20.02.10, 22:28
Interesują mnie ceny remontów mieszkań w Piotrkowie. Ktoś może się orientuje,
ile trzeba zapłacić za metr położenia kafelków, za metr malowania ścian, za
ułożenie paneli, za wykonanie tynków tzw. strukturalnych?
Obserwuj wątek
    • realnymen Re: remonty 22.02.10, 16:41
      zosia-1000 napisała:

> Interesują mnie ceny remontów mieszkań w Piotrkowie. Ktoś może się orientuje,
      > ile trzeba zapłacić za metr położenia kafelków, za metr malowania ścian, za
      > ułożenie paneli, za wykonanie tynków tzw. strukturalnych?

Zosiu. Za takie informacje też się płaci!
      Za darmo to Ty nie dostaniesz nawet rozgrzeszenia.
      Np. kafelki. Zadowoli Cię informacja że: od 25pln do 60zł pln.???
      Pokaż co masz do roboty, określ swoje wymagania, warunki...
      Chcesz wspierać szarą strefę, nie przejmować się jakością i trwałością, czy zależy Ci na konkretnej robocie? Chcesz pana Józia wiecznie zapijaczonego czy Firmę???
      Ehhh, ludzie, ludzie...
      Wymagania kosmiczne w zamian za "miskę strawy i kąt do spania".

Powodzenia w remoncie.
      • zosia-1000 Re: remonty 22.02.10, 22:00
        Rzeczywiście, REALNYMENIE, jesteś realistyczny (czytaj: przyziemny) aż do bólu! Poproszę o numer konta bankowego, to przeleję Ci pieniążki za informację, że za kafelki płaci się od 25 do 60 zł:):):):)
        Ale może i dobrze, że więcej nie napisałeś, bo podobno "prawda jest jak tlen, otrzymasz zbyt wiele i się rozchorujesz"

"Staram się być realistą, bo chociaż optymiści częściej patrzą w niebo, to pesymiści rzadziej wdeptują w gó......"
        • realnymen Re: remonty 24.02.10, 14:29
          Wieloletnie doświadczenie, niestety...
          Jako osobę zainteresowaną, (w zaszłości, bo zrezygnowałem z tego "łaskawego" chleba), wkurzały mnie wielokrotnie tego rodzaju pytania zadawane telefonicznie, co Twoje.
          Czasem lepiej byłoby lekarzowi zdiagnozować chorobę przez telefon, niż mnie ocenić wartość robót.
          A często zdarzało sie tak, że poświęcałem 3-4 godziny z dojazdem do klienta, wymierzałem, obliczałem, proponowałem rozwiązania korzystne dla klienta, a potem:
          robotę przejmował ktoś inny, bo klient miał już kosztorys orientacyjny, a pan Józio brał mniej.
          Oczywiście, prawa rynku.
          Nie bawię się już w to...

Nawet szukając tańszego cukru w marketach musisz ponieść koszty przemieszczania się między marketami.
          To są wnioski, do jakich doprowadzili mnie klienci, niestety...
          • zosia-1000 Re: remonty 24.02.10, 19:15
            Każda moneta ma drugą stronę. Relacja fachowiec - klient też, ale nie warto chyba się licytować. Dziękuję za odzew.
            *****************************************************************************************
            – Jak wobec tego pan majster oceni takie piramidy egipskie?
            – Prowizorka, docent. Prowizorka. Dlatego tak się trzymają.(...) Piramidy to są stogi. Przy kamieniołomach. Faraony zbierali się coś postawić i układali kamień w takie stogi, żeby był pod ręką ten kamień. Magazynowali. Budowli nie postawili, a ta prowizorka, te magazyny do teraz stoją.
            • realnymen A swoja drogą... 25.02.10, 12:38
              ...kontynuując zagadnienie.
              Mam pewien projekt, plan...
              Ściśle związany z Twoimi obecnymi problemami z remontem, informacjami ile może Cię to kosztować, wykonawcami...
              Brakuje mi opinii osób zainteresowanych.
              Zaznaczam, że nie jest to żadna propozycja, a jedynie zapoznanie się z opinią/odbiorem osoby zainteresowanej.
              Być może byłby to dobry pomysł dla ludzi z podobnymi problemami do Twoich.
              Jeśli zechciałabyś odpowiedzieć prywatnie, przez kontakt forumowy daj odpowiedź.
              Nie mogę szczegółów opisać tutaj. Rozumiesz, konkurencja nie śpi...:)

===================================================================
              Eeeee tam... praw fizyki pan nie znasz! Woda napotykając na otwór musi się lać... wężykiem, wężykiem...
              A ten typ tak ma!
              • realnymen Re: A swoja drogą... 25.02.10, 12:40
                sorry, mailowy z pocztą na forum
                • zosia-1000 Re: A swoja drogą... 26.02.10, 15:48
                  Czy to sens ma, kląć, że ten Świat z kiepskiego zrobiony surowca,
                  Bo dobry Bóg już zrobił, co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca.

Zawołałam już fachowca i mam:) Sama zdobyłam potrzebne mi informacje. A co będzie dalej, czas pokaże.
                  Zawsze się dochodzi gdzie indziej, niż się chciało. Szczególnie, jak ktoś robi remont:):):)
    • katenga Re: remonty 26.01.15, 14:59
      Zobacz czym docieplić mieszkanie na www.styropmin.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka