mariola.sz 01.04.06, 21:29 Jestem początkującą entuzjastką origami. Mam zamiar wykonać ze swoimi uczniami gazetkę z motywami wiosennymi. Niestety nie potrafię ułożyć bociana. Może ktoś mi pomoże. Proszę o wskazówki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: bocian 02.04.06, 09:51 W technice płaskiej czy przestrzennej? Płaskiego skan mogę wysłać - mam swój pomysł z kółek - pamiętaj tylko, że zgodnie z zasadami całość gazetki powinna być wykonana w tej samej technice. Tu są inspiracje - byc może wiosennych obrazków: www.zielonka.pl/sp3/plastyka/origami/index.html Odpowiedz Link
mariola.sz Re: bocian 02.04.06, 13:12 W technice płaskiej. Dziękuję za wskazówki. Czekam na Twojego boćka. Gdybyś mogła wskazać mi strony dla początkujących byłabym wdzięczna, bo mam trudności z odczytywaniem niektórych diagramów origami przestrzennego. Może zaczynam od zbyt trudnych modeli. Odpowiedz Link
graz.ka Re: bocian 02.04.06, 23:32 Wysłałam boćka na pocztę gazetową. Jeśli nie przejdzie - napisz do mnie podając inny mail - czasem są na "gazecie" kłopoty z załącznikami. Proste składanki są na stronie origami-club: www.origami-club.com/ wiele z nich wykorzystuję w pracy z dziećmi. Odpowiedz Link