Dodaj do ulubionych

Samotność

09.08.15, 01:56
Przez samotność nie mogę spać. Myślę co dzień o tym ile mam już lat i że do końca będę już sam. Wiem już dokładnie jak będzie wyglądał mój sylwester a nawet przyszłe wakacje. Ta myśl mnie przeraża i sprawia, że nie chcę się więcej obudzić, bo i po co?
Obserwuj wątek
    • ewkow20 Re: Samotność 09.08.15, 02:15
      chcesz troche ciepla kobiety? Choc troche?
      • torado Re: Samotność 10.08.15, 19:18
        ewkow20 napisał(a):

> chcesz troche ciepla kobiety? Choc troche?

w takie upały jeszcze więcej ciepła.....nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee big_grin
    • mi.ll.ka Re: Samotność 15.08.15, 14:00
      Skąd wiesz, że już do końca będziesz sam?
      Ile masz lat? Dlaczego uważasz, że nic na Ciebie nie czeka?
      Jeżeli jest w Tobie potrzeba kochania, jeżeli potrzebujesz bliskości drugiej osoby, zrobisz wszystko (a przynajmniej wiele) żeby to zdobyć. Ktoś Cię skrzywdził, zdradził? Nie potrafisz po tym zaufać innej kobiecie? To minie. Może jeszcze niewiele przeżyłam, ale kilka doświadczeń wystarczyło i wiem, że jeszcze można. Trudniej jednak znaleźć kogoś odpowiedniego, kto nie szuka tylko kogoś do zabawy, ale i to jest możliwe.
      • baenzai Re: Samotność 16.08.15, 17:26
        On tutaj od 6-7 lat pisze to samo, podobny wątek jego autorstwa pojawia się mniej więcej co kilka tygodni.

Czy zrobił wszystko żeby coś zmienić? Raczej nie. Kiedyś pisał, że mieszka w powiatowej mieścinie (chyba razem z rodzicami) i tylko tam szuka partnerki, bo nie wyobraża sobie przeprowadzki. Czyli tak jak bezrobotny, który narzeka, że roboty nima a jednocześnie w ogóle nie chce mu się spróbować poszukać w innym mieście.
      • noajdde Re: Samotność 19.08.15, 00:06
        Jestem w wieku, w którym wolnych kobiet już nie ma. Jeśli nawet, to z dwójką dzieciaków i niewyobrażalnymi wymaganiami. Kobiety w tym wieku jeśli są wolne to dlatego, że nikt nie był w stanie sprostać ich oczekiwaniom. Teraz gotów jest je spełnić jedynie Bill Gates z ciałem młodego Schwarzeneggera. Zawsze byłem dla kobiet nieatrakcyjny mimo wielkich starań i wyrzeczeń. Jestem brzydki, stary a do tego teraz jeszcze półkaleki. Stąd wiem, że mimo starań i jak największych chęci, będę do końca sam sad
        • kevinjohnmalcolm Re: Samotność 19.08.15, 00:42
          noajdde napisał:
          > Jestem w wieku, w którym wolnych kobiet już nie ma.

Chwileczkę, a kto Ci każe wiązać się z kobietą w Twoim wieku? Młodszych nie ma?
          Jesteś dla kobiet nieatrakcyjny dlatego że kobiety szukają zdecydowanego mężczyzny, który wie czego chce od życia, a nie ciągłego narzekacza, który tylko potrafi użalać się nad sobą. Mam znajomych, którzy są niewidomi, jeżdżą na wózku, mają inne poważne kalectwa, ale normalnie żyją. Problem nie jest w chorobie ani w urodzie, problem jest w Tobie, a dokładniej w Twoim sposobie myślenia. Wybierz się do jakiegoś dobrego psychoterapeuty, bo z takiego stanu można wyjść, trzeba tylko zdać sobie sprawę z tego że Twój umysł podsuwający złe myśli nie jest Tobą, bo Ty możesz nad nim zapanować.
        • mi.ll.ka Re: Samotność 23.08.15, 15:12
          Hej,
          nie możesz tego wiedzieć, nie znasz przyszłości, nie wiesz co Ciebie jeszcze czeka. Wydaje mi się, że w każdym wieku można znaleźć miłość. Może nie szukaj wśród kobiet w swoim wieku a wśród młodszych. Twierdzisz, że jesteś nieatrakcyjny fizycznie, ale może intelektualnie jesteś atrakcyjny, fizyczność to niewielki fragment człowieka, ważna tak samo jak pozostałe składniki. Może jesteś fajnym, ciepłym i spokojnym człowiekiem, może masz ciekawe zainteresowania, może ciekawie opowiadasz o przeczytanych książkach, o miejscach, które widziałeś.
          • noajdde Re: Samotność 25.08.15, 22:19
            Doświadczenie życiowe nauczyło mnie, że to wszystko jest kompletnie bez znaczenia. Dużo ważniejsze jest, jaki mam kolor włosów, jakiego jestem wzrostu, co już posiadam... Oczywiście, że szukam wśród młodszych, wśród dużo młodszych ponieważ wśród tych bardzo nielicznych, o niebotycznie wygórowanych wymaganiach, starszych, już jestem przegrany. Tyle, że te młodsze z kolei twierdzą, że jestem za stary.
            • 69eliza Re: Samotność 28.08.15, 16:02
              nie znając samego siebie (a tak to wygląda z czytając Twoje wpisy) nie poznasz ciekawej kobiety, bo tak naprawdę to sam nie wiesz czego szukasz....w jednym jesteś świetny w użalaniu się nad sobą i krytykowaniu innych
              wymagania masz raczej wygórowane....Twoje wpisy w różnych wątkach świadczą o tym!
              • noajdde Re: Samotność 28.08.15, 23:32
                Bardzo bym prosił o przytoczenie tych moich wymagań bo niestety nie mogę sobie przypomnieć. Prawdopodobnie nie poznam już żadnej kobiety, ani ciekawej ani nieciekawej.
                • 69eliza Re: Samotność 29.08.15, 05:49
                  Nic więcej nie potrafisz jak użalać sie? Uwierz mi pieniądze to nie wszystko co pociąga kobiety. Byłam dwadzieścia lat mężatka. Mój maź podobnie jak ja pochodził z biednej wielodzietnej rodziny. Wszytko co mam teraz zawdzięczam jego ciężkiej pracy. Co do wyglądu to tez nie był Casanowa. A jednak był jest i pozostanie najwieksza miłością mojego życia. Niestety ktoś zdecydował za nas i jestem wdową. Dla mnie facet musi mieć to coś. Teraz tez nie siedzę w domu i nie użalam sie nad sobą.
                  I nie wiem skąd wiesz, ze lubię czytać i czytam dużo. Ale rozczaruje Cie. Nie są to harlekiny. Tych zwyczajnie nie trawie.
                  Pozdrawiam Cie tajemniczy nao....
                  E
        • leo2999 Re: Samotność 25.08.15, 15:43
          Widać jak wielu ludzi w tym durnym świecie jest samotnych. Wkurza mnie to, że poznaje wielu wartościowych ludzi, którzy są sami. A Ci którzy mają narąbane we łbie, nie potrafią zobaczyć swoich wad, tego jak ranią innych, są w związku. A Ci samotni, wrażliwsi boją się wyjść ze swojej nory i otworzyć się przed kimś, bo i po co? Znowu ktoś zrani, ktoś nie zrozumie. Sam mam 30 lat, większość życia sam. Wewnętrznie czuję się wrakiem. Dość szybko zobaczyłem jak świat jest podły. Wybrałem samotność, sport, pasje. Próbowałem wychodzić do ludzi, ale zawsze czułem się inny. Za dużo przeszedłem i dość młodym wieku zacząłem czuć się jak emeryt. Jeszcze wierzę, że kogoś poznam, bo co mi pozostaje? Coś mnie musi trzymać przy życiu.
          • noajdde Re: Samotność 25.08.15, 22:11
            Swoją jedyną dziewczynę poznałem będąc starszym od Ciebie. Gdybym nie utracił zdrowia pewnie byłaby ze mną.
    • yokoono1979 Re: Samotność 17.08.15, 13:13
      Mozesz do mnie napisać jak masz ochotę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka