Dodaj do ulubionych

Nowy moderator

24.10.05, 12:56
Zglosilem administracji forum problem braku moderatora i problemy z tym
zwiazane. Administracja odpowiedziala tak:

Witaj,

Na forum nie ma prewencyjnej moderacji - w zwiazku z tym niekiedy
zostaja opublikowane tresci naruszajace netykiete.

W takiej sytuacji mozna zglaszac je listownie do
forum.abuse@gazeta.pl /razem z linkami do postow/ albo wklikiwac
poprzez ikone "kosza na smieci".

Jezeli w Piotrkowie brakuje moderatora, a spolecznosc forum chce
dostac nowego, to mozemy oglosic, ze poszukujemy osoby do opieki
nad forum.

pozdrawiamy,
Administracja Forum
.........................

Zatem jaka jest wola ludu ? :))) I ewentualnie moze od razu jakies kandydatury
Obserwuj wątek
    • ksconcordia Re: Nowy moderator 02.11.05, 16:09
      Rzeczywiście nowy moderator przydałby się na naszym forum. Nie będę nikogo
      proponował, bo być może osoby te nie chciałyby pełnić obowiązku moderowania. Być
      może w końcu zapanowałby tutaj porządek jak za rządów Szproty.
    • forms Re: Nowy moderator 02.11.05, 16:21
      kamikaze_pkow1 napisał:

> Zglosilem administracji forum problem braku moderatora i problemy z tym
      > zwiazane. >
      > Jezeli w Piotrkowie brakuje moderatora, a spolecznosc forum chce
      > dostac nowego, to mozemy oglosic, ze poszukujemy osoby do opieki
      > nad forum.
      > Zatem jaka jest wola ludu ? :))) I ewentualnie moze od razu jakies kandydatury

Skoro taki z ciebie porządniś i tak się wyrwałeś do Angory z tym robieniem
      porządków na forum, to zgłoś się sam na moderatora. Zgłosić problem nie sztuka.
      Wziąć się do roboty, to już gorzej. To jak? Mamy już moderatora w twojej
      osobie? Można gratulować?
    • belvegor Re: Nowy moderator 02.11.05, 17:39
      Bądźmy szczerzy. Kamikaze-1pkow. Popieram. Od pojawienia się na forum i tak
      pełni tutaj rolę moderatora, nie nazwany tak i trochę niezauważenie. Gdyby nie
      jego działalność, to forum już dawno zgłupiałoby i sczezło na amen. Pozostaje
      tylko funkcjonowanie kolegi usankcjonować i uczynić legalnym. W tym co pisze,
      nie ma cienia przekąsu.
    • kamikaze_pkow1 Re: Nowy moderator 02.11.05, 18:32
      dzieki za zaufanie i poparcie:) poczekamy moze jak sie rozwinie dalsza dyskusja
      na ten temat bo spodziewam sie przynajmniej kilku glosow oponentow. To ze
      moderator by nam sie przydal nie ulega watpliwosci. Moze znajda sie tez inne
      kandydatury? Chetnie bym sie podjal moderowania forum i zaprowadzenia porzadku
      ale nie zalezy mi na tym zeby za wszelka cene byc moderatorem. Poczekajmy jak w
      tym temacie wypowie sie wiecej osob. Zachecam do dyskusji. Rzeczowej.
      • zjawiskowa Komu brzytwa? 02.11.05, 20:50
        kamikaze_pkow1 napisał:

> dzieki za zaufanie i poparcie:) poczekamy moze jak sie rozwinie dalsza
        dyskusja
        > na ten temat bo spodziewam sie przynajmniej kilku glosow oponentow. To ze
        > moderator by nam sie przydal nie ulega watpliwosci. Moze znajda sie tez inne
        > kandydatury? Chetnie bym sie podjal moderowania forum i zaprowadzenia porzadku
        > ale nie zalezy mi na tym zeby za wszelka cene byc moderatorem. Poczekajmy jak
        w
        > tym temacie wypowie sie wiecej osob. Zachecam do dyskusji. Rzeczowej.

O, już się poczuł mile połechtany. Weto. Nie zgadzam się. W to,że gościu cały
        boży dzień gapi się w monitor i pod tym względem jest dyspozycyjny, a więc nic
        nie umknęłoby jego uwadze, to ja święcie wierzę. Wszak włącza się tutaj za
        moment, kiedy tylko ktoś coś pierdnie. Ale do takiej roli - sorry - stary,
        trzeba posiadać trochę dystansu. Także wobec samego siebie. No i przydałaby się
        szczypta poczucia humoru. Te cechy posiadała i dawała temu liczne dowody
        przeinteligentna Szprota. Nieodżałowana dziewczyna. Wchodziłam na jej stronę
        www. Rewelacyjna koleżanka. Tobie, Kamikadze, takich zalet nie staje. Jesteś
        serio jak katafalk w ciemnej kostnicy. Nie nadajesz się. Więc wypad. Chyba, że
        chcecie krwawego krojczego z najlepszych lat komunistycznego żywiołu. Dlatego
        błagam, nie dawajcie mu do ręki tej brzytwyyyyy! A zresztą, zwisa mi to
        kalafiorem. Założę prywatne forum i będę sobie używała bez cenzora. Bye!
        • zjawiskowa Re: Komu brzytwa? 02.11.05, 23:10
          zjawiskowa napisała:

> kamikaze_pkow1 napisał:
          >
          > > dzieki za zaufanie i poparcie:) poczekamy moze jak sie rozwinie dalsza
          > dyskusja
          > > na ten temat bo spodziewam sie przynajmniej kilku glosow oponentow. To ze
          > > moderator by nam sie przydal nie ulega watpliwosci. Moze znajda sie tez i
          > nne
          > > kandydatury? Chetnie bym sie podjal moderowania forum i zaprowadzenia por
          > zadku
          > > ale nie zalezy mi na tym zeby za wszelka cene byc moderatorem. Poczekajmy
          > jak
          > w
          > > tym temacie wypowie sie wiecej osob. > O, już się poczuł mile połechtany.
          Weto. Nie zgadzam się. W to,że gościu cały
          > boży dzień gapi się w monitor i pod tym względem jest dyspozycyjny, a więc
          nic
          > nie umknęłoby jego uwadze, to ja święcie wierzę. Wszak włącza się tutaj za
          > moment, kiedy tylko ktoś coś pierdnie. Ale do takiej roli - sorry - stary,
          > trzeba posiadać trochę dystansu. Także wobec samego siebie. No i przydałaby
          się
          >
          > szczypta poczucia humoru. Te cechy posiadała i dawała temu liczne dowody
          > przeinteligentna Szprota. Nieodżałowana dziewczyna. Wchodziłam na jej stronę
          > www. Rewelacyjna koleżanka. Tobie, Kamikadze, takich zalet nie staje. Jesteś
          > serio jak katafalk w ciemnej kostnicy. Nie nadajesz się. Więc wypad. Chyba,
          że
          > chcecie krwawego krojczego z najlepszych lat komunistycznego żywiołu. Dlatego
          > błagam, nie dawajcie mu do ręki tej brzytwyyyyy! A zresztą, zwisa mi to
          > kalafiorem. Założę prywatne forum i będę sobie używała bez cenzora. Bye!

Zaciąłeś się ambitnie. Pokażesz, że nie zareagujesz od razu, tylko dopiero
          jutro rano. To i dobrze może. Ja idę spać.
        • kamikaze_pkow1 Re: Komu brzytwa? 02.11.05, 23:50
          prosze prosze uderz w stol a zjawiskowa sie odezwie:) tak naprawde to
          spodziewalem sie twojego glosu na nie i sie nie zawiodlem.
          A tak pozatym to ty za to jestes niesluchanie dowcipna. Piszesz ze szprota "to
          dobra kolezanka" a tak naprawde to odeszla z moderowania i w ogole z tego forum
          wlasnie przez ciebie bo glosno zaczelas mowic o cenzurze itd. To wlasnie ty
          zmusilas innego moderatora niejakiego szch69 rowniez do rezygnacji robiac
          zmasowany atak klonow na osoby moderatorow. Czyzbys juz zapomniala jak robilas
          tzw. nocne alarmy itd? Sama dobrze wiesz ze duza czesc twoich wypowiedzi lamie
          netykiete i regulamin forum, m.in. dlatego niedawno zostaly usuniete niektore
          twoje wypowiedzi. No i patrz. Administratorzy forum jakos rowniez nie podzielili
          twojego poczucia humoru. Widac jest ono specyficzne :)
          Pomysl zebys zalozyla sobie swoje prywatne forum uwazam za sluszny i popieram.
          • delahalle Re: Komu brzytwa? 03.11.05, 09:04
            kamikaze_pkow1 napisał:

> Pomysl zebys zalozyla sobie swoje prywatne forum uwazam za sluszny i popieram.

To raczej będzie blog :) Bo nie sądze żeby ktoś poza klonami tej idiotki chciał
            się tam wpisywać.
      • krzysiek491 Re: Nowy moderator 03.11.05, 09:13
        Nie wiem, czy fakt Twojego częstego uczestnictwa w dyskusjach i w konsekwencji
        pewnej stronniczości, nie zaważy na "obiektywiźnie cenzorskim", którego
        oczekiwałoby się od moderatora (no bo przecież siebie nie wytniesz :-)). Ale
        jeśli masz ambicję na powstrzymanie co bardziej zapalczywych użytkowników
        klawiatur, a także czujesz się na siłach, aby nadzorować forum przez 24 / 7, to
        masz mój głos (o ile w sieci obowiązuje demokracja :-))
        • kamikaze_pkow1 Re: Nowy moderator 03.11.05, 19:15
          nic chyba nie szkodzi zeby moderatorow bylo 2. Tak jak to bylo jeszcze niedawno.
          Na maddoxa chyba juz nie ma co liczyc bo chyba od wakacji nie bylo go widac.

Pozatym jedna sprawa. Moderator nie jest od usuwania wpisow nie po jego mysli.
          Jest od usuwania wpisow lamiacych regulamin forum i netykiete. A takie latwo
          odroznic. Moderator to nie cenzor jak sie niekotrym wydaje :))
          • krzysiek491 Re: Nowy moderator 04.11.05, 08:30
            > Moderator nie jest od usuwania wpisow nie po jego mysli.
            > Jest od usuwania wpisow lamiacych regulamin forum i netykiete. A takie latwo
            > odroznic. Moderator to nie cenzor jak sie niekotrym wydaje :))

Wiem, ale pokusa i możliwości techniczne zawsze istnieją
          • zjawiskowa Mój kamikaze, nie. 04.11.05, 08:40
            kamikaze_pkow1 napisał:

> nic chyba nie szkodzi zeby moderatorow bylo 2. Tak jak to bylo jeszcze
            niedawno
            > .
            > Na maddoxa chyba juz nie ma co liczyc bo chyba od wakacji nie bylo go widac.
            >
            > Pozatym jedna sprawa. Moderator nie jest od usuwania wpisow nie po jego mysli.
            > Jest od usuwania wpisow lamiacych regulamin forum i netykiete. A takie latwo
            > odroznic. Moderator to nie cenzor jak sie niekotrym wydaje :))

Tak. Ale nie ty. Za dobrze cię poznałam.
            • kamikaze_pkow1 Re: Mój kamikaze, nie. 04.11.05, 18:48
              no prosze kto to mowi :) swieta zjawiskowa
    • kostucha133 Re: Nowy moderator-komu jest potrzebny? 02.11.05, 20:41
      prawdopodobnie tym, którzy sami nie są w stanie zapanować nad ozorami.Już macie
      efekty inwigilacji przez stowarzyszenie i prokuraturę a więc kolejny bat jest
      zbędny.Większość z forummowiczów ma gdzieś inwigilowane forum i dlatego macie po
      3 lub 4 wypowiedzi na dobę.Taką demokrację to i ja mam w nosie mimo że
      kilkakrotnie nawoływałem o kulturę na forum.Teraz spadam na drzewo liście liczyć
      bo to ciekawsze zajęcie niż udział w inwigilowanym forum.
    • s10in Bez obrazy, ale szczury opuściły pokład 02.11.05, 21:32
      Nader ciekawe wnioski można wysnuć z tej pośpiesznej ucieczki z forum
      dyskutantów. Kto bowiem uznał, że w trybie awaryjnym należy się stąd ewakuować?
      1. Ci, co nabroili.
      2. Ci, co broili, czyniąc to z pracy i w godzinach pracy.
      3. Ci, którzy mogą się w tej sytuacji obawiać konsekwencji ze strony
      przełożonych.
      Wniosek? To urzędnicy piotrkowscy wszelkiej maści, którzy lubili sobie tutaj
      pohasać. Zarówno ze sfery samorządowej, jak i budżetowej. A jest to Armia Ludzi!
      • kostucha133 Re: Bez obrazy, ale szczury opuściły pokład 03.11.05, 20:51
        jeśli w ten sposób mogli odreagować stres po godzinach pracy w jednostkach przez
        Ciebie wymienionych, to niezłe rozwiązanie dla ich zdrowia psychicznego.Lepiej
        dla urzędu i interesantów, aby urzędnik anonimowo wyraził swoje myśli o tym
        wszystkim co go dotyczy i otacza.Jeśli forum spełnia funkcję psychoanalityka to
        tylko temu przyklasnąć ponieważ na wizyty u psychiatry może nie starczyć im
        odwagi.Powodów do takich zachowań ostatnimi czasy mieli aż nadto. A jakie to
        były, to niech każdy z Was sam sobie odpowie i zajmie się czubkiem swojego nosa
        czy aby nie wisi tam gil aż do pasa.
        • kamikaze_pkow1 Re: Bez obrazy, ale szczury opuściły pokład 03.11.05, 21:23
          urzednik tez czlowiek :)) Przynajmniej w wiekszosci przypadkow ;)
    • maddox84 Re: Nowy moderator 08.11.05, 17:13
      Ja sie przychylam, chetnie zrzekne sie moderowania bo ostatnio nawet nie mialem
      czasu tutaj zajrzec nie mowiac juz o przebrnieciu przez wszystkie posty...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka