka