delahalle 20.07.06, 15:03 Widzeliśta? ;) www.piotrkow.pl/wiadomosci.html#890 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 15:27 Taaak. Szczęka opada. Tylko żeby nie odwalili folku jak w hali na Sienkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_piotrkow Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 17:24 wreszcie doczekalismy sie porządnego centrum handlowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
lumos2 Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 21:32 Na razie to żadnego centrum handlowego nie doczekalismy się. To jest tylko projekt. Może poczekajmy na jego realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 22:11 Ale zapowiada się bardzo dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 22:40 "Odwalić folk" - spoko określenie. A na poważnie to ciekawe jacy najemcy wejdą, bo jak będą to biedronka, wszystko za 4 zł i ze 2 sklepy z tanią odzieżą, to nie zapowiada się zbyt atrakcyjnie. A czy komuś innemu będzie się opłacało otwierać sklep w naszym mieście?? Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 20.07.06, 23:11 Empik ma zamiar otwierać sklepy w mniejszych miastach. Np. Nowy Sącz wielkości Piotrkowa ma 2 empiki. Może będzie w tym czymś...? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 11:01 Z EMPiKiem byłaby fajna sprawa, taka marka przyciąga inne "sieciowe". Tylko ciekawe, czy piotrkowski rynek jest na tyle głęboki, żeby im się opłacało u nas istnieć. BTW szykuje się proces o podobieństwo nazw miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3497738.html Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 15:08 delahalle napisał: > Empik ma zamiar otwierać sklepy w mniejszych miastach. Np. Nowy Sącz wielkości > Piotrkowa ma 2 empiki. Może będzie w tym czymś...? Nowy Sącz też specjalnie z bogactwa nie słynie. Co do ewentualnego procesu, to "stolicy" puszczają nerwy. Trasa S8, teraz manufaktura. Najchętniej władza z Łodzi chciałaby Piotrków zaorać. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 15:28 Przejeżdżałem przez Nowy Sącz niedawno i Sieradz przy nim wygląda jak metropolia. Fakt, że łodziaki nie traktują nas jak należałoby traktowac miasto w swoim województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumos2 Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 21:36 "Manufaktura Piotrków będzie mieścić się w dawnych szwalniach Sigmateksu" - chyba ich pogięło. To nie była szwalnia tylko przędzalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 15:29 Wikipedia: Od XIX w. ważny ośrodek przemysłu, m.in. (...), włókienniczego (Zakłady Przemysłu Dziewiarskiego "Sigmatex" - dawna Piotrkowska Manufaktura) Niech się metropolia buja :) Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 21.07.06, 15:30 Jeśli ta nazwa ma już kilkadziesiąt lat to niech spie....ają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 16:05 ziontr napisał: Najchętniej władza z Łodzi chciałaby Piotrków zaorać. A co ma władza stolicy do nazwy waszej "manufaktury" ? Przeciez nie wladza jest inwestorem tylko Apsys. Wy to sobie potraficie naprawde wszystko wytłumaczyć po swojemu, że niby Łódź zgrzyta zębami bo jest taki sobie mały Pietrków co ma górnolotne aspiracyje. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 16:16 Mały, ale jednak 2 razy większy od Sieradza :P Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Manufaktura Piotrków 27.07.06, 16:54 Nie zmieniaj tematu. Nie odpowiedziałeś na pytanie. Jakoś ta Łódź, na którą tak ciągle wjeżdżacie nie czepia się nazwy, tylko francuski inwestor łódzkiej Manufaktury. A to bardzo duża różnica. No ale wiadomo - piotrkowska teoria spiskowa pt. "ta okropna Łódź" ciągle żywa, więc rzeczywistość trzeba sobie nagiąć tak, aby odpowiadała tej teorii... Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 27.07.06, 17:02 Z tą teorią spiskową pt. "ta okropna Łódź" to lekka przesada. Mniej megalomanii życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Manufaktura Piotrków 27.07.06, 17:08 bueheheheh ok to dodam ze macie tez teorie spiskowa "ten okropny Sieradz" :D Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 27.07.06, 17:13 W jakim kontekście? Tylko bez histotii średniowiecza. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Manufaktura Piotrków 28.07.06, 12:07 > Z tą teorią spiskową pt. "ta okropna Łódź" to lekka przesada. A wcale nie, skoro umyślnie manipulujesz faktami. Tak jak np. tutaj, że niby Łódź ma jakieś wąty. To ja się pytam: jaka Łódź, kiedy i gdzie miała wąty o nazwę tego waszego centrum handlowego. Jest to ewidentne naginanie rzeczywistości do własnej teorii. Właśnie chociażby w tym wątku widać, że taka teoria spiskowa "Łódź niszczy Piotrków" istnieje i takie osoby, jak Ty, cały czas ją podsycają. Mącisz i, jak widzę, masz z tego ogromną frajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 28.07.06, 19:37 Z tym sklepem faktycznie było przegięcie. Chodzi mi jednak, że Twoje miasto koniecznie chce zagarnąć S8. Czytałem też forum wrocławskie. Oni chcą jeździć do Warszawy za darmo, a nie przez płatną A2. Dobrze, że poważnie trakutujecie sprawę przebiegu dróg. My też. Czytałem też na łódzkim forum uwagi na temat otwartej A2. Cieszycie się, bo jest z czego. Macie wygodną (połowicznie bezpłatną) drogę do Poznania. Wierz mi jednak, że z kolei w Poznaniu piszą, że aktualnie A2 to droga w kartoflisko. Wrocławowi i Poznaniowi bardziej zależy na komunikacji w Warszawą, a nie z Łodzią. Taka jest prawda. Cóż, że Piotrków chce na tym skorzystać. Interes kierowców z Wrocławia mija się z wolą polityków samorządowych. PS. Szanuję Łódź. Mam w niej wielu znajomych. Rozmawiając o naszych miastach wzajemnie obrażamy się. Jednak te żarty traktujemy z przymrużeniem oka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czereslaw Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 20:57 Pomysł wygląda nawet na ciekawy ale pamiętajmy - to jest Piotrków. Miasto wymierające, bez nawet średnich perspektyw - czy tu jest miejsce na jeszcze jeden duży sklep? Czy w piotrkowskim Empik'u czy Mediamarkt (też były kiedyś takie głosy, że sklep tej sieci ma się znaleźć w Piotrkowie) byłby opłacalny dla właścicieli? Pozostawiam to waszej ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 21:04 Uważam, że byłby. Sam jestem stałym klientem empików. Niestety łódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
czereslaw Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 21:12 Ok, tak jak Ty sam goszczę dość często w łódzkich Empik'ach i pewnie znalazłoby się jeszcze trochę takich osób. Ale jak wielu? Niestety jestem sceptycznie nastawiony do całej tej inwestycji. Z halą targową też został napompowany balon oczekiwań - piękny budynek, itp. a co w środku? A miało być tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 21:19 Może we wtorek dowiemy się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mily.pan Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 22:07 Oj, z niecierpliwością czekam na zapowiadaną konferencję p. Matusewicza. Wreszcie rusza coś w naszym mieście. A z tym Empikiem to świetna sprawa - o ile ktoś zainteresowałby się pomysłem otworzenia go w powstającym Centrum Handlowym. A i klientów z pewnością nie zabraknie. Oby tylko nie okazało się w przyszłości, że właścicielem zakupionego budynku jest p. Staszór. Mielibyśmy kolejną Biedronkę! Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 22:22 Mamy podobny potencjał z uwagi na wielkość miasta co Słupsk, Jelenia Góra, Nowy Sącz. Nie należy zamominać, że w bliskiej odległości od Piotrkowa leży Tomaszów, Bełchatów. Ludzie stamtąd równie dobrze mogą jeździć na zakupy do Piotrkowa, zamiast do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 22:28 maly_piotrkow napisał: > radomsko :D Pomału robi się aglomeracja. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 23.07.06, 22:29 ALe z Radomska chyba bliżej mają do Częstochowy :) Ale Tomaszów, Bełchatów i Opoczno oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
kozak133 Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 10:01 I Siomki i Bujny i Kamieńsk tez... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 18:59 ziontr napisał: > Ludzie stamtąd równie dobrze mogą jeździć na zakupy do Piotrkowa, > zamiast do Łodzi. == Ty serio masz kompleksik Łodzi buahahahaha Nawet swoje centrum musicie nazwać podobnie do największego centrum Polski - Manufaktury, aby ktokolwiek o nim napisał hhhehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 19:05 hubar napisał: > ziontr napisał: > > Ludzie stamtąd równie dobrze mogą jeździć na zakupy do Piotrkowa, > > zamiast do Łodzi. > == > Ty serio masz kompleksik Łodzi buahahahaha > > Nawet swoje centrum musicie nazwać podobnie do największego centrum Polski - > Manufaktury, aby ktokolwiek o nim napisał hhhehehehehehe To nie my nazwaliśmy tylko właściciel z Łodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 19:07 Osobiście mi nie podoba się nazwa nawiązująca ewidentnie do łodzkiej Manufaktury. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 23:53 Podobno jest to tylko nazwa robocza, co jest jakby logiczne biorac pod uwage sam charakter inwestycji a ostateczna nazwa centrum sie jescze pewnie wyloni... jest wiele fajnych pomyslow ja proponuje Pasaz Trybunalski :) a hubar to chyba ma kompleks Piotrkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 22:15 hubar 24.07.06, 18:59 + odpowiedz ziontr napisał: > Ludzie stamtąd równie dobrze mogą jeździć na zakupy do Piotrkowa, > zamiast do Łodzi. == Ty serio masz kompleksik Łodzi buahahahaha Nawet swoje centrum musicie nazwać podobnie do największego centrum Polski - Manufaktury, aby ktokolwiek o nim napisał hhhehehehehehe Kolega elokwentny i na każdy temat wtrąci swoje 3 grosze. Czytam twoje wypowiedzi z uwagą i naprawdę dużo się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 23:28 Hubar - cenie Cie za Twoj patriotyzm lokalny, ale nie atakuj prosze piotrkowian za to, ze ludzie z Twojego miasta wymyslili te nazwe. Uwazam, ze powinienes byc raczej dumny, ze inne miasta nasladuja Twoje. Mnie nazwa manufaktura sie nie podoba, bo ...... kojarzy mi sie z Lodzia. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 23:53 Nasza Pietryna też ma jakąś taką źle kojarzącą sie nazwę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 23:56 No i pomysl sobie dlaczego ma taka nazwe ?? Bo jak Piotrkow i nawet (tak lubiany przeze mnie) Sieradz byly juz miastem to na polach w wiosce Lodzi wypasano jeszcze krowy... a piotrkowska to byla jedyna droga w tej wiosce... i tak Wam juz zostalo bo poza ta piotrkowska to brud, smrod i ubostwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 00:07 Echhh komuś tu słomka wyszła z bucika... Poczytaj sobie może na tema zarówno Łodzi i Piotrkowa, to może wtedy się dowiesz kiedy prawa miejskie dostał Piotrków a kiedy Łódź. Faktem jest, że Łódź przez wiele lat była małą miejscowością, za to po 1823 zanotowała największy wzrost w skali Europejskiej. I postaraj się nie obrazać zarówno mieszkańców Łodzi jak i samego miasta, bo ja też co jakiś czas w Piotrkowie bywam i mógłbym cos powiedziec o tym wielkim miescie z czystymi przedmieściami. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 00:56 Ok to napisz mi w ktorym miejscu tak bardzo obrazilem mieszkancow Lodzi ?? I nie bardzo wiem co mam sobie poczytac?? Samo przyznanie praw miesjskich nie jest rownoznaczne z rola miasta i jego ranga, wiem ze Lodz ma prawa miejskie od XV w. (1423) i o czym to swiadczy jak nie bylo jej na zadnej mapie az do wieku XIX, natomiast Piotrkow mial odnowione! prawa miejskie w wieku XV natomiast nadane najprawdopodobniej juz w XIII (ok. 1292), natomiast juz w XVI w. byla u nas siedziba Trybunalu Koronnego dla Wielkopolski i Mazowsza... wiec nie pisz mi tu o slomie bo sie troche osmieszasz... a co do czystosci to kiedys w telewizji widzialem wywiad z pewnym panem ktory mieszka w Lodzi i mowil cos w stylu "szkoda ze tu u nas taki brud, bywam w Piotrkowie i tam jest o wiele czysciej" Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:05 Troszkę ci to zajęło, ale widzę że znalazłeś informacje. Nie musisz mi mówić o roli Piotrkowa w przeszłości. A o słomie to w kontekście jakości twoich wypowiedzi, bo nie o miejscu zamieszkania mówiłem. A Pani w telewizji mówiła... Dziecko, weź mniej oglądaj tv, a zacznik samemu wyrabiać sobie opinie o świecie, będąc w jakimś miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:16 Wcale nie musialem szukac tych informacji bo mam je akurat w glowie... no i oczywiscie kiedy traci sie argumenty i okazuje sie, ze czlowiek nie ma racji to siega po "jakosc" wypowiedzi i slome z butow... a pana z telewizji podalem tylko jako dobitny przyklad, jesli myslisz ze wydawalbym opinie na temat miejsca nie bedac tam to gratuluje szybkiej oceny ludzi, tak sie sklada ze w Lodzi bywam od dziecka, a obecnie nawet raz na dwa tygodnie i niezle poznalem to miasto... dlatego moja opinia o nim jest autorska... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:32 Jak autorska, to po co podpierasz się głupimi wypowiedzimi w tv, tam wszystko mówią i co? Weź proszę nie rozśmieszaj mnie, że dlatego wytykam ci słomiastość, bo mnie twoje argumenty przekonały. Fact, jak od samego pocątku wyskakujesz z epitetami, to jak można cie pozytywnie ocenić? Gratulacje z powodu tak szybkiego poznania miasta. Ja w Łodzi mieszkam od urodzenia i nadal je odkrywam, poznaje i zwiedzam. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:38 > Jak autorska, to po co podpierasz się głupimi wypowiedzimi w tv, tam wszystko > mówią i co? mhmm... a znasz takie skomplikowany manewr konstruowania wypowiedzi jak podpieranie sie opiniami innych ludzi ? > twoje argumenty przekonały. Fact, jak od samego pocątku wyskakujesz z epitetami > , to jak można cie pozytywnie ocenić? A ja juz po raz trzeci prosze zebys te epitety przytoczyl i jakos nic, ewidentnie "filozofia" Leppera sie rozszerza, najpierw mowimy "nakradliscie" lub nabluzgaliscie na mnie, nastepnie wszyacy to czytaja i to im zostanie w pamieci... nawet jak informacja jest nieprawdziwa i nie podamy zadnych faktow to jak to sie mowi "tym gorzej dla faktow" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:39 > Gratulacje z powodu tak szybkiego poznania miasta. Ja w Łodzi mieszkam od > urodzenia i nadal je odkrywam, poznaje i zwiedzam. Idac tym tokiem myslenia to Ty tez nie mozesz go oceniac... cos tu nie gra to kiedy czlowiek moze miec opinia na temat jakiegos miejsca ?? Bo wedlug Twojej filozofii to nigdy :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 02:23 Ocho w filozofa się teraz zaczynasz bawić... Ja nie wystawiam radykalnych jednoznacznych opinii. Łódź kocha, choc ją ciagle poznaję, zwiedzam i na nowo odkrywam. Tobie wystarczy kilka wizyt, aby ją jednoznacznie ocenić... Oto chodzi, ale chyba tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
swiadek24 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 11:20 No Hubar, dlaczego nic teraz nie mowisz na temat nazwy nowego centrum handlowego? Ciagle piszesz o kompleksie ludzi z tego malego miasta. A jak nazwac to co Ty piszesz???Przeciez miszkasz w duzym miescie i nie powienienes liczyc sie z mniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 14:17 swiadek24 napisał: > No Hubar, dlaczego nic teraz nie mowisz na temat nazwy nowego centrum > handlowego? == Teraz ju pisze. >Ciagle piszesz o kompleksie ludzi z tego malego miasta. == Nie! Przeczytaj dokładnie. Zarzucam leczenie kompleksów tym, którzy: obelgami obrzucają Łódź, chcąc jej go wody nawet na... doczytaj sobie. >A jak nazwac to co Ty piszesz??? == Obrona. >Przeciez miszkasz w duzym miescie i nie powienienes liczyc sie z mniejszymi. == Jeśli masz takie podeście, mam nadzieję że jesteś w Piotrkowie odosobniony. W przeciwnym razie współczuje wszystkim z mniejszych miast niż Piotrków, a zależnych od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kitana6 Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 12:17 Jak to jest z ta konferencja prasowa? Kazdy moze sobie przyjsc? Bo chetnie bym sobie posluchala. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Manufaktura Piotrków 24.07.06, 15:52 Jeżeli zapraszają, to wal jak w dym. Odpowiedz Link Zgłoś
a.mas1 Re: Manufaktura Piotrków 25.07.06, 01:44 Moze w koncu bedzie cos porzadnego w tym naszym miescie,niegdys wojewodzkim:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szch_xxx Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 14:15 Nie będzie nazwy manufaktura. Zrobiłem kilka zdjęć wizualizacji. szch.fotosik.pl/albumy/35184.html Odpowiedz Link Zgłoś
powiernik Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 14:27 szkoda ze odchodza od nazwy manufaktura. mnie osobiscie sie podoba. chociaz nie nazwalbym tego manufaktura piotrkow, a manufaktura piotrkowska - brzmi lepiej i nie wskazuje na to na powiazanie z manufaktura w lodzi. centrum handlowe to taka oklepana nazwa.. moze powinnismy pomoc im w nazwaniu tego kompleksu? heh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 14:29 Wydaje mi się, że nazwa "centrum handlowe" nie zostanie. To raczej nazwa robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
szch_xxx Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 14:31 Kurde , z rozpędu zalogowałem się na nick, którego postanowiłem już nie użuywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 15:24 Fajne fotki. Jak widać inwestor ma ambitne plany i fajnie by było, żeby się powiodły. Ale znów wracam do tematu najemców. Jak wejdą starzy znajomi z rynku piotrkowskiego, to nie wróżę temu centrum nic ponad wegetację (Wystarczy spojrzeć na centrum handlowe Muszkieterów na byłym basenie i boisku treningowym na Dmowskiego - zazwyczaj 10 samochodów na krzyż na parkingu, chociaż lokalizacja, dojazd, parking są bardzo dobre, a i oferta nie jest z kategorii najgorszych). Natomiast CH Sigmatex / CH Przędzalnia (kto za??) ma niezbyt fortunną lokalizację przy wylotowej Sulejowskiej, w części miasta mniej zaludnionej niż sypialniana zachodnia część Piotrkowa, w dodatku najbliższy rok albo lepiej Sulejowska będzie remontowana, więc źle wróżę stronie logistycznej przedsięwzięcia. No chyba, że otwarcie nie jest planowane wcześniej (wcale bym się nie zdziwił). Odpowiedz Link Zgłoś
szch_xxx Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 15:28 Otwarcie jest planowane na rok 2010. Wtedy Sulejowskia będzie już po remoncie i dzięki obwodnicy stanie się typowo miejską ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 15:43 Nie to, żebym chiał być złym prorokiem, ale czy pamiętacie co obiecywał koleś, który zakupił budynek dawnego aresztu przy ul. W.Polskiego? Każdy wie jak się to skończyło. Tak czy owak jestem sceptykiem, jeżeli chodzi o to przedsięwzięcie. Wizualizacja wygląda ok, ale nie bardzo wierzę, że inwestycja ta powstanie w takim kształcie. Poza tym rok 2010 jest zważywszy na fakt, że pierwsze prace już trwają to chyba lekka przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
szch_xxx Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 15:50 Mówili, ze 2010. Łódzką Manufakturę budowano 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 15:56 Tylko, że łódzka manufaktura jest dużo większa... Dlatego uważam, że harmonogram prac nie jest zbyt napięty... Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 16:39 Jak przeczytałem właścicielem jest jakaś spółka cywilna. W informacji nie ma podanych nazwisk wspólników, lecz jedynie jakieś inicjały. Oby to nie był przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
szch_xxx Re: Zdjęcia wizualizacji 25.07.06, 16:42 I nic o tej firmie nie ma w google. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Zdjęcia wizualizacji 26.07.06, 18:15 Podejrzewam, że nie ma jej nawet w książce telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Zdjęcia wizualizacji 26.07.06, 08:25 Rzeczywiście planowany termin otwarcia wyczytałem dzisiaj na łódzkich stronach i trochę mną wstrząsnął. Kto dożyje do tego momentu :-)? Odpowiedz Link Zgłoś