kochanic.a.francuza 22.05.12, 15:17 Ktorego kicia lubicie? Wybieramy numerami. 1Himalayan: 2. American shorthair: 3. Manchikin: 4.British short hair: 5. Persian: Takie rasy u mnie w sklepie byly. Dachowcow nie wymieniam, bo one maja kazda rase w sobie. Ja lubie manchikina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:30 Ja musze swojemu "jedynakowi" smoluchowi, jakies rodzenstwo zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:38 Ja koleżankę dla "pierworodnej" znalazłam w schronisku;-)Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:39 W drodze powrotnej z pracy jest sklep ze zwierzetami. Jak ide po podpaski to se zawsze na te koty popatrze no i sie zakochalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:41 A moj "pierworodny" tez po przejsciach. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:47 Moje drugie nie zdążyło się naprzeżywać w schronisku-wzienam za maleńkości;-) Ale do tej pory kojarzy głos opiekunki gdy włączę na tv lokalną-ogląda zawzięcie programy o przytulisku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:00 A moj boi sie mezczyzn w srednim wieku. Jak jakis hydraulik dod domu przychodzi, panicznie miauczy i zwiewa na balkon. Mlodych ludzi nie. A w telewizji najbardziej lubi ptaszki ogladac:) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:09 zapuść mu Ewkę Drzyzgę-moje uwielbiają motylki, te co są na zajawce;-);-p Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:16 Ha, ha:) Boje sie, ze mi telewizor podrapie:) Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:28 Dwójce i trójce najlepiej z oczu patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:31 A British ma taka zbita siersc, tyz fajny, srebrny taki. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:30 ja mam taką kicie nr 2, no serio identyczna i nawet te łapki białe :) zwinęłaś zdjęcie mojej kici ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:40 jest zwykłym dachowcem ale taka identyczna jak nr 2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 21:24 kicia i moja psina, moze tera sie uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:34 Po polskei dachowce maja cos z Britisza:) Albo Britisze z polskich dachowcow. Ale Polacy to nie potrafia marki wypromowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:36 Errata: > Po polskei dachowce maja cos z Britisza:) Mialo byc: > Po polskei dachowce maja cos z American Shorthair:) Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:50 Mają coś, że żbika. Występującego kiedyś na całym kontynencie i na Wyspach Brytyjskich. Najgorszym zagrożeniem dla żbików, są domowe kocice. Po co śmigać w zalotach do pani Żbikowej kilometry poza terytorium, jak chętną do igraszek da się znaleźć w okolicy ;) Moja kumpela chyba taką dostała. Kocisko z Bieszczad pochodziło. Do 6 miesięcy, była słodka i przylepa. Potem nawet na ręce jej się nie dało wziąć i atakowała "obcych". Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:33 nie przepadam za kotami, ale z tych to klasyczny amerikan... :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:38 nie, ale najbardziej podobny do dachowców, a takich tutaj u mnie pełno - rządzą wioską, wszystko tutaj należy do nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:02 Podklad jest z Shiseido, w sztyfcie, ale nie wiem czy to to samo, u mnie sa w innym opakowaniu. tak czy siak shiseido ma dobre kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:10 kochanic.a.francuza napisała: > Podklad jest z Shiseido, w sztyfcie, ale nie wiem czy to to samo, u mnie sa w i > nnym opakowaniu. tak czy siak shiseido ma dobre kosmetyki. heh dzięki :D Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:17 Jak kupisz napisz czy pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:32 cena powala :/ to jest stick foundation czy może lifting foundation? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 18:11 stick Cena nie niska, na czym innym oszczedz. Pamieta minus 5 lat:) Zreszta mozna uzywac tylko na "specjalne" okazje, a na codzien cos cienszego. Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:35 Burasa. Wygląda identycznie jak mój. Choć to nie american shorthair, tylko danzig tunaeater. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:43 Piekne miasto, piekne koty, piekni mezczyzni. Ee a Ty kobieta moze? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:39 british:) sprawdz tez koty rosyjskie 'cudo Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:47 Koty rosyjskie: Hmmm...Cudenka! A to nie to samo, co British shorthair? Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:43 Z wyżej wymienionych - 2. American shorthair Lubię zwykłe dachowce. Z rasowców najbardziej podobają mi się koty Main Coon. Rysiowato wyglądają :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:04 Boski:))) A te wasy to ze starosci, czy taka uroda? Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:06 Taka uroda :) Ma jedną wadę/zaletę, to największych kotów domowych i może urosnąć do rozmiarów rysia. Ubarwienie ma różne. Mnie najbardziej podobają się rude. I to, że mają sierść o zróżnicowanej długości. Podobno jest jednym z dowodów, że Wikingowie pływali do Ameryki Północnej. Ma w genach domieszkę jednego ze skandynawskich sierściuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:10 Piekny. Te wlosy na uszach tak jakby rys. A ile rys mierzy? Na zdjeciu to Ty czy corka:) Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:24 Na rysiach aż tak dobrze się nie znam, chyba do 70-75 cm. Main Coon trochę mniej. Tu doczytasz sobie podstawowe info. Main Coon wiki Bawiłam się kiedyś z kotką i jej potomstwem, miała jakieś 45-50 cm wzrostu. Ulubioną zabawą jej kociaków (miały około 2 miesięcy), było aportowanie rzucanych im kawałków papieru. Po jakiś dwóch godzinach, musieli mnie siłą do nich odciągać. Bardzo fajne i inteligentne koty. Co by nie było, dachowce TEŻ SĄ BARDZO INTELIGENTNE I PRZEKOCHANE. Zwłaszcza jak się je na smoczku wychowa, to odpłacają zwielokrotnioną miłościa. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:21 Tego rudego bym chciala:) Chociaz ten drugi tez fajny. Na marginesie: ciekawe, ze zdjecia facetow tyle emocji nie dostarczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:33 Koty dużo się od nich nie różnią. Trzeba nakarmić, dopieścić i wypuszczać na noc ;) Natomiast kot potrafi, TO docenić. Najczęściej w najmniej odpowiednim momencie :) Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Kocia ankieta 22.05.12, 19:45 fani wikinskich genow, widze ja tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 21:24 Przeczytałam w książce o Wikingach, ale nie spotkałam się z tym w innych publikacjach. Wiki wspomina o domieszce genów norweskiego leśnego, ale jako hipotezie. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kocia ankieta 22.05.12, 15:51 2 bo najbliższy zwykłemu podwórkowcowi oraz 4 bo ten kolor plus pomarańczowe tęczówki to jest coś pięknego. Za Ryszardem Markiem Grońskim: "Ludzie są roztargnieni", rzekł kot do kota. Sam powiedz! Od roku mieszkam w piwnicy, a mówią na mnie ...dachowiec! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:09 A patrzalas na rosyjskiego? Niebieskooki! Normalnie jak Helena z Ogniem i Mieczem. Czekaj Helena to byla czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 18:44 funny_game napisała: > Za Ryszardem Markiem Grońskim: > > "Ludzie są roztargnieni", > rzekł kot do kota. > Sam powiedz! > Od roku mieszkam w piwnicy, > a mówią na mnie ...dachowiec! > > :) Zgadzam się :D Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:07 Wybieram numer trzy, jest przepiekny!! A do jedynki moglabym sie czasem poprzytulać, ale mieć takiego w domu, to może niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Kocia ankieta 22.05.12, 16:11 Nr trzy wystepuje w roznych kolorach, czesto jednolity, piekne zwierze. A nr 1 tez w roznych ciekawych wersjach. Twarz ma troche jak sowa, ale taka poczciwa, tez fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Kocia ankieta 22.05.12, 17:28 Ale własnie to łaciate ubarwienie jest w nim najfajniejsze, jednolity kot jest jakis taki... jak garnitur, za elegancki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nolia Re: Kocia ankieta 22.05.12, 19:06 2 lub 4, piękne są, ale ja nie przepadam za długowłosymi i lubię podwórkowe, więc może dlatego. 2 podobny do mojego ulubieńca, aż się nim pochwalę :) No i rosyjskie są cudowne, ja bym właśnie takiego wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 21:15 Nie wygląda na zmartwionego tym faktem ;) Śliczny sierściuch. Musi mieć u Ciebie, jak u Pana Boga, za piecem. Na pierwszy rut oka widać. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciez.wiem Re: Kocia ankieta 22.05.12, 20:29 Osobiście nie znam, więc trudno mówić o lubieniu. Podobają mi się wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Kocia ankieta 22.05.12, 20:33 Mojego typu nie ma:-) Jestem kociara, kocham orientalne, smukle i cholernie inteligentne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 21:27 jak wybieranie zabawki w sklepie...ja lubię bezczelne dachowce. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Kocia ankieta 22.05.12, 21:36 zgadzam się. nr 2 (varsovian roof rascal) już mam, a z pozostałych nr 3 jest przewspaniały! tych napuszonych niezbyt lubię, przypominają jakieś odęte sowy... Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Kocia ankieta 22.05.12, 22:04 Po pierwsze polski oszczymurek-dachowiec (mam sztuk 4). Po drugie norweski leśny (miałam na przechowaniu. Co to był za KOT! Pitbull sąsiada właził na jego widok pod kanapę). Po trzecie może być amerykański krótkowłosy. Persów nie lubię, bo mają wredny look z twarzy. I nie przepadam za ragdollami, bo zwisa to to smętnie z ręki, taki placek z zakalcem. Piękne są, ale kompletnie bez charakteru (przynajmniej te 2 sztuki, które znam osobiście) Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 22:14 mnie się najbardziej pers podoba, śliczności; Odpowiedz Link Zgłoś
gaviota44 Re: Kocia ankieta 22.05.12, 23:52 Gdzie ja bylam,ze przegapilam taaaki watek? Trojke bierz,najbardziej podobny do mojego:) Mam syberyjskiego pomieszanego z persem,ale wiecej ma syberyjskiego.Jest piekny,nie filcuje sie (kudli) i jest super inteligentny. Wez trojke :)! Odpowiedz Link Zgłoś
gram.w.zielone Re: Kocia ankieta 23.05.12, 00:01 2 lub 3 mi sie podoba. Reszta nie bardzo, ale nie lubie plaskich mordek i zbyt wlochatych :-) Tylko nie bierz pomaranczowego kota, bo to wrednoty sa! Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Kocia ankieta 23.05.12, 00:12 Najbardziej podobaly mi sie moje koty: Puniu na fotografi obok ktorej stoi Fifi oraz Kuki rozwalajacy sie na wyzszej polce.. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: dla moonogamistki 23.05.12, 09:05 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3121776,2,1,v5WPDEn1kDb9Kl3KIX.html Odpowiedz Link Zgłoś
amancjuszka Re: Kocia ankieta 23.05.12, 10:11 Ja mam mieszanke 2 i 4 i jest extra. Persy sa najbardziej uczuciowe z kotow, potwierdzam. Tylko sie trzeba nastawic na wieczne sprzatanie mieszkania i ubran z siersci. Odpowiedz Link Zgłoś