kryskanamatyska 09.03.05, 22:02 Witajcie, forumowicze. Odpolitykujcie się trochę i powiedzcie mi, gdzie w naszym mieście znaleźć al- anon? Z góry dzięki kryskanamatyska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noname10 Re: al-anon 09.03.05, 22:41 przepraszam, być może wyjdzie ze mnie ignorant, ale o co pytasz ? Mam nadzieję, że to nie narkotyk :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kryskanamatyska Re: al-anon 10.03.05, 00:10 Musi być z Ciebie prawdziwie szczęśliwy człowiek, że dosięgnęła Cię w dzisiejszym świecie tego rodzaju ignorancja. Nie obawiaj się, to nie narkotyk. A odpolitykiwacz w pewnym sensie tak. Coś bliżej życia by się niektórym przydało. Poczekam, może jednak znajdzie się ktoś, kto wie coś więcej niż wszystko o walce na stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: al-anon 10.03.05, 01:19 kryskanamatyska napisała: > Musi być z Ciebie prawdziwie szczęśliwy człowiek, że dosięgnęła Cię w > dzisiejszym świecie tego rodzaju ignorancja. Nie obawiaj się, to nie narkotyk. gdybys napisal ze to cos w stylu klubu AA to moze by zrozumial? Al-anon dla 99% brzmi jak nazwa organizacji terrorystycznej... ;-) > przydało. Poczekam, może jednak znajdzie się ktoś, kto wie coś więcej niż > wszystko o walce na stołki. nie wybrzydzaj, chamie. ludzie tu pisza za darmo a ty za porady nie placisz, wiec zamknij dziub na spust i siedz cicho i czekaj wlasciwej odpowiedzi, moze ktos bedzie ja znal i ci odpisze. Post na ktory teraz odpisuje to przyklad na to, jak nie powino sie pisac w necie. ktos chcial sie dowiedziec, co to za al- anon, a ty mu zarzucasz ignorancje itd. tremens cie dopadlo? To ty jako pytajacy o cos powinienes grzecznie wyjasnic, o co chodzi. a zeby do twojej czaszki to dotarlo, to taki przyklad: rzucam na te grupe pytanie, "czy w piotrkowie sa uslugi garbohydroliporacji". ty sie pytasz, "sluchaj, a co to jest", a ja na to: "siedz cicho ignorancie, jak nie wiesz. Ja wielki pan, poczekam, az jakis lutek rzuci dobra odpowiedzia a ty splywaj!".... pewnie by ci sie milutko zrobilo. a jak chcesz sie dowiedziec jak pisac na forum, grupy itp, polecam ten tekst, a zacznij czytac od tego rodzialu, bo wlasnie zachowales sie jak lajza. rtfm.killfile.pl/#lajza nara, Jaszyn Odpowiedz Link Zgłoś
elkaju Re: al-anon 10.03.05, 06:46 "nie wybrzydzaj, chamie. ludzie tu pisza za darmo a ty za porady nie placisz, > wiec zamknij dziub na spust i siedz cicho i czekaj wlasciwej odpowiedzi, moze > ktos bedzie ja znal i ci odpisze. Post na ktory teraz odpisuje to przyklad na > to, jak nie powino sie pisac w necie. ktos chcial sie dowiedziec, co to za al- > anon, a ty mu zarzucasz ignorancje" Rozumiem, że jest to WZÓR pisania postów? Pełna kultura. Osobista i językowa. A jak ktoś ośmieli sie od tego wzoru odstąpić, to nauczyciel kulturty osobistej i językowej sprowadzi go na właściwą drogę Radzę korzystać częściej ze słownika ortograficznego, nauczycielu. Niesmaczne to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: al-anon 10.03.05, 08:05 Jeżeli pytasz o grupy samopomocowe Al-Anon to ja o takich nie słyszałem. Popytaj w organizacjach pomocowych, może oni będą wiedziec wiecej www.piotrkow.pl/organizacje_pomocowe.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Jaszynek 10.03.05, 12:55 jeśli ktokolwiek zachował się jak łajza, to właśnie ty. nie trzeba być nawet ćwierćinteligentem, by wiedzieć, co to za grupa samopomocowa. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: al-anon 10.03.05, 13:01 znalazłam tylko to: Szpital Rejonowy - Poradnia dla Osób z Problemami Alkolowymi 97-300 Piotrków Trybunalski tel.: 044/ 647 11 96 ale radzę ci spytać tutaj, ktoś powinien pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
kryskanamatyska Re: al-anon 10.03.05, 17:04 Dzięki, Szprota i Kregi. Szukam. Okazuje się, że nie jest to wcale takie łatwe. Ale ponoć kto szuka, znajduje. Noname, sorry, jeśli poczułeś się urażony. Nie było to moim celem. Fakt, nie każdy musi wiedzieć. To szczęście - chodziło mi o to, że jesteś szczęśliwym człowiekiem, jeśli TEN problem Cię nie dotyczy i NIE MUSISZ nic o tym wiedzieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: al-anon 10.03.05, 22:50 urażony się nie poczułem, ale gdybyś od razu napisała o co chodzi to dałbym Ci telefon do AA. Jeśli dalej jesteś zainteresowana daj znać. Mnie problem nie dotyczy, bo alkoholu wypijam zdecydowanie poniżej średniej krajowej, choć za kołnierz nie wylewam. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: al-anon 11.03.05, 08:07 noname ja uwazam ze zadała pytanie prawidłowo. Przyznam ci się ze tez nie wiedziałem do końca co to jest. Ale poradziłem sobie w sposob nastepujący: 1. wybrałem adres www.google.pl 2. wpisałem Al-anon - jezyk polski 3. pierwszy link który dostałem to : Alkoholizm. Poćwicz to nie jest trudne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: al-anon 11.03.05, 23:31 jest mi trochę wstyd, ale tylko trochę :-)) Odpowiedz Link Zgłoś