Dodaj do ulubionych

V Plener origami

17.03.06, 16:16
Czemu tylko dla dorosłych?
Obserwuj wątek
    • graz.ka Re: V Plener origami 17.03.06, 22:11
      ?
      • szczepan.call Re: V Plener origami 18.03.06, 13:30
        Wysłaliśmy zgłoszenie. Było nas 14 osób w wieku 14-15 lat i oczywiście opiekun.
        W odpowiedzi odszymaliśmy informacje że plener jest tylko dla dorosłych.
        • graz.ka Re: V Plener origami 18.03.06, 14:53
          Przykro mi, ale nie jestem organizatorem.
          • szczepan.call Re: V Plener origami 18.03.06, 15:38
            to pytanie nie tylko do ciebie. a więc ktoś mi odpowie czemu to tylko dla
            dorosłych??
            • graz.ka Re: V Plener origami 18.03.06, 16:46
              Ja nie potrafię odpowiedzieć - napisz do organizatorów. Myślę, że na imprezach
              organizowanych przeze mnie - po dogadaniu szczegółów - nie byłoby problemu z
              przyjęciem takiej grupy.
              Tu jest zeszłoroczny plenerowy wątek:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16475&w=20022907
              Wojtek Burczyk może nadal zagląda na forum - w razie czego napisz na maila
              gazetowgo.
        • burczyk Re: V Plener origami 19.03.06, 13:08
          Dzień dobry!

Jako współrganizator V pleneru uważam za konieczne wyjasnienie kilku kwestii.

1. Organizatorem pleneru jest Galicyjska Grupa Origami i na stronie
          www.origami.art.pl znajdowały się dokładne informacje i nazwiska osób
          udzielających informacji.

2. Plener jest adresowany z założenia do osób dorosłych. Nie jest to rodzaj
          kursu, kolonii, obozu młodzieżowego, a znacznie bardziej towarzyskie spotkanie
          osób mających wspólne zainteresowania. Dlatego też oczekujemy, że miło spędzimy
          czas, każdy odpowiada za siebie i nie musimy organizować opieki ani pilnowania
          uczestników. Nie oznacza to jednak, że osoby niepełnoletnie nie mogą wziąć
          udziału W Plenerze - przyjęliśmy zasadę, że każda osoba niepełnoletnia musi mieć
          swoją dorosłą opiekę (ale nie 14 osób niepełnoletnich pod opieką nauczyciela -
          mamy złe doświadczenia),

3. Zgodnie z posiadanymi przeze mnie informacjami, Pańska grupa nie przysłała
          zgłoszenia. a jedynie opiekun kontaktował się z organizatorami telefonicznie. W
          dniu tego telefonicznego kontaktu (ostatni dzień zgłoszeń) nie było już takiej
          liczby wolnych miejsc.

4. Na charakter pleneru jednoznacznie wskazują relacje z poprzednich plenerów.

5. Gdyby impreza była jednodniowa, mimo braku miejsc najprawdopodobniej dałoby
          się zorganizować przyjęcie Pana grupy. Zwracam uwagę, że zaproponowaliśmy Pana
          opiekunowi pomoc w zorganizowaniu spotkania origami specjalnie dla Państwa.
          Informuję ponadto, że w najbliższym czasie przygotowywane jest spotkanie origami
          adresowane głównie do młodzieży. Odbędzie się ono w I LO w Bochni 26 lub 27
          kwietnia. W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt na adres
          burczyk@mail.zetosa.com.pl

6. Dobrym zwyczajem jest kontaktowanie się z osobami kompetentnymi przed
          wywoływaniem publicznej dyskusji.

Pozdrowienia
          Wojciech Burczyk

PS.
          Tak na marginesie jedną z oznak dorosłości jest podpisywanie listów (podpis jest
          zazwyczaj pod listem).
          • szczepan.call Re: V Plener origami 19.03.06, 14:39
            Dziękuję panu za tak szczegułowe informacje

Szczepan
    • graz.ka i PS. 18.03.06, 17:04
      Naprawdę mi przykro. Chętnie poznałabym zainteresowaną origami młodzieżową
      grupę. Podczas pobytu w Holandii spotkałam tego młodego człowieka
      www.steffen-origami.de.gg/
      - i byłam (nie tylko zresztą ja, ale rozmawiałyśmy o nim kilkakrotnie w gronie
      uczestniczek z Polski) urzeczona jego entuzjazmem i chęcią nauczenia się nawet
      najprostszych rzeczy, a na wystawie były prace Satoshiego przez niego złożone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka