zybi45 22.07.09, 21:44 Ktoś w UM dał mapki z rozkładem. Ja się pytam dla kogo i po co? Jak tam i tak nic nie widać!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koreczek28511 Re: Nowy rozklad MZK 23.07.09, 00:43 Nie wiem w ogóle po co ma sie zmieniać rozkład jazdy MZK. Przecież każdy kto jeździ autobusami zna na pamięć rozkład i wie co gdzie kursuje. Po co nam znów od początku nauka kolejnego rozkładu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: Nowy rozklad MZK 23.07.09, 08:31 koreczek28511 napisał: > Po co nam znów od początku nauka kolejnego rozkładu ?? Ludzie się starzeją, budżety ulegają korekcie, technika idzie do przodu, a plany się zmieniają. Co w tym dziwnego ? Takie życie. Piotrków nie jest wyjątkiem, no chyba, że ma się szczycić tym, że od 1956 roku nic się nie zmieniło w miejskiej komunikacji... ;-) W Bełchatowie z tego co pamiętam zlikwidowali linię podmiejską 22, co mi nie za bardzo mi to odpowiada, ale to nie moje przedsiębiorstwo. Jeśli ktoś chce mieć transport po swojemu to: 1) Jest takie coś jak prawo jazdy kat. B. W mieście wystarczy rower, wychodzi znacznie taniej i bezpieczniej, ponieważ to nie jest czołg i trzeba dać korektę co do swojej "hierarchii" na drodze. 2) Wiernym naśladowcą MZK są zniesławione miejskie busy. Może "busiarze" są bardziej konserwatywni ? 3) Dziś stawia się na przedsiębiorczość, może samemu stać się przewoźnikiem, aby nie tracić bajtów w sieci ? p. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Nowy rozklad MZK 23.07.09, 10:35 No i bardzo dobrze, że się zmienia. Daj Boże, żeby na lepsze, a jak nie, to malkontenci będą zachwyceni! Poza tym może ktoś wreszcie weźmie pod uwagę największy ruch wokół dużych zakładów pracy rano i w godzinach popołudniowych lub np. we wtorki i piątki pod halą targową. Może przestaną bez sensu jeździć puste autobusy w miejsca, gdzie mieszka 25 osób.....No i może wtedy mzkami będą jeździć inni ludzie niż tylko emeryci... Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: Nowy rozklad MZK 23.07.09, 12:33 * MALKONTENT * oszywiście rze tak nigdy nie bendzie przecierz pierdkuw to mjasto emerytuw ręcistuw, i stacyji bęzynowyh ;-0))) Yes, yes, yesss!!11!11 * MALKONTENT * Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek28511 Re: Nowy rozklad MZK 27.07.09, 01:26 Wg mnie ruch z samego rana we wtorki i piątki jest rozładowany. Na halę jeżdżą 3 linie autobusowe (6,10 i 9 ) więc to chyba ok ?? Piotrkowankaanka powiedz mi jakie na mysli miałaś zakłady pracy ?? Bo wg mnie koło nich lub w ich pobliżu na bank są jakieś mzki. Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: Nowy rozklad MZK 23.07.09, 15:58 Należałoby jeszcze podać źrodło tej informacji: piotrkow.pl/portal.php?aid=news&news=12482661664a6707b602d3b ...oraz ciekawe komentarze na serwisie internetowym JedynychSłusznychMediów(R): www.epiotrkow.pl/news/news,2606 Jak widać rodzimi krytolodzy rozgryźli te mapki. Plotki krążą, że to nie jest piotrkowska produkcja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś