funny_game 26.05.08, 13:06 Popularną dziecięcą wyliczankę zaczynaliście od: - Ąse madąse flore, czy od: - Fląse madąse flore? Gugiel podaje obie formy, statystyki mi trza :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minasz Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:08 ja bym zaczynał od poczatku alfabetu Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:23 a ja od ene due fake... ------------------- Sudoku wciąga.. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:08 Omade made flore. Czy O made made flore. Ale taki był początek. U mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:16 anse kabanse flore omade omade omadeo deo riki tiki deo deo riki tiki i co dali????? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:11 funny_game napisała: > Popularną dziecięcą wyliczankę zaczynaliście od: > - Ąse madąse flore, od tej, jeszcze jakies pytania? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:21 a jak ktos nie rozumie to jaśniej moze być np tak : flon se ma donse Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:22 Ja nadal nie rozumiem, możesz jaśniej? :D Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:12 Ąse, madąse flooore, o made, o made, o ma deo deo riki tiki, deo deo riki tiki, łan, tu fri. Tak było. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:18 I ja taką wersję znam. Ale tu się tacy jedni ze mną kłócą o ąse czy fląse :D Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:15 anse KABANSE flore!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:17 widzę ,że jakaś dziwna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:17 oczywiście, że ANSE KABANSE wszystkie inne to podróby niegodne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:19 Czyli większość wylicza podróbą :> Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:20 Cała moja ideologia poszła się je...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:21 A mi się dzieciństwo spier...ło :D Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:22 zalezy jaka większość . w moim dziecięcym otoczeniu wszyscy tak wyliczali Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:42 no właśnie: nawet nieudolne podróby można wypromować ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nivja Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:15 Ąse madąse flore oma de oma de oma deo deo riki tiki deo deo riki tiki łan tu fri! :] Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:25 Chodzi o to, że jedni moi znajomi mówili fląse madąse, a inni ąse madąse i chcę sprawdzić, których jest na świecie więcej. No aż się wzruszyłam :D Jakieś kabanse nie są brane pod uwagę :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:27 ale o co chodzi w tej wyliczance co to za język o co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:28 Nie wiem, znam ją od dzieciństwa i się nie zastanawiałam. Ważne, że na kogo wypadnie, na tego bęc, no! Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:24 > Jakieś kabanse nie są brane pod uwagę :DDD Kabanse są jedynie poprawną wersją na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:49 Ni! Przyjdzie se taka Eeela po stu latach niewidoczności, bózi nie da i jeszcze się wymandrza!!! Co za młodzież niewychowana :D Elu, bierzesz karteczkę i piszesz 1000 razy: ąse madąse. No. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:50 Nigdy w życiu nie sprzeniewierzę się kabansom! Buziaki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:52 Aaaa, przypomniało mi się, że Ci kiedyś obiecałam przepis na węgierską antykacową zupkę. No to masz na przejednanie: cocina.blox.pl/2008/05/Bogracz.html Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 18:00 Że niby bogracz na kaca? Hm. Znam to zupiszcze, ale bym go o antykacowość nie podejrzewała. Makłowicz gotował na kaca tą zupę cytrynową: www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedrowka095.htm Pojednanie masz jak w bąku ;) Ale na wszelki wypadek mi za cząsto nie kabąsuj ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 18:12 Świetnie antykacowo działa, stawia na nogi, zwłaszcza jak jest porządnie pikantny :-) Wspaniałomyslnie mogę zarzucić dalsze kabansowanie. Rzekłam słowo w sprawie raz i wystarczy ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:26 nie chciałbym mieszac ale ja zaczynałem od ąse kabąse flore:)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:32 funny_game napisała: > Kabąse wypad! :D > to moze ene due rabe enczek pęczek żabe ene due resz enczek pęczek żesz czy jakos tak:) chyba z węgierskimi korzeniami;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:37 To ja znam: Ene due rabe, połknął Chińczyk żabę, a żaba Chińczyka, co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:38 kórna!!!!!! ene due rabe zjadł tadeusz żabę żaba tadeusza w brzuchu mu się rusza!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:45 <lol> A mówiłaś na wagary: blauy? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:54 Ja też nie, ale w Bydzi tak mówili. A na skos mówiłaś "szago"? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 14:02 to że nie znam takich zwrotów Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 14:07 One się czasem powtarzają w różnych regionach. U mnie (nie w Bydzi) się chodziło na szaber, czyli na opuszczone działki zrywać owoce. I się okazało, że na Śląsku mówili tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:47 ene due like fake torbe borbe usme smake deusz deusz kosmateusz i morele baks albo trąf trąf misia bela misia kasia konfacela misia a misia be misia kasia konface albo eins zwei Polizei drei vier Brigadier funf sechs alte Hex sieben acht gute Nacht odjazd!:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:49 forumowicz_pospolity napisał: > ene due like fake > torbe borbe usme smake > deusz deusz kosmateusz i morele baks > > > albo > > trąf trąf misia bela > misia kasia konfacela > misia a misia be > misia kasia konface > > albo > eins zwei Polizei > drei vier Brigadier > funf sechs alte Hex > sieben acht gute Nacht dodatek: neun zehn schlafen geh'n > > > odjazd!:) > Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:25 > ene due like fake > torbe borbe usme smake > deusz deusz kosmateusz i morele baks > > > albo > > trąf trąf misia bela > misia kasia konfacela > misia a misia be > misia kasia konface > > albo > eins zwei Polizei > drei vier Brigadier > funf sechs alte Hex > sieben acht gute Nacht Ene due like fake torba borba ósme smake deus deus kosmateus i morele baks. Druga jest w porządku, trzeciej nie znam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:44 taaaaaaaaaaaa......... to może trąf trąf misia bela też ma kilka wersji ?:)? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:47 Ekhem! trąf, trąf, misia bela, misia kasia kąfacela, misia a, misia be, misia kasia ką fa ce! :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:48 funny_game napisała: > Ekhem! > > trąf, trąf, misia bela, > misia kasia kąfacela, > misia a, misia be, > misia kasia ką fa ce! > > > :DDDDDDDDD > > o i tu sie zgadzamy bardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:55 funny_game napisała: > To daj bózi :PPP > z łozorkiem??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:49 o jeszcze: palec pod budkę bo za minutkę budka się zamyka, kogo nie przymyka? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:55 U mnie było fląse aląse-nie mieszczę się w statystyce:) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 13:57 A u mojej koleżanki,którą poznałam w liceum,było amse kadamse.Ale my z prowincji:P Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 16:55 u mnie było lepiej: "omakadese flore, omade omade..." ale jo tyszsz ze wsi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:22 Ale 'anse' nie 'ąse'! Anse kabanse flo-o-re o made o made o madeo deo riki tiki deo deo riki tiki łan, tu, fri :-) Kurczę blade, skąd się wzięła taka wyliczanka??? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Muszę to wiedzieć! 26.05.08, 17:26 myslalam, ze to bylo: ANSE KABANSE FLORE... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzowa ąse 26.05.08, 17:39 ąse madąse flore. omaj de o maj de o maj deo deo rikitiki deo deo rikitiki łan tu fri Fak! Kto to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Bo jak ołse, to madołse 26.05.08, 17:46 by musiało być! I co za omaj, oma jest :DDD Mam przegłupawkę przez ten dylemat! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Kabanse i kabonse! 26.05.08, 17:47 Apelóję do Was, ićta z tymi kabanosami na inny wątek, bo nie zdzierżę :D Odpowiedz Link Zgłoś
kleo006 Re: Kabanse i kabonse! 26.05.08, 18:06 a ja zawsze myślałam, że jest amse,adamse a flore o ma de o ma de o madeodeo riki tiki deodeo myszka miki łan tu sru niach niach :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kabanse i kabonse! 26.05.08, 18:09 <lol> Nie ma niach, niach. Jest nioch, nioch! :D youtube.com/watch?v=oCCTAdbPIo8 Odpowiedz Link Zgłoś