Dodaj do ulubionych

Rewolucja gender

28.10.18, 19:34
No to mój chyba drugi ambitny i nie damsko-męski wątek ever (aż cały drżę z niepewności)
Patrzcie co się wyprawia w Anglii.

www.wykop.pl/ramka/4612475/rewolucja-gender-w-angielskich-szkolach/
A Anglia jak się spojrzy na zegarek, tylko godzinę przed nami, więc u nas pewnie też już się zaczyna.

Czy jeśli użyję określenia 'banda lewackich czubów', to ktoś się poczuje urażony ? Bo nie chciałbym nikogo urazić, ale z drugiej strony, nie chciałbym też się zanadto cenzurować

Na niektórych uniwerkach w Stanach, montują już kible dla 3-ciej płci. Ciekaw jestem tylko
czy jest tam coś innego niż pisuar albo sedes i co to takiego. Jak tą robiącą ludziom kisiel z mózgów zarazę wyplenić z naszego pięknego kraju, skoro ktoś wykłada na to ciężkie miliardy dutków ?

A może nie wypleniać tylko się nią cieszyć ? Jak myślicie ?
Obserwuj wątek
    • dolores2222 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 19:45
      Ja jestem starej daty.
      Moja Młoda zaś twierdzi, że ona nie ma nic przeciwko facetom + facetom, ale żeby toto jak facet chociaż wyglądało.
      Może coś w tym jest.
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 19:54
        Ja też nic przeciwko homoseksualistom nie mam, bo to nie ich wybór, tylko geny. Ale to jest grubszy problem, bo ktoś wydaje ciężkie miliardy dolarów, a takiej forsy nie wyrzuca się do śmieci, tzn bez żadnego planu.

Na moje chodzi o to, by zryć ludziom berety dużo bardziej nawet niż w tej chwili. A gdy już się zaneguje i zrelatywizuje najbardziej elementarne fakty, można będzie ciżbie narzucić wszystko. I wtedy wystarczy pare milionów fanatycznych maślaków sterowanych przez paru dobrze opłacanych imamów i będziemy ich niewolnikami.

Dlatego trzeba gadać o tym z dzieciakami, bo to głównie ich berety są teraz ryte i one poniosą tego skutki. Może ktoś ma lepszy pomysł, ale ten na razie trzyma mi sie kupy.
        • dolores2222 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 19:58
          Ja z Młodą gadam o wszystkim.
          O seksie nawet sporo. O problemach jej koleżanek też. Ona do pewnych rzeczy podchodzi na spokojnie. Stara się zgłębić temat, zanim się wypowie. Cenię ją za to. No i jest ciekawą rozmówczynią.
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:04
            Poszła w mamę wink Ważne by nawet jeśli źle, to myślała samodzielnie. Wtedy jest szansa że kiedyś znajdzie właściwą drogę.
            Gorzej jak da sobie wcisnąć jakiś modny sposób myślenia albo fałszywy autorytet, który ją z tego myślenia zwolni
            • letniaburza77 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:07
              Proponuję jeszcze stajnię dla jednorożców .tongue_out
              • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:13
                A co to takie ? :p
                • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:32
                  Oto stajnia dla jednorożców:
                  www.bryla.pl/bryla/1,85301,19141166,ochrzcili-ja-stajnia-jednorozcow-kolorowy-dworzec-tramwajowy.html
                  • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:36
                    Aa znam, znam, kiedyś przechodziłem tamtędy często, dzięki
                    Pozostaje już tylko rozszyfrować zawiłą alegorię Burzki wink
                • letniaburza77 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:23
                  gyubal_wahazar napisał:

> A co to takie ? :p

To samo co łążnia dla elfów.
                  • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:31
                    No i kolejny sanskryt. Burzka, ja prosta, poczciwa chłopina jestem. Do mnie trzeba mówić jak do 5-latka i dużymi literami wink Wal po oczach, nie rozszlocham się wink
                    • tomekzgor Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:59
                      "Do mnie trz eba mówić jak do 5-latka"
                      smile Własnie każdy 5-latek wie, co to jest smile
                      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:03
                        Hehehe co prawda to prawda. Wpadłem we własne sidła smile
                      • dolores2222 Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:25
                        Tomku, ajlawju za ustrzelenie Gubisia Pysznisia kiss
                        • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 12:55
                          Ustrzelenie raczej z sympatii.
                          A że przy okazji taki jest efekt, że kobiety ajlawiu no to jakże miły poniedzialek smile
                          • dolores2222 Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:38
                            He he i sympatia na coś się przydaje big_grin
                            Ale że tobie miło to i mnie smile
        • autoteliczna Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:21
          gyubal_wahazar napisał:

> Na moje chodzi o to, by zryć ludziom berety dużo bardziej nawet niż w tej chwil
          > i. A gdy już się zaneguje i zrelatywizuje najbardziej elementarne fakty, można
          > będzie ciżbie narzucić wszystko.

Otóż to. A - żeby było śmieszniej - to sposoby działania w ramach tolerancji płciowej nie są zawsze takie same, wręcz bywają przewrotne. Tam, gdzie można byłoby dać wybór (np. strój szkolny/służbowy), wprowadza się rozwiązania "unisex"; tam zaś, gdzie rozsądnym byłoby rozwiązanie uniwersalne - daje się wybór (np. toalety dla trzeciej płci). To jest działanie ogłupiające.

Ludzie tracą coś więcej aniżeli tylko możliwość bezproblemowego ubrania się czy sikania - tracą rozeznanie w tym, jak funkcjonuje świat. Zaczynają obawiać się o rzeczy, które nie budziły strachu od tysięcy lat. No bo czym jest obawa, że "chłopak będzie się czuł zmuszony i poniżony, jeśli będzie się mu kazało wysikać w męskiej toalecie, podczas gdy on wolałby robić w innej"? To nie jest żadna kulturowa obawa tylko absurd wyprodukowany przez kogoś, kto chce ogłupiać ludzi dla swoich interesów.

> Dlatego trzeba gadać o tym z dzieciakami, bo to głównie ich berety są teraz ryt
          > e i one poniosą tego skutki. Może ktoś ma lepszy pomysł, ale ten na razie trzym
          > a mi sie kupy.

Dokładnie tak. Trzyma się kupy.
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:30
            Ufff miło że się zgadzamy, bo po prawdzie przywykłem myśleć, że kobiety z reguły popierają feminizm i gender.
            Nie żeby to miało dla mnie jakieś fundamentalne znaczenie, bo możemy przecież gadać na setki innych tematów, ale fajnie jest mieć poczucie, że się nadaje na zbliżonych falach smile

A wracając do tematu, jakbym miał synów w wieku szkolnym i kazaliby im w szkole przebrać się w kiecki, a zrobienie awantury nic nie pomogło, to bym im założył sprawę i przeniósł dzieciaków do innej
            • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:52
              gyubal_wahazar napisał:

> jakbym miał synów w wieku szkolnym i kazaliby im w szkole przebrać się w kiecki

Kiedyś grałem rolę która wymagała występowania w kilku scenach w rajstopach i kiecce. I wiesz co? To było mega wygodne do noszenia! Naprawdę! Nie dziwię się dziewczynom że się tak ubierają.
              Na codzień jednak wolę spodnie smile
              I zdecydowanie wystarczy mi już tych przebieranek wink
    • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 20:49
      Eh... normalne w UK. To kraj chorej poprawności politycznej. Nie aż tak ekstremalnej jak w Szwecji, ale wszystko idzie w tym kierunku.

Rozmawiałem parę miesięcy temu z kilkorgiem młodych ludzi którzy albo niedawno szkołę skończyli, albo jeszcze do niej chodzili. Mówili że powstała teraz "moda" na bycie LGBT. Dzieci we wczesnej fazie dojrzewania wybierają sobie nową płeć, przechodzą terapie hormonalne i operacje. Prawie w każdej szkole jest kilka takich osób, nie zawsze jednak takie akcje kończą sie pomyślnie.

Wiem że istnieją osoby które po prostu się urodziły z mózgiem innej płci niż ciało. Znam dwie takie, są moimi bardzo bliskim znajomymi, mógłbym je wręcz nazwać przyjaciółmi. Są to osoby dorosłe (ok. 40-tki), dojrzałe i w ich przypadku nie ma absolutnie żadnych wątpliwości, że ich biologiczna płeć była pomyłką. To są przypadki ewidentne.

Niestety co mi moi młodzi znajomi opowiedzieli, to coś o czym się w mediach kompletnie milczy - w wielu przypadkach ich koledzy/koleżanki ze szkoły podjęli złą decyzję. Zdecydowali się na terapię i operację pod wpływem chwilowego zafascynowania wciskanym na siłę zewsząd LGBT. Po paru latach tej decyzji żałowali, ale już było za późno.
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:12
        > Po paru latach tej decyzji żałowali, ale już było za późno.

Koszmar, jakiego nie jestem sobie w stanie wyobrazić. I z jednej strony szkoda mi tych ludzi, ale z drugiej mam wrażenie, że coś z ich mózgiem było grubo nie tak.

W każdym razie, robienie z jakiejś marginalnej jednostki chorobowej, czy też odchylenia psychicznego normy społecznej, to jeszcze większa choroba. A jak za chwilę wymyślą że pociąg do zwierząt jest ok, to będą montować 4-te kible tym razem dla zoofilów i pokazywać dzieciom sheep shagging ?

Nie wierzę by to była fanaberia grupki szajbusów. Grupki szajbusów nie miewają miliardów dolarów, aparatury nacisku na media i polityków i konsekwencji brnięcia w jakiś chorobliwy temat długimi latami. A ponieważ prawica od kiedy sięgam pamięcią tępiła podobne odchyły, pozostaje lewactwo z ich marksizmem kulturowym
    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:21
      Nie mam dziś siły pisać i się rozwodzić, ale podpisuję się obiema rękami, że baaardzo mnie martwi że społeczeństwa idą w tą stronę... nieuchronnie zbliżająca się "moda z zachodu" może przynieść mnóstwo dramatów młodych ludzi, którzy nawet "dla zasady" wcale nie będąc o tym przekonani, mogą podważać swoją tożsamość płciową. łokropne! tongue_out
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:39
        Dokładnie. Tyle jest realnych problemów, jak choćby ten, że Polacy nadal z Polski uciekają, a wymyśla się jakiś absolutny, idący w promile margines i pompuje się w niego niewyobrażalną forsę
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:43
          Tylko o co tu faktycznie chodzi? Zastanawiam się jakie ktoś może mieć z tego korzyści? Zrobienie ludziom wody z mózgu przez podważanie podstawowych zasad społecznych? … tongue_out
          • letniaburza77 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:47
            bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała:

> Tylko o co tu faktycznie chodzi? Zastanawiam się jakie ktoś może mieć z tego ko
            > rzyści? Zrobienie ludziom wody z mózgu przez podważanie podstawowych zasad społ
            > ecznych? … tongue_out
            >
            No i sama sobie odpowiedziałaś.wink
            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:52
              Myślisz, że zgodnie z zasadą, że ogłupionymi ludźmi łatwiej się rządzi? wink
              • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:11
                Jasne, że tak. Jeśli pozornie promując 3-cią płeć, faktycznie zwalczało się będzie męskość, za kilka pokoleń, w obliczu fizycznej konfrontacji faceci będą się chować za dziewczyny. I żadnych walk ulicznych nie będzie. Wszyscy pójdą jak barany na rzeź, tam gdzie im jakiś eurostalin czy imam każe
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:06
            Jak tam wyżej wspomniałem, jedno co przychodzi mi do głowy, to poniższe:

'Na moje chodzi o to, by zryć ludziom berety dużo bardziej nawet niż w tej chwili. A gdy już się zaneguje i zrelatywizuje najbardziej elementarne fakty, można będzie ciżbie narzucić wszystko. I wtedy wystarczy pare milionów fanatycznych maślaków sterowanych przez paru dobrze opłacanych imamów i będziemy ich niewolnikami.'

Druga możliwość to jakaś próba stworzenia marksistowskiego kołchozu europejskiego, doprowadzenie do wyjścia ludzi na ulicę i przejęcie władzy przez wojskową juntę. Oczywiście nie dziś, ani za rok, ale za kilkanascie czy kilkadziesiąt, tego już nie da się wykluczyć
            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:12
              Baaardzo spiskowa teoria wink … niestety nie widzę faktycznie innego powodu tongue_out
              • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:24
                Zgadzam sie że brzmi spiskowo, ale pamietam siebie sprzed chyba 5 lat, jak kumpel perswadował mi że w Szwecji najdalej za rok dwa maślaki opanują ten kraj. Pomylił sie o 2 lata, ale tylko dlatego że mówił z perspektywy Malmo, gdzie było zdecydowanie najgorzej. A dziś Szwedzi masowo kupują mieszkania w Świnoujściu i ogólnie na wybrzeżu
    • karolivia Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:24
      gyubal_wahazar napisał:

>
      > Na niektórych uniwerkach w Stanach, montują już kible dla 3-ciej płci. Ciekaw j
      > estem tylko
      > czy jest tam coś innego niż pisuar albo sedes i co to takiego. Jak tą robiącą l
      > udziom kisiel z mózgów zarazę wyplenić z naszego pięknego kraju, skoro ktoś wyk
      > łada na to ciężkie miliardy dutków ?
      >
      > A może nie wypleniać tylko się nią cieszyć ? Jak myślicie ?

Ja myślę, że o nasz piękny kraj i naród to się raczej nie martw, że tu się jakieś "dżender" albo trzecia płeć rozpanoszy zanadto. Nie sądzę.
      Większość demokratyczna jest na bakier z tolerancją wobec wszystkiego co inne. Tu nadal się uważa, że homoseksualizmem można się zarazić jak grypąwink, albo że można się z niego "wyleczyć".
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:37
        Karo, ok, ale trzymając się meritum, jedna kwestia. Wyobraź sobie, że to Ty wywalasz ciężkie miliardy baksów, od kilkunastu lat. Dlaczego to robisz ? Jeśli z nienawiści do pieniędzy, to nie prościej je spalić ?

Na moje, przy takim zasięgu tej zarazy przez tyle lat, a więc przy niebotycznej ilości wydawanej na to forsy, to nie jest przypadek czy zbieg okoliczności, tylko bardzo konkretny plan. Pytanie tylko jaki ?
        • karolivia Re: Rewolucja gender 28.10.18, 21:45
          Z całym szacunkiem. Poza świetnym filmem z Melem Gibsonem (tym), który polecam w teorie spisku nie wierzę.
          Sorry.
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:08
            A uwierzyłabyś 10 lat temu że Szwecja będzie wkrótce kalifatem ? A Anglia, Francja i Niemcy bedą na najlepszej drodze ?
            • karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:03
              A będzie? Kalifatem ??? Szwecja ma problem, cała Europa ma problem. Realny. Straszenie "obcymi" tego problemu nie rozwiąże.
              • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 13:51
                gloria.tv/video/dv7APr2aU2tQ4u4JbjYp6KSvT

www.google.pl/search?q=kalifat+szwecja&oq=kalifat+szwecja&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.5903j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

W Malmo, od dobrych 2 lat policja nie wjeżdża już do ok 30% miasta, a na murach i bramach wiszą ostrzeżenia, że rządzi tam prawo szariatu. W innych miastach też są podobne choć pewnie mniejsze takie strefy. Szwedzi którzy odważaja się o tym mówić, tracą pracę, prawo wykonywania zawodu i przegrywają sprawy w wyniku których tracą poważne kwoty a były przypadki, że musieli sprzedawać mieszkania

O tym że jest tam najwyższy w Europie wskaźnik gwałtów których w 92% sprawcami są muzułmanie, nawet nie wspominam. Jeśli chcesz jeszcze drastyczniejszych faktów o islamie w UK, możesz wyguglać 'tommy robinson'
                • karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:52
                  Napisałam Ci, że NIE wierzę w zamach smoleński. W związku z tym też NIE wierzę skrajnie prawicowym mediom, który ten zamach "promowały". Takim jak na przykład FRONDA, albo wPolityce

Żebyś sobie nie myślał, że obrzydliwe , lewacko - żydowskie media "ukrywają" kwestie gwałtów w Szwecji, to nie, niekoniecznie
                  wyborcza.pl/7,75399,23841674,kto-gwalci-w-szwecji-a-moze-lepiej-tego-nie-wiedziec.html

Szwedzi mają problem, ale nawoływanie do nienawiści i samosądów nie rozwiąże tego problemu.
      • tomekzgor Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:49
        Też mi się wydaje że w Polsce powinniśmy sie martwić zupełnie innymi sprawami niż to że w UK podobno w 40 szkołach jakieś bzdury wymyślają i każą dzieczynom chodzić w spodniach (co zresztą same bez nakazów wszędzie często chetnie robią). I na pewno koniec świata nie nastąpi z powodu tych bzdur. W dziejach ludzkości były różne dziwne mody związane z "tymi" sprawami - np. cesarz Klaudiusz sypiał i nawet ożenił się z córką brata, ale nie tylko on miał inkilnacje do wskakiwania do łóżka siostrze, bratu, matce, ojcu.
        O trzeciej płci dyskutowali na poważnie już starozytni Grecy (przypominam, że to jest kolebka wiedzy, filozofii, kultury) tam też na porządku dziennym i bez żadnego ukrywania się panowie uprawiali to co dzis nazywamy pedofilią, a chłopcy i ich rodzice specjalnie sie tym nie przejmowali. Dziś np. w Tajlandii w zasadzie oficjalnie uznaje się trzecią płeć (łatwo można wygooglować) i też raczej końca bytu narodu nikt z tego powodu nie przewiduje.

Więc spokojnie, nie martwmy się o przyszlość świata z tego powodu. Bez względu na wszystko ludzie będą się tradycyjnie bzykać. Szczególnie w naszej umiłowanej Ojczyźnie w której (jak slusznie zauważono wyżej) nawet "zwykły" gej poza duzymi miastami nie ma łatwego życia i wiele osób uważa że można się tym zarazić.

Dziewczyny i chlopaki z tych 40 angielskich szkół na pewno znajdą chęć i sposób na zdjęcie tych spodni i czerpanie radości z seksu smile
        • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:54
          Tomek, dzięki za odmienne spojrzenie na temat. Chciałbym mieć choć część Twojego optymizmu, ale patrząc na to co się dzieje w Europie od ostatniego roku-dwu, nie umiem go wykrzesać.

Naprawdę myślisz że problem dotyczy tylko 40 angielskich szkół ? Bo dla mnie to tylko 1 choć dość spektakularny przykład walki z pojęciem czy może nawet etosem męskości, a szerzej z elementarnymi pojęciami społecznymi czy obyczajowymi.
          Warto będzie wrócić do tej rozmowy za parę lat, jeśli jeszcze tu będziemy
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:57
            PS Nie odbierz tego proszę jako zagrywkę erystyczną, ale czy zgodziłbyś się by Twego syna zmuszano do przebierania się w spódniczkę i korzystania z toalety dla dziewczynek ?
            • tomekzgor Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:54
              gyubal_wahazar napisał:
              > Nie odbierz tego proszę jako zagrywkę erystyczną, ale czy zgodziłbyś się by
              > Twego syna zmuszano do przebierania się w spódniczkę i korzystania z toalety dl
              > a dziewczynek ?

Co to znaczy "zmuszano"? Gdy miał do 10 lat to ja musialbym go przebrać, a ja raczej nie widziałbym takiej potrzebny, chyba że by mi to ktoś jakos sensownie wytłumaczył (nie wiem, jak). Gdy był starszy to raczej sam by to wyśmiał. Co do toalet w szkolach to ze zwykłymi na tzw. prowincji gdzie rozpoczynałem edukację bywaly problemy wink. Ale ze swojej młodosci pamietam, że z kolegami przechodząc w szkole obok toalety dziewczyn myśleliśmy że super by było, gdybyśmy tam mogli sobie wchodzić smile. Miałem kolegę który o mało nie wyleciał z podstawówki po tym jak zamknąl się w kabinie w dziewczyńskim kibelku i od góry próbował poznawać jak one wyglądają bez majtek smile Więc myślę że w pewnym wieku pomysł kodedukacyjnych toalet byłby wśród uczniów przyjety z entuzjazmem smile

A, i pamietam też że w liceum zorganizowaliśmy przedstawienie, w którym dziewczyny grały chłopaków, a chlopaki dziewczyny (wszyscy w przebraniach). Było bardzo śmiesznie, wszystkim się podobało, bo podchodziliśmy do tego normalnie - bez jakichs podtekstów , a katecheta czy ktokolwiek inny nie powiedział nam, że jest to zgubne gender i próbuje nam się zrobić wodę z mózgu i zabrać płeć. Więc po lekcjach bez żadnych zahamowań całowaliśmy się z dziewczynami i staraliśmy się sprawdzać, czy mają duże cycki, a one udawały, że wcale tego nie chcą smile. Myslę że podobnie mają współcześni uczniowie.
              • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 29.10.18, 00:07
                tomekzgor napisał:
                > wszystkim się podobało, bo podchodziliśmy do tego normalnie - bez jakichs podtekstów,
                > a katecheta czy ktokolwiek inny nie powiedział nam, że jest to zgubne gender
                > i próbuje nam się zrobić wodę z mózgu i zabrać płeć.

Normalne podejście skończyło się też w wielu innych dziedzinach.
                Pamiętacie ogólnoświatową histerię na temat sesji zdjęciowej 10-letniej Thylane Blondeau opublikowanej w Vogue?
                Która 10-latka nie chciałaby mieć takiej sesji? Znacie taką? Dziewczynki w tym wieku marzą o ubieraniu się jak dorosła, makijażu, itd.
                Zrobiono z tego chorą "seksualizację dziecka" i rozpętano aferę na cały świat.
                30 lat temu nikt by na to nawet nie zwrócił uwagi, nikomu by to nawet nie przyszło do głowy.
          • tomekzgor Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:31
            Z tego co piszesz w tym wątku wnioskuję że Twoim zdaniem kilku facetów w Berlinie, Paryżu czy NYC spotkało się na najwyższym pietrze jakiegoś wieżowca i popiajac whisky wymyślili że teraz wrzucą nadwyżkę kasy w to by sklonić Syryjczyków czy inne afrykańskie nacje do płynięcia na tratwach do Europy w celu jej skolnizowania, zrycia beretów autochtonom, bo w ten sposób łatwiej będzie rządzić światem? Na czym ten biznes miałby polegać? Nie prościej, bezpieczniej, efektywniej byłoby wrzucić kasę w np. przejmowanie władzy w wyborach (co nie jest trudne) i kontrolowanie tego, co się chce w sposób przewidywalny, spokojny.

Mam dużo kontaktoów z młodzieżą w mieście i na wsi i nie zauważyłem by mieli zryte berety w kwestii płciowości. Ta jak córka Dolores patrzą na te sprawy rozsądnie.

Oczywiście zauważam kryzys tradycyjnej męskości (w sensie pozycji mężczyzny), ale wynika to raczej z emancypacji i finansowej niezależnosci kobiet, ze zmian w modelu rodziny. Facet przestaje być gwarantem bezpieczeństwa fizycznego i materialnego, nie przynosi łupów i mięsa z polowań, bo ona sama sobie kupi w biedronce, nie musi bronić swojej kobiety, bo ona dzwoni na policję, nie buduje domu (bo oboje biorą kredyt i kupuja mieszkanie albo wprowadzją sie do domu po dziadku itp. Facet przestaje pełnić swoją uksztaltowaną przez wieki rolę (niektórym nawet prawa jazdy nie chce się robić i oczekują, że bedzie się ich cenić tylko za to, że mają penisa), a nowego modelu jeszcze nie wypracowano sad

• gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:47
              A kojarzysz paru facetów, z których wymienię tylko garstkę: Karol Marks, Włodzimierz Lenin, Lew Trocki, czy Feliks Dzierżyński ? Komunizm rewolucyjny upadł, ale marksizm nie. Więcej, w całej Europie, a już na pewno Unii (patrz choćby symboliczny cytat ze Spinellego bodajże przy wejściu do jej siedziby) święci od lat swój tryumf.

W Stanach z kolei demokraci, większość szkół wyższych, media i Hollywod również zdominowane są przez środowiska lewackie (czytaj: marskistowskie).

A co jest ostatecznym celem wyłożonym choćby w manifeście komunistycznym ? Przejęcie władzy na drodze rewolucji i utrzymanie jej poprzez aparat terroru. A żeby zmniejszyć skalę ew oporu, może łatwiej byłoby ogłupić potencjalnych oponentów.

To że Ty czy mnóstwo ludzi tego nie widzi wcale mnie nie dziwi. Nie obraź się za porównanie, ale to prosty przypadek gotowania żaby. Jeśli ją wrzucisz do wrzątku, będzie skakała aż wyskoczy. Lecz jeśli będziesz gotował ją stopniowo, nim sie połapie że może zginąć, będzie za późno.

A na koniec powtórzę pytanie które zadałem już Karo: czy 10 lat temu przewidziałbyś że Szwecja niedługo będzie kalifatem, a Anglia, Francja i Niemcy jakiś czas później ?
              • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 01:04
                Nie przewidywałbym. Nie wiem, czy Szwecja niedługo będzie kalifatem, chociaż wcale nie uważam, że nie będzie miała jeszcze powżniejszych niż obecnie problemów z muzułamańską mniejszością. Ale co to ma wspólnego z Twoją teorią, że jacyś faceci robią to celowo, by zrobić ludziom wodę z mózgów? Chyba byliby idiotami.

Co do Lenina i reszty to chyba nie do końca da się to tak przenieść w dzisiejsze czasy i współczesnej Europy. Tamci brodaci panowie byli zwolennikami tzw. dyktatury proletariatu, która miala polegać na znacjonalizowaniu środków produkcji (co zrealizowano) i oddaniu ich w ręce robotników, którzy z kolei mieli za pomocą jakichś rad pracowniczych tym biznesem sprawiedliwie zarządzać i dzielić sprawiedliwie efekty. Właśnie to, a nie założenia terroru bylo, w Manifeście Komunistycznym. Terror przyszdł później, gdy okazalo się, że teorie brodaczy w ogóle nie trzymają się kupy i że to kompletnie nie działa, bo działać nie może. Więc żeby grupa trzymająca wladzę mogła trwać w tym przyjemnym dla niej stanie, wrowadzono terror. Taki model trwa np. w Korei Płn. Więc nie można tego porównywać z Europą. W UE tzw. klasa pracująca (robotnicy, urzędnicy, nauczyciele itp.) w wielu krajach raczej ma pretensje do rządów, że nie nacjonalizuje środków produkcji, że bogaci płacą za małe podatki, że za dużo jest prywatnej własności, przywilejów dla kapitalu itp. Wciąż w TV widze manifestacje w Paryżu czy Rzymie z takimi hasłami i są one pacyfikowane przez policję, czyli władzę. Marks i Engels, gdyby żyli, razczej byliby wśród tych manifestantów.

Ale rozumiem że Tobie raczej chodzi o lewicowość światopogladową, obyczajową której nie można mylić z tym, co chciał osiągnąć Lenin i ska. Oni mieli w dupie obyczajowość i kto komu i jak daje dupy.

Jasne że głupimi ludźmi łatwiej rządzić, ale postaw się w roli tych kilku facetów na ostatnim piętrze, w których spisek wierzysz - czy takie ogłupianie oparłbyś na jakichs idiotycznych akcjach w stylu budowanie kibli dla transeksualistów czy wtrącaniu się w sferę seksu, obyczajowosci? Co by Ci to dało? Raczej byś np. obniżał poziom nauczania, ograniczał dostęp do wyższego wykształcenia, ulatwial dostęp do alkoholu i innych używek.

Bardzo daleki jestem od poglądu że w Europie dobrze się dzieje i że wszystkie decyzje UE (w których przypominam biorą udział nasi przedstawiciele) są słuszne. Wiele rzeczy mi się nie podoba, niektóre mnie śmieszą, ale uważam za trochę infantylne i nie diagnozujace rzeczywistych poważnych problemów rwanie sobie włosów z glowy z powodu jakiegoś kibla dla tranwestyty, a także stawianie tego na równi z np. problemem uchodźców.
                • karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:27
                  Lepiej bym tego nie ujęła.
                  • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Rewolucja gender 29.10.18, 11:55
                    Ja również.
                    Myślę, że ten przykład z toaletami w UK to jest równie rzucający się w oczy, jak swego czasu uchwały w Brukseli o dopuszczalnej krzywiźnie bananów kierowanych na rynek konsumentów w UE.
                    Jaskrawy przykład czym żyje kasta biurokratów / urzędników / zarządzających - w opozycji do tego, co widzimy na ekranach w relacjach codziennych wydarzeń w Szwecji, Niemczech, Włoszech czy Francji.
                    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 12:20
                      Taaak, tylko co innego oderwanie od rzeczywistości, a co innego celowe działania modelujące społeczeństwo...
                      Właśnie diabeł chyba zawsze siedzi w intencjach (celach działania)... choć wyniki mogą być podobne.
    • marcepanka313 Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:11
      Wydaje mi się, że trzeba odróżnić tolerancję od promowania.
      Czym innym jest zauważanie problemu,tam gdzie on faktycznie jest problem, a inną rzeczą jest przkonywanie do narzuconych norm.
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:16
        Myślę że pewne akcje wychodzą poza granice głoszenia tolerancji i silnie skręcają w kierunku promowania sad
        • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:25
          Zgadzam się z Wami obiema, dziewczyny
        • tomekzgor Re: Rewolucja gender 28.10.18, 22:52
          Naprawdę uważasz, że np. bycie gejem można wypromować tak jak promuje się jedzenie danonków? wink
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:26
            Nie. I wypowiedziałem sie o tym ze 2h temu tam u góry, pisząc że moim zdaniem to kwestia genów i dlatego nie mam nic przeciw homoseksualistom
          • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:36
            W pewnym stopniu, w określonych przypadkach można. Kiedyś słyszałem wypowiedź jakiegoś seksuologa. Są osoby które w wieku dojrzewania nie są ściśle nastawione na wyłącznie jedną płeć, ich seksualność jeszcze nie jest do końca ukształtowana. Wśród mniej więcej 12-13-latków kontakt z własną płcią jest nieporównywalnie łatwiejszy do zrealizowania niż z płcią przeciwną (bardzo mało jest 12-13-latek chętnych na figle). Parę lat później to całkowicie przechodzi. Teraz dzięki propagandzie mogą stwierdzić że są gejami i pójść na całość w tym kierunku.
            • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 01:36
              Skoro seksuolog tak twierdzi to przyjmuję że wie, co mówi. Ale obawiam się że sytuacja jest taka że raczej osoba naprawdę czująca się gejem pod wpływem otoczenia będzie próbowała być hetero a nie odwrotnie. Rozumiem że ów seksuolog potwierdziłby że w drugą stronę też jest możliwe.
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:11
            Wiadomo że w pewnym wieku spora część populacji nie ma jeszcze na 100% ukształtowanej tożsamości seksualnej. Od tego w jakie środowisko się dostanie, od tego jakie są ogólne "trendy" wśród młodzieży, od tego, z jaką płcią przejdzie inicjację seksualną - w dużej mierze zależą dalsze preferencje seksualne tej osoby. Seksuolodzy szeroko mówią o tym problemie...
            Homoseksualizm oczywiście: gro przypadków to po prostu genetyka, lecz część to też tzw uwiedzenie (to co opisałam powyżej). Może być więc wśród młodzieży moda na to. Spójrzcie na "rurkowców" masowo chodzących po ulicach, co, nagle tyle młodych kolesi odkryło w sobie żeński pierwiastek? Moim zdaniem to moda. Oczywiście nie przekładam bezpośrednio sposobu bycia na preferencje seksualne, ale kryzys męskości jest i nie da się udawać, ze nie.
            Dochodzi jeszcze kwestia że kobiety są słabo dostępne (bo mają za wysokie wymagania) a seks z kolegą daje tyle samo satysfakcji - i "świeżutki" gej gotowy. Jeśli w społeczeństwie będzie wręcz promocja takich postaw - niejeden chłopak, który poszedłby inną drogą, skręci w tą uliczkę. A przyrost naturalny sam się nie zrobi smile
            • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:34
              "od tego, z jaką płcią przejdzie inicjację seksualną - w dużej mierze zależą dalsze preferencje seksualne tej osoby. Seksuolodzy szeroko mówią o tym problemie..." (...) > Dochodzi jeszcze kwestia że kobiety są słabo dostępne (bo mają za wysokie wymagania) a seks z kolegą daje tyle samo satysfakcji - i "świeżutki" gej gotowy.

smile Poważnie? I naprawdę znasz takie sytuacje że chłopak hetero nie moze znaleźć dziewczyny, no to proponuje seks koledze bo to daje mu tyle samo satysfakcji, i potem zostaje gejem? I nie masz na myśli przemocy w więzieniach?

• karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:50
                Albo jakiegoś muzułmańskiego kraju ? ( z wyłączeniem Szwecji dodam od razu 😉)
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:53
                No nie mam aż tylu znajomych którzy chętnie by o tym opowiadali wink. Mam jednego kolegę, który mi mówił że zawsze podobały mu się dziewczyny, ale w ramach szaleństw młodości zaczynał inicjację od zabaw z kolegami na dachu - dziś jest bi, tzn. czasem jest z kobietą, a czasem z facetem. Nie wiem co u niego wpłynęło ostatecznie (kto to może wiedzieć), ale wiem co mówią seksuolodzy.
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 10:00
                  Aha, no i znam w drugą stronę - mam dwie znajome (zupełnie oddzielne przypadki) którym po nieudanych małżeństwie / silnym rozczarowaniu facetami napatoczyły się w życiu "czułe kobiety". Obie mówią że nie miały wcześniej chęci na kobietę, no jedna przyznaje się do pojedynczego eksperymentu na studiach. Obie są teraz już dłuższy czas w szczęśliwym związku z kobietami. Także chyba nasza orientacja nie jest taka całkiem oczywista i niezmienna, jak nam się zdaje...
                • 999karolina Re: Rewolucja gender 29.10.18, 10:14
                  Może dlatego, że zaczął na dachu. Stres go zżarł smile. A z tymi rurkowcami to pojechałaś smile Rozumiem, że spotykane na ulicach dziewczyny w glanach i spodniach wojskowych to zdrowa przeciwwaga dla rurkowców smile

Ja mam jedną uwagę (do całej dyskusji a nie personalnie do Bunt_jest...). Naprawdę chyba jednak więcej obaw i troski należałoby kierować pod adresem naszych rodzimych hetero zwyrodnialców, którzy mordują swoje dzieci i wkładają je do beczek, katują (czasem na śmierć) małe dzieci, masowo molestują seksualnie córki i pasierbice, tłuką żony, a w niedzielę idą się żarliwie pomodlić do księdza, który czasem też lubieżnie zerka na małych chlopców i dziewczynki. To są poważne problemy, deydujące (czasem doslownie) o ludzkim życiu. A zalecałabym mniej przejmować się idiotycznym nakazem chodzenia w spodniach w jakiejś angielskiej szkole, gdzie z nudów i braku problemów ludziom przychodzą do głowy różne dziwne rzeczy, nie majace żadnego znaczenia.
                  • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 10:28
                    999karolina napisała:

> Naprawdę chyba jednak więcej obaw i troski należałoby kierować pod adresem naszych
                    > rodzimych hetero zwyrodnialców, którzy mordują swoje dzieci i wkładają je do be
                    > czek, katują (czasem na śmierć) małe dzieci, masowo molestują seksualnie córki
                    > i pasierbice, tłuką żony, a w niedzielę idą się żarliwie pomodlić do księdza,
                    > który czasem też lubieżnie zerka na małych chlopców i dziewczynki.

A tak oczywiście, to jest przerażające oblicze tych "za bardzo po drugiej stronie barykady". I oddzielny temat na jeszcze bardziej burzliwą dyskusję smile
                  • karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:54
                    999karolina napisała:

> Może dlatego, że zaczął na dachu. Stres go zżarł smile.
                    A dach jak wiadomo często spadzisty wink
                  • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:59
                    Są setki problemów które dla jednych są ważniejsze, a dla innych mniej. W tym wątku jednak, zaproponowałem porozmawianie o gender i nie bardzo chwytam, dlaczego miałbym z tego rezygnować.

Na dobrą sprawę, dowolny temat można 'zatopić' mówiąc, że jest wiele ważniejszych. Tylko po co ?
                    • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 15:57
                      gyubal_wahazar napisał:
                      > Są setki problemów które dla jednych są ważniejsze, a dla innych mniej. W tym w
                      > ątku jednak, zaproponowałem porozmawianie o gender

Każdy temat jest dobry. I nie trzeba rezygnować. To prawda - zaproponowałeś ale szybko nie wytrzymałeś i w dyskusji o gender podałeś jakże przełomowy, ostateczny argument: czy spodziewałeś się, że w Szwecji będzie kalifat? To w zasadzie jakbyś w dyskusji o np. przewadze margaryny nad masłem (lub odwrotnie) podał argument, że w Republice Śląskiej ze stolicą w Katowicach wiele osób ma problem ze spłatą kredytów.
            • autoteliczna Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:43
              bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała:

> Homoseksualizm oczywiście: gro przypadków to po prostu genetyka, lecz część to
              > też tzw uwiedzenie (to co opisałam powyżej). Może być więc wśród młodzieży moda
              > na to.

Myślę, że to są jednak zbyt daleko idące wnioski. Jeśli coś ma być na rzeczy, to tylko to, że w dzisiejszym społeczeństwie dokonuje się refleksja nad tym, jaką wybrać płeć. Refleksja, której do tej pory nie było ani w kulturze ani w mediach, a więc i nie dało się obserwować jej skutków. Coś, co do tej pory było dla ludzi oczywiste, podlega dziś społecznej, a nawet politycznej debacie. Ale nie sądzę, żeby w sposób znaczący wpłynęło na wybór tożsamości seksualnej przez członków społeczeństwa. Wpływa raczej na ich ogólne postrzeganie rzeczywistości - młodzi ludzie gubią się wśród wielu postawi i sposobów funkcjonowania w społeczeństwie, a właśnie takimi najłatwiej rządzić i serwować im zastępcze tematy.

<<<Spójrzcie na "rurkowców" masowo chodzących po ulicach, co, nagle tyle m
              > łodych kolesi odkryło w sobie żeński pierwiastek? Moim zdaniem to moda.

I tylko moda - fashion. Ale to już znamy od wielu wieków - barokowi strojnisie, dandysi... Pierwiastek żeński krytykowany tak samo jak i dzisiaj... Ale jakoś nie wpłynęło to na przyrost naturalny.

Oczywiś
              > cie nie przekładam bezpośrednio sposobu bycia na preferencje seksualne, ale kry
              > zys męskości jest i nie da się udawać, ze nie.

To akurat prawda. Lecz myślę, że kryzys męskości to odrębne zjawisko, którego podłożem nie jest dyskusja gender.

> Dochodzi jeszcze kwestia że kobiety są słabo dostępne (bo mają za wysokie wymag
              > ania) a seks z kolegą daje tyle samo satysfakcji - i "świeżutki" gej gotowy.

No proszę Cię - naprawdę uważasz, że chłopaki będą masowo się ze sobą parować tylko dlatego, że ich koleżanki mają za wysokie wymagania? wink

Je
              > śli w społeczeństwie będzie wręcz promocja takich postaw - niejeden chłopak, kt
              > óry poszedłby inną drogą, skręci w tą uliczkę.

Nie byłabym tak pesymistyczna smile

Podtrzymuję swój pogląd, że te dyskusje raczej mają na celu ogłupić społeczeństwo, a nie realnie wpłynąć na czyjąś tożsamość seksualną.
              >
    • to_ja_pisze Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:22
      Ludzie po prostu powinni być wolni.
      Jednakże nie lękaj się o nasz cudowny kraj, w którym zacofanie mentalne jest gdzieś przynajmniej o pół wieku w tył do reszty krajów zachodnich i pewnie przynajmniej pół wieku minie albo i więcej zanim coś się zmieni.
    • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:25
      Cytat z wiki: Zaburzenie to występuje z częstością 4,6 na 100 000 osób

pl.wikipedia.org/wiki/Transseksualizm

Przyjmijmy że w typowej podstawówce jest 8 roczników po 3 klasy po 30 uczniów = 720 dzieci
      Przyjmijmy że w dużym mieście, jest 30 szkół, czyli 21,600 dzieci

Zagadka: czy statystycznie wśród nich znajdzie się dziecko transseksualne ?

Odp: Nie, bo statystycznie na wystąpienie przypadku 1 dziecka transseksualnego, potrzeba 21,739 dzieci

Czyli dziewczynki w całym mieście nie mogą nosić spódniczek, mimo że w szkołach całego miasta, nie ma 1 transseksualnego dziecka

Widzicie teraz, że banalne 3 działania arytmetyczne na poziomie średnio-rozgraniętego 8-latka, dowodzą ponurego absurdu tego bzdeta ? Czy jego autorzy są zatem niewyobrażalnie bogatymi kompletnym kretynami, wywalającymi latami miliardy dolarów w błoto ?

Czy jest to może element większej układanki, obliczonej w perspektywie kilkudziesięciu lat, na porządny zwrot z inwestycji ?

To tak na dobranoc smile
      • to_ja_pisze Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:33
        Gubiś zgadzam się z Karolą i Tomkiemzgór, że to są problemy, które nas dłuuugo a może nigdy nie dotkną. To społeczeństwo jest odbiciem nietolerancji.
        • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:50
          Nas zapewne nigdy, bo statystycznie mamy przed sobą 20 parę lat, ale nasze dzieci jak najbardziej

> To społeczeństwo jest odbiciem nietolerancji.

Jasne, ale to trochę inny temat, niż początkowy
          • to_ja_pisze Re: Rewolucja gender 29.10.18, 07:21
            W jednym z wątków pobocznych została zasiana obawa że nasze społeczeństwo nasiąknie obrzydliwym zachodem więc ja dodaję że jest nieprzemakalne.
            • karolivia Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:04
              W 100% się zgadzam.
      • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 01:30
        Przyjmijmy że w typowej podstawówce jest 8 roczników po 3 klasy po 30 uczniów = 720 dzieci
        Przyjmijmy że w dużym mieście, jest 30 szkół, czyli 21,600 dzieci

Nie wiem, czemu mają służyć te wyliczenia, ale tak dla ścislości informuję, że w dużym mieście Wroclaw jest ponad 700 szkół, czyli wg. Twoich wyliczeń powinno tam być ok. 500 tys. uczniów. Ja myśle, że jest ich znacznie mniej, pewnie mniej niż 100 tys. Ale i tak teoretycznie ze 3 transuksealistów może być wink.
        Co nie znaczy że jestem za tym by wywalać pieniądze na osobne toalety dla ewentualnych transeksualistów. Lepiej np. sprawić, by w szkolnej toalecie było mydło oraz spróbować tak edukować, by ten ewentualny transseksualista nie był wyśmiewany, bo on i tak nie ma łatwo, i mógł pójśc się wysikać do takiej toalety, w której czuje się "u siebie".

• dolores2222 Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:38
          Tomku, czy mogę Cię wyściskać? 'wink
          Bo buziaka już ci dałam suspicious
          • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 13:02
            Co za pytanie? Lubię się ściskać smile
            • dolores2222 Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:39
              Ale ty nie wiesz, jaka ja mocna w łapach jestem tongue_out
              • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 16:06
                Faktycznie nie wiem ale to nie problem, bo mam dużą wytrzymałość na ściskanie* smile

* ("wytrzymałość na ściskanie - jest to największy opór, jaki stawia materiał siłom ściskającym, przeciwstawiając się zniszczeniu. Badanie wytrzymałości na ściskanie polega na przyłożeniu obciążenia, którego konsekwencją jest przybliżenie cząstek ciała do siebie").
                • dolores2222 Re: Rewolucja gender 29.10.18, 16:10
                  Czyżby to była słabo zawoalowana propozycja? suspicious
                  Nie pamiętasz, że ja materialistka, nienormalna wariatka? suspicious
                  ALe w sumie znajdź normalną tongue_out big_grin
        • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 11:43
          W moim przykładzie nie chodzi o rozważania, ile dzieci jest w szkołach we Wrocławiu, bo w Polsce jest też kilka innych miast niż Wrocław. Chodziło mi o zilustrowanie ilościowego absurdu problemu gender.

Ale jeśli model ze szkołą nie jest wystarczająco jasny, to spróbuję inaczej. Spójrzmy ilu statystycznie jest transseksualistów wśród 37 mln ludzi w Polsce: 1,702

A ilu ludzi nadal co roku wyjeżdża z Polski ? Ponad 100,000
          Ile ludzi wegetuje na granicy ubóstwa ? Kilka milionów
          Ilu ludzi czeka miesiącami lub latami na operacje ? Dziesiątki tysięcy

By nie było wątpliwości, podpowiem Ci do czego zmierzam. Otóż wydawane są miliardy na problem który nie istnieje, a nie ma ich na problemy realne.

Jeśli z tym się zgodzić, to narzuca się pytanie, czy to przypadek, czy prawidłowość.
          Wg mnie pompowanie miliardów dolarów przez kilkanaście lat, wyklucza że jest to przypadek
          Jeśli tak, to kolejne pytanie brzmi: w takim razie kto to robi ?

Kierując się prostą obserwacją, że środowiska prawicowe od lat mocno krytykują, albo nawet starają się zwalczać podobne aberracje, a środowiska lewicowe są umiarkowanie albo bardzo 'za', wniosek narzuca się sam: międzynarodówka marksistowska w połączeniu z banksterką. Książkowym jej wcieleniem jest George Soros. Ale oczywiście on może być tylko figurantem za którym stoją dużo grubsze rybki

A jeśli zgodzić się i w tym punkcie, to ułatwia to odpowiedź na pytanie: po co ?
          Jeśli uwzględnić ewidentnie z książek Marksa w tym z manifestu komunistycznego wynikający cel, jakim jest opanowanie przez marksistów całego świata, to wszystko staje się jasne.

Oczywiście z dzisiejszej perspektywy, dla zdecydowanej większości ludzi gotowanej latami (jak ta żaba) w serwowanej przez niemieckie media propagandzie szczęścia i sukcesu, jest to niewyobrażalne. I trudno się im dziwić, bo po pierwsze cały proces zaplanowany jest na dziesiątki lat i rozłożony na tysiące małych kroczków. A po drugie nie robią go idioci.

Bo jakby z pozycji moralnych nie oceniać marksistów, niewątpliwie jest wśród nich mnóstwo bardzo inteligentnych ludzi.

Podsumowując: gender to tylko jeden z drobnych klocków obliczonej na kilkadziesiąt lat całej układanki. Ale wychodząc od jego analizy można dojść do wielu innych

• gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 11:47
            PS Nie upieram się, ani nie forsuję swej teorii. Jeśli masz lepszą, która tłumaczy gender, chętnie się z nią zapoznam
          • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 13:24
            gyubal_wahazar napisał: wydawane są miliardy na problem który nie istnieje, a nie ma ich na problemy realne (...) Wg mnie pompowanie miliardów dolarów przez kilkanaście lat, wyklucza że jest to przypadek (...) cały proces zaplanowany jest na dziesiątki lat i rozłożony na tysiące małych kroczków (...) to tylko jeden z drobnych klocków obliczonej na kilkadziesiąt lat całej układanki.

No cóż, nie wiem co napisać. Nie masz wrażenia, że ktoś cię cały czas śledzi? wink Sorry ale nie mam argumentów.

Aha, wszystkie ideologie - także faszyzm, konserwatyzm, liberalizm, rasism, scientologia, i inne dziwactwa, także poszczególe religie mają w programie dążenie do opanowania całego świata. A wyznawcy Bramy Niebios są pewni, że żyjemy na tym ziemskim padole tylko po to, by ulec recyklingowi dla potrzeb innej cywilizacji.

PS. Nie cierpię marksistów, w dupę od nich dostalem kilka razy.

• gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 13:58
              > No cóż, nie wiem co napisać. Nie masz wrażenia, że ktoś cię cały czas śledzi? wink Sorry ale nie mam argumentów.

Tomek, ta jedna linijka brzmi tak: twoja teoria jest od czapy, ale nie wiem dlaczego

Wolisz polegać na odczuciach. Rozumiem, ale ja wolę na mózgu (bez urazy) wink
              • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:25
                Z tą czapą to jakoś tak mi się faktycznie kołatało po głowie wink
                No i faktycznie nie wiem dlaczego ludzie inteligentni łapią się na takie teorie że ktoś ma zakrojony na kilkadziesiąt lat plan zawładnięcia światem i dziś w tym celu wprowadza ideologię gender.
                Obawiam się że jednak to Ty kierujesz się emocjami. Przed Europą i światem będą w ciągu kilkudziesięciu lat stały zapwne bardzo różne, być może wielkie wyzwania, które dziś już majaczą na horyzoncie, a być może też takie, których istoty nikt jeszcze nie jest w stanie przewidzieć. Nawet międzynarodówka socjalistyczna wczytana w swój napisany ponad 150 lat temu Manifest Komunistyczny.

O co chodzi z tą urazą? Przecież tak sobie gadamy.
                • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:37
                  > O co chodzi z tą urazą? Przecież tak sobie gadamy.

Moje ostatnie zdanie mogło mimowolnie zabrzmieć prowokująco (to z mózgiem), więc wolałem je złagodzić.
                  Ale widać, że masz zdrowe podejście, więc luz smile

Rozumiem Twój punkt widzenia i trudno się nie zgodzić, że w perspektywie parędziesięciu lat, trudno przewidzieć zachodzące procesy społeczne. Ale wracając do meritum, czyli gender, najważniejsze chyba co nas różni, to fakt, że na pytanie:

- Co kieruje ludźmi wykładającymi od kilkunastu lat miliardy dolarów na gender ?

.. ja mam może dość szokującą, niemniej choćby na tyle trzymającą się kupy teorię, że dotąd nikt z dyskutantów ani jej nie obalił, ani nie przedstawił alternatywnej, a Ty odpowiadasz 'nie wiem'

Dla mnie ok, chciałem to tylko uściślić smile

• to_ja_pisze Re: Rewolucja gender 29.10.18, 14:41
                    Skąd masz dane o wyłożonych miliardach dolarów?
                  • tomekzgor Re: Rewolucja gender 29.10.18, 15:35
                    - Co kieruje ludźmi wykładającymi od kilkunastu lat miliardy dolarów na gender?

Nie odnoszę się bo nie wiem, skąd wziąłeś takie kwoty i kto Twoim zdaniem je wydaje itp. Pomyślałem że to po prostu jest takim uznanym elementem teorii powolnego przejmowania sterów kierujących światem przez kogoś (?) od kogoś (?)
    • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:25
      gyubal_wahazar napisał:
      > Na niektórych uniwerkach w Stanach, montują już kible dla 3-ciej płci.

Co kraj to obyczaj. W UK środowiska LGBT traktowałyby coś takiego jako wielką obrazę, bo oni/one chcą chodzić do łazienki zgodnej z zadeklarowaną przez siebie płcią.
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:27
        Czyli jako obrazę traktowałyby moje zdanie, a nie fakt montowania wspomnianych kibli ?
        • kevinjohnmalcolm Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:41
          Oj, za swoją pierwszą wypowiedź w tym wątku byłbyś w UK ukrzyżowany przez niektóre środowiska wink
          Byłem kiedyś uczestnikiem oficjalnej rozmowy z przedstawicielką LGBT która wyjaśniała nam, że łazienki dla trzeciej płci to dyskryminacja, bo osoby które zmieniły płeć w pełni z nową płcią się identyfikują i powinny chodzić do pasującej im łazienki, w innym przypadku to by była mocna obraza.
          • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 28.10.18, 23:53
            Pewnie nie przeszła przeszkolenia sponsorowanego przez ideologów tych łazienek wink
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rewolucja gender 29.10.18, 09:26
            Właśnie, przecież sądząc po wypowiedziach osób transseksualnych, to tu nie chodzi o kogoś kto nie czuje się ani kobietą ani mężczyzną, tylko o psychiczne utożsamianie się z inną płcią... płeć jest w głowie... człowiek jest po prostu uwięziony w ciele posiadającym inne trzeciorzędowe cechy płciowe. A moment "zdawania sobie sprawy" / "niepewności" płciowej jest dość krótki i nie ma co wywalać kasy na tworzenie dla tego stanu oddzielnych łazienek, jak dzieci w Afryce umierają z głodu (że tak pozwolę sobie pojechać po bandzie).
    • tomekzgor Uchwała 29.10.18, 16:21
      Jednogłośnie podjąłem uchwałę że kończę już dyskusję o gender i facetach którzy inwestują miliardy z intencją przejęcia za kilkadziesiąt lat kontroli nad światem.
      Wszystko co wiem na ten temat już napisałem.
      • karolivia Re: Uchwała 29.10.18, 17:23
        Ja przepraszam, że tak się pod Ciebie podepnę, bez pytania, ale ja też. Kończę. smile
        • gyubal_wahazar Re: Uchwała 29.10.18, 18:16
          To ja trochę sam ze sobą i też wink
    • ninhurfusag Re: Rewolucja gender 29.10.18, 18:10
      wink Polski naród za głębokie korzenie ma, no i złapałam Ciebiewink
      • gyubal_wahazar Re: Rewolucja gender 29.10.18, 18:19
        A mowy nie ma. To ja tu jestem od łapania, więc czuj się w me forumowe, capne szpony, schwytana wink
        Chwila, muszę jakiś kolejny kontrowersyjny wymyślić i odpalić, to poodbijamy piłki z całą resztą naszej jakże przytulnej, osiedlowej spelunki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka