brak.polskich.liter Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:15 Jak bede miala ochote, to tak, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz moze macie problem alkoholowy ? 05.04.09, 13:19 zastanowcie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: moze macie problem alkoholowy ? 05.04.09, 13:21 Z tego co wiem to ludzie, ktorzy mowia sobie, ze przez iles czasu nie beda pic to maja zaczatki problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 ????? 05.04.09, 13:21 czarna_rozpacz napisała: > zastanowcie sie :) nie przypuszczam, a co o tym swiadczyc miałoby? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 no nie wiem 05.04.09, 13:27 ja-27 napisała: > kora3 moze autorka sama ma problem... ja mysle,ze ma jakies przekonania swoje moze zwiazane z religią. Byc moze sadzi, że wszyscy sa "katolikami" i cały rok moga się nawalić, ale nie w poscie na przykład, albo, ze wszyscy powinni byc aytentcznymi katolikami. Stąd moze odkrywcza mysl, ze jak ktos zakada, ze moze wypic alkohol w poscie to nie moze sie po prostu powstrzymac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: no nie wiem 05.04.09, 13:32 Tez tak szczerze mysle, ze to przekonania religijne...i zgadzam sie z Toba co napisalas... Ja jestem ateistka - na swieta jade do Polski do rodzicow, bo oni sa wierzacy, ale traktuje to jako okazje do spotkania w bliskimi...a pic bede, bo juz wino kupilam... Nie piecie w swieta nie oznacza ze jest sie lepszym katolikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do autorki Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 no to nie fo końca prawda :) 05.04.09, 14:00 ja-27 napisała: > > Nie piecie w swieta nie oznacza ze jest sie lepszym > katolikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do autorki Nie ak idzie o Świeta, jak o Wielki Post i Wielki Tydzień sczególnie. Katolicy powinni sie wówczas oraniczać i ilosciowo i jakosciowo w jedzeniu, a takze zrezygnowac z picia alkoholu rczej. Takie sa wymogi w tym Kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: no to nie fo końca prawda :) 05.04.09, 14:02 Z tego co wiem to katolicy w ogole powinni sie ograniczac, a nie tylko w swieta...to jest HIPOKRYZJA...a ja nie mowie aby na stol sie zrzygac z ilosci alkoholu, ale nie widze nic zlego w wypiciu np wina... A sama napisalas RACZEJ...a to wielka roznica ze swolem w ogole... Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 masz chyba racje 05.04.09, 14:08 ja juz tak dokładnie nie pamietam, ale chyba ścisłe posty sa w okreslone dni, takim dniem w Polsce chyba jest takze Wigilia, która w innych krajach z kolei takim dniem nie jest. Sa załozenia o nieurzadzaniu zabaw hucznych w poście, hucznosc to chyba cos typu wesele, wieksza impra. Tak czy owak, ksieza zachecaja wiernych, by nie pili alkholu w czsie postów, szczególnie Wielkiego Tygodnia, pewnie dla niektórych to forma wyrzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: moze macie problem alkoholowy ? 05.04.09, 13:30 Z czegoz, Wacpanna, wnosisz? ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:35 a dlaczego nie ? szczegolnie ze nie moglam sie napic w tym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:35 nie, czemu mam pić? Odpowiedz Link Zgłoś
patasia33 a co cie to obchodzi??????? 05.04.09, 13:38 czy ktos pije czy nie....to jego sprawa..ankiete robisz dla ksiedza ze swojej parafii? Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:42 Tylko wtedy, gdy trafi się sponsor:O Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:49 Będą będą piły i się seksiły bo tu w wiekszosci dwulicowce siedza co to bedą pily a potem do rodzinki na śniadanko wielkanocne fruuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 13:57 A dlaczego maja nie pić i nie seksić się? I jaki ma to związek z sniadanem wielkanocnym? Bo o ile wiem oprócz wielkopiątkowego postu ścisłego w Wielkim Tygodniu nie ma żadnych religijnych ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 :) 05.04.09, 14:04 barakudaa napisała: > Będą będą piły i się seksiły bo tu w wiekszosci dwulicowce siedza co > to bedą pily a potem do rodzinki na śniadanko wielkanocne fruuuu... Wiesz, nie bardzo widze cos dwulicowego w tym, ze osoba, która nie jest katolikiem odwiedza swa rodzine w katolickie Świeto, tym bardziej, ze wówczas jest wolne i jest okazja spotkac się z bliskimi szególnie, jeśli nie mieszka sie blisko. Niekatolik nie ma prawa zjesc śniadania, kolacji, czy obiadu z rodzina w katolickie swieto? Gdzie to "prawo" jest zapisane? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: :) 05.04.09, 14:56 > Niekatolik nie ma prawa zjesc śniadania, kolacji, czy obiadu z > rodzina w katolickie swieto? W ogóle nie ma prawa zjeść. W samotności również. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Qrde :) 05.04.09, 15:11 kitek_maly napisała: > > W ogóle nie ma prawa zjeść. W samotności również. ;)) > moze to i lepiej - sylwetka zyska :) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 17:32 barakudaa napisała: > Będą będą piły i się seksiły bo tu w wiekszosci dwulicowce siedza co > to bedą pily a potem do rodzinki na śniadanko wielkanocne fruuuu... Mogę się nawet poseksić za ciebie, jak u ciebie posucha:D Odpowiedz Link Zgłoś
ziemia.ognista Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 14:44 Wielki tydzień dla mnie nic nie znaczy. Ale raczej nie będę pić, bo chyba nie będzie okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz pierwsza trzezwa wypowiedz na tym watku 05.04.09, 15:43 bo reszta kolezanek jakos dziwnie sie miota w tym temacie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: pierwsza trzezwa wypowiedz na tym watku 05.04.09, 15:44 Gdzie sie miota? Bardzo jasne sa te wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 miotanie się polega na tym 05.04.09, 15:52 ze nie napisałyśmy, ze nie bedzie okazja. ja nie napisałam, bo bedzie - kolega ma urodziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: pierwsza trzezwa wypowiedz na tym watku 05.04.09, 15:46 Ty się chyba mocno nudzisz, że Cię takie rzeczy tam zajmują... Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 14:46 Jeśli mi się zachce. Odpowiedz Link Zgłoś
urana Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 15:00 Jestem ateistką, więc dla mnie tydzień jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_24 Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 15:57 najważniejsze byc dobrym człowiekiem w czasie Wielkiego Tygodnia i poza nim a jak się wypije jedno piwo czy kieliszek wina w tym czasnie to jak dla mnie nie ma to takiego znaczenia jeżeli picie alkoholu przeszkadza Ci w przygotowaniu się do Wielkanocy to nie pij Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 17:08 A co z seksem...??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 17:35 jezeli nie masz ochoty pić, to nie pij...ale nie masz żadnego prawa oceniac innych.. imho głupie założenie, ze każdy, z kim rozmiawiasz jest tej samej wiary co ty, moze cie kiedys zaskoczyć.. mam pytanie: czy jesz mięso wieprzowe, i czy wyjezdzasz poza miejsce zamieszkania w sobote? to też są zakazy..religii, ktorej nie wyznajesz..czujesz sie w powinnosci ich przestrzegac? moze teraz zrosumiesz niekatolików:P Odpowiedz Link Zgłoś
pajda-chleba Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 05.04.09, 18:06 mejbi,wi wil si...jak to mawiala pewna Turczynka.Wiec mejbi jes,mejbi niet,wi wil si.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz piwko z rana, jak smietana... 06.04.09, 08:38 witam uzaleznione kolezanki :)* Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 jesli faktycznie musiałas się napić 06.04.09, 08:43 juz z rana - to wg mnie masz problem i obawiam się, ze wielkotygodniowa prohibicja nie pomoze go rozwiazac, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 09:05 Tak, w piątek na imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 11:21 W piątek to najwyżej domówka :-( W tym kraju ciężko o otwarty klub w piątek będzie (przerabiałem to w zeszłym sezonie). Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 12:06 Da radę!!! Kiedyś miałam takie jedno miejsce gdzie zawsze chodziłam w Wielki Piatek. Teraz też się coś znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 11:55 Mam zaplanowanych kilka spotkań z dawno niewidzianymi znajomymi więc pewnie będę. W granicach rozsądku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jo_dee_messina Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 14:32 jak nie jak tak? już jestem narąbana! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: czy bedziesz pila alkohol w Wielkim Tygodniu 06.04.09, 19:58 ty zawsze jestes narabana :)* Odpowiedz Link Zgłoś
eevita nie 06.04.09, 14:40 nigdy nie piję, to dlaczego miałabym wypic akurat teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy gdy sie jest niewidomym 06.04.09, 14:54 eevita napisała: > nigdy nie piję, to dlaczego miałabym wypic akurat teraz? gdy sie jest niewidomym, dziewcze, to sie czlek nie pcha sam na ulice, bo Cie pijani i oswieceni alkoholem kierowcy moga rozjechac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jo_dee_messina Re: nie 06.04.09, 20:08 eevita napisała: > nigdy nie piję, to dlaczego miałabym wypic akurat teraz? żartujesz? przecież świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia :P Odpowiedz Link Zgłoś