fillomena 05.10.07, 07:24 Co robic, zeby nie robic? Staram sie nie pic wieczorem za duzo, ale i tak zawsze wstaje ok 3.00 - 4.00 nad ranem do lazienki. Bardzo tego nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fillomena Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 07:42 U lekarza? Wychodze do lazienki, nie w lozko :) Wiem, ze niektorzy ludzie tez tak maja, ze musza w nocy wstawac siku. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 07:44 ..czytanie ze zrozumieniem sie klania.....mimo wszystko zamiast pytac na forum ja bym sie wybrala do lekarza.Bo to moze byc oznaka jakigo schorzenia lub faktycznie taka uroda organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 09:53 faktycznie skrajny przykład :) niektorzy lepiej to maskuja ale nierozumnosc ludzi jest ogromna przekonuje sie o tym codziennie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 10:39 to skoncz picie tak okolo 18 badz 19 i zalatw sie tuz przed zasnieciem Odpowiedz Link Zgłoś
christine.p Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 12:24 modliszka24 napisała: > to skoncz picie tak okolo 18 badz 19 i zalatw sie tuz przed zasnieciem Co za bzdura! Nie można tak długo nie pić, bo można sobie jeszcze bardziej zaszkodzić. Jeśli ktoś ma kłopoty z nerkami lub układem moczowym, to stosując się do Twoich rad, szybko trafiłby do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 10:45 z lekarzem, to nie zart. to raczej nie jest normalne, zeby powstrzymywac sie od picia przed snem i musiec wstawac o 3 czy 4 do toalety. warto zrobic badania. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 10:56 > z lekarzem, to nie zart. to raczej nie jest normalne A co jest w tym takiego anormalnego? Jedni robią kupę 3 razy dziennie, a inni raz dziennie, to też jest anormalne? Dziewczyna ma widocznie taką przemianę materii. Mi czasem też zdarza się wyjść w nocy na siku i nie mam zamiaru z tym iść do lekarza, nie widzę w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 11:48 moim zdaniem czeste oddawanie moczu - stresowanie sie, zeby sie czegokolwiek nie napic przed snem nie jest normalne. moze ma to jakis zwiazek z nerkami, moze z czym innym. warto zasiegnac porad specjalisty. jesli ktos budzilby sie na kupe codziennie o 3 rano to tez nie byloby to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 11:51 ansag napisała: > > z lekarzem, to nie zart. to raczej nie jest normalne dokladnie. > A co jest w tym takiego anormalnego? Jedni robią kupę 3 razy dziennie, a inni raz dziennie, to też jest anormalne? nie. ale: > > Dziewczyna ma widocznie taką przemianę materii. Mi czasem też zdarza się wyjść w nocy na siku i nie mam zamiaru z tym iść do lekarza, nie widzę w tym nic dziwnego. widzisz roznice miedzy sporadycznym wstawaniem w nocy do wc a czestym?W dodatku chodzi o mloda osobe....wiec dlatego wizyta u lekarza-tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
christine.p Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 12:28 ansag napisała: > > z lekarzem, to nie zart. to raczej nie jest normalne > > A co jest w tym takiego anormalnego? Jedni robią kupę 3 razy dziennie, a inni r > az dziennie, to też jest anormalne? > > Dziewczyna ma widocznie taką przemianę materii. Mi czasem też zdarza się wyjść > w nocy na siku i nie mam zamiaru z tym iść do lekarza, nie widzę w tym nic dziw > nego. Jeśli komuś się tylko zdarza wstawać w nocy, to nic takiego, ale jeśli wstaje co noc, to jest anormalne, ponieważ układ moczowy jest tak zbudowany, że w nocy mocz się zagęszcza i powinniśmy spać bez budzenia się "na siku" przez 8 a nawet 10 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 12:06 tez tak mam, ale czego tu sie spodziewac skoro przed snem lubie sobie chlapnac ze 2 kubki herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia261 Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 12:15 Ja tak mam, gdy w ciagu dnia zjem cos slonego. Pije wtedy wiecej wody/herbaty niz zwykle, bardzo dlugo nie chce mi sie siku i dopiero w nocy musze wstac do lazienki. Tez nie lubie wtedy wstawac. Odpowiedz Link Zgłoś
christine.p Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 12:40 fillomena napisała: > Co robic, zeby nie robic? Staram sie nie pic wieczorem za duzo, ale i tak > zawsze wstaje ok 3.00 - 4.00 nad ranem do lazienki. Bardzo tego nie lubie. Koniecznie trzeba zrobić badanie ogólne moczu, a jeśli wyjdzie w moczu białko lub flora bakteryjna, to trzeba zrobić posiew moczu. Nie bagatelizuj tego, bo może dojść do tego, że będziesz wstawać w nocy kilka razy, a nie tylko raz. Jeśli w moczu nie będzie białka ani bakterii, trzeba zrobić badania krwi: ALAT, AspAT, cholesterol, glukoza, kreatynina, kwas moczowy, mocznik, potas, sód, trójglicerydy... a jeśli zażywasz środki antykoncepcyjne, to jeszcze poziom żelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
koala_tralalala Re: Siku w nocy :/ 05.10.07, 14:03 Jesli jak napisalas ZAWSZE tak masz (czyli od zawsze), to taka twoja uroda. Pozostaje sie przyzwyczaic :) Jesli cos sie zmienilo i wstajesz od jakiegos czasu - idz do lekarza, bo to symptom chorob i trzeba sie upewnic czy wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś