Dodaj do ulubionych

WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY

08.06.06, 18:20
do sbi : nie wywalaj tego wątku!-jest ogólny o całej zabawie która mieśiąc
trwać będzie!
Polska jest tu mało ważna (MS i tak nie wygra-obym sie mylił)
ale inni Brazylia(Ronaldhinio,Ronaldo,Cafu,Dida,Emerson,Kaka......)
-----------------------
a na początek ?
sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3403944.html
opinie- komentarze :?
------------------------
kazdy mecz to inna sprawa
Obserwuj wątek
    • jasiek53 Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 08.06.06, 18:22
      założyłem ten wątek ale czuje że sbi i tak to wywali :(
      ale może ktoś z was z dłuższym stażem na tym forum założy cos podobnego wtedy!
      :)
      • paenka Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 08.06.06, 18:23
        no o ten post to ja chyba nawet bede sbi dziure w brzuchu wiercila :/
    • jasiek53 Ekwador 3-1 08.06.06, 18:24
      jak nie walniemy im dwóch goli w 15 minut to będzie ciężko

na tym opieram mój opty.... wymysł!
      -------------------
      NO CÓZ TO JEST ZABAWA DLA WYBRANYCH
      I TYLKO CO 4 LATA!
      • sieradzak Polska-Ekwador 1:1 08.06.06, 19:27
        Na dobry początek ;)
        • paenka Re: Polska-Ekwador 1:0 08.06.06, 20:03
          to i ja sobie wytypuje ;) mimo ze sie nie znam totalnie :p
        • sieradzak Re: Polska-Ekwador 1:1 - to i tak optymizm był ;) 10.06.06, 13:12
          sieradzak napisał:

> Na dobry początek ;)
          >

No i niech ktoś powie, że jestem pesymistą ;)
          Normalnie optymizm ze mnie tryska ;)
    • zodiak72 Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 19:10
      Moj typ:

1978r. - Argentyna
      Argentyna - Holandia 3:1 (w normalnym czasie gry 1:1). W 90 minucie Holendrzy trafili w slupek, byloby 1:2 dla Holandii i to Holandia zostalaby mistrzem. W dogrywce jednak Kempes i Bertoni zrobili swoje;-)
      A takiej ilosci papierowego confetti po wygranej Argentyny już chyba nigdy potem nie było na żadnym finale;-)

Moim zdaniem to byl jeden z najpiękniejszych finałow MS.
      • ajkata2000 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 20:40
        Zodiak mistrzostwa w Argentynie byly ustawione(w Argentynie rzadzila wowczas
        junta wojskowa,ktora wymogla wielki wplyw na FIFA,z tego powodu nie pojechal
        tam Cruif),mecz Argentyna-Peru jest tego najlepszym przykladem.I nawet jakby
        Nesskens wowczas strzelil gola,to sedzia(albo by go nie uznal,albo doliczyl z
        10 min)Argentyna mosial wygrac i tyle!
        • zodiak72 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 21:01
          Tylko że wtedy w ten słupek w 90 minucie strzelił nie Neeskens, a Rob Rensenbrink, synu;-)
          • non.conformist Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 21:53
            Zodiak72, uważaj na to co piszesz, bo znowu jak coś chlapniesz, to sie ze
            wstydu przestaniesz odzywać...
            hi hi hi
            • farbenheit Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 22:25
              Oooooo tak :D Wygranij mu :D
              • zodiak72 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 07:04
                No i proszę - jakiego tu wilka mamy w owczej skorze;-) A tak się zawsze
                krygowaleś farben;-) Na bycie OWCĄ;-)
                • farbenheit Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 10:38
                  zodiak72 napisał:

> No i proszę - jakiego tu wilka mamy w owczej skorze;-) A tak się zawsze
                  > krygowaleś farben;-) Na bycie OWCĄ;-)
                  >
                  >

Czyzbys znow za duzo taniego piwa wypil? Kurcze...teraz mundial wiec z lotnoscia
                  Twego umyslu beda jak podejrzewam wieksze problemy niz dotychczas...
                  • zodiak72 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 10:53
                    O to się klopotać nie musisz farben, mysle że raczej winieneś pomysleć na tym, że może wypadaloby od czasu do czasu zalożyć tu jakiś ciekawy wątek?;-) Bo widzę, że gdy mnie i sieradzaka tu nie ma - to to forum zamiera;-)
                    • farbenheit Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 10:58
                      zodiak72 napisał:

> O to się klopotać nie musisz farben, mysle że raczej winieneś pomysleć na tym,
                      > że może wypadaloby od czasu do czasu zalożyć tu jakiś ciekawy wątek?;-) Bo wid
                      > zę, że gdy mnie i sieradzaka tu nie ma - to to forum zamiera;-)

Nie zauwazylem Twojej nieobecnosci, moze jedynie to ze zawziecie unikasz
                      wypowiedzi w 2 watkach. A swoja drogą tez nie zauwazylem, zeby ktos tu plakal
                      specjalnie za Toba. :]
                      • zodiak72 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 11:06
                        farbenheit napisał:

>
                        >
                        > Nie zauwazylem Twojej nieobecnosci, moze jedynie to ze zawziecie unikasz
                        > wypowiedzi w 2 watkach. A swoja drogą tez nie zauwazylem, zeby ktos tu plakal
                        > specjalnie za Toba. :]
                        ---------
                        ale inni zauważyli, widac są bystrzejsi od Ciebie;-) Jest mi obojetne, czy ktoś tu placze za mna, drapie się po plecach, kicha, czy cieszy sie;-))) Życie to nie tylko to forum;-) Ja nadal nie wiem, o co chodzi z jakimiś DWOMA WAtkami?;-))) Zbierz się farben jak chlop w garsc wreszcie i wygarnij, o co biega?;-))) I nie przestepuj z nogi na noge jak dziewica;-)
                        >
                        >
                        >
                        • farbenheit Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 11:10
                          zodiak72 napisał:

> farbenheit napisał:
                          >
                          > >
                          > >
                          > > Nie zauwazylem Twojej nieobecnosci, moze jedynie to ze zawziecie unikasz
                          > > wypowiedzi w 2 watkach. A swoja drogą tez nie zauwazylem, zeby ktos tu pl
                          > akal
                          > > specjalnie za Toba. :]
                          > ---------
                          > ale inni zauważyli, widac są bystrzejsi od Ciebie;-) Jest mi obojetne, czy ktoś
                          > tu placze za mna, drapie się po plecach, kicha, czy cieszy sie;-))) Życie to n
                          > ie tylko to forum;-) Ja nadal nie wiem, o co chodzi z jakimiś DWOMA WAtkami?;-)
                          > )) Zbierz się farben jak chlop w garsc wreszcie i wygarnij, o co biega?;-))) I
                          > nie przestepuj z nogi na noge jak dziewica;-)
                          > >
                          Czy wymagajac od Ciebie odrobiny wysilku umyslowego wymagam za duzo? Bo z
                          powyzszego tekstu to wlasnie wynika. Wysil troche szare komorki - dobrze Ci to
                          zrobi. Spojrz za okno jaka ladna pogoda - moze to Cie skloni do uruchomienia
                          tego narzadu bo pamietaj, iz nieuzywany zanika :)
                          • zodiak72 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 09.06.06, 11:18
                            farbenheit napisał:

> > >
                            > Czy wymagajac od Ciebie odrobiny wysilku umyslowego wymagam za duzo? Bo z
                            > powyzszego tekstu to wlasnie wynika. Wysil troche szare komorki - dobrze Ci to
                            > zrobi. Spojrz za okno jaka ladna pogoda - moze to Cie skloni do uruchomienia
                            > tego narzadu bo pamietaj, iz nieuzywany zanika :)
                            ---------------

Być może nie stanowisz dla mnie czynnika, ktory bylby w stanie mnie do czegokolwiek zdeterminować;-)) ? hehe;-)))
                            >
                            >
            • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 07:03
              Nie mam czasu na czytywanie wszystkiego, co tu jest pisywane. W zasadzie mozna
              powiedzieć: przeczytane przeze mnie są tylko TE wątki, w których coś pożniej
              napisalem;-) To tak z grubsza;-) Innych wątkow czesto już nawet nie otwieram.
              To forum to nie wszystko w moim życiu, kolego;-)

Dlatego prosba o więcej szczegolow w temacie przyczyn mojego jakiegoś
              tam 'wstydu', hehehehe;-))))))
              • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 10:37
                Dobra dobra...juz Ty dobrze wiesz o co chodzi...wiec daruj sobie te sciemy
                • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 10:50
                  Sorry, ale nie wiem, o co chodzi.
                  Druga sprawa, jakiej nie wiem, to:
                  dlaczego, gdy pytam o to nonkomformistę - raptem odzywasz się Ty farben?, nie pytany;-)

A tak w ogole - to nie mam w tej chwili czasu na podejmowanie prob zrozumienia tego;-)
                  • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 10:55
                    zodiak72 napisał:

> Sorry, ale nie wiem, o co chodzi.

No no...

> Druga sprawa, jakiej nie wiem, to:
                    > dlaczego, gdy pytam o to nonkomformistę - raptem odzywasz się Ty farben?, nie p
                    > ytany;-)

Staram sie Ciebie nasladowac

>
                    > A tak w ogole - to nie mam w tej chwili czasu na podejmowanie prob zrozumienia
                    > tego;-)
                    >

Tiaaa...Bo tu nie ma czego rozumiec.
                    • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:02
                      farbenheit napisał:

> No no...
                      -------
                      No;-)

> Staram sie Ciebie nasladowac
                      --------------
                      wiem to nie od dziś;-) To zresztą jest widoczne;-)

> Tiaaa...Bo tu nie ma czego rozumiec.
                      --------
                      Nie wiem, czy nie ma czego,czy jest. Jak wyzej: nie mam obecnie czasu zastanawiac sie na tym.
                      • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:06
                        zodiak72 napisał:

> farbenheit napisał:
                        >
                        >
                        > > No no...
                        > -------
                        > No;-)
                        >
                        >
                        > > Staram sie Ciebie nasladowac
                        > --------------
                        > wiem to nie od dziś;-) To zresztą jest widoczne;-)

Dla Twojej informacji - to byla ironia bo widze, ze nie do konca zrozumiales :]

> > Tiaaa...Bo tu nie ma czego rozumiec.
                        > --------
                        > Nie wiem, czy nie ma czego,czy jest. Jak wyzej: nie mam obecnie czasu zastanawi
                        > ac sie na tym.
                        >

To typowe dla Ciebie...
                        • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:16
                          farbenheit napisał:

> Dla Twojej informacji - to byla ironia bo widze, ze nie do konca zrozumiales :]
                          ---------------
                          Nic nie zrozumiales;-) Oczywiscie, ze wiem, ze to byla ironia, ale wybralem 'wariant' naiwniaka w tym przypadku;-) Ponieważ lubię patrzeć, jak w następstwie wariantu naiwniaka się rozwijasz intelektualnie po swojemu farben;-) Usilując wykazać swoją moralną rację nade mną;-)))

> To typowe dla Ciebie...
                          -------------
                          Cieszy mnie swiadomość, iż jestem przez Ciebie doglębnie zanalizowany i poznany, gdyż to rokuje dobrze na przyszlość, jesli chodzi o nasze wzajemne dobrosąsiedzkie zrozumienie;-)
                          >
                          >
                          • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:36
                            Niczego nie usiluje bo juz kiedys mowilem cos o rozmowe ze sciana prawda? No
                            wiec pogladow co do Ciebie w dalszym ciagu nie zmienilem? Dobrosasiedzkie
                            stosunki? watpie...
                            • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:46
                              nie zawsze bywam sciana;-) Wszystko zależy od tego, w jaki sposob ta druga strona ze mna rozmawia;-) I czy umie/jest w stanie mnie przekonac do swoich racji;-)
                              • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:48
                                Wracajac do tematu - odswiezylem Ci 2 watki o ktorych to mowilem wiec juz nie
                                musisz sie domyslac :)
                                • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 11:59
                                  no i nie trzeba bylo tak od razu? A nie kręcić i krztusić się;-)))
                                  • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 12:05
                                    Jesli chodzi o krztuszenie sie to ostatni raz pamietam jak sie kiedys dawno
                                    krztusilem niskiej jakosci piwem :):):) Ale to bylo bardzo dawno :)
                                    • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 12:10
                                      Natomiast ja się krztusiłem, gdy ktoś kiedyś klepał, ze o gustach i preferencjach się nie dyskutuje;-)))
                                      • farbenheit Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 12:12
                                        Ale ja widac nic Ci sie nie stalo :P
                                      • zodiak72 Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 12:25
                                        mam SZEROKIE gardlo;-)
                                        • paenka Re: nie w temacie wątku 09.06.06, 12:32
                                          hmm no nie wiem co miec lepiej szerokie czy glebokie?? hmmm kiedys widzialam
                                          taka stronke deepthroat cos tam ale jeszcze nie widzialam widethroat moze
                                          zalozysz zodiak ;) ;P
          • ajkata2000 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 22:32
            tak zgadza sie Rensenbrink,a tak a propos Zodiak-tizdajen(chyba dobrze pisze)
      • ajkata2000 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 20:46
        <Moim zdaniem to byl najpiekniejszy final MS
        a moim Anglia-Niemcy 4-2 w 66 roku(i znow sedziowie w rolach glownych).
        • tmsieradz Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 22:38
          A moim zdaniem finaly nigdy nie sa ladne. Ladne mecze to sa w grupach, ewent. w
          1/8 finalu. A pozniej szachy. Z calym szacunkiem dla tych ostatnich.
          • ajkata2000 Re: Najlepszy finał Mistrzostw - w historii 08.06.06, 22:55
            co prawda to prawda,takie mecze jak 1/4 Kamerun-Anglia w Itali czy Holandia-
            Brazylia,Argentyna-Rumunia w USA(wszystkie 2-3) najbardziej zapamietalem
    • farbenheit Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 08.06.06, 20:59
      Te Jasiek :) Ja mam pomysla :P Bo Ty mi browara obiecales nie? I mojej zonie tez
      co? I sieradzakowi...To moze by tak se wspolnie meczyka jutro obejrzec co? :>
      Wtedy to mozesz i zgrzewki kupowac :D
    • farbenheit Moj typ na jutro 08.06.06, 21:00
      Polska - Ekwador stawiam 2 typy albo 1:0 albo 2:1
      • tmsieradz Co TO jest panowie? 09.06.06, 13:36
        Mała prośba. Załóżcie sobie wątek KTOSTAM vs. KTOSTAM i sie tam barujcie.
        Tu jest watek o MUNDIALU.
        Kilka godzin do meczu bialo-czerwonych, a wy tutaj prywata jedziecia az milo.
        Tak swojsko sie zrobilo.
        • paenka Zakłady 09.06.06, 14:10
          Obstawił ktoś jakies zakłady? Hrhrhrhr taka mała rzecz a jak emocje podnosi ;)
          Najprosciejszy sposob aby żona wciągneła się?
          Za jej kasę obstawić wyniki :d chcąc nie chcąc nawet jeśli się nie przyzna to i
          tak będzie kibicowac a przynajmniej sie modlic zeby pieniachy nie przepadly a
          sie rozmnozyly :D
          • farbenheit Re: Zakłady 09.06.06, 14:32
            Ja kiedys pare lat temu obstawialem jak jeszcze sie duzo tym interesowalem a
            teraz wypadlem z obiegu wiec nie ryzykuje :P
    • ebusia_fam_fatal Otwarcie 09.06.06, 16:58
      nudne jest kurde.
      takie monotonne
      • farbenheit Re: Otwarcie 09.06.06, 17:11
        Podobaly mi sie 2 rzeczy:
        - odwolanie do legend futbolu
        - wystep z bebnami ( co nie dziwne w moim przypadku :D )
    • farbenheit Kto ze mna Polska - Ekwador obejrzy? / nt 09.06.06, 17:21

• farbenheit Niemcy - Kostaryka 09.06.06, 18:52
      Narazie po pierwszej polowie 2:1 dla Szwabow ale nie obrazilbym sie gdyby sie
      remisem zakonczylo :D
      • paenka Re: Niemcy - Kostaryka 09.06.06, 19:05
        No kurde Niemcy maja wygrac w koncu postawilam na nich :D
        • ebusia_fam_fatal Re: Niemcy - Kostaryka 09.06.06, 19:53
          paence gratulujemy nosa:)
          a meczyk pientny byl :)
    • paenka Polacy na usługach Niemiec :( 09.06.06, 19:27
      Podolski Borowski Klose do domu!
      • ebusia_fam_fatal Re: Polacy na usługach Niemiec :( 09.06.06, 19:52
        no tez sie nad tym zastanawialam
        :/
    • ebusia_fam_fatal powiedzonko :PP 09.06.06, 19:52
      niemcy cos w stylu: w 1939 pokonalismy Was Polakow w 28 dni. w 2006 damy Wam
      radę w 90 minut.
      Polacy na to: Nie dacie nam rady bez pomocy Rosjan

buehehehee
      • farbenheit Re: powiedzonko :PP 09.06.06, 19:59
        Ja tez mam :)
        Cedynia 962, Grunwald 1410, Dortmund 2006 :D
        • ebusia_fam_fatal Re: powiedzonko :PP 09.06.06, 20:02
          ano wlasnie, slyszalam obydwa, ino tego drugiego, co zes mężu napisal,
          zapomnialam :D
        • tmsieradz Re: powiedzonko :PP 09.06.06, 20:08
          Cedynia 972, reszta sie zgadza :D
          • farbenheit Re: powiedzonko :PP 09.06.06, 20:18
            nooo wlasnie - teraz zauwazylem bład, sorry :)
      • ebusia_fam_fatal Re: powiedzonko nr2 :PP 09.06.06, 20:14
        a wlasciwie to dowcip:

najkrotszy dowcip swiata:
        Polska Gola!

hihihihih
    • tmsieradz Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 20:58
      zaczynamy
      • paenka Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 09.06.06, 21:05
        mam nadzieje ze sie myle :(
        • paenka Re: Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 09.06.06, 21:31
          ojojoj
          • szaramysza9 Re: Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 09.06.06, 21:49
            Zdjąć Zurawia z boiska, on tylko łazi i doopa! Ilu ich tam jest, a gra 5!!!
            Ja to za bardzo przeżywam!
            • paenka Re: Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 09.06.06, 22:38
              Ja to sie juz nic nie odzywam ;/
            • ebusia_fam_fatal Re: Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 10.06.06, 01:31
              szaramysza9 napisała:

> Zdjąć Zurawia z boiska, on tylko łazi i doopa! Ilu ich tam jest, a gra 5!!!
              > Ja to za bardzo przeżywam!

buehehehehe 5? tam zaden nie gral! z mezem mielismy polewke ze do 80 minuty
              zaden dupy nie ruszyl a potem nagle im sie przypomnialo ze oni tam grac pojechali :D
              a potem przelaczylismy na czarownice z salem :)

takie same nudy byly :/
          • jasiek53 do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 21:53
            QWA QWA QWA WQA ITP!
            BELeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............................. ;(
            • tmsieradz Re: do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 22:00
              Mamy problem...
              problem ma numer 10.
              co ten Szymkowiak tam robi?
              mial byc sercem druzyny a jak narazie jest ... dwunastnica
              osiwieje przez ten mecz
              • jasiek53 Re: do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 22:02
                szymek nic nie gra ,gubi się jak diabli,źle podaje traci piłki......
                pinokio na boisko? :)
                • tmsieradz Re: do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 22:02
                  nie tylko nie on
                  lepiej Kosa
                  • tmsieradz Re: do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 22:05
                    a jak w 80 min. bedzie 0-1 to ja bym wpuscil Brozka. Mlody, szybki, bez
                    kompleksow. 0-1 od 0-2 sie nie rozni a cos trzeba zmienic.
                    • paenka Re: do przewrwy lipa ja pie... . 0-1 09.06.06, 22:07
                      dajcie spokoj juz z tym rasiakiem, bez przesady
                      • paenka SĘDZIA KALOSZ! 09.06.06, 22:10

• szaramysza9 Re: SĘDZIA KALOSZ! 09.06.06, 22:22
                          Chyba made in Japan;)
                          • paenka Re: SĘDZIA KALOSZ! 09.06.06, 22:24
                            jak made in japan to powinien byc dobry, niestety ten jest japan a prowadzi
                            mecz jakby byl made in china
                        • farbenheit Re: SĘDZIA KALOSZ! 10.06.06, 10:18
                          Tego kurdupla to zabiją...Gdzie on tam spalonego widzial co?
        • farbenheit Re: Polska Ekwador dziwne kobiece przeczucie 10.06.06, 10:17
          no i wykrakałas :P
          :(
        • ebusia_fam_fatal to wszystko wina ... 10.06.06, 15:41
          ... kosmicznej piłki!
          po co jakies technologie poprawiajace tor lotu?
          jakby sedzia nie byl żółtym kaloszem a pilka byla piłką to byłoby 4:2 minimum :D
          dla polaczków

hieheihie
          na kogos musi byc :D
          • farbenheit Re: to wszystko wina ... 10.06.06, 15:56
            Ciekawe czy ten sedzia jeszcze zyje :P
            • ebusia_fam_fatal a jednak mamy bramkę !!!! 10.06.06, 16:03
              www.ebusia.nasze.pl/mundial.html
              :D:D
    • paenka Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:12
      Żurawski tez jes bee nie daje rady swojemu cieniowi ;/
      • paenka Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:13
        juz mi sie zurawski z zewlakowem pitola z tych nerwow
        • tmsieradz Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:21
          powiedzcie mi to my prowadzimy czy oni?
          QWA gramy jakbysmy prowadzili...
          • paenka Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:23
            tak tylko gramy ale nie prowadzimy bo kazda niezla akcja skutecznie jest
            przerywana pozorowaniem faulu;/ albo ze sie cos ekwaodorwi w nozke stanelo
        • paenka Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:22
          albo ekwadorczycy z euforii bo za duzo tlenu tak dobrze graja albo nagle
          wymiekaja przy tempie gry i pozoruja ;/
          • tmsieradz Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 09.06.06, 22:39
            ide sie opic, a co tam - powiem wiecej - ochlac
    • szaramysza9 DOOPA!!!!!!!!!!!!!!!!!n/t 09.06.06, 22:40
      • paenka Re: DOOPA!!!!!!!!!!!!!!!!!n/t 09.06.06, 22:49
        Oni wszyscy zezy maja, do okulisty kuźwa!
        • tmsieradz Re: DOOPA!!!!!!!!!!!!!!!!!n/t 09.06.06, 22:54
          zle ustawienie wyjsciowe, dwa slupki, nie uznana prawidlowo zdobyta bramka,
          trzy zywce, 8 papierosow, 90 minut nerwow i na koniec sie okazalo ze najllepiej
          isc do Kredensu. Jakbym od poczatku tego nie wiedzial, oj naiwny, naiwny...
          • jasiek53 dupa jak diabli ale...... 09.06.06, 23:03
            pierwszy strzał na bramkę w 85 minucie :)
            w przerwie zamiast z trenerem nasze orły gadały z żonami!
            szkoda! :(

---------------------------------------------------------
            ale jeszce Polska nie zgineła :)
            co mi zostało ?
            mam płakać jak nasza pogoda dziś wieczór w Sieradzu!
            • jasiek53 szkopom dokopiemy :) 09.06.06, 23:05
              chociarz tyle z tych WM !
              co ,za tydzień :(
              • tmsieradz Re: szkopom dokopiemy :) 09.06.06, 23:10
                no, ale jutro Argentyna - WKS to powinno byc dobre widowisko. Technika kontra
                sila. Moze troche dobrego futbolu sie zobaczy.
                • jasiek53 Re: szkopom dokopiemy :) 09.06.06, 23:14
                  jak to napisali przed chwilą w el pais
                  polakom a nie ekwadorowi zabrakło tlenu w mózgu :(
                  ------------
                  wiem tm
                  ale jescze POLSKA NIE ZGINEŁA
                  a może los nam szykuje cuda............. :)
                  hehheh
              • farbenheit Re: szkopom dokopiemy :) 10.06.06, 10:16
                Szkopom nie dokopiemy - to co oni grali z Kostaryka a to co my gralismy z
                Ekwadorem to przepasc rowna conajmniej Kanionowi Kolorado...
            • farbenheit Re: dupa jak diabli ale...... 10.06.06, 10:14
              To bylby koniec marzen o wyjsciu z grupy bo nie wierze, zeby Szwabom w dupsko
              dali a wygrana z Kostaryką nic im nie da :/ Korea 2 i tak czuje ze to sie skonczy :/
    • tmsieradz Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 10.06.06, 02:43
      No wiec wrocilem i powiem Wm ze Narod zdolowany jest. Nie tyle gra ile stylem
      jaki nasza druzyna zaprezentowala.
      Ale nazieja w Narodzie nie ginie...
      • jasiek53 Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 10.06.06, 07:53
        wstałem !
        i zaznaczam brak Frankowskiego w kadrze
        i ide na poranne piwo oj ide ide ide :(
        a jutro na KS Warta ide ble :)
        innym polecam ostatni mecz w lidze !
        QWA ......CHO.SZMA...DZIADY polska .......................... :(O
        • jasiek53 a i jeszce 10.06.06, 07:57
          Leszek Mazan, znany krakowski dziennikarz: Polacy nie byli mężczyznami

Ze wszystkich Polaków podobał mi się dziś.... Bohdan Tomaszewski, który w
          Polsacie Ekstra Sport powiedział, że przy całym szacunku dla kobiet piłka nożna
          jest sportem męskim i albo jest się mężczyzną, albo nie. Według mnie nasi dziś
          nie byli mężczyznami. Ta drużyna grała tak jak w Korei - zupełnie bez ikry".
          ----------------------------------------------------------------------
          brak czego?
          spermy w jajach qwa ? transwestyci --------
          --------------
          sorry za wszystko :)
          • jasiek53 Re: a i jeszce 10.06.06, 08:07
            a i zdemolowałem wczoraj u kolegi :)
            słuchawki bezprzewodowe (bo leżały na stole)
            ten jadł pod koniec gazetę wyborczą (za duzo promili?)
            i inne takie
            hehhehe
            ---------------------
            a wy co robiliście aby pomóc naszym? :)
            • jasiek53 Re: a i jeszce 10.06.06, 08:18
              juz jestem po piwku i z drugim ktos z antypodów napisał tak :)

• Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami

Przeczytaj komentowany artykuł »
              martin_stiltear 10.06.06, 07:46 + odpowiedz

Aby obejrzec Polske, grajaca w Niemczech swoj pierwszy mecz, na obecnych
              mistrzostwach musialem wstac o 4 rano.
              I powinienem zostac w lozku. To byl zly mecz. Polacy nie maja leadera w zespole.
              Widac ze graja w zlych klubach , brak im umiejetnosci. Szybkosci. Nie
              strzelaja, nie biegaja i fatanie podaja.
              Australia wygra z Japonia i o tym bede w biurze rozmawial. Polski juz ogladal
              nie bede. W Sydney jest zima, aby wstac o 4 rano trzeba miec motywacje, a
              Polacy niestety grali fatalnie i wyniki bede czytal na net. Szkoda, bo za 4
              lata, o ile w Polsce nie zmieni sie system trenowania i szkolenia mlodziezy,
              na kolejnych mistrzostwach nie bedzie lepiej.
              W kwietniu bedac w Londynie ogladalem mecz Arsenalu, bilet kuzynka kupila mi z
              6 miesiecznym wyprzedzeniem. Stadion byl pelny.
              Po kilku dniach poszedlem na mecz polskiej 1 ligi. Bilet kupilem na 5 minut
              przed meczem i stadion byl prawie pusty.
              Pilkarze sa, tylko trzeba ich szkolic. Moj 9 letni syn trenuje soccer (
              football) w Sydney od 4 lat. Dzis kopie pilke lewa i prawa noga. Rozumie ze
              musi sie starac i duzo biegac. Trening to szkolenie techniki i zrozumienia.
              Pewnie dlatego tylu Australijczykow gra w swietnych klubach w Europie. Polakow
              w tych klubach nie ma bo sa za slabi.

a dalej :(
              Byliśmy wspaniali!!!
              Żyjemy w kraju gdzie:
              TVP pokazuje 50 % meczy
              Sport w TV pokazuje się po 23:00 lub wcale
              w szkołach zwolnionych z wf jest 30 % młodzieży
              zamiast stadionów mamy rynki albo bazary
              na boiskach buduje się hale widowiskowe (których nie można wykorzystać dla
              dzieci) (Łódź)
              Na boiskach buduje się parking (łódzka manufaktura)
              nie ma sal gimnastycznych w szkołach
              trenerzy młodzieżowej piłki nożnej zarabiają (lub nie) 200 PLN
              inwestuje się w sporty gdzie jeden zawodnik może zdobyć kilka medali a nie
              gdzie 11 nie zdobywa żadnego i to raz na 4 lata
              Tacy jesteśmy

i mozna qwa tak bez końca o każdym temacie w Polszcze :(
              komisje powołać i zlustrować!
              prapradziadek Boruca to był Niemiec?
              • jasiek53 Re: a i jeszce a propos szkopów 10.06.06, 08:22
                Niewybredne żarty o Polakach w niemieckiej TV.
                W programie satyrycznym "Nachgetreten", wyemitowanym w piątek wieczorem, po
                meczu Polska - Ekwador przez telewizję publiczną ZDF, Polacy byli przedmiotem
                niewybrednych żartów utrwalających negatywne stereotypy istniejące w niemieckim
                społeczeństwie.
                Prowadzona przez znanego komika Ingolfa Luecka audycja polega na komentowaniu
                przez prowadzącego i jego gości wydarzeń związanych z Mistrzostwami Świata.

"Wielu polskich kibiców przyjechało (do Gelsenkirchen) samochodami. Ma to swoje
                dobre strony. Wielu mieszkańców Zagłębia Ruhry zobaczyło swoje utracone dawno
                temu pojazdy" - mówił jeden z uczestników programu, Guido Cantz. "Polska
                zgubiła (czasowniki zgubiła i przegrała mają w języku niemieckim identyczne
                brzmienie - PAP). To nie pasuje do Polaków. Polacy raczej coś znajdują,
                najczęściej rzeczy, których nikt nie zgubił" - dodał komik.

Inny uczestnik audycji, Mike Krueger powiedział: "Polacy grali w Gelsenkirchen,
                ponieważ nie ma tam wielu rzeczy, które mogliby zniszczyć polscy chuligani".

"Znam osobiście polską reprezentację. Niektórzy z nich tynkowali w ubiegłym
                roku mój dom" - dodał Krueger.

Audycja "Nachgetreten" była w 2004 r. najpopularniejszym programem satyrycznym
                w niemieckiej telewizji. Jej oglądalność wynosiła 25 procent. Na czas mundialu
                program reaktywowano.

-----------------
                ach te ich bidne samochody
                tylko czekają jak im ukradna i ubezpieczenie wezmą
                MIAŁEM napisać na koniec -hitlery jebae- ale nie napisze :(
                • jasiek53 a i na koniec sieradzak 10.06.06, 08:29
                  po co zmieniasz nika jak każdy wie kto to pisał: :)
                  • Re: Janas po meczu: Wszystko przed nami

Przeczytaj komentowany artykuł »
                  Gość: amator 10.06.06, 07:27 + odpowiedz

FIFA umieścił na polskim autokarze motto „Siła, ambicja, walka, dyscyplina”.
                  Niestety polska drużyna zostawiła to wszystko w autokarze bo na boisku żadnych
                  z tych cech nie zprezentowała.
                  Janas eksperymentował do końca z ustawieniem i składem i .. wyks. Mówił przed
                  meczem z Ekwadorem ”Pomysł mam w głowie od dawna. Gdybym go nie miał, nie
                  nadawałbym się na trenera. Wiem jak zagramy, ale nic nie powiem. Nawet piłkarze
                  dowiedzą się wszystkiego dopiero na ostatniej odprawie kilka godzin przed
                  meczem”. Okazało się, że w końcu chyba zapomniał się podzielić tym sekretnym
                  pomysłem. Radykalna zmiana taktyki przed meczem to może się udać tylko
                  trenerskiemu geniuszowy, mającemu do tego do dyspozycji wybitnych zawodników.
                  Ale taki trener nie zrobi tego bo będzie miał opracowane odpowiednie warianty i
                  gotowych zawodników do ich wykonania. Zapomniał też im przypomnieć,
                  swoim „kulturalnym” językiem, że przyjechali na mecz by reprezentować Polskę a
                  nie rozmawiać na murawie przez telefony komórkowe.

Oczywiście każdemu może zdarzyć się wpadka i gorszy mecz, ale w wydaniu
                  polskiej drużyny jest to regułą od kilkunastu lat. A zaczyna się od władz
                  sportowych, wyboru trenera, układów i układzików, a na zawodnikach i ich
                  podejściu do treningu, gry i reprezentowania Polski, kończąc. Gdyby te
                  wszystkie trybiki maszyny piłkarskiej pracowały prwaidłowo, to nikt nie miałby
                  większych pretensji. Ot wypadek przy pracy.

Zapewne nie można tu winić tylko samych zawodników ale całą skorumpowną polską
                  federację, metody wybierania trenera i slekcji do reprezentacji. Ryba psuje się
                  od głowy. Jak władza piłkarska nie ma odowiednich zasad moralnych to czego
                  można wymagać od innych. Charakterystyczne jest to, że mimo przeciętnych
                  umiejętności polscy piłkarze zachowują się jak gwiazdy pierwszej wielkości. I
                  ta nonszalancja była pewnie jedną z przyczyn porazki z Ekwadorem. Warto się
                  zastanowić dlaczego piłkarze polskiego pochodzenia grający w drużynie
                  niemieckiej mają już inną mentalność i podejście do gry.

Rząd powinien rozwiązać całe to piłkarskie bagno i zorganizować na nowo. Bez
                  tego, ogromne pieniądze, które można by przeznaczyć na lepsze cele, wyrzuca się
                  w błoto. Czy Polskę na to stać? A jak się daje pieniądze to trzeba rozliczać
                  wydających. Przecież to pierwsza zasada biznesu, a piłka jest takowym. Trzeba
                  by wybrać odpowiedniego wybitnego trenera z poza układów, najlepiej z
                  zagranicy. Przykładem może być trener holenderski Guus Hiddink tylko od roku
                  prowadzący drużynę Australii. Mimo, że dodatkowo prowadził klub Eidchowen,
                  nie mieszkając w Australii, potrafił z przeciętnych zawodników, no może trochę
                  lepszych niż polscy, stoworzyć i ustawić taktycznie drużynę, która doarła do
                  finałów po 30 latach. A więc można, tylko trzeba zaangażować do tego
                  odpowiednich ludzi i zreformować całą polską organizację piłkarską. Trener musi
                  być fachowcem w każdym calu, a także wzorcem moralnym. Nie może być tak by
                  trener reprezentujący Polskę komunikował się z zawodnikami używając wulgarnego
                  języka, jak to ma miejsce w przypadku Janasa.

Jedyny sukces to to, że kibice tym razem stanęli na wysokości zadania i mimo
                  bardzo negatywnych opinii, aż miło było patrzeć na ich zachowanie. Nawet kamery
                  nie mogły wyłapać żadnych negatywnych zachowań czy wygłupów polskich kibiców.
                  I ten pozytywny obraz poszedł w świat. Oby tak dalej! Ale nikt nie wróci
                  kibicom ich nakładów finansowych, poświęconych urlopów i kolejnego zawodu.
                  Piłkarze i trener, zarabjający o niebo lepiej niż przeciętny Polak, nie wiele
                  na tym stracą, a chyba jeszcze zarobią.

-------------------
                  już gasze diabła i ide spać!
                  wybaczcie mi te wpisy :)
                  ot człowiek zdołowany tak ma :(
            • szaramysza9 Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 08:43
              ...o niebo lepiej, ale to już jest za mało!
              Ja pierwszą połowę oglądałam na kolanach przed TV pijąc kefir, a w przerwie
              wzięłam leki, bo chora jestem i w warzywko sie zamieniłam, o!:)
              • farbenheit Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 10:08
                Lepiej niz w Korei? Ze niby jak? To ze mniejsze baty dostali z Ekwadorem?
                Pierwszy strzal na bramke w 80 minucie? Jedyeny Smolarek cos tam probowal przez
                caly mecz zrobic no i pod konien Jeleń, ktory strzelial raz w poprzeczke i raz w
                slupek. Ja juz lzy w oczach mialem :(
              • farbenheit Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 10:13
                Rece mi opadają no tak spierd.... taki mecz...No oni spali przez 80 minut a mam
                wrazenie, ze kazdy z nich mial limit odpowiedni do przebiegniecia i zaden go nie
                mogl przekorczyc - tak sie zachowywali. Zero asekuracji, zero wspolpracy, przy
                ataku pozycyjnym nikt nie wybiegal drugiemu, nie szukali pola o szybkich
                kontrach nie wspomne i prawa i lewa strona wogole nie istnialy. Zurawski niczym
                sie nie popisal - 2 najmocniejsze osoby to Smolarek i Boruc, ktorego to przy
                drugiej bramce dla Ekwadoru zostawili samego przeciwko 3 Ekwadorczykom...No ja w
                alkoholizm wpadne przez nich :/
                • tmsieradz Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 10:59
                  Jeszcze mnie trzesie jak sobie przypomne.
                  Widzielismy wczoraj dwa mecze i trzech dobrych Polakow. Ebi, Klose i Podolski.
                  Dobrzy dlatego ze nieskalani "polska mysla szkoleniowa" i o zupelnie innej
                  mentalnosci. Inna sprawa - na treningi Brazylii przychodzi 40 tys. ludzi,
                  zabawa, radosc itd. Nasi sie zamykaja, kryja - podobno cwicza stale fragm.
                  ktore maja zaskoczyc przeciwnika. Faktycznie zaskoczeni bylismy, bo przez 94
                  min. ani jednego dobrze wykonanego rzutu roznego a o wolnych nie wspomne. I
                  raczej nie mam pretensji do zawodnikow (wyjatek Szymkowiak) bo ciezko
                  powiedziec ze przeszli kolo meczu, starali sie jak mogli. Inna sprawa ze mogli
                  bardzo niewiele. Sprawe zawalil Janas. Jak mozna na Ekwador wyjsc w ustawieniu
                  4-5-1? To na Niemcy powinnismy wyjsc 7-3-0. Z kim mamy wygrac w takiej grupie
                  jak nie z Ekwadorem. Moge sie mylic ale Ekwad. na ostatnich 28 meczy
                  wyjazdowych wygral 3. Wczoraj wygral czwarty.
                • ebusia_fam_fatal Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 11:03
                  > No ja w alkoholizm wpadne przez nich :/

trzeba bylo tak ja i szaramycha - bezalkoholowo :)))
                  no nie, mycha? :)
                  • farbenheit Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 11:08
                    Krew by mnie zalala kompletnie
                  • szaramysza9 Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 16:31
                    ebusia_fam_fatal napisała:

> > No ja w alkoholizm wpadne przez nich :/
                    >
                    > trzeba bylo tak ja i szaramycha - bezalkoholowo :)))
                    > no nie, mycha? :)
                    >
                    TYLKO MLEKO MOŻE NAS URATOWAĆ:D
                    • farbenheit Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 16:59
                      mlekomania :)
                      Lepiej posluchajmy sobie radosnej muzyczki :) I odstresujmy sie :)
                      • ebusia_fam_fatal Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 17:03
                        farbenheit napisał:

> mlekomania :)
                        > Lepiej posluchajmy sobie radosnej muzyczki :) I odstresujmy sie :)

pij mleko bedziesz (mial) wielki(ego) :P
                        • farbenheit Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 17:15
                          Brzucha :) :P
                          • ebusia_fam_fatal Re: Grali lepiej niż w Korei... 10.06.06, 17:19
                            no, brzucha,
                            a co, ktos pomyslal o czyms innym? :D
              • zodiak72 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 12.06.06, 10:35
                Jezeli nasi nie wyjdą z grupy,a Czesi wyjdą - to będę im kibicował;-) Tak, jak
                dwa lata temu, gdy grali w półfinale Mistrzostw Europy. Tak mi się złożyło, że
                moglem być akurat WTEDY w Pradze i czuć tę niezapomnianą atmosferę doslownie
                wszędzie na ulicach Pragi czeskiej. Wtedy Czesi grali naprawdę piękny futbol.
                Mam nadzieję, ze i teraz Smicer, Rosicky, Nedved i spolka nie zawiodą.
                • szaramysza9 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 12.06.06, 11:33
                  To ja wtedy byłam w Pradze, Ty byłeś po przegranej Czechów:(
                  A ja w barze mlecznym przy piwie wdałam się w dyskusję z autochtonami, fajnie
                  było;)
                  • zodiak72 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 12.06.06, 11:43
                    Zgadza się;-) 'Paprikovy, smetanovy?';-)))
                • farbenheit Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 12.06.06, 19:02
                  zodiak72 napisał:

> Jezeli nasi nie wyjdą z grupy,

A nie wyjdą :/

> a Czesi wyjdą - to będę im kibicował;-) Tak, jak
                  > dwa lata temu, gdy grali w półfinale Mistrzostw Europy. Tak mi się złożyło, że
                  > moglem być akurat WTEDY w Pradze i czuć tę niezapomnianą atmosferę doslownie
                  > wszędzie na ulicach Pragi czeskiej. Wtedy Czesi grali naprawdę piękny futbol.
                  > Mam nadzieję, ze i teraz Smicer, Rosicky, Nedved i spolka nie zawiodą.

No i tu sie zgodze ( aż dziw bierze - ide sprawdzic, czy zbyt wysokiej
                  temperatury nie mam :P ) bo wlasnie zakonczyla sie pierwsza polowa meczu USA -
                  Czechy ( 0:2 jak narazie ) i czerpie wielką przyjemnosc z ogladania popisow
                  czaskich zawodnikow :) Naprawde az milo popatrzec na taką grę :)
                  • jasiek53 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 13:22
                    i Czesi wygrali
                    zgadzam się z Farbenem pepiki zagrali wspaniale!
                    porównując ich do Polski to ,a zresztą nie ma co porównywać :(
                    • paenka Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 13:23
                      No dobra to kto wie co sie kryje za feonemenem Czechow? Ludziki slowianie jak
                      my, kraj nawet mniejszy, jezyk podobny wiec dlaczego lepiej graja?
                      • jasiek53 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 13:33
                        zawsze prawie lepiej grali :(
                        Czesi to dwukrotni wicemistrzowie świata(34,62) Mistrzowie Europy z 1976 ,wice
                        mistrzowie w 1996, brązowi medaliści w Europie (60,80,2004)
                        ----------------------------------------
                        z czego to wynika że prawie zawsze są mocni ?
                        chyba jednak mają troszkę inny charakter narodowy,systematyczność i planowanie
                        podobne jak u Niemców.Dlatego bardzo rozsądnie i stale prowadzą szkolenie
                        młodzierzy ,dużo zaplecza itp.(można by tu napisać ksiązke o tym)
                        piłka piłką ale hokej na lodzie?
                        zauważ iż prawie we wszystkich grach zespołowych (może poza hokejem na trawie)
                        są i zawsze byli czołówką światową!
                        • jasiek53 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 13:45
                          żeby nie być gołosłownym :)tylko wybrane przykłady Czechów:

siatkówka_ mężczyzn: MŚ 1m-56,66; 2m-49,52,60,62 IO(igrzyska) 2m-64; 3m-68
                          ME 1M-48,55,58 2M-50,67,71,85
                          koszykówka -kobiety MŚ 2m.64,71 ;3m57,59,67,75 mE 1M-2005 2M-
                          52,5462,66,74,7689,2003 3M-50,56,58,6064,72,78,81
                          piłka ręczna -kobiety MŚ 1m-57;2m-86;3m 62
                          HOKEJ NA LODZIE Mś- 1m 47,49,72,76,77,85,96,99,2000,01,05 (drugie i trzecie
                          miejsca sobie daruje bo brakło by miejsca w inernecie :-))) )
                          IO-1m-98
                          WIĘCEJ MI SIĘ NIE CHCE :)
                      • farbenheit Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 13:39
                        Bo sie chlopaki przykladają, starają sie, wiedzą czego ich kibice od nich
                        oczekuja i robią co potrafią, zeby ich nie zawiesc, nie są gwiazdorami, taki
                        Nedved np doklada do interesu czasami i wynajmuje samolot zeby tylko doleciec na
                        zgrupowania. Chcą sie pokazac jako kraj ''patrzcie, to my, takie małe,
                        niepozorne Czechy a co potrafimy''. a my tego nie umiemy :/
                        • paenka Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 14:25
                          No to moze wsord polakow poszukac tez takich zapalencow? Poza tym Nedved nie
                          jest gwiada? Łomatko a ja wlasnie myslalam ze jest.
                          Wczoraj na polsacie wieczorowa pora ogladalam konferencje prasowa z Janasem ,
                          Smolarkiem i Lato. Cóż Smolarek - bardzo sympatyczny chłopak, pokorny i widać
                          że bardzo chce. Janas - taki buc, kręci tą głową, krzywi sie, cmoka pod nosem -
                          fatalny ale moze dobry trener, nie wiem trudno mi powiedziec szczegolnie po
                          meczu z Ekwadorem, podczas ktorego nawet z lawki nei wstawal, zero emocji a na
                          konferencji robil wrazenie wiecznie nie zadowolonego. Jak zapytano go czy
                          planuje jakies zmiany odparl z usmieszkiem szemranym "hah minimum jedna" -
                          Jakos go nie polubilam, mam wrazenie ze niezle jedzie po chlopakach i to w
                          chamski sposob, cala wina ich obarcza a mysle ze jego postawa tez nie jest
                          budujaca dla druzyny a wrecz stresujaca i moze dlatego tez chlopaki jakos tak
                          psychicznie nie bardzo sie prezentuja. Takze zmian szykuje sie nam troszke. Oby
                          na dobre. Nie podoba mi sie rowniez porownaniuw tygodniku wprost "Janas drugi
                          Górski" beuheheheheeheh
                          • szaramysza9 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 14:40
                            Janas nie umie pracować z ludźmi. Może nie chodzi o jego umiejętnosci
                            trenerskie, ale raczej interpersonalne. Taka moja opinia.
                            A z tej ławki to wstawał w czasie meczu;)
                            • zodiak72 Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 14:43
                              Ja nie mogę pojąć, dlaczego nie zdecydowal się wczesniej na zmiany. Prosilo się o to już po przerwie w meczu Polska-Ekwador.
                            • paenka Re: chyba zacznę kibicować Czechom ;-) 13.06.06, 14:47
                              TO ja nie zauwazylam zeby wstawal, pewnie wtedy oczy zamykalam.
                    • jasiek53 małe resume :( 13.06.06, 13:25
                      najlepsze mecze to te chyba z wczoraj (wszystkie trzy) plus WKS-ARG
                      poziom bardzo wysoki,narazie jest o niebo lepiej i ciekawiej niz 4 lata temu
                      ----------------------------------------
                      dziś gra Brazylia (mój faworyt)i Francja
                      Emocji nie zabraknie myslę :)
                      • zodiak72 Re: Wlochy - Ghana 2:0 13.06.06, 14:42
                        Jesli chodzi o wczorajsze mecze - to szkoda mi trochę Ghany. Pomimo niewielkiej skuteczności - zaslużyli swą grą, moim zdaniem, na choć jedną bramkę. No coż - wygrało wloskie doswiadczenie 2:0.
                        • farbenheit Re: Wlochy - Ghana 2:0 13.06.06, 14:53
                          Mi jest wybitnie żal tych chlopakow...Robili co mogli, w sytuacjach
                          podbramkowych presja jednak brala gorę i zabraklo dokladnosci ale starali sie na
                          200%, nie przestraszyli sie, wiekszosc pojedynkow jeden na jeden wygrywali,
                          szybka, skladna linia pomocy, szybkie tempo gry, wysoka wspolpraca...Naprawde
                          bardzo mi ich szkoda i zyczylem im jak najlepiej i nadal im zycze. Ghana biedny
                          kraj i chlopaki nawet z tego co wiem to zrezygnowali z płacy bo obiecano im po
                          20 tys $ za zwycieski mecz ale PODOBNO solidarnie zrezygnowali...
                          • szaramysza9 Australia-Japonia 3:1 13.06.06, 15:00
                            Do 84 minuty prowadzą Japońce!
                            I w czasie ostatnich 6 minut Australia strzela 3 bramki!!!!
                            Czyli MOŻNA!!!!!!!!
                            Niech nasi biorą przykład z koal, kangurów i wombatów:)
                      • tmsieradz Re: małe resume :( 13.06.06, 14:55
                        tez sobie ostrze zeby na mecz Francja-Szwajcaria. Helveci maja dobra druzyne i
                        moga zamieszac. Brazylia sie nie podniecam bo nie ma czym. Znaczy, ciekawie
                        bedzie dopiero jak beda przegrywac. Wczoraj Wlosi zagrali na swoim poziomie,
                        jak zwykle ekstra pod wzgledem taktyki, Czesi trafili na slabiutkich Jankesow a
                        Australia pokazala charakter. Poziom jest wysoki a za cztery lata bedzie
                        jeszcze wyzszy. Glownie dlatego ze kraje spoza Europy juz dorownuja poziomem, a
                        to dlatego ze maja swoich najlepszych zawodnikow w dobrych lub bardzo dobrych
                        klubach Starego Kontynentu. I to tez pomaga zrozumiec fenomen Czechow. A nasi
                        albo lawa albo druzyna rezerw.
                        • paenka Re: małe resume :( 13.06.06, 15:24
                          Ale o nie jest wytlumaczenie fenomenu czechow ze inni to w podstawowym skladzie
                          a nasi na lawce. Wlasnie dlaczego nasi nie graja w podstawowym skladzie? A moze
                          nasi sa przereklamowani? Moze czas poszukac nowych zawodnikow, moze ci cali
                          spece pierwszoligowi powinni zaczc jezdzic do co mniejszych klubikow i lowic
                          talenty? Moze nasi spece to wcale nie spece tylko jakies łajzy ktore po
                          znajomosi fuche wylapali a w rzeczy samej sie w ogole nie lapia.
                          • tmsieradz Re: małe resume :( 13.06.06, 15:56
                            Nie grasz przez wiekszosc sezonu to nie zagrasz dobrze na mistrzostwach. To
                            jest jasne. Jak Cassano nie gral w Realu to Lippi zostawil go w domu. Tylko ze
                            Lippi ma go kim zastapic. A Janas nie i dlatego jedzie ma MS taki Kosowski czy
                            Mila i "kopia sie po czolach". Odnosnie nowych zawodnikow, to powiem Ci ze
                            widzialem wiosna mecz Kolporter-Legia. Super. Ekstra mecz. Najlepszy jaki byl
                            w polskiej lidze od kilku sezonow. Ale kandydata do kadry nie widzialem tam
                            ani jednego. Moze poza Rogerem z Legii ;) Moim zdaniem w naszym kraju przez
                            najblizsze 10 lat nie wyszkoli sie dobrego zawodnika. Mlodzi musza wyjezdzac.
                            Wyjezdzac i grac, bo na lawce to moga w Polsce posiedziec.
                            • jasiek53 Korea górą! 13.06.06, 17:15
                              szkoda Toga tak jak wczorajszej Ghany :(
                              a Korea cóż liczyłem że dostana baty za te oszustwa 4 lata temu! :(
                            • jasiek53 Re: małe resume :( 19.06.06, 12:08
                              piękne i smakowite mecze w grupach E , F
                              wreszcie coś się będzie działo w ostatniej kolejce !
                              bo ostatnie mecze w pierwszych czterech grupach to mecze o nic .
                              Dlatego ogłaszam oficjalnie wtorek i środę na WM 2006
                              ---------ŚWIĘTEM PIETRUSZKI-------------------------
                              • szaramysza9 Re: małe resume :( 19.06.06, 13:40
                                Eeeee tam, pietruszki od razu;)
                                • jasiek53 Re: małe resume :( 19.06.06, 13:43
                                  no a jakie ?
                                  • szaramysza9 Re: małe resume :( 19.06.06, 13:47
                                    Warto grać o przegrane sprawy:)
                                    • jasiek53 Re: małe resume :( 19.06.06, 13:49
                                      łe tam
                                      same sparingi przez dwa dni na MŚ
                                      nuda!
                                      • szaramysza9 Re: małe resume :( 19.06.06, 14:04
                                        W czwartek chyba Czechy-Italia-to będzie ciekawe!
                                        A murzyni z Ghany to takie szafy, Czech mu w łeb piłką to nawet nie drgnął!
                                        Ważne jest, żeby w tej grupy być na I miejscu, bo ci z IIm. zagrają z Brazylią-
                                        chyba nic nie pomyliłam...:P
                                        ONLY CZECHY:)))))
                                        • jasiek53 Re: małe resume :( 19.06.06, 14:11
                                          CZESI PLESI
                                          dostali od Ghany takiego łupnia jak nigdy od wielu lat
                                          (nie chodzi o wynik ale o styl gry i ilość sytuacji;mogło być z 10-0 lekko)
                                          --------------
                                          racja z tą Brazylią !
                                          --------------------------------------
                                          szkoda byłoby jakby Czesi odpadli
                                          • szaramysza9 Re: małe resume :( 19.06.06, 14:16
                                            Niech Ghana trafi na Brazylię-ciekawe by było:)
                                            Mam jednak przeczucie, że to Czesi będą:(
                                            Ale nic to!!!!!!!!!!!!!!
                                            :D
                                            • jasiek53 dziś nuda! /nt. 20.06.06, 02:10
                                              łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                                              szkoda Tunezji :(
                                              • jasiek53 pietruszka dla nas ! 21.06.06, 01:58
                                                hehhe
                                                wygrali mecz o warzywo ! :)
                                                dobre i tyle
                                                --------------------
                                                ach ten Mirek (10 gooooooooolia ju z na MŚ ) i Łukasz
                                                przydali by się nam ,prawda ? :(
                                                • jasiek53 1/8 ? 21.06.06, 02:20
                                                  konkursik mały dla forumowiczów(znając realia zostanie pewnie bez odzewu) :(
                                                  NIEMCY-SZWECJA 1-2
                                                  ANGLIA-EKWADOR 3-0
                                                  awans :
                                                  szwecja (oj jak bym chciał aby wikingi dokopały szkopom)
                                                  anglia (realizm)
                                                  • paenka Re: 1/8 ? 21.06.06, 08:28
                                                    ale gdzie jest pytanie do konkursu?
                                                  • jasiek53 Re: 1/8 ? 21.06.06, 17:05
                                                    a tak zapomniałem
                                                    chodzi mi o to że może pierwszą czwórke wytypujemy!
                                                    juz większość meczy w grupach odbyła się więc można z lekka typować!
                                                    ----------------
                                                    zasady są takie że drużyny z grup 1-4 (a-d) nie mogą się spotkać z drużynami 5-
                                                    8 wcześniej niz w półfinale
                                                    ----------------------------------------------------
                                                    kolejnośc narazie dowolna :
                                                    Argentyna,Anglia
                                                    Czechy(chcaiałbym)
                                                    ale Włochy,Brazylia(ew.Ukraina)
                                                  • farbenheit Re: 1/8 ? 23.06.06, 21:52
                                                    Argentyna, Niemcy, Brazylia, Wlochy - to beda uczestnicy polfinalu wg mnie
                                                  • farbenheit Re: 1/8 ? 23.06.06, 21:53
                                                    Niemcy - Szwecja 1:1 i Niemcy w dogrywce złota bramka czyli wynik 2:1 :/
                                                    Anglia - Ekwador 2:0
                        • jasiek53 Re: małe resume :( 13.06.06, 17:23
                          tmsieradz napisał:

> tez sobie ostrze zeby na mecz Francja-Szwajcaria. Helveci maja dobra druzyne
                          i
                          > moga zamieszac.
                          ---------------------------------------------
                          tym bardziej że maja stare porachunki !

Brazylia sie nie podniecam bo nie ma czym. Znaczy, ciekawie
                          > bedzie dopiero jak beda przegrywac.
                          ----------------------
                          a ja im kibicuje i czekam jak będą wygrywać(w II rundzie itd..) >Ale fakt jakby
                          dziś przegrali nie byłoby żle tylko ciekawiej :)
                          --------------------------------------------

Wczoraj Wlosi zagrali na swoim poziomie,
                          > jak zwykle ekstra pod wzgledem taktyki,
                          Czesi trafili na slabiutkich Jankesow a
                          >
                          > Australia pokazala charakter.
                          --------------------
                          jankesi nie są tacy słabi >To juz jest poziom światowy !Poprostu Czesi grali
                          jak z nut ! ;)
                          Fajnie było patrzeć jak temu zarozumialcowi B.Arenie mina rzedła!
                          co do reszty zgoda!

Poziom jest wysoki a za cztery lata bedzie
                          > jeszcze wyzszy. Glownie dlatego ze kraje spoza Europy juz dorownuja poziomem,
                          a
                          >
                          > to dlatego ze maja swoich najlepszych zawodnikow w dobrych lub bardzo dobrych
                          > klubach Starego Kontynentu
                          -------------------
                          Chodziło o to że poziom w Korei był wyjątkowo słaby:( Złożyło się na to wiele
                          czynników już omawianych wszędzie (sędziowie,zmęczenie gwiazd itp)
                          Te MS w 2002 przypominały te z 1962 (przypadki,kanty i inne cuda)

. I to tez pomaga zrozumiec fenomen Czechow. A nasi
                          > albo lawa albo druzyna rezerw.
                          --------
                          A nasi :D
                          LIPA

----------------------------------------------------------
                          • jasiek53 kuku :) 13.06.06, 17:49
                            sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3415070.html
                            • paenka Re: kuku :) 13.06.06, 21:01
                              hehehehe jej to nastepną porażkę zwalą naaaa...hmmm dode po paznokci nie
                              pomalowala <rotfl>

BO ZUPA BYLA ZA SŁONA
                              • farbenheit Najslabszy mecz do tej pory 13.06.06, 21:54
                                Francja - Szwajcaria, słabe, nudne, bylejakie - poszukajcie sobie wiecej synonimow
                                • tmsieradz Re: Najslabszy mecz do tej pory 13.06.06, 22:01
                                  Absolutnie nie moge sie z tym zgodzic. IMO calkiem dobry mecz, trzymajacy w
                                  napieciu do konca. I grany na naprawde dobrym poziomie. A jesli mialbym wskazac
                                  najslabszy mecz to Anglia-Paragwaj.
                                  • jasiek53 Antyfutbol-Futbol 1-0 :( 13.06.06, 23:02
                                    czyli Brazylia (kaka) przez 70minut grająca w dziesiątke :-))) i na stojąco
                                    kontra świetna Chorwacja !
                                    szkoda "szachownic" :(
                                    a półtora tygodnia temu ich ograliśmy
                                    wierzyć się nie chce :(
                                    -----------------
                                    • paenka Re: Antyfutbol-Futbol 1-0 :( 14.06.06, 09:18
                                      No trzeba przyznać, Chorwaci pięknie grali. A juz mialam nadzieje ze zremisuja.
                                      Wtedy MOZE by sie nasi podbudowali troszke ;)
                                    • paenka Re: Antyfutbol-Futbol 1-0 :( 14.06.06, 09:19
                                      Ale najbardziej to mi sie podobaja okrzyki brazylijskich komentatorów "Kaka
                                      Goooolaso gooooooooooooooooooooooooooooolaaaaaaaaaaasoooooo Golaso golaso " <rotfl>
                                      • jasiek53 czekając na cud wieczorny :) 14.06.06, 13:19
                                        z Niemcami hahahhah
                                        coś o finale MŚ w 1950
                                        Przegląd Sportowy pisał:
                                        Ostatni akt parodii MŚ zakończył się Urugwaj pokonał Brazylię 2-1........
                                        Obserwując rozwój wydarzeń związanych z tą imprezą można napisać
                                        najatrkcyjniejszą powieść,która bezkompromisowo wykazałaby całą małość sportu
                                        kapitalistycznego i jego amoralne oblicze.
                                        -------------------------
                                        o co im chodziło ? :)
                                        • farbenheit Re: czekając na cud wieczorny :) 14.06.06, 23:22
                                          Ty mi lepiej w koncu tego browara postaw co go obiecales bo sciemniasz caly czas
                                          sciemnasz, odwlekasz i co?
                          • jasiek53 argentina argentina :) 17.06.06, 02:27
                            pikęny mecz ,stłuki Serbów na kwaśne jabłko!
                            --------------
                            Afryka coś cieniuje(chociaż szkoda WKS bo trafili do grupy śmierci)
      • sieradzak Polska - Ekwador .... ??!!! moim zdaniem 10.06.06, 13:30
        No cóż, jak oglądałem, to w 15 minucie powiedziałem do współoglądających, "zaraz
        pewnie jakaś szmata nam wpadnie, bo jak przez 15 minut nie ma strzałów na bramkę
        rywali, to się tak kończy", reakcja znajomych w tym momencie była ....
        domyślacie się ;) Coby rozgrzać stwierdziłem tylko, "no kurde ludzie, czemu ja
        zawsze muszę mieć rację ;) "
        No i aucik, łepek, łepek i szmata wpadła ;(

I było po meczu ;(

Po cichu liczyłem, że może odrobią ... ale ... ;(

No cóż, ogólnie nasi grali przyzwoicie, w miarę dobre krycie, nie wiem skąd
        pomysł, że nasi byli wolni, bo ja widzaiłem sporo ładnych przechwytów i powrotów
        naszych. Atakowanie na przedpolu rywala też było ok.
        Tak więc obrona i pomoc, była w miarę - później się ewidentnie chłopaki posypali.
        Mecz przegrał Janas !!! Po 1:0 od razu powinni wejść napastnicy nawet dwu !!! Bo
        co można stracić ? Jak po przerwie zobaczyłem ten sam skład .. to stwierdziłem,
        że Janasowi spieszy się na Okęcie ;(
        Zmiany w 70 minucie ???!!! Za późno !! A przyniosły wiele dobrego (słupek,
        poprzeczka) brakło ciut szczęścia ;(
        No cóż, jeśli traner nie potrafi zareagować na sprawy oczywiste .... ? ;(

Myślę też, że chłopaki psychicznie .... odpuścili jakimś tam ekwadorczykom i
        myśleli, że jeden w napadzie spoko wystarczy ;( Miałem wrażenie, że oni sobie po
        prostu wyszli na kolejny strening lub sparing przed meczam z Niemcami ;( Jeśli
        na MŚ, nie idzie się na max po wygraną, to się mści i ... już.

Szkoda, szanse są raczej minimalne ? Czy nasi zmobilizują się na Niemców ? I czy
        ta mobilizacja wystarczy - tym bardziej, że wynik z ekwadowrem to ... dość mocy
        cios w splot słoneczny ?

No cóż, optymizm mówi ... wyjdą z grupy, realizm i pragmatyzm ... "chłopaki
        pakujcie walizeczki" ;(

Szkoda, że jedna osoba (trener) marnuje wysiłek tylu ludzi !!!
        • farbenheit Re: Polska - Ekwador .... ??!!! moim zdaniem 10.06.06, 15:48
          Niech sie Janasowi tak nie spieszy na to Okecie bo pol Polski zapowiedzialo, ze
          jak nie wyjda z grupy to nie mają po co wracac :D
        • szaramysza9 Re: Polska - Ekwador .... ??!!! zgadzam się z.. 10.06.06, 16:10
          ...z sieradzakiem!
          Bo grali nieźle, tylko że na cały skład grało ich 4-5!
          Bez sensu tak późna zmiana, bo wtedy zaczął się nagle inny mecz jak Jeleń
          wybiegł! ale ja już byłam na prochach wtedy:)
          No i mały Smolarek i Krzynówek naprawdę grali dobrze, a Żuraw to primadonna,
          kurde! no!
          A w ogóle to ja nie będe już oglądac, bo za bardzo przeżywam, kiedyś rozwaliłam
          krzesło!
    • sieradzak Polska - Niemcy .... 1:1 10.06.06, 13:13
      ;)
      • hajdana Re: Polska - Niemcy 0:4 10.06.06, 14:17
        niezbyt optymistycznie, ale każdy lepszy wynik mnie zaskoczy;)
      • farbenheit Re: Polska - Niemcy .... 1:3 10.06.06, 15:52
        i spojrzmy prawdzie w oczy - z grupy nie wyjda - to pewne :/
      • szaramysza9 Re: Polska - Niemcy .... 1:1 10.06.06, 16:12
        Tak! I wywalić Żurawia!
        Może 2:1 dla PL:)
        • esie Polska - Niemcy .... 2:0 10.06.06, 17:41
          A co mi tam, pieniędzy nie stawiam :)
    • ebusia_fam_fatal kibice 10.06.06, 15:46
      widzialam kilka galerii, ale to zdjecie mnie urzeklo:
      mundial.onet.pl/0,1247843,5381,8,27,0,1,fotoreportaz.html
      :)
    • tmsieradz Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 10.06.06, 23:02
      Argentyna-WKS chyba najlepszy mecz jak do tej pory. Dziekuje Opatrznosci ze
      Polska nie trafila do tej grupy.
      • farbenheit Re: WM- Mundial-MŚ 2006 GERMANY 10.06.06, 23:12
        Gwoli scislosci Argentyna - Wybrzeze Kosci Sloniowej 2:1
    • paenka POLSKA NIEMCY 14.06.06, 21:48
      Piekna obrona naprawde, sliczne przejecia, no brawo! A ta ostatnia akcja w
      pierwszej polowie po prostu CUD!!! To chyba łaska boska, ingerencja chyba Bog
      nam sprzyja ;)
      • paenka Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 21:48
        a ja remisu nie obstawilam <zonk> :p
      • paenka Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 22:52
        No kuuurde caly mecz palec boży prowadzil a tu kulos Nuevilla:(
        • tmsieradz Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 22:54
          Przegralismy TYPOWO po polsku. K...., ja p..... No nie mam pytan.
          • paenka Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 22:55
            tmsieradz......oj nie gadaj ze typowo bo naprawde chlopaki walczyli dzielnie i
            tego im nie odmowisz, Niemcy sa po prostu lepsi i już.
            • tmsieradz Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 22:57
              Alez my zawsze pieknie walczylismy. Oj jak pieknie, jak dramatycznie ale na
              koniec, zreszta opatrznosc byla z nami przez 91 min. A nie mogla jeszcze ze
              dwie...
              • paenka Re: POLSKA NIEMCY 14.06.06, 22:58
                no mowie ci ze ta kulosa Nuevilla ehh....jakas poswiecona chyba :p zupelnie
                odwrotnie niz kulosa achillesa
      • farbenheit Re: POLSKA NIEMCY - Achtung - bede klnal 14.06.06, 23:17
        Ja lece na zlamanie karku, wydaje ciezkie pieniadze zeby sie tu
        znalezc...przyjezdzam, 80 minuta i widze 0:0 i jeszcze slysze, ze graja
        porzadnie, staraja sie no to sobie mysle ''bedzie dobrze, moze nawet w ostatnich
        minutach sie poderwia'' ( chociaz dopiero na koniec sie dowiedzialem, ze gramy w
        dziesiatke ). No i 91 minuta...
        Nosz k...., ja p......, wszystko ch..!!!J.....Szwaby musieli bo przciez jak
        inaczej!!! Sk....... p........ stalo by im sie cos gdyby juz nie szarzowali!? Z
        reguly jestem nastawiony pozytywnie do ludzi i brzydze sie burdami i bijatykami
        ale tym razem gdyby polscy kibice spuscili porzadny wp...... Szwabom to jeszcze
        bym im pomogl. Za te wyzwiska, za obrazanie w prasie, za komentarze i wogole.
        Niech im tam nogi z rekoma miejscami zamienia.

www.independent.pl

''A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy,
        chociaż twoich nie otarto''[M.K.]
        • tmsieradz Re: POLSKA NIEMCY - Achtung - bede klnal 14.06.06, 23:20
          Normalnie sie zgodze z kolega.
          • paenka Niemcy jednak nie dali nam rady 14.06.06, 23:47
            Nie dali nam rady w 90 minut jak zapowiadali dumnie ;p gdyby nie sedzia to by
            nie ddali i w te 91 minut :D punkt dla nas :p
            • farbenheit Re: Niemcy jednak nie dali nam rady 14.06.06, 23:54
              To tak samo my im nie dalismy
              Cedynia 972, Grunwald 1410 ale Dortmundu 2006 nie bylo :/
              • paenka Re: Niemcy jednak nie dali nam rady 15.06.06, 00:20
                ale oni zaczeli te przepychanki :D
            • ebusia_fam_fatal Re: Niemcy jednak nie dali nam rady 15.06.06, 10:02
              tez to mowilam hiehoiehiehiehie
        • ebusia_fam_fatal Re: POLSKA NIEMCY - Achtung - bede klnal 15.06.06, 10:07
          oni w tramwajach gdzie reklamowali ten mecz powiesili flagi.. niemiecka i hm
          indonezyjska? monacka? lol, normalnie lol.
          powinni kogos za profanacje flagi panstwowej powiesic za jaja
    • sieradzak Polska - Niemcy ... po meczu. 15.06.06, 10:58
      Szkoda tego piwa ;)
      Taka gra pewnie spokojnie wystarczyłaby na Ekwador, ale na Niemców to troszkę za
      mało. W zasadzie pierwszym meczem się załatwiliśmy ;( a teraz liczyliśmy na cud ?

No cóż, jak się olało Ekwador i myślało, że jednym napastnikiem się ich pokona -
      to po kiego jeździć na MŚ ?

Co do meczu, zdecydowanie lepsza gra Polaków, momentami dorównywaliśmy Niemcom.
      Widać było zaangażowanie, wolę i chęci, brakło jednak ... ataku ;( Co prawda, o
      dziwo udało się kilka strzałów w światło bramki, ale było tego za mało ;( W
      kilku sytuacjach miałem wrażenie, że nasi boją się strzelać, a w okolicach pola
      karnego traktują piłkę jak gorący kartofel i przewalają go do następnego ?
      Zdecydowania atak sie nie kleił, jak nie kiksy, to coś za późno lub za szybko ;(

Krzynówek zdecydowanie powinien zrezygnować z wykonywania stałych fragmantów
      gry, coś mu ta nowa piłka nie pasuje i ma rozwalony celownik. Ze stałych
      elementów gry w jego wykonaniu praktycznie nic się nie działo, ani z roznych,
      ani z wolnych ;( Pod koniec ktoś inny wykonał wolnego (nie pamiętam który) i coś
      się pod Nimieckaą bramką zadziało.

Myślę, że zdecydowanie wcześniej powinny nastąpić zmiany ofensywne, wydaje mi
      się, że Janas uznał remis za sukces i sobie ... odpuścił, a to się mści.
      Ostatnie minuty to właściwie pokazówka Niemców, nasi całkiem oklapli i to musiło
      się ... zemścić ;(

Zmiana 60 minucie 2 zawodników do pomocy i ataku, myślę, że ciut zaskoczyłaby
      Niemców, którzy musieliby dokonać zmian ale w defensywie. A tak oni zrobili
      pierwsze zmiany ... i po ptokach i ten co wlazł ze strzelił gola. Zdecydowanie
      Janas nie jest dobrym strategiem i brakuje mądrych, cwanych działań z jego strony.

Myślę, że w sumie większość chłopaków zagrała dobrze, ale zdecydowanie wyróżniał
      się Smolarek, Boruc, Jeleń i ten "nowy" nieznany obrońca (nie pamiętam nazwiska).

Jakbyśmy mieli ze czterech Smolarków, to pewnie bylibyśmy w finaach, a jak z
      sześciu Smolarków dwu Jeleni i Boruca to ... puchar byłby nasz ;)
      • farbenheit Re: Polska - Niemcy ... po meczu. 15.06.06, 11:22
        No wiec...Ja w ataku widzialem błedy pomocy o dziwo - ich tam poprostu bylo za
        malo, nie bylo do kogo dograc, z kim podania wymienic. Mialem wrazenie ze 10 m
        przed polem karnym Szwabow pomoc ofensywni pomocnicy maja swoją linie
        demakracyjna i na Chiny ludowe nie posuną sie o krok za nia. A to byl blad.
        Bledem byly tez podania ''górą'' do Smolarka - zapomnieli, ze on raczej
        powietrznych pojadynkow nie wygra. Defensywa grala ok - Baszczynski, Bosacki,
        Bąk no i Boruc ( Brygada B :D ). Ale pomoc - znow zle, czesciej niz Krzynowek do
        akcji ofendywnych wlaczal sie Baszczynski, ktory ladnych kilka razy zapuscil sie
        pod pole karne Niemcow i umiejetnie zdazyl wrocic jeszcze na swoja pozycje.
        Braki kondycyjne - to tez jest duza bolączka. Fakt - dawali z siebie prawie
        wszyscy wszystko ale pamietajmy, ze mecz trwa 90 minut i trzeba to wytrzymac na
        jednakowym poziomie bo pod koniec juz kompletnie z sil opadlismy i to nam sie we
        znaki dalo :/ Druga sprawa to kolejny blad Janasa, ktory znow zbyt dlugo ze
        zmianami czekal...No ogolnie mecz nie byl zly chociaz dzis w Polsce prownujemy
        wszystko do meczu z Ekwadorem, ktory byl kompletna porazka. W porownaniu taki
        mecz wypadl dobrze ale gdybysmy mieli porownywac do np. gry w eliminacjach -
        tylko srednio.
      • ebusia_fam_fatal Re: Polska - Niemcy ... po meczu. 16.06.06, 18:58
        o sieradzak. jak na kogos, kto sie nie interesuje pilka, bo to tylko 22 chlopa
        biega po boisku za kawalkiem skory- to niexle sie znasz ;)
        • jasiek53 Jeśl prawda to ch.. z takimi mistrzostwami :( 17.06.06, 02:12
          JEŚLI TO KACZKA DZIENNIKARSKA TO TEMAT NIEAKTUALNY(zobaczymy jutro)

Piłkarze Ekwadoru na dopingu?

Na stronach jednego z niemieckich portali internetowych pojawiła się
          informacja, że zawodników Ekwadoru przyłapano na niedozwolonym dopingu.

Czy oznacza to, że Polska ma jeszcze szansę awansować do kolejnej rundy
          rozgrywek? Niestety nie - wyniki naszej reprezentacji nie zostaną zmienione.

- Tutaj nie budowałbym sobie wielkich nadziei na nieszczęściu innych. Jeżeli
          nawet taka jest prawda, to zostaną ukarani poszczególni zawodnicy - tak mówią
          przepisy FIFA. Losowanych jest każdorazowo dwóch zawodników - jeżeli oni mają
          wynik pozytywny, to są zdyskwalifikowani, ale wynik meczu pozostaje taki, jaki
          był na boisku - gasi nasze nadzieje Michał Listkiewicz, prezes PZPN.

Cudu więc nie będzie ? reprezentacja Polski rozegra tylko jeszcze jeden mecz na
          mundialu.

RMF
          tak tam pewnie cała ekipa bvyła na koksie :(
          bo skąd takie wyniki
          a w nagrodę dostaną awans do 2 rundy:(
          --------------------
          • ebusia_fam_fatal Re: Jeśl prawda to ch.. z takimi mistrzostwami :( 17.06.06, 09:09
            cos Ty jasiek.
            to tak samo jak z wszystkimi innymi prowokacjami dziennikarzy niemieckich..

chyba:)
            • ebusia_fam_fatal Re: Jeśl prawda to ch.. z takimi mistrzostwami :( 17.06.06, 09:12
              tzn wiesz. wydaje mi sie,ze jesli by tak bylo to pierwsze co by sioe wydarzylo,
              to ekwador bylby zdyskwalifikowany? i z grupy wyszlaby trzecia druzyna?

nie znam sie :D ale tak mi sie zdaje.. hyhy
              • farbenheit Re: Jeśl prawda to ch.. z takimi mistrzostwami :( 17.06.06, 10:07
                Przciez napisane jest, ze dyskfalifikuje sie poszczegolnych zawodnikow a nie
                calą druzyne a losowanych jest po 2 z kazdej druzyny do testow. Wiec
                wypierdzielą 2 zawodnikow, trener wstawi 2 rezerwowych i Ekwador gra sobie dalej
                w 1/8 finalu.
                • jasiek53 tako rzecze ............. 19.06.06, 12:03
                  Mirosław Trzeciak, 38 lat, były reprezentant Polski (22 mecze, 8 bramek),
                  czerokrotny mistrz Polski z Lechem Poznań i ŁKS Łódź, obecnie trener w
                  Hiszpanii oraz komentator telewizyjny

Jaki jest ten mundial?

- Zapowiada się nadzwyczajnie. Wszystkie potęgi w pełni sił - dawno tak nie
                  było. Ostatnio na ważnych turniejach Włosi, Hiszpanie, Argentyńczycy czy
                  Francuzi podpierali się nosami. Przegrywali nie dlatego, że inni zachwycali,
                  ale byli po prostu słabi. Teraz grają pełną parą. To zapowiada niebywałe
                  ćwierćfinały. Te mecze, które dotąd się odbyły, zaostrzyły mocno nasze apetyty
                  na mundial, który się będzie wspominać latami.

------------------------------------------------------
                  zgadzam się
                  nic dodać nic ująć! już mam smaka na ćwierćfinały!
                • jasiek53 Re: Jeśl prawda to ch.. z takimi mistrzostwami :( 19.06.06, 12:04
                  to była jednak szkopska podpucha :(
        • jasiek53 Re: Polska - Niemcy ... po meczu. 17.06.06, 02:30
          ebusia_fam_fatal napisała:

> o sieradzak. jak na kogos, kto sie nie interesuje pilka, bo to tylko 22
          chlopa
          > biega po boisku za kawalkiem skory- to nieźle sie znasz ;)
          --------------------------------------------------
          też to zauważyłem :) hihiihi
          --------------
          Jedno pytanko do Janasa i do wszystkich!
          Może ktoś mi łaskawie wytłumaczyć dlaczego nasz kochany trener nie wziął Franka
          na MŚ a wziął Rasiaka i Milę którzy mieli go zastąpić i nie dał im nic potem w
          Niemczech pograć?
          QWA :(
    • szaramysza9 Czechy-Włochy dzisiaj! 22.06.06, 12:04
      Jak będzie??
      Bo ja za Czechami:) ale połowa dobrych nie gra:((((
      • jasiek53 Re: Czechy-Włochy dzisiaj! 22.06.06, 12:18
        Czesi powinni ograć Włochów a Ghana usa
        i byłoby fajowawto
        precz z makaronami(makaroniarzami) :)
        -----------------
        ale ja I połowy dziś nie oglądne bo nie zdąże :(
        hlip chlip:(
        • szaramysza9 Re: Czechy-Włochy dzisiaj! 22.06.06, 12:36
          Ja dziś szybko z pracusi i jeszcze na koniec I połowy zdążę;)
          Czesi powinni ograć Włochów, ale nie wiadomo:((((
          Ghana ogra USA, bo ci Murzyni to szafy!!!
          Ciekawe kto będzie 2-gi w tejże grupie, bo trafi na Brazylię. Fajne by było,
          Ghana-Brazylia;)
          • jasiek53 Re: Czechy-Włochy dzisiaj! 22.06.06, 12:40
            to masz fajnie :)
            ------------
            no GHA-BRA to byłoby coś co tygryski i tygrysice lubią najbardziej
            hihi :)
            • zodiak72 Re: Anglia -Szwecja 2:2, kto oglądał?;-) 22.06.06, 13:56
              Jeden z bardziej interesujących meczow w tym Mundialu. Szkoda mi trochę Owena,
              doznal poważnej kontuzji kolana i juz nie wystąpi na tych mistrzostwach. Można
              by powiedzieć, że Anglia i Szwecja to typowy futbol siłowy, dość statyczny i
              schematyczny. Jednak w tym meczu bylo coś pięknego! A pierwsza bramka dla
              Anglikow, J.Cole - po prostu marzenie chyba kazdego pilkarza;-) Strzal z
              pierwszej pilki z woleja z jakichs 30 m prosto w okienko.

W Szwedach zawsze podoba mi się to, że choć przegrywają caly mecz, to grają do
              końca i nigdy się nie poddają, nie rezygnują (jak nasi). I przynioslo im to
              profit: bramka Larssona w 90 minucie na 2:2!
              • jasiek53 Re: Anglia -Szwecja 2:2, kto oglądał?;-) 22.06.06, 14:00
                tak zodiak ten golaaaaazzzzzooooooo Cola najładniejszy do tej pory!
                Anglicy czekają 38 lat na zwycięstwo ze Szwecją a tu znowu lipa hhahhhhaaa :)
                a zapomniałeś dodać że gol Aalbacka był golem 2000 w historii MŚ
                • zodiak72 Re: Anglia -Szwecja 2:2, kto oglądał?;-) 22.06.06, 14:06
                  Zgadza się, gdzies o tym tez czytalem, o tym 2000 golu. Teraz czekam na jakąś
                  powtorkę tego meczu, lub inny program, gdzie pokazali by raz jeszcze ten strzal
                  Joe Cole'a, bo bylo na co popatrzeć ( w ogole caly mecz chętnie obejrzalbym raz
                  jeszcze). Chcę pokazać te bramkę mojej szarej myszy9, bo nie widziala tego
                  meczu na żywo;-)
                  Gdybys wiedzial przypadkiem, kiedy mogą pokazywać raz jeszcze tę bramkę w tv,
                  to daj znać tutaj;-)
                  • jasiek53 Re: Anglia -Szwecja 2:2, kto oglądał?;-) 22.06.06, 14:21
                    mówisz i masz zodiak od wujka hiihi jaśka prezent :)
                    fantastic goal !
                    janek.jogger.pl/
                    • zodiak72 Re: bramka Joe Cole'a dla Anglii 22.06.06, 14:28
                      Wuju! Dzięki! Sprawileś mi milą niespodziankę, fajnie popatrzeć na ten gol, bo
                      jest na co! Tudzież na inne gole.
                      • tmsieradz Re: bramka Joe Cole'a dla Anglii 22.06.06, 14:39
                        najladniejszy to byl gol Cambiasso w meczu ARG-SCZ. Takie akcje pokazuja piekno
                        futbolu. A ten to fart. Jakby mu kazali tak strzelic toby nie strzeli, ot co.
                      • jasiek53 Re: bramka Joe Cole'a dla Anglii 23.06.06, 11:56
                        zodiak72 napisał:

> Wuju! Dzięki! Sprawileś mi milą niespodziankę, fajnie popatrzeć na ten gol, bo
                        >
                        > jest na co! Tudzież na inne gole.
                        >
                        ----------------
                        hhehhe'
                        jak wuj to wój :)
    • szaramysza9 Czechy odpadły:(( n/t 22.06.06, 20:52
      • jasiek53 Re: Czechy odpadły:(( n/t 23.06.06, 11:57
        szkoda QWA mać
        komu ja mam teraz kibicować ?
        no Brazylii i ?
        • szaramysza9 Re: Czechy odpadły:(( n/t 23.06.06, 13:07
          Ja teraz tylko Ghanie:)))
        • farbenheit Re: Czechy odpadły:(( n/t 23.06.06, 21:56
          Brazylii? Tym pozerom, gwiazdorom, twarzom reklam? Im napewno nie bede kibicowal
          i szczerze zycze im jak najgorzej a Ronaldinho zeby zbłaźnil sie tak jak to
          ocięzaly i nieumiejscy trafic w pilke Ronaldo ( po cholere go brali wogole -
          pewnie dla nazwiska i z zasady, ze pilkarza, ktory kiedys osiagnal najwyzsza w
          sezonie kwotę kontraktową trzeba zabrac )
          • paenka Re: Czechy odpadły:(( n/t 23.06.06, 22:07
            fraben prosze cie, widziales jak wczoraj grala brazylia? tego im chyba nie
            odmowisz ze graja po prostu pieknie, ich gra jest lekka i az nie chce sie
            wierzyc ze oni sie wlasciwie bawia ta pilka. DLa mnie bomba i jesli sa najlepsi
            to jak najbardziej zasluguja na to miano.
            • farbenheit Re: Czechy odpadły:(( n/t 23.06.06, 22:13
              Takie jest moje zdanie i nic Ci do tego
              • paenka Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 11:00
                Farben czy ja ci cos wciskam, narzucam i ostro nalegam? NIE, jedynie probuje z
                toba dyskutowac a ty w bardzo ladny sposob "ciach bajera" - odwal sie. Ja nie
                wnikam jakie sa twoje przemyslenia wewnetrzne, odczucia emocjonalne i nie
                wchodze ci w glowe i nei bawie sie w psychoanalityka. Widocznie z toba w ogole
                nie powinno sie rozmawiac bo to jest wchodzenie w twoje zycie z butami. To po
                co tu jestes w ogole? Mysllam ze po to by rozmawiac?
                • ebusia_fam_fatal Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 11:40
                  >> Farben czy ja ci cos wciskam, narzucam i ostro nalegam? NIE (...)

"fraben prosze cie, widziales jak wczoraj grala brazylia? tego im chyba nie
                  odmowisz ze graja po prostu pieknie,(...)"

a co to jest jak nie wciskanie? ;)
                  • paenka Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 13:30
                    gdybym mu wciskala to bym na sile juz kilkaanascie watkow i postow w tym
                    temacie zaadresowanych do farbena napisala, nekala bym go mailami i
                    wiadomosciami na gadu moze nawet przez komorke:D
                • farbenheit Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 20:01
                  paenka napisała:

> Farben czy ja ci cos wciskam, narzucam i ostro nalegam? NIE, jedynie probuje z
                  > toba dyskutowac a ty w bardzo ladny sposob "ciach bajera" - odwal sie. Ja nie
                  > wnikam jakie sa twoje przemyslenia wewnetrzne, odczucia emocjonalne i nie
                  > wchodze ci w glowe i nei bawie sie w psychoanalityka. Widocznie z toba w ogole
                  > nie powinno sie rozmawiac bo to jest wchodzenie w twoje zycie z butami. To po
                  > co tu jestes w ogole? Mysllam ze po to by rozmawiac?

Owszem ale z tym, z kim mi wygodnie. A jestem tu bo tak chce - jak mi sie
                  odechce to mnie tu nie bedzie.
                  Ciekawe teorie sobie dopowiadasz tak swoją drogą...
                  • paenka Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 22:13
                    Moje teorie wysnuwam na podstawie twoich wypowiedzi w roznych watkach
                    niekoniecznie w dyskusjach ze mna.
                    • ebusia_fam_fatal Re: Czechy odpadły:(( n/t 24.06.06, 22:20
                      mozecie juz przestac? tu o mundialu sie gada a nie o teoriach
                    • farbenheit Re: Czechy odpadły:(( n/t 25.06.06, 20:52
                      To widze, ze masz klopoty z czytaniem ze zerozumieniem
                      • ajkata20 Re: Ukraina 26.06.06, 21:17
                        Ebusia tak pisze bo dawno chlopa nie miala(Farben slabo sie starasz)
                        ogladam mecz SUI-UKR,i mam nadzieje ze ostatnia nadzieja Slowian DADZA RADE
                        • ajkata20 Re: Ukraina 27.06.06, 01:18
                          Dali rade! Ukraina,Ukraina,mam nadzieje ze pokonaja Wlochow
                          My bracia slowianie zawsze mosimy trzymac sie razem
                          • ajkata20 RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 22:22
                            Francja-Hiszpania(obydwoch narodow nie lubie),na razie 1-1 ale cos mi sie
                            wydaje ze" zabki"wygraja 2-1
                            • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 22:42
                              no kurde a ja bym kciala, zeby hiszpanie utarli nosa francuzom
                              ale by bylo:D
                              • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 22:51
                                no i 3:1 dla francji
                                :/
                                ale druga bramka to samoboj byl, wiec w bramkach byl remis :D:P
                                • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 22:56
                                  no i jak zwykle pan Ajkata ma racje,teraz dopiero czeka nas mecz FRA-BRA
                                  no i co "fatalna kobieto" ajkatka mial racje!
                                  • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 22:57
                                    przeciez nie miales racji :) :P
                                    • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:01
                                      sama mowilas ze to byl samoboj,tak byloby 2-1
                                      ach ta meska intuicja(duzo lepsza niz kobieca)
                                      • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:02
                                        to nie znaczy ze miales racje,bo jakby nie bylo samoboja,jakby sedzia
                                        podyktowal wolny hiszpanom a nie francuzom.... nie gdybajmy, bo wtedy moglby
                                        byc zupelnie inny wynik :)
                                        a wiec nie miales racji :)
                                        • jasiek53 ach ci Hiszpanie :( 27.06.06, 23:06
                                          qwa jak zwykle hihihi :)
                                          gramy pięknie jak nigdy przegrywamy jak zawsze
                                        • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:23
                                          no tak Ebusia zapomnialem ze tylko TY masz racje!
                                          przepraszam (juz wiecej niedam takiej plamy)
                                          • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:24
                                            ajkata20 napisał:

> no tak Ebusia zapomnialem ze tylko TY masz racje!
                                            > przepraszam (juz wiecej niedam takiej plamy)

nie, ja nie mam racji, racje i to ZAWSZE ma paenka :D
                                            • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:28
                                              Panenka,Zodiak no i oczywiscie Sbi
                                              • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:30
                                                jeszcze Farben,no i ja - tylko ze ja jakas niedor**ana jestem :D :P
                                                • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:47
                                                  a ja jestem homofobem,nazizta,moherowym beretem,analfabeta!
                                                  znasz moze jakiegos psychiatre i logopede?
                                                  • ebusia_fam_fatal Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:49
                                                    nie znam.
                                                    jeszcze mi nie byl potrzebny
                                                  • ajkata20 Re: RZabojady i biskup Torkemada! 27.06.06, 23:51
                                                    szczesciara!!!
            • zodiak72 Re: Brazylia 24.06.06, 08:17
              Dla mnie tegoroczna drużyna Brazylii to cienie tej Brazylii sprzed lat 4, 8 czy 12tu z Dungą, Aldairem, Marcio Santosem, czy Mauro Silvą - co nie oznacza jednak, ze nie grają jak zawsze pięknego futbolu. Choć oczywiscie zdarzają się i im mecze gorsze. Ale i tak stoją o poziom wyżej od większości innych drużyn. Brazylijczycy kochają futbol i to widać. I nie mają tu znaczenia kwoty ich kontraktów, zresztą zupelnie właściwe. Oni nawet gdy są slabsi w danym czasie, to i tak grają ładniejszy futbol od wielu innych drużyn. Tak jest w tym roku. Czy dojdą do finału - nie wiem. Ale polfinał mają jak w banku moim zdaniem.
              • jack20 Re: Brazylia 29.06.06, 10:52
                Mam inne zdanie ta druzyna Brazyli jest silniejsza niz jakakolwiek z przeszlosci
                Na kazda pozycje mala rownorzednego zastepce + dobra obrona i doskonaly bramkarz
                tworza teoretycznie team nie do pobicia.
                A ograc ja moze tylko druzyna Niemiec w finale(ze wzgledu na niezwykle morale
                i "fale" na jakiej plynie od poczatku MS) lub taka, ktora bedzie miala maksimum
                szczescia i szczyt formy tego dnia. Moze Italia w polfinale?
                • zodiak72 Re: Brazylia 29.06.06, 12:06
                  >Na kazda pozycje mala rownorzednego zastepce + dobra obrona i doskonaly bramkarz
                  -----------
                  Zgodzę się, że mają dobra obronę, ale czy aż doskonałą? Chyba jednak nie: o czym świadczy bramka strzelona przez Japonczykow na 1:0 dla Japonii. Kiedyś: sytuacja nie do pomyslenia, by drużyna tej klasy, co Japonia - wbila jako pierwsza bramkę Brazylijczykom. No i akurat bramkarza Didę nie uważam za najpewniejszy punkt drużyny canarinhos, Taffarel kiedyś byl lepszy. Lucio w obronie też popelnia błędy, a Cafu i Roberto Carlos, choć nadal prezentują się świetnie - to jednak mają już swoje lata i nie mają już takiej szybkosci.

Co nie oznacza jednak, że nie jest dla mnie przyjemnoscią patrzenie na grę Brazylijczykow;-) W finale będzie dwojka z tej trojki:
                  -Niemcy
                  -Argentyna
                  -Brazylia

Takie moje typy;-)
                  • jasiek53 Re: Brazylia 29.06.06, 14:03
                    może i tak zodiaku ale najważniejsze jest to że Brasil gra skutecznie
                    11 wygrany mecz po kolei na mŚ .Dlatego zgodzę się z Jackiem że mają supermocną
                    drużynę! Wygrać 4 mecze na stojąco i z jednym przymkniętym okiem to nie lada
                    sztuka
                    Pięknie to drzewiej bywało (Zico,Socrates)ale kończyło się marnie
                    zresztą życie i boisko już za moment zweryfikuje wszystko :P
                    ------------------------
                    moje typy
                    podobne
                    arg -ger ?
                    bra
                    ita
                    por
                    • ajkata20 Re: Brazylia 29.06.06, 14:18
                      moje typy:
                      a)Anglia
                      b)Francja
                      c)Niemcy
                      d)Ukraina
                    • zodiak72 Re: Brazylia 29.06.06, 14:36
                      może i tak zodiaku ale najważniejsze jest to że Brasil gra skutecznie
                      > 11 wygrany mecz po kolei na mŚ .Dlatego zgodzę się z Jackiem że mają supermocną
                      >
                      > drużynę! Wygrać 4 mecze na stojąco i z jednym przymkniętym okiem to nie lada
                      > sztuka

Zgadzam się - są skuteczni, a skutecznosć świadczy o klasie druzyny. Włosi też są skuteczni, gdyz przeslizgują sie jak zawsze do przodu minimalnym kosztem. Natomiast Brazylijczycy po prostu kochają pilkę i strzelanie bramek;-) I to odrożnia skutecznosc 'brazylijską' od 'wloskiej'. Chcialbym by w finale Brazylia spotkala się z Argentyną. Czy byl w ogole kiedyś final MS w takiej konfiguracji? Jesli byl - to dawno.
                    • jack20 Re: Brazylia 01.07.06, 11:25
                      Jestes powaznym fanem pilki i masz duze rozeznanie i wg. mnie dobra ocene.
                      Chociaz ja preferuje Italie i widze w niej jedynie mozliwa druzyne na dzis
                      wygrac z Brazylia. Czasy w footbalu sie zmienily i moze niektorym wydaje sie
                      tylko, ze Ronaldo nie jest tak blyskotliwy jak kiedys ale jest to jedyny
                      zawodnik od lat, ktory strzela najwiecej goli dla swojej druzyny chociaz ...
                      na stojaco. Ja twierdze, ze teoretycznie Brazylia ma dzis najsilniejsza druzyne
                      w swojej histori.
                  • jack20 Re: Brazylia 01.07.06, 11:14
                    Wlasciwie to chcialem sprostowac. Myslalem, ze Italia trafia w polfinale na
                    Brazylie. Typuje final: Brazylia - Italia
                    Nie rozumiem natomiast entuzjastycznych komentarzy dla Niemcow po ich meczu z
                    Argentyna.
                    Abstrahujac juz od postawy sedziego w tym meczu, uwazam, ze Niemcy swoj sukces
                    zawdzieczaja trenerowi Argentyny, gdy zaczal w 70 min. niepotrzebne zmiany w
                    swojej druzynie.
                    Zdjecie Riqelme(organizatora pomocy) i Crespo przy ktorym Niemcy musieli
                    odstawic 2 zawodnikow "do krycia", dalo Niemcom mozliwosc gry ofensywnej co
                    zaowocowalo golem. Ewentualne zmiana po kontuzji bramkarza byla niemozliwa.
                    Z niezrozumialych powodow nie zagral Messi, ktorego juz dzis porownuje sie z
                    Maradona a Barcelona zawdziecza mu w duzej mierze swoje tegoroczne sukcesy.
                    I choc do tej pory obie druzyny nie przegraly meczu w rzutach karnych to Niemcy
                    byly w nich faworytem (czasy Goicochea, specjalisty w obronie karnych naleza do
                    przeszlosci)
                    Komercjalizacja tych mistrzostw jest totalna i bylo jasne, ze sedzia bedzie
                    bardziej przyjazny gospodarzom (chodzi o wielka kase) a wejscie do polfinalow
                    MS dla Niemcow to "obowiazek".
                    I wytypowanie sedziego i jego sposob widzenia fauli byl jednoznaczny: widzial
                    co chcial widziec.
                    Tego sie obawiale ale mysle, ze od polfinalow sedziowie beda widzieli to co
                    rzeczywiscie na boisku sie wydarzylo.
              • zodiak72 Re: Brazylia - kontuzje zawodników 29.06.06, 15:03
                Kontuzje w Brazylii

Lucio, Emerson i Kaka kontuzjami okupili wtorkowe zwycięstwo piłkarzy Brazylii nad Ghaną (3:0), poinformowała Brazylijska Konfederacja Piłkarska (CBF).

Emerson i Kaka doznali urazów prawego kolana, Lucio narzeka na ból prawego uda. Konfederacja nie poinformowała, czy kontuzje wyeliminują któregoś z piłkarzy z ćwierćfinałowego, sobotniego meczu z Francją.

Listę kontuzjowanych brazylijskich piłkarzy uzupełnia Robinho, który ma także problemy z udem prawej nogi. Działacze Konfederacji wyrażają nadzieję, że Robinho, który nie grał z Ghaną, będzie mógł uczestniczyć w sobotnim meczu.
                www.mistrzostwa-swiata.com/
                • jack20 Re: Brazylia - kontuzje zawodników 01.07.06, 11:32
                  Ale oni maja druzyne w ktorej na kazda pozycje jest 2-3 prawie rownosilnych
                  zawodnikow. Na tych mistrzostwach jeszcze wogole nie pokazali swoich
                  umiejetnosci Kaka czy Ronaldinho. Paru zawodnikow gra w druzynie Brazyli na
                  pozycjach gdzie normalnie w klubach nie graja a trener tak naprawde nie wie
                  gdzie ich ustawic bo wszedzie sa dobrzy.
      • szaramysza9 refleksje... 24.06.06, 21:17
        Nie to, że nie lubię Niemców, bo lubię i wiele temu krajowi zawdzięczam,
        ale....;P
        Trener reprezentacji Niemiec-J.Klinsmann, jest z wykształcenia piekarzem. Co
        jak co, ale dla mnie to nie jest autorytet;) Ja piekę super ciasta:)
        A dzis po meczu ze Szwecją na stadion wniesiono kosze z bułkami dla fanów i
        kibiców Niemiec-to widzieli tylko widzowie kodowanego Polsatu.
        Na nerwy działa mi Klose (szczególnie!!!) i Podolski-sprzedawczyki! Tak
        naprawdę Polacy są siłą napędową tej reprezentacji.
        Patriotką jakąś nie jestem, ale wzrusza mnie, że Ebi Smolarek gra dla Polski, a
        mógł grać dla Holandii i zajść dużo dalej na tym mundialu.

I tyle:)
        • ebusia_fam_fatal Re: refleksje... 24.06.06, 21:36
          hmmm podolski i borowski podobno zastanawiaja sie czy nie wrocic do polski -
          maja jeszcze podwojne obywatelstwo, w przeciwienstwie do klose'go
          a smolarek juz nie gra dla holandii bo go kupili tez juz niemcy
          wiec chwala mu ! :))

a ciasta moglabys przyniesc troche 6 lipca:D
          • jack20 Re: refleksje... 29.06.06, 10:56
            Myslisz o powrocie na rente czy w celu krecenia tu swojego bisnesu?
            Innej mozliwosci nie ma. Smolarek nigdy nie tylko nie gral nigdy ale mial szans
            grac dla Holandi.
        • farbenheit Re: refleksje... 24.06.06, 21:42
          Wiesz...Wałęsa byl elektykiem, Mark Twain nie skonczyl podstawowki a są to
          ludzie wybitni. Liczą sie efekty ich pracy. Klinsmann swięcil sukcesy z Borussią
          Dortmund a teraz z powodzeniem robi to samo z reprezentacją wiec dla mnie jest
          trenerem conajmniej dobrym. Niemcy pokazują fajną pilke i mi sie ta gra podoba i
          mimo, ze ich nie lubie to do reprezentacji nic nie mam. Olisadebe gral u nas i
          jakos nikt zlego slowa mu nie mowil
          • tmsieradz Re: refleksje... 25.06.06, 01:45
            na jakim swiecie zyjecie...
            Takich Podolskich i Klose mamy teraz ok. 2 milionow i bardzo dobrze. A jak
            zniosa wizy do USA - w co watpie- to bedzie 5 mln.
          • jack20 Re: refleksje... 28.06.06, 16:15
            Klinsmann nigdy w Dortmundzie nie gral.
            Gral natomiast w Kickers Stuttgart, VFB, Inter, Monaco, Tottenham (2x), Bayern,
            Sampdoria.

• jasiek53 ale były jaja :) 23.06.06, 02:19
      I LOVE THIS GAME !
      kocham tę GRę!
      oj dzis był prawdziwy futbol!
      szkoda że na Wartę nie łazicie !
      tam sa emocje tylko w innj skali
      hihhhhiihhhihhihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
      iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)
      głu-pki

------------------------------
      Sześć sylab ,trzy proste słowa .........
      Futbol ,pilot i browar :)
      • jasiek53 Graham Poll prawie jak sędzia :( 23.06.06, 11:55
        cyrk mielismy wczoraj hihihiihih :(
        • szaramysza9 Re: Graham Poll prawie jak sędzia :( 23.06.06, 13:06
          Ale on naprawdę tak sędziował, czy udawał??;)
          Może z wrażenia???
        • zodiak72 Re: Graham Poll prawie jak sędzia :( 23.06.06, 13:55
          Na dobrą sprawę nie wiadomo, czy mecz Chorwacja-Australia sie w ogole skończył? Bo sędzia (chyba) nie odgwizdal konca meczu. I ile w koncu zoltych kartek dostal Simunic?;-)))))

Bylo też na co popatrzeć w tym meczu! Balkańskie temperamenty w obu druzynach;-)
          • ajkata20 Re Ukraina!! 23.06.06, 14:03
            Cos slowianie dostaja w dupe na tych mistrzostwach,odpadly CZE,POL,SIC,CHOR
            mam nadzieje ze nasz honor obronia Ukraincy
        • jasiek53 Re: Graham Poll prawie jak sędzia :( 29.06.06, 13:58
          Full Polls coming home
          teraz takie piosenki w Angli ludzie spiewają hihiihi :)
          ------------------------------------------
          albo
          Graham ma urodziny niedługo więc prześlijmy mu po trzy kartki z życzeniami
          hihihihiihhihi :)
    • jasiek53 jeszce jutro bez meczu ! 29.06.06, 02:12
      ciężko tak żyć !
      hihihihi :-))))))
      -------------------------
    • zodiak72 100 000 dolarow premii dla pilkarzy GHANY 29.06.06, 15:10
      Premia dla Ghany

Piłkarze Ghany za swoją dobrą postawę w mistrzostwach świata zyskali uznanie saudyjskiego księcia. Zachwycony grą Ghańczyków książe Al-Valid Abdul Azz Al-Saud postanowił przekazać reprezentacji Ghany specjalną premię - 100 tysięcy dolarów.

Reprezentacja Ghany przegrała rywalizację o ćwierćfinał mistrzostw świata z Brazylią, 0:3. Wcześniej, w rozgrywkach grupy E, Ghana przegrała z Włochami 0:2, a następnie pokonała Czechy 2:0 i USA 2:1.

www.mistrzostwa-swiata.com/
      • ajkata20 oszustwo! 30.06.06, 21:39
        No to niezle jaja mielismy w meczu NIE-ARG,sedziowanie to byla czysta zenada
        (glupi Slowak ukradl Argentynie 1/2 finalu)Niemcy zawsze mieli niezle wplywy w
        FIFA,przypomina mi sie final z ITALI 1990 i spreparowany karny,ktorego na
        bramke zamienil Brehme.
        Ten mecz mial sedziowac Listkiewicz ale niechcial pojsc na uklad,wiec
        wyczarowali tego meksykanca a z Listka zrobili liniowego!
        • ajkata20 Re: Ukraina 30.06.06, 21:41
          na razie przegrywaja,ale mam nadzieje ze zwycieza
          Ukraina ostatnia nadzieja Slowian!
          • jasiek53 Re: Ukraina 01.07.06, 02:16
            ostatnią nadzieję ajkata
            diabli wzieli
            a mogło być 1-1 a było 0-2
            ech ...................................................
        • jasiek53 Re: oszustwo! 01.07.06, 02:19
          no tak juz kilka osób na mieście też to mówiło! :)
          tylko dlaczego QWA karnych się chłopcy z Patagoni strzelać nie nauczyli ?
          --------------------------------------
          nie wiem czy też macie takie wrażenie że Niemcy na tych MŚ dopiero naprawdę się
          zjednoczyli i zaczynają czuć się w pełni wartościowi po raz pierwszy od 60 lat?
          świeto flagi nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka