graz.ka 03.06.06, 16:25 Jest już gotowa :) Można zwiedzać od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00- 20.00, hol główny Biblioteki. Czynna do 30.06. br. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialakawka Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 03.06.06, 18:16 A jakieś szczególy np. w jakim mieście :)jest ta wystawa ? Odpowiedz Link
rudlis Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 03.06.06, 21:08 W Bibliotece Uniwersytetu Łódzkiego :-) tylko nie wiem dokładnie na jakiej ulicy. A może dla tych co nie będą mieli okazję zobaczyć tej wystawy przygotować relację na stronkę www.origami.org.pl A ja to mam nadzieję zobaczyć wystawę. Irena Odpowiedz Link
graz.ka Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 03.06.06, 21:31 Przepraszam - załozyłam tylko wątek, bo spałam dziś niewiele i wychodziłam jeszcze na rodzinne spotkanie. Tak jak Irenka napisała :) chodzi o Bibliotekę Uniwersytecką w Łodzi - ul. Matejki 34/38, w holu starego gmachu - na zdjęciu po lewej stronie. irys.uni.lodz.pl/library/ Dziś - ale nieco później - napiszę coś więcej jeszcze o prezentowanych modelach i całej fantastycznej ekipie, która wystawę przygotowała. Odpowiedz Link
graz.ka Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 03.06.06, 22:46 Tytuł wystawy zaczerpnięty jest z książki Roberta Harbina i doskonale oddaje charakter – niekiedy dla obserwatora wręcz niemożliwych do wykonania – papierowych składanek. Na wystawie prezentują swoje prace członkowie Koła Miłośników Origami, od dwóch lat działającego przy Łódzkim Oddziale PCO. Proponujemy poznanie malutkiej części dorobku światowego i polskiego origami – pokazując dziś przede wszystkim papierową przyrodę – kwiaty i zwierzęta we wszystkich porach roku. Prawie 20 miłośników origami złożyło modele ponad 30 autorów z całego świata, także tradycyjne origami lub formy, których autora nie udało się ustalić. Jednym z elementów ekspozycji są też prace dzieci z kół juniorów PCO. Odpowiedz Link
molla7 Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 04.06.06, 10:44 Podziwiam umiejętności współuczestniczek i twórczyń wystawy. Przekonałam sie jak niewiele jeszcze potrafię. Ale to wspaniała okazja do doskonalenia. Dziękuję za sposobność udziału w pracy takiego wspaniałego grona miłośniczek składania papieru :)) Molla Odpowiedz Link
ekwilibrysta Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 09.06.06, 20:15 molla7 napisała: > Podziwiam umiejętności współuczestniczek i twórczyń wystawy. Przekonałam sie jak niewiele jeszcze potrafię. Ale to wspaniała okazja do doskonalenia. Dziękuję za sposobność udziału w pracy takiego wspaniałego grona miłośniczek składania papieru:)) > Molla Ja też składałem =P Odpowiedz Link
ekwilibrysta Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 12.06.06, 13:40 doBry =) =D widzę, że duże zainteresownie tematem, bo powyżej 2000 postów jest =) Odpowiedz Link
molla7 Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 13.06.06, 12:31 ekwilibrysta napisał: > molla7 napisała: > > > Podziwiam umiejętności współuczestniczek i twórczyń wystawy. Przekonałam > sie > jak niewiele jeszcze potrafię. Ale to wspaniała okazja do doskonalenia. > Dziękuję za sposobność udziału w pracy takiego wspaniałego grona miłośniczek > składania papieru:)) > > Molla > > > Ja też składałem =P ;)sorry Rodzynku:) Odpowiedz Link
graz.ka ***2000 wpis na forum *** 04.06.06, 13:00 padł w tym wątku - autorka jest "białakawka" wczoraj o godzinie 18.16. GRATULACJI!!! Analiza postów z 3 i 4 czerwca: 1997 15.58 Piekło-niebo marmusia 1998 16.23 Piekło-niebo grażka 1999 16.25 MAGIA PAPIERU grażka *2000 18.16 MAGIA PAPIERU bialakawka* 2001 21.08 MAGIA PAPIERU rudlis 2002 21.31 MAGIA PAPIERU grażka 2003 22.46 MAGIA PAPIERU grażka 2004 22.57 Spotkania–Łódź grażka 2005 10.44 MAGIA PAPIERU molla Odpowiedz Link
graz.ka Zgłaszanie zwiedzania wystawy 13.06.06, 07:49 Większe grupy powinny zgłaszać chęć zwiedzania wystawy w Oddziale Informacji naukowej BUŁ - tel. 042 635 60 56. Odpowiedz Link
akademiapiaseczno Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 13.06.06, 22:53 Po poniedziałkowej wieczornej sesji zdjęciowej mozna już zobaczyć zdjęcia z wystawy pod adresem: www.klub.origamisklep.pl lub www.klub.origamisklep.pl/10 Na razie tylko w formie pokazu slajdów ( wymagane szybsze łącze). Pozdrawiam - Mirek Odpowiedz Link
akademiapiaseczno Są już zdjęcia :) 13.06.06, 22:54 Po poniedziałkowej wieczornej sesji zdjęciowej mozna już zobaczyć zdjęcia z wystawy pod adresem: www.klub.origamisklep.pl lub www.klub.origamisklep.pl/10 Na razie tylko w formie pokazu slajdów ( wymagane szybsze łącze). Pozdrawiam - Mirek Odpowiedz Link
graz.ka Niespodzianka!!! 13.06.06, 23:04 Jeszcze pół godziny temu nie było - bo zaglądałam :) www.origamisklep.pl/klub/10.html Bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link
rudlis Re: Niespodzianka!!! 13.06.06, 23:38 O!!!! Wspaniały pokaz slajdów z Waszej wystawy - bardzo się cieszę, ze już wkrótce bedę miała okazję zobaczyć to na żywo. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link
graz.ka Ostatni tydzień - wystawa origami w BUŁ. 27.06.06, 08:59 A w murach biblioteki jest tak cudownie chłodno :) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Ostatni tydzień - wystawa origami w BUŁ. 30.06.06, 19:16 Już po wystawie - szybko i sprawnie poszło nam sprzątanie i pakowanie. Trochę smutno, że już koniec; ale jeszcze zabrane modele pojadą w jakiejś części do Bukowca. Wszystko, co zostało, zabrałam do przedszkola - kto dziś nie dotarł niech dzwoni i umawia się na odbiór - do 15 lipca. Pierwsze spotkanie po wakacjach - 12 września, godzina 18.00. Tam, gdzie zawsze :) Dziękuję wszystkim raz jeszcze i życzę wspaniałych wakacji! Odpowiedz Link
molla7 Re: Ostatni tydzień - wystawa origami w BUŁ. 01.07.06, 19:34 i po robocie:) Załuje, ze nie mogłam spotkac sie ze wszystkimi w Bibliotece i pozegnac sie przed wakacjami. Do zobaczenia we wrześniu Duzo słońca zyczę:) Odpowiedz Link
graz.ka Re: MAGIA PAPIERU - wystawa origami w BUŁ. 06.07.06, 08:09 Byłam wczoraj podziękować pani dyrektor - wystawa ogromnie się podobała, a wrażenie robiły - wycieczki przedszkolaków :) I są dobre wieści na przyszły rok :) Odpowiedz Link
graz.ka Wystawa origami w BUŁ - wrzesień 2007 24.06.07, 22:37 Będzie ponownie :) Napiszemy dokładniej w sierpniu, ale już zapraszamy! Odpowiedz Link
ekwilibrysta Re: Wystawa origami w BUŁ - wrzesień 2007 24.06.07, 23:25 a jest jakies spotkanie organizacyjne juz zaplanowane w sprawie tej wystawy? Odpowiedz Link
graz.ka Re: Wystawa origami w BUŁ - wrzesień 2007 24.06.07, 23:27 Będziemy się skrzykiwać w sierpniu - wstępnie podzililiśmy się pracą - a Ty masz już modele zrobione - tak słyszałam ;> Odpowiedz Link