szczepan.call 17.03.06, 16:16 Czemu tylko dla dorosłych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczepan.call Re: V Plener origami 18.03.06, 13:30 Wysłaliśmy zgłoszenie. Było nas 14 osób w wieku 14-15 lat i oczywiście opiekun. W odpowiedzi odszymaliśmy informacje że plener jest tylko dla dorosłych. Odpowiedz Link
graz.ka Re: V Plener origami 18.03.06, 14:53 Przykro mi, ale nie jestem organizatorem. Odpowiedz Link
szczepan.call Re: V Plener origami 18.03.06, 15:38 to pytanie nie tylko do ciebie. a więc ktoś mi odpowie czemu to tylko dla dorosłych?? Odpowiedz Link
graz.ka Re: V Plener origami 18.03.06, 16:46 Ja nie potrafię odpowiedzieć - napisz do organizatorów. Myślę, że na imprezach organizowanych przeze mnie - po dogadaniu szczegółów - nie byłoby problemu z przyjęciem takiej grupy. Tu jest zeszłoroczny plenerowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16475&w=20022907 Wojtek Burczyk może nadal zagląda na forum - w razie czego napisz na maila gazetowgo. Odpowiedz Link
burczyk Re: V Plener origami 19.03.06, 13:08 Dzień dobry! Jako współrganizator V pleneru uważam za konieczne wyjasnienie kilku kwestii. 1. Organizatorem pleneru jest Galicyjska Grupa Origami i na stronie www.origami.art.pl znajdowały się dokładne informacje i nazwiska osób udzielających informacji. 2. Plener jest adresowany z założenia do osób dorosłych. Nie jest to rodzaj kursu, kolonii, obozu młodzieżowego, a znacznie bardziej towarzyskie spotkanie osób mających wspólne zainteresowania. Dlatego też oczekujemy, że miło spędzimy czas, każdy odpowiada za siebie i nie musimy organizować opieki ani pilnowania uczestników. Nie oznacza to jednak, że osoby niepełnoletnie nie mogą wziąć udziału W Plenerze - przyjęliśmy zasadę, że każda osoba niepełnoletnia musi mieć swoją dorosłą opiekę (ale nie 14 osób niepełnoletnich pod opieką nauczyciela - mamy złe doświadczenia), 3. Zgodnie z posiadanymi przeze mnie informacjami, Pańska grupa nie przysłała zgłoszenia. a jedynie opiekun kontaktował się z organizatorami telefonicznie. W dniu tego telefonicznego kontaktu (ostatni dzień zgłoszeń) nie było już takiej liczby wolnych miejsc. 4. Na charakter pleneru jednoznacznie wskazują relacje z poprzednich plenerów. 5. Gdyby impreza była jednodniowa, mimo braku miejsc najprawdopodobniej dałoby się zorganizować przyjęcie Pana grupy. Zwracam uwagę, że zaproponowaliśmy Pana opiekunowi pomoc w zorganizowaniu spotkania origami specjalnie dla Państwa. Informuję ponadto, że w najbliższym czasie przygotowywane jest spotkanie origami adresowane głównie do młodzieży. Odbędzie się ono w I LO w Bochni 26 lub 27 kwietnia. W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt na adres burczyk@mail.zetosa.com.pl 6. Dobrym zwyczajem jest kontaktowanie się z osobami kompetentnymi przed wywoływaniem publicznej dyskusji. Pozdrowienia Wojciech Burczyk PS. Tak na marginesie jedną z oznak dorosłości jest podpisywanie listów (podpis jest zazwyczaj pod listem). Odpowiedz Link
szczepan.call Re: V Plener origami 19.03.06, 14:39 Dziękuję panu za tak szczegułowe informacje Szczepan Odpowiedz Link
graz.ka i PS. 18.03.06, 17:04 Naprawdę mi przykro. Chętnie poznałabym zainteresowaną origami młodzieżową grupę. Podczas pobytu w Holandii spotkałam tego młodego człowieka www.steffen-origami.de.gg/ - i byłam (nie tylko zresztą ja, ale rozmawiałyśmy o nim kilkakrotnie w gronie uczestniczek z Polski) urzeczona jego entuzjazmem i chęcią nauczenia się nawet najprostszych rzeczy, a na wystawie były prace Satoshiego przez niego złożone. Odpowiedz Link