shimmer 03.12.04, 00:17 www.avonxl.republika.pl/katalog/katalog.htm taki oto link znalazlam na pewnym forum. Można sobie pooglądać katalog 02. Moim zdaniem - malo ciekwy. Milej lektury. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enyya Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 00:32 Nieźle, niektórzy już przyjmują zamówienia na K02. A ja jeszcze na K13. Te okręgi trendujące są sporo do przodu. Odpowiedz Link
shimmer Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 00:50 Niestety tak to wygląda i moim zdaniem to niesprawiedliwe. Mnie też kuszą nowości (np. ta różana seria) a tu nadal katalog 13 Wszyscy powinni mieć ten sam termin realizacji zamówień, ale to by się pewnie firmie nie kalkulowalo. No i tym sposobem, oglądając takie rzeczy w necie, bez możliwości wyprzedzenia, oferta się nudzi i nie ma już tej "pierwszej gorączki" gdy się trzyma katalog i sklada tak pod wplywem chwili zamowienie. W sumie szkoda, bo to lubilam... i [iszę to z perspektywy osoby, która nie jest konsultantką ale zwyklym kupującym. Odpowiedz Link
justa_79 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 09:41 tylko ciekawe, co dają im te okręgi trendujące, skoro jest tyle braków? Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 09:58 W sumie to nawet nie mam nic przeciwko, żeby pokazywały się w necie nowe katalogi z pewnym wyprzedzeniem, ale zastanawiam się jak to możliwe, że jedni musieli swoje strony www zlikwidować (zarządzenie odgórne), a ani mogą je swobodnie prowadzić. I jeszcze tak przy okazji: kto mi wyjaśni po co są okręgi trendujące? Czemu to ma służyć? Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 09:59 W sumie to nawet nie mam nic przeciwko, żeby pokazywały się w necie nowe katalogi z pewnym wyprzedzeniem, ale zastanawiam się jak to możliwe, że jedni musieli swoje strony www zlikwidować (zarządzenie odgórne), a ani mogą je swobodnie prowadzić. I jeszcze tak przy okazji: kto mi wyjaśni po co są okręgi trendujące? Czemu to ma służyć? Odpowiedz Link
justa_79 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 10:40 teoretycznie temu ma służyć, żeby Avon mógł na podstawie ich sprzedaży przewidziec i zaplanować produkcję dla pozostałych okręgów, co jak widać, mimo tych okręgów, wcale mu się nie udaje. Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 10:50 Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że miesiąc wyprzedzenia (czyli czas trwania jednego katalogu) to raczej niewiele na uruchomienie dodatkowej produkcji, dostarczenie produktów do magazynu, a potem np do COK'ów.. Albo co jeśli się okaże np pod koniec trwania jakiegoś trendującego katalogu, że czegoś jest za mało? Przecież w ciągu tygodnia tym bardziej nie na się już nic na to poradzić.. Nie podoba mi się funkjonowanie tych okręgów trendujących również z tego powodu, że w czasie ich trwania zostają wyprzedane wszystkie te "lepsze", lub większość, produktów netto (ulotka i oferta internetowa) i dla pozostałych okręgów już nic nie zostaje. A tak w ogóle jak dużo jest tych okręgów? Pewnie Warszawa, i gdzie jeszcze? Odpowiedz Link
justa_79 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 11:23 nie wiem, jak produkty netto, ale wydaje mi się, że oferta internetowa powinna obowiązywać czasowo, czyli taka sama dla wszystkich w danym miesiącu, niezależnie od okręgu. a okręg trendujący jest też chyba w okolicach Gdyni. poza tym, to jest chyba 1,5 miesiąca wyprzedzenia - gdy my zbieramy zamówienia na 2 termin K13, oni zbierają na 1 termin K2. Odpowiedz Link
sister52 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 14:10 Witam, w Warszawie nie ma żadnego okręgu trendującego. Wszystkie one są mniej więcej w północno-zachodniej Polsce. Okręgi trendujące są o 1 katalog do przodu, zgodnie z dniem wysyłkowym terenu na którym się znajdują. Braki w ofertach netto, internetowych i wyprzedażowych nie mają wiele wspólnego z tymi okręgami, bo jak już wielokrotnie tu pisałam, te produkty są dzielone na okręgi, dni wysyłkowe, terminy, itd. Tak że każdy ma praktycznie równe szanse otrzymać taki produkt jeśli tylko odpowiednio wcześnie złoży swoje zamówienie. Pozdrawiam, sister52 Odpowiedz Link
flower15 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 11:45 Jest gdzieś jeszcze opisany katalog 2?Tego linku nie moge otworzyć.Bedzie LBD w promocji? Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 12:33 Woda LBD będzie w katalogu 02 za 49,90 Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 12:57 A tak w ogóle to przeglądnęłam ten katalog (02) i stwierdzam, że jest strasznie nieciekawy.. Nic mnie w nim nie ujęło od pierwszego wejrzenia, jak to kiedyś bywało.. Odpowiedz Link
ankaxl Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:18 Dobra. przestancie wreszcie narzekac!!!Wycofuje katalog ze strony! mam dosc waszego biadolenia Odpowiedz Link
gretelchen Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:21 A szkoda, wlasnie bylam w trakcie przegladania. Mi to sie podoba, ze mam dostep do nastepnego katalogu. Moge rozsadniej planowac zakupy dla siebie i klientek. Odpowiedz Link
ankaxl Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:24 Wkurza mnie to ze inne konsultantki narzekaja na to ze mam szybciej katalogi, to nie moja wina!!!W sumie to wolalabym miec ten numer gwiazdkowy bo tam jest wiecej prezentow, ale coz musze osbie jakos radzic nie?? Odpowiedz Link
kiciunia5 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:34 Nie działa mi ten link Proszę przywróćcie go, bo chętnie bym sobie pooglądała jakieś nowości. A kilka produktów mnie interesuje. Nie lubię czekać, a ten katalog będę miała u siebie w rękach gdzieś za przeszło miesiąc. Nie dajcie mi czekać !!! Odpowiedz Link
justa_79 Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:37 ile masz lat, że się tak denerwujesz? to Ty przygotowałaś ten katalog, że tak Cię denerwują negatywne opinie o jego zawartości? naprawdę nie rozumiem Twojego wzburzenia. Odpowiedz Link
nicktosia Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 15:46 ankaxl: nie rozumiem o co Ci chodzi. Narzekamy na Avon, a nie na Ciebie, więc po co te dąsy? Odpowiedz Link
ankaxl Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 16:36 Bo narzekacie ze klienci ogladaja najnowszy katalog w necie (m.in na mojej stronie)i jak im pokazujecie wasze katalogi to juz nie ma tzw."goraczki". Teraz usuwając moj katalog chociaz po czesci przyczyniam sie do tego aby wasi klienci widzieli wasz katalog po raz pierwszy Odpowiedz Link
polomel Re: Katalog 02 on-line 06.12.04, 13:31 Wiecie tak przeczytałam te wszystkie posty i zastanawiam sie o co wam chodzi???? Najpierw prosicie " jak ktoś ma to wyslijcie, podajcie link" jak wreszcie ktoś sie pojawi i udostepni to też jest źle. Klient jak zechce zobaczyć nowy katalog wczesniej to i tak jakoś swój cel osiagnie. Odpowiedz Link
justynawol Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 18:02 Szkoda, ze wycofalas( Bardzo chetnie bym go zobaczyla. Istnieje jeszcze jakas mozliwosc zobaczenia go?? Moze na maila mi przeslesz?? Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link
catherine_la_voisin Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 18:14 Rowniez bardzo chetnie obejrzalabym katalog... Jesli moznaby poprosic na maila ... Odpowiedz Link
mariolkka Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 18:18 Ja tez bym prosila na priva ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
shimmer Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 18:28 Ta uwaga o "gorączce" to za pewne do mnie. Droga koleżanko, nie bierz sobie tak tego do serca. Mialam nawet chec u Ciebie parę rzeczy zamowic, zeby nie czekac na serię różaną ponad miesiąc, ale Twoja impulsywnosc mnie zniechęca i dziwi. Dziewczyny tu mowia o okregach trendujacych i o katalogu a nie o Tobie czy Twojej stronie. Przecież tylko nieznaczna część kobiet ogląda ten katalog w necie więc o co chodzi? Absolutnie tego nie rozumiem i powiem Ci jedne - stracisz dużo klientek takim postępowaniem, a szkoda. Twój wybór. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ankaxl Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 21:52 Shimmer prosze cie - nie martw sie o moje klientki. Pozwolisz ze sama zatroszcze sie o swoj zarobek Do "prowadzenia" katalogu online zniechecily mnie miedzy innymi twoje wypowiedzi. MOwisz ze tylko nieznaczna ilosc kobiet oglada ten katalog?? No wiec musze ci powiedziec ze grubo sie mylisz....strona odwiedzana byla bardzo duzo razy nawet wprowadzenie hasla nie przynioslo oczekiwanego rezultatu. Narazie nie stracilam zadnej klientki - wrecz przeciwnie poki co je zyskuje czego i Tobie zycze. Pozdrawiam PS Jezeli kiedys uda Ci sie zeskanowac ponad 130 stron i zamiescisxz katalog w necie a ktos ci go "ukradnie" bedziesz wiedziala czemu juz go nei bedzie Odpowiedz Link
kalooo Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 22:11 szkoda,że go stamtąd wywaliłaś...Nie rozumiem tylko po co w takim razie umieszczałas,ale co tam.Poza tym nie wiem czy jest jakikolwiek powód,żeby tak się wściekać.Nie to nie,łaski bez.Tylko zastanów sie po co w takim razie skanowałas te 130 stron,żeby teraz je blokować... Odpowiedz Link
shimmer Re: Katalog 02 on-line 03.12.04, 23:29 Ale ja nie jestem konsultantką. I chodziło mi o % udział wszystkich kupujących Avon kobiet w Polsce. I straciłaś klientkę - miałam być nią ja. Ale wyczuwam dziwną i nieuzasadnioną niechęć do mojej osoby, masz do tego prawo. Różany zestaw kupię sobie od kogoś jak przyjdzie na to czas. Pozdrawiam i już milczę jak głaz. Odpowiedz Link
bezsenna Re: Katalog 02 on-line 04.12.04, 20:10 wogole co to za chora sytuacja?? sluchajcie-jesli ktoras juz bedzie miala ten nieszczesny katalog-to prosze zrobcie nowy temat i dajcie go na forum- bo ten oto tu zrobil strasznego kwasa energetycznego Odpowiedz Link
karolcia890 Re: Katalog 02 on-line 05.12.04, 21:30 ja tez bym prosila katalog na maila bardzo dziekuje Odpowiedz Link
poszukiwacze Re: Katalog 02 on-line 08.12.04, 16:12 Z zamiezczaniem przyzłych katalogów w necie też mieliśmy problemy. wielu osobom nie podobało sie to. Obecnie jest tak, ze na stronie głównej jest katalog bieżacy a po zalogowaniu w połowie trwania katalogu bieżącego wstawiamy następny. W sumie moglibyśmy umieszczać jeszcze kolejny ale doszliśmy do wniosku że nie ma to sensu. Klienci skupiają sie wtedy na przyszłych katalogach i zapominają o bieżacym. A na forum faktycznie słyszy się wiele nieprzychylnych głosów na temat zamieszczania kolejnych katalogów. Sam skanuje katalogi i wiem ile wymaga to pracy i poświęcenia !!! Doceńcie ludzi którzy skanują te katalogi. Odpowiedz Link
justa_79 Re: Katalog 02 on-line 08.12.04, 16:15 nie słyszy się żadnych krytycznych głosów nt. zamieszczania kolejnych katalogów - co widać po wątkach z linkami do nich! krytyczne głosy dot. jedynie prowadzenia sklepów internetowych z produktami Avonu - czego oficjalnie firma zabrania, a w praktyce... Odpowiedz Link
biba46 Re: Katalog 02 on-line 08.12.04, 17:01 poszukiwacze napisał: > Z zamiezczaniem przyzłych katalogów w necie też mieliśmy problemy. wielu osobom nie podobało sie to. Obecnie jest tak, ze na stronie głównej jest katalog bieżacy a po zalogowaniu w połowie trwania katalogu bieżącego wstawiamy następny. > Piszesz o logowaniu klentów lub osób zorientowanych o jakiej stronie z katalogiem mówisz, ja nie należę do wtajemniczonych, więc ... To co powiesz o tym wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=16217&w=18377935&v=2&s=0 , prościej jest wysyłać zipy? > Doceńcie ludzi którzy skanują te katalogi. Doceniamy, szczególnie że nie mamy dostępu do dalszych katalogów, a więc nie mamy czego skanować. Powodzenia Odpowiedz Link
gocha221 Re: Katalog 02 on-line 08.12.04, 18:15 zamet siały 2-3 osoby, którym umieszczanie sie nie podobało. Ani katalogow w sieci, ani opisów na forum. ale większosc chciałaby jednak obejrzec wczesniej, widac to chocby po ilosci wpisow i prosb o katalog na e-mail. Odpowiedz Link