toska26 30.07.08, 10:00 ... myśleć, że się nie kocha, że nie czuje się miłości do drugiej osoby, a chcieć z Nią być? I nie wyobrażać sobie jakiegokolwiek innego faceta u swojego boku niż On? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 10:06 Co innego być z kimś z braku uczucia, a co innego być najszczęśliwszym człowiekiem na świecie z Nim, ale obudzić się jednego dnia z myślą, że może nnie kochać i wpaść w rozpacz. Nie wyobrażam sobie życia bez Niego... Dlaczego te głupie myśli, że nie kocham siedzą w mojej głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Czy można... 30.07.08, 10:10 Podaj swoją definicję "kochać" lub "nie kochać" ? Odpowiedz Link Zgłoś
sicii Re: Czy można... 30.07.08, 10:04 To może być pożądanie, albo prawdziwa miłość, do której nie chcesz się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy można... 30.07.08, 10:09 Może to jest miłość, ale w zupełnie innym wydaniu niż dotychczas. Może nie ma tej chemii, namiętności, wszystko jest bardziej racjonalne niż w poprzednich związkach, układach, zauroczeniach, ale być może to jest dojrzalsze wydanie miłości. Bo czym tak właściwie jest ta miłość? Ciężko ją zdefiniować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: Czy można... 30.07.08, 10:11 toska26 napisała: > ... myśleć, że się nie kocha, że nie czuje się miłości do drugiej > osoby, a chcieć z Nią być? I nie wyobrażać sobie jakiegokolwiek > innego faceta u swojego boku niż On? To chyba jest rodzaj wielkiej miłości... :) Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 10:15 To jest jedyny facet z którym chcę być, a myśl, że nie kocham spowodowała, że zaczęłam się od Niego odsuwać, że zaczął mnie odpychać od siebie.. A ja wpadłam w nerwicę.. Nie chcę tak !! Chcę znowu poczuć uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy można... 30.07.08, 10:17 A może to strach spowodował, że zaczęłaś w ten sposób myśleć? Zaczęło się robić bardzo poważnie, a Ty się w ten sposób bronisz. Poza tym chemia znika po pewnym czasie. Nie można jej mylić z miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 10:20 No właśnie ta chemia z pewnością by była, gdyby nie moje chore myśli, lęk i panika.. Zaczęło się gdy pojawiły się plany ślubne... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy można... 30.07.08, 10:21 Ano widzisz. To pewnie o to chodzi.To tak działa, że stres, lęk przed zmianami powoduje takie właśnie reakcje i skłania do zbyt intensywnego myślenia. Ale to absolutnie nie oznacza, że go nie kochasz. Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 10:45 Tylko, że takie myślenie trwa już kilka miesięcy :(. Nie wyobrażam sobie rozstania z Nim, nie chciałabym żyć już bez Niego a takie myśli jak siedzą w głowie tak siedzą. I nie wiadomo w którą stronę pójść... Rozpacz.. czarna rozpacz... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy można... 30.07.08, 11:11 A to nie jest może tak, że jesteś z nim z przyzwyczajenia? Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 11:18 Wiele razy o tym myślałam, wiele razy zstanawialam się czy nie powinnam odejść.. Ale na samą myśl, że miałabym być z kimś innym, że miałoby Go nie być w moim życiu to nie chcę żyć :(( Odpowiedz Link Zgłoś
sicii Re: Czy można... 30.07.08, 10:18 A moze za dużo o miłości MYŚLISZ?? Miłość się po prostu czuje, okazuje drugiej osobie. Po prostu się nią żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 10:19 No właśnie jednego dnia ja ją przestałam czuć.. i to wtedy gdy pojawiły się plany slubne... Odpowiedz Link Zgłoś
sicii Re: Czy można... 30.07.08, 10:21 toska26 napisała: > No właśnie jednego dnia ja ją przestałam czuć.. i to wtedy gdy > pojawiły się plany slubne... a to pewnie ze strachu ;)) Być może nie jesteś jeszcze na to gotowa i podświadomie wmawiasz sobie, ze przestałaś kochać... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy można... 30.07.08, 10:19 Jesteście w związku na odległość, mieszkacie ze sobą, jak często się widujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Czy można... 30.07.08, 11:52 Dla niego przeprowadziłam się prawie rok temu do innego miasta, także widujemy się niemalże codziennie.. ale nie mieszkamy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Czy można... 30.07.08, 10:16 Ostatnio usłyszałam od kobiety szarpiącej się w związku, że miłość nie jest najważniejsza, więc chyba można... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Czy można...tak, to wtedy jest zwiazek 30.07.08, 10:49 z rozsadku.Nie zapomnij Mu o tym powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś