aulap 06.05.07, 17:56 witam:) szukam przykładów opowiadań, historyjek dla dzieci, które możnaby zilustrować składając origami (origami baje, origami story) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: origami-story 06.05.07, 20:45 Ja do origami-baji wykorzytuję wszystko, co ma jakikolwiek ślad fabuły - ostatnio był to wierszyk o pisankach :) Z origami-story sprawa trudniejsza - bo składana forma wymusza przebieg opowiadania. Odpowiedz Link
ekwilibrysta Re: origami-story 07.05.07, 13:59 W "Sztuce Origami" Renzo Zanoniego jest jakieś origami story o ile się nie myle. Odpowiedz Link
aulap Re: origami-story 15.05.07, 15:59 w internecie znalazłam tylko teorię na ten temat.Do książki podanej wyżej nie mam dostępu. A może ktoś z Was wie jak się składa/ co się składa do zilustrowania tej historyjki.... Był sobie dziadek z wnuczkiem. Dziadek postanowił zabrać wnuczka na zakupy. Poszli do miasta, kupili piękne nowe buciki, kowbojski kapelusz, długie eleganckie spodnie i koszulę. Później poszli zjeść obiad w restauracyjce przy stoliku z białym obrusem. Jak zjedli, poszli na żaglówkę. Potem popłynęli jeszcze kajakami. Nagle z jednego kajaka wyskoczył pijak, więc dziadek dał mu w mordę, z prawej, lewej i za burtę. Po chwili z drugiego też wyskoczył pijak, to dziadek tego też: w mordę, z prawej, lewej i za burtę. A za opowieść bajeczki pieniążki do torebeczki. Odpowiedz Link
graz.ka Re: origami-story 15.05.07, 20:50 To jest właśnie - mniej więcej - opis składanki z książki Renzo Zanoniego; tam jest inna opowieść. Mam obiecany opis tej składanki do czasopisma PCO, ale czekam już dość długo... Odpowiedz Link