tamarars 03.09.08, 14:48 Musze kupic materac do spania.Do sypialni.taki 140x200.I drogie kolezanki ,na jakim Wy spicie?Zeby bylo wygodnie..Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bswm Re: jaki macie materac? 03.09.08, 15:37 Miałam kokosowy, bo niby super zdrowy, itp... ale po 3-4 latach zaczęliśmy czuć sprężyny. Teraz kupiliśmy lateksowy dobrej jakości - jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: jaki macie materac? 03.09.08, 16:28 Po pierwsze, to za mały rozmiar. Minimum to 180 x 200, a do tego dobry stelaż. Ważne jest dobranie twardości do wagi użytkowników. Jeśli różnica wagowa pomiędzy partnerami jest spora, to zaleca się stosowanie 2 oddzielnych materacy. Jednak taka przerwa na środku łóźka jest niewygodna (miałem tak wcześniej). Teraz mam jeden materac 200 x 220 - z końskim włosiem 2 stronny (zima/lato). Trudno oceniać jakość, bo używam od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: jaki macie materac? 03.09.08, 16:32 Czemu minimum 180? A jeśli łóżko jest na 1 osobę? Albo na 2 szczupłe? Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: jaki macie materac? 03.09.08, 16:37 Brałem pod uwagę 2 osoby. Łóżko kupuje się na kilka lat, a w tym czasie nawet w łóżku singla czasem ktoś jeszcze nocuje ;-) Jeśli człowiek tyje lub chudnie, to zasięg ramion pozostaje niezmienny, więc waga nie ma znaczenia przy rozmiarze materaca. Waga ma znaczenie przy doborze jego twardości. Odpowiedz Link Zgłoś
tamarars Re: jaki macie materac? 03.09.08, 16:40 U mnie sie nie zmieści większy materac,ta moja sypialnia to ma 2x3m metry:)Ale ja na razie mieszkam sama, a jak spię z kims to wole być bliżej niego a nie jak najdalej. A ten materac z konskim włosiem to sprezynowy czy piankowy? tak samo ten materac lateksowy to sprezynowy kieszeniowy tak? Dzieki za odpowiedzi i prosze o wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: jaki macie materac? 03.09.08, 20:00 Lateksowy nie jest sprężynowy kieszeniowy. Jest taki jak piankowy, ale o wiele zdrowszy. Np. taki: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30139982 Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: jaki macie materac? 03.09.08, 16:48 Mam kokosowy, nie polecam. marnej to to jakosci, sprezyny juz po 1,5 roku sa wyczuwalne. teraz chce kupic nowy materac i sie zastanawiam nad piankowym. nie bardzo sie orientuje co to za dziwactwo :) ale jutro wybieram sie na polowanie na materace, wiec moze akurat cos ciekawego znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: jaki macie materac? 03.09.08, 20:03 kup w ikei, strzelaj, mozeswz spac na nim 89 nocym 90 dnia przyjs ci oddac i powiedziec ze jednak ci nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kucurek Re: jaki macie materac? 03.09.08, 20:55 tamarars napisała: > Musze kupic materac do spania.Do sypialni.taki 140x200.I drogie kolezanki ,na > jakim Wy spicie?Zeby bylo wygodnie..Co polecacie? za mały kupujesz, conajmniej 160x200 Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa.chmurka79 Re: jaki macie materac? 03.09.08, 21:09 Ja tez mam lozko 1,40 i dla mnie i meza jest OK(chociaz 1,60 tez bylby dobrym rozwiazaniem)Zakupilam materac piankowy z pamicia (7 stref)REWELACJA,zniknely wszystkie dolegliwosci zwiazane z bolami plecow ,a wypoczynek w koncu stal sie relaxem .Stelaz rowniez jest waznym dodatkiem,mam stabilny elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tamarars Re: jaki macie materac? 04.09.08, 09:16 Dzieki za odpowiedzi. A ten materac piankowy z pamięcia to ma tez w srodku sprezyny? A jesli tak to te kieszeniowe czy sprezyny typu bonnel? Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: jaki macie materac? 05.09.08, 23:10 160x210 othello firmy relaks w miarę twardy materac kieszeniowy, warstwa pianki a na to 1,5 cm lateksu(plecy mnie bolą porządnie), do tego dobry stelaż oglądałam i testowałam jeszcze Estrellę Lux chyba Janpolu chyba ale ja szukałam w miarę twardych materacy Odpowiedz Link Zgłoś