zosia-1000 20.02.10, 22:28 Interesują mnie ceny remontów mieszkań w Piotrkowie. Ktoś może się orientuje, ile trzeba zapłacić za metr położenia kafelków, za metr malowania ścian, za ułożenie paneli, za wykonanie tynków tzw. strukturalnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realnymen Re: remonty 22.02.10, 16:41 zosia-1000 napisała: > Interesują mnie ceny remontów mieszkań w Piotrkowie. Ktoś może się orientuje, > ile trzeba zapłacić za metr położenia kafelków, za metr malowania ścian, za > ułożenie paneli, za wykonanie tynków tzw. strukturalnych? Zosiu. Za takie informacje też się płaci! Za darmo to Ty nie dostaniesz nawet rozgrzeszenia. Np. kafelki. Zadowoli Cię informacja że: od 25pln do 60zł pln.??? Pokaż co masz do roboty, określ swoje wymagania, warunki... Chcesz wspierać szarą strefę, nie przejmować się jakością i trwałością, czy zależy Ci na konkretnej robocie? Chcesz pana Józia wiecznie zapijaczonego czy Firmę??? Ehhh, ludzie, ludzie... Wymagania kosmiczne w zamian za "miskę strawy i kąt do spania". Powodzenia w remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia-1000 Re: remonty 22.02.10, 22:00 Rzeczywiście, REALNYMENIE, jesteś realistyczny (czytaj: przyziemny) aż do bólu! Poproszę o numer konta bankowego, to przeleję Ci pieniążki za informację, że za kafelki płaci się od 25 do 60 zł:):):):) Ale może i dobrze, że więcej nie napisałeś, bo podobno "prawda jest jak tlen, otrzymasz zbyt wiele i się rozchorujesz" "Staram się być realistą, bo chociaż optymiści częściej patrzą w niebo, to pesymiści rzadziej wdeptują w gó......" Odpowiedz Link Zgłoś
realnymen Re: remonty 24.02.10, 14:29 Wieloletnie doświadczenie, niestety... Jako osobę zainteresowaną, (w zaszłości, bo zrezygnowałem z tego "łaskawego" chleba), wkurzały mnie wielokrotnie tego rodzaju pytania zadawane telefonicznie, co Twoje. Czasem lepiej byłoby lekarzowi zdiagnozować chorobę przez telefon, niż mnie ocenić wartość robót. A często zdarzało sie tak, że poświęcałem 3-4 godziny z dojazdem do klienta, wymierzałem, obliczałem, proponowałem rozwiązania korzystne dla klienta, a potem: robotę przejmował ktoś inny, bo klient miał już kosztorys orientacyjny, a pan Józio brał mniej. Oczywiście, prawa rynku. Nie bawię się już w to... Nawet szukając tańszego cukru w marketach musisz ponieść koszty przemieszczania się między marketami. To są wnioski, do jakich doprowadzili mnie klienci, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
zosia-1000 Re: remonty 24.02.10, 19:15 Każda moneta ma drugą stronę. Relacja fachowiec - klient też, ale nie warto chyba się licytować. Dziękuję za odzew. ***************************************************************************************** – Jak wobec tego pan majster oceni takie piramidy egipskie? – Prowizorka, docent. Prowizorka. Dlatego tak się trzymają.(...) Piramidy to są stogi. Przy kamieniołomach. Faraony zbierali się coś postawić i układali kamień w takie stogi, żeby był pod ręką ten kamień. Magazynowali. Budowli nie postawili, a ta prowizorka, te magazyny do teraz stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
realnymen A swoja drogą... 25.02.10, 12:38 ...kontynuując zagadnienie. Mam pewien projekt, plan... Ściśle związany z Twoimi obecnymi problemami z remontem, informacjami ile może Cię to kosztować, wykonawcami... Brakuje mi opinii osób zainteresowanych. Zaznaczam, że nie jest to żadna propozycja, a jedynie zapoznanie się z opinią/odbiorem osoby zainteresowanej. Być może byłby to dobry pomysł dla ludzi z podobnymi problemami do Twoich. Jeśli zechciałabyś odpowiedzieć prywatnie, przez kontakt forumowy daj odpowiedź. Nie mogę szczegółów opisać tutaj. Rozumiesz, konkurencja nie śpi...:) =================================================================== Eeeee tam... praw fizyki pan nie znasz! Woda napotykając na otwór musi się lać... wężykiem, wężykiem... A ten typ tak ma! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia-1000 Re: A swoja drogą... 26.02.10, 15:48 Czy to sens ma, kląć, że ten Świat z kiepskiego zrobiony surowca, Bo dobry Bóg już zrobił, co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca. Zawołałam już fachowca i mam:) Sama zdobyłam potrzebne mi informacje. A co będzie dalej, czas pokaże. Zawsze się dochodzi gdzie indziej, niż się chciało. Szczególnie, jak ktoś robi remont:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
katenga Re: remonty 26.01.15, 14:59 Zobacz czym docieplić mieszkanie na www.styropmin.pl Odpowiedz Link Zgłoś