lupus76 02.11.07, 20:46 umieściłem swój post na każdym z forów GW. Ale Drogie Forumki - dobrze wiecie, że gro przypada na to jakże urocze... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:47 a ja powiem tak: koniec ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:48 nuova napisała: > a ja powiem tak: koniec ;P No nieźle mi życzysz... :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:52 wyczytałeś to między wierszami? Ja, taka grzeczniutka i miałabym Tobie źle życzyc? no wiesz? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:56 nuova napisała: > wyczytałeś to między wierszami? Nie. Między sylabami :D > Ja, taka grzeczniutka i miałabym Tobie źle życzyc? no wiesz? :)) A cóż maja ze sobą wspólnego grzeczność i złorzeczenie? Różnica jest taka: Grzeczniutka: Raczyłby Pan sczeznąć, Panie Lupus Taka mniej grzeczna: obyś zdechł Ty stary basiorze! :DD Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:59 No to mamy problem z głowy ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:49 pisałeś o czymś uniwersalnym czy na kazdym z forów zarzucałeś nowym tematem ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:54 nuova napisała: > pisałeś o czymś uniwersalnym czy na kazdym z forów zarzucałeś nowym tematem ? ; > ] Wszedzie to samo. O transcendencji eschatonu. :P Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:56 no to teraz chyba śledzisz te wątki, bo temat jest przedni! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 20:57 nuova napisała: > no to teraz chyba śledzisz te wątki, bo temat jest przedni! ;D Transcendentny jest a priori nieśledzalny że się tak wyrażę :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:01 no dobrze, jeszcze zacznij pisać słownik nowomowy i staniesz się sławny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:04 nuova napisała: > no dobrze, jeszcze zacznij pisać słownik nowomowy i staniesz się sławny ;) To raczej staromowa :D Za wyjatkiem "nieśledzalnego" oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:05 a ja właśnie tego śledzia miałam na myśli :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:08 nuova napisała: > a ja właśnie tego śledzia miałam na myśli :P To i dobrze, bo dziś piatek. A słownik nowomowy był w "1984", o ile dobrze pamietam :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:10 był był :) ajajajj a ja w piatki zawsze mam ochote na ... hamburgera :D ...i zawsze takiego sobie kupuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:17 nuova napisała: > był był :) > > ajajajj a ja w piatki zawsze mam ochote na ... hamburgera :D > ...i zawsze takiego sobie kupuję :) Ze słownika nowomowy: Hamburger - przystojny marynarz z Hamburga :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:18 dobrze, ze marynarz, a nie Szwab :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:19 nuova napisała: > dobrze, ze marynarz, a nie Szwab :)) Dobrze , że nie Angol Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:22 nuova napisała: > italia 4ever ;)) Espania ale Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:25 nuova napisała: > dobrze, ze marynarz, a nie Szwab :)) Zawsze może być "mikroszkop" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:28 dziękuję , mam w domu podobny egzemplarz. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:27 nuova napisała: > dobrze, ze marynarz, a nie Szwab :)) Hamburg nie leży w Szwabii, wiec nie Szwab. Ale Niemiec - jak najbardziej :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:29 a tam czepiasz sie - szwabia to szwabia ;) -------- *szwabia = dojczland (wg Nuovej) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:33 Dokładnie czepiasz się! ;) Jacy niemcy jak przecież mówią. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:46 nuova napisała: > a tam > czepiasz sie - szwabia to szwabia ;) > > -------- > *szwabia = dojczland (wg Nuovej) ;)) Szwabia - miejsce w Niemczech na drugim krańcu kraju wzgledem Hamburga - to według Lupusa :D A według Wiki - to: pl.wikipedia.org/wiki/Szwabia Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:51 lupus76 napisał: Lupus czy ty zyjesz wg Wiki czy ona jest Twą muzą i jedyną wyrocznią Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:53 maladiablica1 napisała: > lupus76 napisał: > Lupus czy ty zyjesz wg Wiki czy ona jest Twą muzą i jedyną wyrocznią uzupełnieniem :D Wyroczni nie ma. Nie jestem fatalistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:56 lupus76 napisał: > maladiablica1 napisała: > > > lupus76 napisał: > > Lupus czy ty zyjesz wg Wiki czy ona jest Twą muzą i jedyną > wyrocznią > > uzupełnieniem :D > Wyroczni nie ma. Nie jestem fatalistą :)- A myślałam żeś lupus fatalista a tu prosze proszę Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Luzuj 02.11.07, 21:54 "Słowo stosowane w sytuacjach gdy ktoś nadmiernie się stresuje i nie umie sobie poradzić z daną sytuacją"- słownik mowy potocznej - polecam zamiast Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Luzuj 02.11.07, 22:08 maladiablica1 napisała: > "Słowo stosowane w sytuacjach gdy ktoś nadmiernie się stresuje i nie > umie sobie poradzić z daną sytuacją"- słownik mowy potocznej - > polecam zamiast Wiki Po co mi to piszesz? Ja sie wcale nie stresuję :DD Że już nie wspomnę nic o tym, ze nie radzę sobie z sytuacją. Radze sobie i to całkiem dobrze. Ale dzięki za troskę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Luzuj 02.11.07, 22:17 lupus76 napisał: > maladiablica1 napisała: > > > "Słowo stosowane w sytuacjach gdy ktoś nadmiernie się stresuje i > nie > > umie sobie poradzić z daną sytuacją"- słownik mowy potocznej - > > polecam zamiast Wiki > > Po co mi to piszesz? Ja sie wcale nie stresuję :DD > Że już nie wspomnę nic o tym, ze nie radzę sobie z sytuacją. Radze > sobie i to całkiem dobrze. Ale dzięki za troskę :) Troski nigdy dośc, ja net traktuje jako rozrywke, nie musze nikomu udowadniac ze wiem to czy owo czy tamto. jak pisze to robie błedny bo mam to gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Luzuj 02.11.07, 22:21 maladiablica1 napisała: > Troski nigdy dośc, ja net traktuje jako rozrywke, nie musze nikomu > udowadniac ze wiem to czy owo czy tamto. jak pisze to robie błedny > bo mam to gdzies A ja staram się pisać poprawnie, bo szanuję rozmówców :) Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:55 Niemcy - nie mówiący, (przy okazji mówiący nie zrozumiale ;)) jako określenie na naszych zachodnich sąsiadów. A czy on ze Szwabi, czy "Szkopcji" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:11 lupus76 napisał: > nuova napisała: > > > a ja właśnie tego śledzia miałam na myśli :P > > To i dobrze, bo dziś piatek. > A słownik nowomowy był w "1984", o ile dobrze pamietam :D dobrze pamiętasz Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:14 Na popracie mojej tezy mały kazus. Człowiek ma 2 nogi / to fakt/ 1 trzyma w lodowatej wodzie 2 trzyma we wrzącej wodzie To statystycznie trzyma nogi w letniej wodzie. Efekt: 1 noga - odmrożona 2 noga poparzona Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:24 maladiablica1 napisała: > Na popracie mojej tezy mały kazus. > Człowiek ma 2 nogi / to fakt/ > 1 trzyma w lodowatej wodzie > 2 trzyma we wrzącej wodzie > To statystycznie trzyma nogi w letniej wodzie. > Efekt: > 1 noga - odmrożona > 2 noga poparzona Po pierwsze - statystyka nie jest nauką, bo nie ma metody. Po drugie jest bardzo uzyteczna, jeśli potraktować ją jako miernik nasilenia zdarzeń i wykorzystać nieco więcej z jej zasobów, niż tylko średnią arytmetyczną. Gdybyś w przypadku obu nóg wzieła jeszcze pod uwage medianę i wyliczyła kwadryle - zauważyłabyś, ze w przypadku obu nóg najwieksze nasilenie skrajnych temperatur przypad odpowiednio: 1. noga - temperatury niskie; 2. noga - temperatury wysokie. Nie statystyka jest głupia, tylko nieumiejętne z niej korzystanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:31 > Po pierwsze - statystyka nie jest nauką, bo nie ma metody. > Po drugie jest bardzo uzyteczna, jeśli potraktować ją jako miernik > nasilenia zdarzeń i wykorzystać nieco więcej z jej zasobów, niż > tylko średnią arytmetyczną. Gdybyś w przypadku obu nóg wzieła > jeszcze pod uwage medianę i wyliczyła kwadryle - zauważyłabyś, ze w > przypadku obu nóg najwieksze nasilenie skrajnych temperatur przypad > odpowiednio: 1. noga - temperatury niskie; 2. noga - temperatury > wysokie. > Nie statystyka jest głupia, tylko nieumiejętne z niej korzystanie :) > W opozycji do świata nauki posługującego się metodą naukową znajduje się pseudonauka (i paranauka), której przedstawiciele odrzucają takie podejście do prowadzania badań. Naukowcy wytykają im, że wykorzystują autorytet nauki, aby promować niesprawdzone hipotezy i domysły, które nie dają się zweryfikować naukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:35 maladiablica1 napisała: > > > W opozycji do świata nauki posługującego się metodą naukową znajduje > się pseudonauka (i paranauka) Co konkretnie masz na myśli? , której przedstawiciele odrzucają > takie podejście do prowadzania badań. Jakie? Naukowcy wytykają im, że > wykorzystują autorytet nauki, Pseudonaukowcy nie maja autorytetu. Co najwyżej tani (acz masowy) poklask z Pana Telewizora. aby promować niesprawdzone hipotezy i > domysły, które nie dają się zweryfikować naukowo. Według Poppera jedynym sposobem naukowej weryfikacji jest falsyfikacja :D Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:39 lupus76 napisał: > > Po pierwsze - statystyka nie jest nauką, bo nie ma metody. Statystyka jest nauką. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:50 miszpat napisał: > lupus76 napisał: > > > > > Po pierwsze - statystyka nie jest nauką, bo nie ma metody. > > Statystyka jest nauką. Tak jest! Soprki - troche się zagalopowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 21:57 lupus76 napisał: > Tak jest! Soprki - troche się zagalopowałem :) Spoko, tylko co na to "diablica" ta taka mała ;D Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 22:04 > > Spoko, tylko co na to "diablica" ta taka mała ;D > maladiablica mówi dobranoc > Odpowiedz Link Zgłoś
miszpat Re: statystyka to najgłupsza nauka po słońcem 02.11.07, 22:06 ciekawa odpowiedź, ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:35 Lupus to rasowy wykształciuch- jest piątek wieczór trzeba wrzucic na luz Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:39 maladiablica1 napisała: > Lupus to rasowy wykształciuch- jest piątek wieczór trzeba wrzucic na > luz Rasowy wilk. A wykształciuch - określe się poprzez przykład negatywny - jak Wierzejski i Dorn :D Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: Statystycznie właśnie przed chwilą 02.11.07, 21:43 lupus76 napisał: > maladiablica1 napisała: > > > Lupus to rasowy wykształciuch- jest piątek wieczór trzeba wrzucic > na > > luz Luz, wrzuc na luz > > Rasowy wilk. > A wykształciuch - określe się poprzez przykład negatywny - jak > Wierzejski i Dorn :D > Odpowiedz Link Zgłoś