Dodaj do ulubionych

SAMOOPALACZE

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
Kupiłam wczoraj samoopalacz do całego ciała (tzw. nawilżające mleczko
samoopalające) Ambre Solaire. Kiepska tam instrukcja obsługi i pokpiłam sprawę:
nałożyłam go sobie za dużo w różnych miejscach, np. na nogach i stopach, a na
rękach mam zacieki. A wszystko przez bardzo oszczędną informację.
W związku z tym "nieszczęściem" mam pytanie: jak sie teraz tego pozbyć??
Czy wystarczy dobrze wyszorować ciało?
No i jak mam go w przyszłości stosować, aby uniknąć podobnych błędów albo
ustrzec się przed nowymi problemami? Czy przez te kilka godzin, kiedy on się
(nie wiem jak to ująć) wchłania mam unikać kontaktu z wodą?

Pomóżcie proszę
Majka
Obserwuj wątek
    • Gość: GU Re: SAMOOPALACZE IP: *.man.polbox.pl 27.06.01, 00:00
      wiesz ja właśnie skończyłam opakowanie samop.Soraya i kupiłam ten sam samoop.
      co Ty i nie zauważyłam takich problemów. Myślę że po prostu nierównomiernie
      nałożyłaś kre a to jest bardzo ważne przy wszystkich samoopalaczach. Trzeba
      omijać taki miejsca jak kostki, łokcie brwi, nasady włosów bo tam jest on
      szczególnie widoczny. Myślę, że najlepiej byłoby teraz zrobić piling ciała, no
      bo ile można trzeć gąbką i mydłem aby to zeszło.Powodzenia
      • Gość: Maja Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 16:42
        Oj tarłam, tarłam i właściwie to żadnej różnicy. Bede jeszcze przez jakiś czas
        musiała chodzić w spodniach i z zakrytymi rękami. Mój błąd, że się tak
        zapaliłam z tym smarowaniem (zapomniałam chyba, że to nie jest zwykły balsam).
        Będę jeszcze trzeć, ale następnym razem będę uważać.
        Tak nawiasem mówiąc to chyba sobie zafunduję jednak solarium (pierwszy raz w
        życiu). Tu nie będzie takich problemów, a opalenizna będzie bardziej naturalna
        ( ta z tubki nie ma takiego odcienia jak moja wlaściwa - po słoneczku).
        Pozdrawiam i dziękuje za radę
        Majka
        • Gość: aga Re: SAMOOPALACZE IP: 217.11.133.* 27.06.01, 17:13
          Przed nalozeniem na miejsca takie jak stopy, czy dlonie najlepiej samoopalacz
          wymieszac z balsamem do ciela (pol na pol, a na razie polecam kapiel 3x
          dziennie + szorowanie najbardziej szorstka gabka jaka masz, za 2-3 dni bedzie
          ok (szkoda, tylko, ze teraz takie upaly i nie mozesz sie za bardzo rozebrac :)
          Ja tez mialam takie przygody, ale czlowiek uczy sie na bledach.
          pozdrowienia
          • Gość: maja Re: SAMOOPALACZE IP: 213.76.252.* 27.06.01, 19:15
            Dzięki jeszcze raz. Teraz juz wiem jak należy postepować, ale wczoraj tak
            szybko chciałam to zastosować, że nie zdążyłam zajrzeć do internetu (i
            popatrzec co inni mają do powiedzenia), a zamierzałam. Cóz, za lenistwo się
            płaci :-)
            Jesli chodzi o upały to nie mam za bardzo czego żałować - w sobote mam egzamin
            (BARDZO CIEZKI) i musze sie uczyć. A zatem jakos to przetrwam.

Pozdrawiam i zycze miłego tygodnia (i dalej)
            Majka
            • Gość: aga Re: SAMOOPALACZE IP: 217.11.133.* 28.06.01, 13:15
              lącze sie w bolu (jezeli chodzi o egzamin). to okropne, ze trzeba sie uzyc w
              takie upaly - glowa nie pracuje.
              pozdrowienia
      • Gość: eddie owen Re: SAMOOPALACZE IP: NRCMAIL* / *.nrconsulting.co.uk 18.07.02, 15:19
        polecam samoopalacz ST TROPEZ, ktory jest wprost fantastyczny; nie wiem czy
        jest dostepny w Polsce, ale tutaj w Anglii jest to najbardziej popularny
        samoopalacz, szybko sie wchlania, nie brudzi i opalnizna ma naturalny kolor.
        Mozna go kupic w formie spray, pianki czy kremu, polecam pianke; jest jedno
        ale: cena - 30 funtow za butelke...
    • Gość: basia Re: SAMOOPALACZE IP: *.miami41.fl.pub-ip.psi.net 27.06.01, 20:10
      Maja, idz na strone www.sekretykobiet.pl na forum uroda i tam jest post
      samoopalacze, gdzie dziewczyny dolkadnie krok po kroku opisuja jak je uzywaja i
      radza sobie z problemami, rozniez w Twoim Stylu numer z czerwca byla
      umieszczona dokladna instrukcja uzywania saoopalaczy, zajrzyj na ich strone
      internetowa www.twojstyl.com.pl moze tam bedzie cos jeszcze, no chyba ze uda ci
      sie ten numer zdobyc. Na zacieki podobno pomaga sok z cytryny i peeling ciala.

--------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: maja Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 15:40
        Dzięki, byłam, sprawdziłam, poczytałam sobie i będę częściej odwiedzać ten
        portal. Jest naprawdę super.
        Dziś już wyglądam lepiej, po kilku "praniach" :-)

Do Agi: dzięki za współczucie, upały są i piękna pogoda, aż się nie chce
        siedzieć w domu (potem ma padać- w lipcu). A ja na domiar złego przytrułam się
        czymś, chyba jagodami, bo zjadłam ich wieczorem pół kilo (z cukrem i
        śmietanką), a nad ranem prawie że umierałam z bólu (brzucha). Teraz też nie
        jest za dobrze, ciężko się uczyć w takiej sytuacji, ale trzeba :-(

Pozdrawiam serdecznie
        Majka
        • Gość: Maja Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 01:42
          Mam jeszcze jedno pytanie: czy mając na sobie
          samoopalacz można korzystać z solarium? Usłyszałam
          dzis opinie, że nie powinno sie za bardzo wystawiac na
          slonce... Co Wy na to?

Majka
          • Gość: basia Re: SAMOOPALACZE IP: *.miami41.fl.pub-ip.psi.net 29.06.01, 15:39
            Maja wydaje mi sie, ze samoopalacz nie powinien miec wplywu na opalanie. Jednak
            radze ci, bys nie korzystala z solarium, gdyz ono niszczy skore nawet bardziej
            niz slonce, uzywa sie tam promieni UVA, zdrowiej by bylo, gdybys poprzestala na
            samooplaczau, ale to juz twoja decyzja!!

Gość portalu: Maja napisał(a):

> Mam jeszcze jedno pytanie: czy mając na sobie
            > samoopalacz można korzystać z solarium? Usłyszałam
            > dzis opinie, że nie powinno sie za bardzo wystawiac na
            > slonce... Co Wy na to?
            >
            > Majka

• Gość: basia Re: SAMOOPALACZE IP: *.miami41.fl.pub-ip.psi.net 29.06.01, 19:19
              Maja wydaje mi sie, ze samoopalacz nie powinien miec wplywu na opalanie. Jednak
              radze ci, bys nie korzystala z solarium, gdyz ono niszczy skore nawet bardziej
              niz slonce, uzywa sie tam promieni UVA, zdrowiej by bylo, gdybys poprzestala na
              samooplaczau, ale to juz twoja decyzja!!
          • Gość: Kasia Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 09:25
            W uczciwym solarium ci powiedzą, że po samoopalaczu nie powinno się korzystać z
            solarium. Mogą wystąpić uczulenia i przebarwienia. Poczekaj, aż zejdzie.
        • Gość: aga Re: SAMOOPALACZE IP: 217.11.133.* 29.06.01, 08:46
          Niestety na zatrucie jagodami nie jestem w stanie wymyslic zadnej madrej rady.
          Wlasciwie na wszystkie zatrucia zawsze jadlam jagody, w Twoim przypadku to
          chyba nie najlepszy pomysl. W zwiazku z nauka - pociesza mnie fakt, ze jutro po
          poludniu bedzie po wszystkim.
          • Gość: maja Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 14:10
            Aga, Ty tez masz w sobote egzamin? To witaj w klubie :-)
            Co do jagód: podobno robią teraz opryski w lasach na jakiegos owada, a jagodom
            dostalo sie przy okazji. Dlatego teraz zamiast spelniac swa role odtruwającą -
            trują. Tak słyszałam.

Pozdrawiam
            Majka

PS. A co z moim pytaniem o solarium :-(
            • Gość: aga Re: SAMOOPALACZE IP: 217.11.133.* 29.06.01, 15:24
              Niestety nie mam zielonego pojecia co z solarium - nigdy nie bylam, to
              przekracza moje mozliwosci fizyczne (psychiczne chyba tez).
              Powodzenia na egzaminie (ja juz przestaje o tym myslec, bo zwariuje).
              • Gość: maja Re: SAMOOPALACZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 16:27
                Nazajem :-)
                Ps. Ja uczę się dalej
              • Gość: Missi Re: SAMOOPALACZE-do Agi IP: 217.17.32.* 03.07.01, 13:38
                Gość portalu: aga napisał(a):

> Niestety nie mam zielonego pojecia co z solarium - nigdy nie bylam, to
                > przekracza moje mozliwosci fizyczne (psychiczne chyba tez).
                > Powodzenia na egzaminie (ja juz przestaje o tym myslec, bo zwariuje).

Wyjasnij mi prosze - w jaki sposób chodzenie do solarium przekracza Twoje
                mozliwości fizyczne i psychiczne.A tak na marginesie - po cięzkiej sesji 15 minut
                turbo jest cudowne - wypróbowałam , a takie małe solarium do twarz i dekoltu
                pozwala mi kwitnaco wygladać przez cały rok. A jak samoopalacz to tylko Vichy.

• Gość: aga Re: SAMOOPALACZE-do Agi IP: 217.11.133.* 03.07.01, 13:58
                  Wiem, ze dla niektorych solarium to przyjemnosc, ale nie dla mnie. Poza tym
                  napatrzylam sie na postacie, ktore z tym przesadzaja - nie wyglada to
                  zachecajaco. Wydaje mi sie, ze samoopalacz jest bezpieczniejszy (o ile nie ma
                  dodatkowych efektow w postaci smug, plam itp :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: maja Re: SAMOOPALACZE-do Agi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 14:32
                    Ja sie juz zdecydowalam: wybieram sie w najblizszym czasie do solarium. Nie
                    zamierzam z tym przesadzac, bo mi rowniez nie podobaja sie takie przepalone
                    dekolty czy twarze. Ale troszke- co mi szkodzi. Cere mam problematyczna,
                    przetluszczajaca sie, mysle, ze solarium pomaga na trądzik.
                    Gdybyście jednak, mile użytkowniczki solarium, poradzily mi co mam robic na
                    poczatek, w co sie zaopatrzec, ile czasu etc. to bylabym bardzo wdzięczna.
                    Pozdrawiam wszystkie kobiety
                    Majka

PS. Niedlugo dowiem sie jak mi poszedl egzamin - wtedy sobie wynagrodze te mękę
                    takim solarium :-)
                    • Gość: magda Re: SAMOOPALACZE-do Agi IP: *.ibz.pl 25.09.02, 12:05
                      Moja opinia na temat solarium jest dobra korzystam z niego przewaznie na swięta
                      czy jak zbliza sie lato. Uwazam, że korzystnie wpływa to na cere z tradzikiem i
                      wogóle poprawia wygląd oraz samopoczucie fizyczne i psychiczne. A jeżeli chodzi
                      o kosmetyki to przeważnie dostępne są w solarium lub supermarketach. O czas to
                      na początek wystarczy 10 minut a potem stopniowo, ale zaznaczam zależy od mocy
                      łóżek.POZDRAWIAM
    • Gość: Karina Jaki samoopalacz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 21:22
      Czy mozecie mi polecic jakis dobry samoopalacz w atrakcyjnej cenie, gdzie
      opalenizna jest jak najbardziej zblizona do naturalnej. Nigdy nie uzywalam, a
      nie mam czasu wylegiwac sie na sloncu, ani w solarium.
      Z gory dziekuje i pozdrawiam.
      • Gość: Sonia Re: Jaki samoopalacz? IP: *.w.club-internet.fr 15.05.02, 23:31
        ja jestem bardzo zadowolona z L'Oreal Sublime Bronze do twarzy i ciala. nie
        robi zaciekow, jest delikatny -tzn. nie robi nagleg wielkiej roznicy w kolorze
        skory. nadaje ladny brazowy kolor, bardzo naturalny. nie wiem dokladnie, ile
        kosztuje w zlotych, ale chyba cos kolo 20-30zl. acha, masz tam 150ml.
        pozdrawiam
        • Gość: Karina Re: Jaki samoopalacz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 09:04
          Gość portalu: Sonia napisał(a):

> ja jestem bardzo zadowolona z L'Oreal Sublime Bronze do twarzy i ciala. nie
          > robi zaciekow, jest delikatny -tzn. nie robi nagleg wielkiej roznicy w kolorze
          > skory. nadaje ladny brazowy kolor, bardzo naturalny. nie wiem dokladnie, ile
          > kosztuje w zlotych, ale chyba cos kolo 20-30zl. acha, masz tam 150ml.
          > pozdrawiam

Wielkie dzieki
          Pozdrawiam

• Gość: Kasia Re: Jaki samoopalacz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 09:23
        Przystępną cenę ma samoopalacz Oriflame. Od 2 lat używam ten do twarzy i mogę
        polecić z czystym sumieniem. Daje ładny kolor i świetnie się rozprowadza. Przed
        użyciem dobrze jest zrobić peeling. Musisz tylko znaleźć tzw. konsultantkę, kt.
        ci go sprzeda, bo w sklepach nie ma.
        Powodzenia
        • Gość: Karina Re: Jaki samoopalacz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 09:05
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Przystępną cenę ma samoopalacz Oriflame. Od 2 lat używam ten do twarzy i mogę
          > polecić z czystym sumieniem. Daje ładny kolor i świetnie się rozprowadza. Przed
          >
          > użyciem dobrze jest zrobić peeling. Musisz tylko znaleźć tzw. konsultantkę, kt.
          >
          > ci go sprzeda, bo w sklepach nie ma.

> Powodzenia

Dziekuje bardzo
          Pozdrawiam

• agniecha27 Re: Jaki samoopalacz? 16.05.02, 09:32
        Solarium nie wymaga aż tak dużej ilości czasu, bo ok. kilka razy po ok. 5 min.
        Pozdrowionka
    • Gość: Agusja Re: SAMOOPALACZE IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 19.05.02, 20:02
      Gość portalu: maja napisał(a):

> Kupiłam wczoraj samoopalacz do całego ciała (tzw. nawilżające mleczko
      > samoopalające) Ambre Solaire. Kiepska tam instrukcja obsługi i pokpiłam sprawę:
      >
      > nałożyłam go sobie za dużo w różnych miejscach, np. na nogach i stopach, a na
      > rękach mam zacieki. A wszystko przez bardzo oszczędną informację.
      > W związku z tym "nieszczęściem" mam pytanie: jak sie teraz tego pozbyć??
      > Czy wystarczy dobrze wyszorować ciało?
      > No i jak mam go w przyszłości stosować, aby uniknąć podobnych błędów albo
      > ustrzec się przed nowymi problemami? Czy przez te kilka godzin, kiedy on się
      > (nie wiem jak to ująć) wchłania mam unikać kontaktu z wodą?

samoopalacze to kicha
      za duzo z tym zabawy ,robia sie zacieki,kolor czesto wychodzi nie taki jaki
      powinien byc np.zoltawy jak by sie mialo zoltaczke.Polecam solarium jesli chce
      sie miec opalenizne
    • Gość: ania Re: SAMOOPALACZE IP: *.fw.axsone.pl 19.07.02, 14:52
      Polecam gorąco wszystkim, którzy nie znoszą solarium następujący
      specyfik:balsam lekko brązujący do ciała KOLASTYNA. Działa ta jak samoopalacze
      ale nie nadaje aż tak intensywnego koloru, poza tym gdy schodzi nie pozostawia
      plam. Używam i nie narzekam.
      powodzenia
    • crunchips Re: SAMOOPALACZE 19.07.02, 14:58
      Kiedys jajka i fajfusa posmarowałem samoopalaczem. I do tej pory są ciemniejsze
      od reszty ciała!
      • Gość: liloom jesli moge sie wtracic IP: *.11.vie.surfer.at 19.07.02, 15:15
        to istnieja przeciez samoopalacze mieszane ze zwyklymi kremami. Uzywam tego od
        kilku lat non stop bez skutkow ubocznych, tzn nie ma obaw ze cos bedzie
        nienaturalnie lub za duzo. Do tej pory uzywalam L'Oreal, ale to gdziues znilo i
        teraz mam NIVEA. Polecam szczegolnie na buzie, bo jest w tym duzo srodkow
        nawilzajacych a buzia to lubi i odplaca piekna cera (zwykle opalanie wysusza).
        • crunchips Re: jesli moge sie wtracic 19.07.02, 15:17
          Gość portalu: liloom napisał(a):

> to istnieja przeciez samoopalacze mieszane ze zwyklymi kremami. Uzywam tego
          od
          > kilku lat non stop bez skutkow ubocznych, tzn nie ma obaw ze cos bedzie
          > nienaturalnie lub za duzo. Do tej pory uzywalam L'Oreal, ale to gdziues znilo
          i
          >
          > teraz mam NIVEA. Polecam szczegolnie na buzie, bo jest w tym duzo srodkow
          > nawilzajacych a buzia to lubi i odplaca piekna cera (zwykle opalanie wysusza).

Warto popróbowac :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka