Dodaj do ulubionych

Internet w Piotrkowie

09.07.05, 01:55
co to jest p2p??
i w jakiej sieci to mozma ściągać 24 h/na dobę, i nie być tym ZŁYM
klientem..jak w Webringu...
Zapis rozmów na GG mam do dyspozycji zainteresowanych...Co ciekawsze ,,,ja
mam u Nich internet:-)
Tam pan mi dzis napisał że ja nie wyłączjąc kaomputera 24g/h to jestem tym
ZŁYM klientem Webringa..
..No za bardzo 24h/d ściągam:(
podobno ŻADNA ŚIEĆ TEGO NIE GWARANTUJE??
Jesteś Złym Klientem..
THX Webring..

(THX! z no cenzor;) )
Obserwuj wątek
    • kregi Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 07:55
      p2p czyli peer-to-peer mowiac prosto rodzaj połączenia sieciowego, ktore jak
      sama nazwa wskazuje zapewnia bezposrednią komunikacje osób np. do wymiany plików
      mp3 programow filmow itd itd.
      Napster był protoplastą mozna powiedziec tego połaczenia ale tam zasoby były
      umieszczane na serwerze, w sieci p2p kazdy uzytkownik ma jakis zasób cos
      udostepnia i sam sciaga z wielu komputerow.
      Dlatego firmy tego nie lubią tworzysz wiele połączen do wielu miejsc zapychając
      siec w jedną i drugą stone :-)).
      Przykładowe programy to edonkey, kazaa, emule itd itd.

pozdrawiam
      • maddox84 Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 09:25
        Jesli chodzi o dostawce ktory sie nie skarzy to np. PolNet, no i w sumie
        telekomuna tez nie ale oni tam maja te limity :(
        A co to jest p2p: pl.wikipedia.org/wiki/P2P
    • szch69 Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 09:43
      Wiec juz wiem, ze do webringa sie nie przeniose. Jestem w sofcie - strony www
      dzialaja beznadziejne (o ile dzialaja), ale ze sciaganiem nie ma zadnych
      problemow a komputer u mnie chodzi 24h/dobe.
      • bogd2 Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 11:29
        Oto ciekawy fragment rozmowy na GG z NIMI, pytałem tylko dlaczego mi ostatnio
        internet słabo chodzi a ONI od razu:

webring (0:01)
        w kolejnosci policja --> prok.-->sad
        i naprawde do tego jest krotka
        drga
        webring (0:02)
        a mamy na to srodki
        nie potrafisz sie przyznac do bldu i wydaje ci sie ze palac nedzne 50 pln
        miesiecznie
        mozesz oczekiwac niewidomo czego
        obudz sie
        webring (0:04)
        mamy ponad sertke klietow placacych za pr. 512 wysycajacych 1/10 tego co ty

Niedość że walą na TY to jeszcze mają pretensje że za dużo "wysycam", a ja
        naiwny myślałem że jak płacę abonament to mogę miesiąc kompa nie wyłączać(?)
        • maddox84 Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 13:47
          Hehe, to jak ja bym sobie u nich zalozyl to bym teraz im na zlosc sciagal tony
          legalnego oprogramowania :) a pozniej bym to kasowal i od nowa i ciekawe czy
          wtedy dalej by straszyli prokuratura i sadem ;)
        • szch69 Re: Internet w Piotrkowie 09.07.05, 15:43
          O k.... !!! O tym musi sie dowiedziec caly Piotrkow. A ja chcialem sie do nich
          przeniesc!
          • vinci2 Firma badziew!!! 09.07.05, 19:55
            Dokładnie tak jak pisze Szch, powinien o tym wiedzieć potencjalny piotrkowski
            klient, który zamierzałby przejść do tej sieci!!!
            Tym bardziej, że na MojPiotrkow raczej ta firma byla w komentarzach pozytywnie
            oceniana ale jak widać raczej ze strony osób ją promujących z jakiś względów.
            Nie chciałbym żeby zostało to źle odebrane przez adminów MojPiotrkow bo pisze o
            userach zabierających tam głos na forum.
            Jeśli jakaś firma zwraca się w tak bezczelny i chamski sposób do swojego klienta
            to pozostawię bez komentarza kompetencje osób w niej zatrudnionych i ją
            współtworzących!!!

Jeśli mają problem z zapewnieniem stabilności sieci niech wprowadzą limity jak
            nasz monopolista, a nie straszą kogoś Policją i Sądem.
            Powiem tylko że nasze miasto w gruncie rzeczy jest małe i takie wiadomości
            rozchodzą się dośc szybko więc życzę powodzenia w zdobywaniu klientów ;))

Żenada Panowie z Webring!!!!!!
            • maddox84 Re: Firma badziew!!! 09.07.05, 23:44
              Tym bardziej ze znaczaca czesc piotrkowa ma dobra i tania alternatywe w postaci
              PolNetu ktory (przynajmniej ja nie slyszalem) nikogo nie straszy :)
              • bogd2 internet 10.07.05, 12:25
                Panowie, ja po przykrych doświadczeniach ze Softem, zrobiłem się może troszkę
                przewrażliwiony, ale oni już przesadzają. Po moich postach na tym forum, miałem
                natychmiast zablokowane WWW, widziałem tylko planszę że mam Brak Opłaty
                Abonamentowej...bla bla...
                Rachunek otrzymałem pocztą, w piątek (ósmego), z datą wystawienia czwartego
                lipca, i terminem płatności 7 dni(!), a więc do poniedziałku.
                W reklamie w telewizji mówią że ma się prawo do odszkodowania jeśli ktoś ci
                wyłączy coś za rzekomo niezapłacony rachunek, czy to prawda??
                • kregi Re: Coś nie masz szczescia do providerów :-(( 10.07.05, 13:35
                  Widze ze wszedłeś z deszczu pod rynne :-)). Prawda jest taka z tymi lokalnymi
                  providerami ze oni szanują tylko gości co płacą rachunki ponad 100 zl.
                  Tak z ciekawości, czy pamietacie tu na forum wypowiadał sie byly pracownik softu
                  czy on teraz nie pracuje własnie tam ? ;-)).

pozdrawiam
                  • vinci2 Re: Coś nie masz szczescia do providerów :-(( 10.07.05, 13:54
                    kregi napisał:

Tak z ciekawości, czy pamietacie tu na forum wypowiadał sie byly pracownik soft
                    > u
                    > czy on teraz nie pracuje własnie tam ? ;-)).

LOL :D
                    Dokladnie Tak!!!
                    Koleś przecież po odejściu z Softu (notabene, którego chwalił na maxa kiedy tam
                    pracował) zachwalał Webringa.
                    Teraz przy wyborze providera należy pytać czy pracuje tam taki a taki gość.
                    Jeśli tak to wiadomo żeby trzymać się z daleka od tej firmy ;D
                • vinci2 Re: internet 10.07.05, 14:00
                  Przeczytaj swoją umowę Bogd2 i tam z reguły są różnego rodzaju klauzule.
                  Provider NIE MOŻE Ci wyłączyć sygnału przed terminem płatności!!
                  Poczytaj sobie tu: ww20.mediarun.pl/ o swoich prawach.
                  Nawet z TPSA ludzie wygrywają więc tym bardziej możesz wygrać z taką małą firmą.
                  Oni Cię straszyli więc teraz pora żebyś to Ty ich zaczął straszyć bo dzisiaj
                  jest rynek konsumenta, a nie producenta!!!
                  Ci Panowie żyją pewnie jeszcze sentymentalnymi czasami "komuny" gdzie standardem
                  było "jak się nie podoba to ........."
    • danwar2 Re: Internet w Piotrkowie 10.07.05, 22:56
      ja mam od maja 2004 z POLNETu i jestem zadowolony.
    • krzysiek491 Re: Internet w Piotrkowie 20.07.05, 16:04
      Temat jest niezły, ale tak z ciekawości (piszę z pracy), to kogo możecie mi
      polecić, jeśli oprócz Internetu NIE CHCĘ MIEĆ TELEFONU STACJONARNEGO, a niestety
      wychwalany (słusznie, czy nie) PolNet nie zamierza zajrzeć na moją ulicę w tym
      stuleciu. Z tego co czasem czytam to zostaje mi Web... i Soft, które raczej nie
      są mile określane w komentarzach, a więc mogę sobie kupić Blue Connect z Ery,
      albo zaczekać na jakiś cywilizowany dostęp radiowy (podobno na jesieni mają
      ruszyć przetargi na częstotliwości lokalne dla providerów). Sensowne podpowiedzi
      mile widziane. Pzdr
      • kregi Re: Internet w Piotrkowie 20.07.05, 20:12
        Blue connect Ery mnie troche rozczarował ponieważ oszukują klientów :-((. Np.
        reklamują w TV że bedzie cie to kosztować 100 zl netto a to guzik prawda
        ponieważ jak udałem się do salonu to okazało się ze jest oczywiscie 100 zl ale
        do tego dochodzi abonament 30 zl za karte sim, czyli placisz 130netto czyli
        jakies 160 zl brutto miesiecznie za badziewne łącze GPRS które mozna porównywac
        z modemikiem. Oczywiscie wielkie oczy zrobili jak wspomniałem o klonowaniu kart
        sim, bo przeciez mam telefon w tej sieci :-)). Lepsze technologie EDGE itd. jak
        dobrze pamietam w kilku miastach. :-((. I oczywiscie umowa na 2 lata.
        Ja polecam jakies łącze radiowe, podpisz umowe na rok abys w przyszłym roku mógł
        wymienic providera i to wszystko.

pozdrawiam
      • maddox84 Re: Internet w Piotrkowie 20.07.05, 23:43
        Nie wiem jak jest z telefonem, ale zorientuj się w Pilickiej...
    • kregl Re: Internet w Piotrkowie 21.07.05, 16:55
      A ja byłem dziś w Warszawce i wiecie co, chromole dostawcow internetu, bo udalo
      mi się troszke kaski uskladac i kupilem sobie wreszcie telefon satelitarny z
      łączem internetowym, wiec jestem od dzis niezależny od Softów i innych
      cwaniaczków, i nawet z Sahary moge sobie klikac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka