Dodaj do ulubionych

co za chamstwo?

IP: *.satkabel.com.pl 05.06.01, 20:20
chcialabym poznac zdanie wszystkich, ktorzy zechca cos napisac,dlaczego jak
mezczyzna klnie, to jest ok, ale gdy kobieta to zrobi, to straszne rzeczy, jak
smie?
to samo dotyczny upicia sie i palenia papierosow...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ludwik Re: co za chamstwo? IP: *.echostar.pl 05.06.01, 20:29
      Nie wiem jak dla innych ale dla mnie nie ma żadnej różnicy.
    • gepe Re: co za chamstwo? 05.06.01, 20:35
      Gość portalu: Sandra napisał(a):

> chcialabym poznac zdanie wszystkich, ktorzy zechca cos napisac,dlaczego jak
      > mezczyzna klnie, to jest ok, ale gdy kobieta to zrobi, to straszne rzeczy, jak
      > smie?
      > to samo dotyczny upicia sie i palenia papierosow...

Nie widzę żadnej różnicy. Wrażenie może bierze się stąd, że kobieta zwykle uważana jest za
      istotę delikatniejszą i mniej do niej takie zachowania pasują. A faktycznie nie pasuja do nikogo i
      nikomu nie jest z tym OK.
      Pozdrawiam - gepe
      • Gość: Ruth Sam Re: co za chamstwo? IP: *.pl 05.06.01, 20:59
        ponieważ kobietę szpecą papierosy i butelka jabola w łapie, to samo z
        przekleństwami. A facetom i tak już nic nie jest w stanie pomóc.
    • Gość: M Re: co za chamstwo? IP: *.chello.pl 05.06.01, 21:31
      Nienawidze chamstwa zarowno damskiego jak i meskiego.I to zupelnie oobojetne
      kto klnie .Smutne,że dziewczyny pozwalaja chlopcom na chamskie zachowania w
      swojej obecnosci,czyzby potrzeba posiadania na wlasnosc samca byla tak silna ze
      jest im wszystko jedno jak ten samiec sie zachowuje i jak je traktuje.Nie
      potrafie tego zrozumiec. Dziewczyny miejcie troche szacunku dla siebie .Na
      prawde na jednych portkach swiat sie nie konczy a zreszta sprobujcie zareagowac
      stanowczo a zobaczycie jaki maly chlopczyk siedzi w tym waszym macho Pozdrawiam
      M
    • Gość: sin Re: co za chamstwo? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 00:43
      Gość portalu: Sandra napisał(a):

> chcialabym poznac zdanie wszystkich, ktorzy zechca cos napisac,dlaczego jak
      > mezczyzna klnie, to jest ok, ale gdy kobieta to zrobi, to straszne rzeczy, jak
      > smie?
      > to samo dotyczny upicia sie i palenia papierosow...
      To zbieżna z moimi odczuciami obserwacja. Świat nie jest sprawiedliwy. Mówią , że
      dobra kobieta jest lepsza od dobrego mężczyzny, ale zła gorsza od najgorszego.
      Ja nie robię tragedii jak kobieta umie powiedzieć w odpowiednim momencie mocne
      słowo, czasami jest to najbardziej adekwatne do sytuacji. Nie musimy być zawsze
      dobrze wychowani. Drażni mnie używanie takich słów jako natrętnych przecinków. I
      to bez względu na płeć.
      Co do upicia się : Faceci idealizują swoje partnerki (zakochani) a widok pijanej
      dziewczyny prowadzi do olbrzymiego kontrastu między rzeczywistością i fantazjami,
      myśleniem życzeniowym. Niesmak bywa ogromny. Rzygająca na pawia ukochana może
      ostudzić każdą namiętność. Upicie się też bez względu na płeć jest bee.
      • Gość: Zenek Re: co za chamstwo? IP: *.ym1.on.wave.home.com 06.06.01, 04:35
        Pijana kobieta jest bardziej nieobliczalna niz pijany facet(Taka sama zawartosc
        alkoholu we krwi)Cosie tyczy palenia i przeklenstw to kwestia kultury.Mi nie
        przeszkadza ani jedno ,an drugie.
        • Gość: Sandra Re: co za chamstwo? IP: *.satkabel.com.pl 08.06.01, 19:10
          coz, nie jest to odpowiedz na jaka czekalam. Wlasciwie nikt mi nie powiedzial
          dlaczego? Moze kobiety uwaza sie za delikatniejsze i dlatego? Coz, sama nie
          wiem. W kazdym razie dziekuje wszystkim
          • Gość: L. Re: co za chamstwo? IP: *.mpip-mainz.mpg.de 08.06.01, 19:41
            Mnie sie wydaje, ze to uwarunkowanie historyczne.
            Kiedys bylo nie do pomyslenia, zeby kobieta w ogole
            palila, o upiciu nie bylo mowy. No i tak zostalo. No i
            dobrze. Wole, zeby to raczej meska czesc dociagnela do
            zenskiej niz odwrotnie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka